Lentokone

Uskoisitko? Nämä ruoat voivat auttaa pysymään rauhallisempana lennolla

Halpalentoyhtiö Monarch testaa muutamalla reitillään erikoismenua, joka on laadittu matkustajien hyvinvointi mielessä.

Erikoismenu auttaa pysymään rauhallisempana

Halpalentoyhtiö Monarch kokeilee valituilla lentoreiteillä erikoismenua, jonka tarjoilut on suunniteltu parantamaan matkustajien hyvinvointia lennon aikana. Stressiä hillitsevään menuun kuuluu ruokia ja juomia, jotka tarjoillaan otollisessa vaiheessa matkaa.

Jo ennen lentoa matkustajille tarjoillaan mustaa jäätelöä, joka on maustettu lakritsilla ja auringonhattu-uutteella. Yllättävällä värillä halutaan huijata matkustajaa unohtamaan hermoilunsa, ja auringonhattu-uute parantaa vastustuskykyä koneen viileää ilmaa sekä muiden matkustajien kantamia mahdollisia viruksia vastaan.

Nousun aikana matkustajat saavat siemailla rauhoittavaa vihreää teetä sekä syödä tahmeita, laventelilla maustettuja riisikakkuja. Sitkeiden riisikakkujen pureskelun pitäisi rauhoittaa hermoja. Kun lentoa on takana noin puoli tuntia, tarjoillaan koneessa yrttiteetä ja rapeita merileväkeksejä. Näiden pitäisi tehostaa ruoansulatusta ja torjua mahdollista turvotusta.

Menuun kuuluu vielä karamellisoitu pähkinäpatukka, jota on terästetty sieni- ja tomaattijauheilla. Hieman ennen koneen laskeutumista tarjoiltavan patukan ainesosien uskotaan virkistävän aisteja.

Erikoisen kuuloisen menun on lentoyhtiölle laatinut ruokapsykologiaan erikoistunut professori. Jos menu osoittautuu testissä toimivaksi, saattaa yhtiö ruveta tarjoilemaan sitä lennoillaan laajemminkin.

Työpöytänsä ääressä uusia tarjoiluja kokeillut toimittaja kertoi, ettei huomannut mitään erityistä rauhoittumisefektiä. Hän kuitenkin uskoo, että tarjoilu voi ilahduttaa matkustajia yhdestä syystä. Menu on ainakin kokeilun aikana ilmainen, ja ilmainen tarjoilu lentokoneessa on monesti matkustajien mieleen!

Lue myös: Haluaisitko lentokoneessa myös toisen aterian? Näin se onnistuu

Lähde: Daily Mail
Kuva: Inka Khanji

Päivitetty: 25.8.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 4,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia
Huom! Palvelun käyttöehdot ovat uudistuneet. Katso uudet käyttöehdot täältä. SULJE