Voiko lennolla juoda hanavettä?

Voiko lentokoneessa juoda hanavettä? Lentoemäntä paljastaa, mihin juomiin ei koskisi

Matkustamohenkilökunta sanoo suorat sanat juomista, joihin eivät itse koske lennoilla.

Näitä juomia matkustamohenkilökunta välttelee lennolla

Suurin osa lentomatkustajista tietää, että erityisesti pitkillä lennoilla kannattaa juoda runsaasti vettä tukalan olon välttämiseksi – ja vaikkapa veritulppariskin estämiseksi.

Juomatarjoilun aikana matkustajille tarjotaan pullotettua vettä. Harvemmalla matkailijalla tulee mieleen juoda hanavettä lentokoneessa, mutta olisiko se teoriassa mahdollista? Entä miten on kuumien juomien laita?

Business Insider -verkkosivuston haastattelema matkustamohenkilökunnan jäsen paljastaa, ettei miehistö koske hanaveteen edes kuumana. Monilla henkilökunnan jäsenillä ovat näin ollen pannassa myös tee ja kahvi.

Syyt liittyvät juuri puhtauteen. Lentokoneessa hanavesi tulee tankista, joka kyllä puhdistetaan – kukaan ei vain tarkasti tiedä kuinka usein ja kuinka huolellisesti toimenpide suoritetaan.

Amerikkalainen matkustamohenkilökunnan ammattijärjestö AFA kertoo ajaneensa aikoinaan asiaa siten, että lentokoneiden veden valvominen siirtyi Yhdysvaltain ympäristönsuojeluvirasto EPA:n piiriin.

AFA kuitenkin epäilee, ettei veden puhdistusta valvota riittävän tiukasti. Järjestön mukaan viralliset säännöt jättävät lentoyhtiöille runsaasti sovellusvaraa veden laadun testaamisessa ja tankkien puhdistamisessa.

Tästä kielii myös EPA:n tekemä tutkimus, jonka mukaan joka kahdeksannessa lentokoneessa veden laatu ei vastannut viraston asettamia standardeja.

Yhdysvaltojen suurimpia lentoyhtiöitä edustava Airlines of America vakuutti hanaveden olevan juomakelpoista siitäkin huolimatta, että matkustajille tarjotaan pullotettua vettä.

>> Lue myös: Vältä näitä ruokia ja juomia ennen lentoa – 6 tuotetta, joita kadut myöhemmin

Lähde: Business Insider
Kuva: Inka Khanji

Päivitetty: 8.6.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (8 votes, average: 2,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia