Finavia
Näin saat väliaikaisen passin lentokentältä

Unohditko passin kotiin? Näin saat uuden lentokentältä

Unohditko passin? Helsinki-Vantaan lentoaseman poliisi voi myöntää väliaikaisen passin tarvittaessa nopeallakin aikataululla.

Uusi passi jopa kymmenessä minuutissa

Viime hetkessä kadonnut tai kotiin unohtunut passi voi pahimmillaan peruuttaa koko loman. Tarvittaessa Helsinki-Vantaan lentoaseman poliisi voi kuitenkin myöntää väliaikaisen passin, jolla suunnitellun matkan voi toteuttaa.

Väliaikaisen passin myöntäminen harkitaan aina tarkasti, ja päätös tehdään tapauskohtaisesti. Väliaikainen passi myönnetään vain välttämättömälle ajalle, eli esimerkiksi yhden matkan ajaksi. Kannattaa huomioida, että väliaikaista passia ei välttämättä voida myöntää kaikkiin maihin.

Passin hakuprosessi kestää nopeimmillaan vain noin kymmenen minuuttia, ja se maksaa 88 euroa. Helsinki-Vantaan poliisin toimipisteessä on valokuvaamo, jossa voit myös ottaa kuvat väliaikaista passia varten. Passia hakiessa mukana tulee olla myös lentolippu, josta selviää matkan ajankohta ja väliaikaisen passin tarve.

Vanha, kotiin unohtunut passi raukeaa uuden myöntämisen yhteydessä, joten matkan jälkeen on hankittava kokonaan uusi passi.

Helsinki-Vantaan poliisin lupapalvelupiste sijaitsee toimistorakennuksessa noin 150 metrin päässä terminaali 2:sta. Tarkista aina pisteen ajankohtaiset aukioloajat.

Lähde: Poliisi, Finavia
Kuva: Finavia

Päivitetty: 14.11.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (39 votes, average: 4,15 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

5 kommenttia

Passia ei kannata siksi hankkia lainkaan, vaan hakee sen aina tarpeen mukaan lentokenttäpoliisilta.

Tässä artikkelissa on pieni virhe – tosin hyvin tyypillinen sellainen. Ns. express-passi ja väliaikainen passi ovat kaksi eri asiaa. Express-passin saa samana iltapäivänä klo 15-16, jos hakemus on sisässä ennen klo 11:ta ja se on voimassa täydet 5 vuotta.

Rahastusta/lisäveroa valtion puolelta, niinkuin kaikki muukin, menee aina yli puolet suoraan kerta oston jälkeen yhteiskunnan jakopussiin, pohjattomaan sellaiseen, joskin hyvää palvelua siitä täydet pisteet.

Valivali. 80€ on naurettavan pieni hinta verrattuna peruuntuneeseen matkaan. Totta kai se maksaa, jos ei ole huolehtinut passiasioistaan, yhteiskunnanko niistä pitäisi huolehtia?

Niin, pitäisikö kaikille ilmatteeksi järjestää uusi passi jotka eivät osaa sen vertaa omista tavaroistaan pitää huolta? Entäs jos unohtaa matkalaukun tai lentolipun niin pitäisikö sellanenkin saada jostain ilmatteeksi?