Ruotsin pääkaupunki on suosittu matkakohde

Halvat lennot Tukholmaan

Tukholman lennot

Halvin aika lentää:
Tammi-helmikuu
Halvin aika varata lennot:
Kaksi kuukautta ennen lähtöä
Kallein aika lentää:
Heinä-elokuu ja joulukuu
Halvimmat lennot:
50 euroa
Suorat lennot Helsingistä:
Finnair, Norwegian, SAS
Suorat lennot Oulusta:
SAS
Suorat lennot Tampereelta:
SAS
Tukholman IATA-tunnus:
STO
Arlandan etäisyys keskustasta:
37km
IATA-tunnus:
ARN
Bromman etäisyys keskustasta:
9km
Bromman IATA-tunnus:
BMA

Tukholman kansainvälinen lentokenttä Arlanda on Ruotsin suurin ja pohjoismaiden kolmanneksi suurin lentoasema.

Näin löydät halvat lennot Tukholmaan

Heinäkuu ja joulukuu ovat keskimääräisesti kalleimmat ajankohdat lentää Tukholmaan, mutta hyvissä ajoin varatessa halvimpien lippujen hinta pysyy samalla tasolla ympäri vuoden.

Lennot saa halvimmalla, kun joustaa lentopäivästä ja valitsee lennot maanantaille, tiistaille tai keskiviikolle. Liput kannattaa tyypillisesti varata noin kahta kuukautta ennen lähtöä.

Lyhyen etäisyyden takia välilaskut eivät ymmärrettävästi näy halvempana hintana, joten kannattaa varmistaa valinneensa suorat lennot.

Monipuolinen lentotarjonta Suomesta

Norwegianilla on useita lentoja päivässä Helsingistä Tukholman Arlandaan. Finnairilla riittää myös tarjontaa, sillä yhtiö lentää Helsingistä Tukholmaan jopa 44 kertaa viikossa. Finnair käyttää yleensä Arlandan, mutta myös vaihtelevasti pienempää Bromman kenttää.

Finnairin ja Norwegianin suorat lennot ovat hinnaltaan yleensä halvimmillaan 70 euroa, mutta välillä Norwegianilla on tarjouksessa lennot Tukholmaan vain 50 eurolla. Suoria lentoja Helsinki – Tukholma välillä lentää myös SAS.

Suoria lentoja Oulusta Tukholmaan lentää SAS. Halvimmillaan SAS:än suorat lennot Oulusta maksavat 160 euroa. Vertailun vuoksi lennot Oulusta Tukholmaan Helsingin kautta maksaisivat Norwegianilla halvimmillaan 120 euroa.

SAS lentää myös suoria lentoja Tampereelta Tukholmaan, halvimmillaan 180 eurolla. Vaihtoyhteydellä Helsingissä Tampere – Tukholma reittii maksaisi 160 euroa.

Helppo tapa etsiä halvimmat lennot Tukholmaan on Rantapallon lentohaku, joka vertailee eri matkatoimistojen ja lentoyhtiöiden hintoja ja kertoo parhaat vaihtoehdot.

Tukholmasta on myös hyvät jatkoyhteydet ympäri maailmaa. Esimerkiksi Norwegianin lennot Tukholmasta Bangkokiin ovat monesti kilpailukykyisiä hinnaltaan. New Yorkiin löytyy hyvin lentoja SAS:lta, Delta Air Linesilta, United Airlinesilta ja Norwegianilta.

Saapuminen Tukholmaan

Arlandan lentokentän ja Tukholman väliä kulkee Arlanda Express -juna. Junalla pääsee 20 minuutissa keskustaan ja matka maksaa 25 euroa suuntaansa.

Tukholmasta on myös lentokenttäbusseja Arlandaan. Matka-aika on pidempi kuin junalla, mutta hinta vastaavasti halvempi.

Arlandan kenttä sijaitsee Sigtunassa, yli 40 kilometrin ajomatkan päässä Tukholman keskustasta, joten taksilla hintaa tulee kahta edellistä vaihtoehtoa huomattavasti enemmän. Muista ottaa huomioon myös ruotsalainen hinnoittelukäytäntö, jossa taksiyritykset saavat päättää hintansa vapaasti. Erot firmojen välillä saattavat olla suuria.

Pienempi Bromman lentoasema on vain yhdeksän kilometrin päässä Tukholman keskustasta ja sieltä matka-aika lentokenttäbussilla keskustaan on noin 20 minuuttia. Taksin Brommasta saa helposti, ja hinta on paljon siedettävämpi kuin Arlandasta.

Kuva: Visit Sweden / Ola Ericson

Päivitetty: 13.12.2013

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (3 votes, average: 4,67 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia