Kaunasin osuutta voisin hieman kommentoida: Jostakin syystä nämä vanhatkaupungit kiehtovat suomalaisia – ehkä siksi, ettei Suomessa sellaisia ole ollenkaan liikaa. Kuitenkin, ne ovat yleensä kaikki kovin samannäköisiä.

Jos Kaunasiin haluaa lähteä matkalle, niin huokean hintatason sekä täyttävän ruuan lisäksi tarjolla on myös parempia nähtävyyksiä, kuin yhden tornin jälleenrakennettu linnanraunio.

Miten olisi esimerkiksi kiertää kaikki kaupunkia ympäröivät linnoitusrakennelmat? Yhdeksän linnoitusta vaihtelevissa kunnoissa, joista yksi toimi myös vankilana ja juutalaisten joukkotuhon väliasemana (ja monelle viimeisenä määränpäänä).

Entäpä taidemuseot? Kaunasissa toimii mm. Flux-liiikkeen johtohahmon historiaa sekä nykytaidetta esittelevä museo sekä Liettuan kansallistaitelija Ciurlionisin oma museo. Lisäksi Laisves Alejan länsipäädyssä on valtaisa galleria eri aikakausien taiteesta.

Kävelykatu – kirkolta kirjolle. Laisves Aleja jatkuu nimeä vaihtaen vanhaan kaupunkiin ohittaen monta kirkkoa, ravintolaa, vanhan presidentinpalatsin sekä erikoisliikkeitä huippumuodista lankapuotien kautta kemikaalioihin.

(lisää aiheesta ja sen vierestä voitte aiheesta lukea osoitteesta liettua.blogspot.com)