Inka Khanji
Miksi kannattaa istua lentokoneen takaosassa?

Yllätytkö? Lentokoneen peräpenkeillä saat lentoemänniltä VIP-kohtelua – näin se toimii

Jos istut lentokoneen viimeisillä riveillä, saatat tietämättäsi olla etuoikeutetussa asemassa.

VIP-palvelua lentokoneen peräpenkeillä

Lentokoneen takaosalla ei ole paras mahdollinen maine. Mikäli koneesta poistutaan vain etuovesta, olet todennäköisesti viimeinen henkilö, joka pääsee ulos. Luultavasti päädyt myös istumaan wc:n vieressä, joka aiheuttaa jatkuvaa ohikulkuliikennettä ja mahdollisia hajuhaittoja.

Lisäksi joudut taittamaan matkaa ahdasta käytävää pitkin aina koneen perälle saakka. Toisin sanoen: valitseeko kukaan ikinä tarkoituksella lentokoneen viimeistä istuinriviä? Ehkä kannattaisi, vinkkaavat lentoemännät.

Peräpenkkien matkustajilla on yllättävä etu muihin matkustajiin verrattuna. Lentoemäntien mukaan viimeisillä riveillä istuessasi saatat saada jopa todellista VIP-kohtelua – sitä ei nimittäin ole todistamassa kukaan muu kuin vierustoverisi.

Lentokoneessa pätee hyvin samanlainen logiikka kuin lasten hiekkalaatikollakin. Jos yhdelle antaa jotain, haluavat kaikki muutkin takuuvarmasti saman edun. Näin ollen on hyvin epätodennäköistä, että matkustamohenkilökunta tarjoaisi ylimääräisiä herkkuja tai juomia koneen etuosan matkustajille.

Toiveesi toteutuvat koneen takaosassa

Jos matkustamohenkilökunta haluaa ilahduttaa vain muutamaa matkustajaa jollain ylimääräisellä edulla, suuntaavat he suosiolla lentokoneen takaosaan. Siellä matkailijoiden VIP-edut jäävät kätevästi henkilökunnan ja matkustajien väliseksi salaisuudeksi.

Oyster.com-verkkosivustolle kirjoittamassaan blogikirjoituksessa lentoemäntä Annie Kingston paljastaa, että lentokoneesta saattavat helposti loppua esimerkiksi tyynyt, korvatulpat ja hammasharjat.

– Yritämme usein välttää matkustajien kutsuja lentokoneen etuosasta. Mitä ikinä he pyytävätkin, haluavat muut ympärillä todennäköisesti saman asian. Konen takaosassa istuville matkustajille on huomattavasti helpompaa sujauttaa se ylimääräinen miniviinipullo, sanoo Kingston.

Myös FlyerTalk-sivustolle kirjoittava lentoemäntä Amanda Pleva on samoilla linjoilla. Plevan mukaan on selvää, että takaosan matkustajat saavat lähes vahingossa parempaa palvelua.

– Meillä on yleensä enemmän aikaa palvella takaosan matkustajia, sillä olemme saattaneet tarjoilun loppuun. Olen myös huomannut, että viimeisillä penkkiriveillä istuvat matkustajat ovat yleensä rennompia. Se ei ole sattumaa, sanoo Pleva.

>> Lue myös: Tällä helpolla ja ilmaisella keinolla voitat lentoemännät puolellesi

Lähde: The Sun
Kuva: Inka Khanji

Päivitetty: 8.11.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (8 votes, average: 2,50 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

4 kommenttia

Finnairilla jopa valitsevat kumpaa ruokaa syöt, kun se syömäkelpoiselta kuulostava on jo loppu, kun ehtivät sinne asti.

Huomattu jo -90 luvulla Birminghamista Helsinkiin tullessa pe illan koneella. Seisoin siellä “keittiössä” ja juttelin lento-emännän kanssa melkein koko matkan ajan sen jälkeen kun ruoka oli tarjoiltu. Sain kokoajan lisää viiniä, tai muuta mitä milloinkin halusin. Siihen aikaan Finnair jopa palveli asiakkaitaan hyvin, nyt en voi kehua paljoakaan.
Samanlaisen kohtelun sain pe iltana Lufthansan henkilökunnalta kun istuin peräpenkillä. Meille tarjoiltiin juomat niin että itse sanoimme koska riittää lasiin kaataminen. Hän ei nimittäin viitsinyt tuoda jatkuvasti lisää juomia kaikille. Kyseessä oli se ns juoppolento pe illan viimeinen stadiin.

Istuin kerran koneen takaosassa vastapäätä keittiösoppia. Yksi emäntä kippasi täyden tarjottimen drinkkejä syliini. Anteeksipyyntö tuli vaivoin ja korvaukseksi tarjottiin muutamaa minipulloa. Saavuin stadiin ja haisin kuin rankkitynnyri.

“Lisäksi joudut taittamaan matkaa ahdasta käytävää pitkin aina koneen perälle saakka.”

Ei koneen viimeisiltä riveiltä mikään mahdoton matka koneen perälle ole.