Heathrow Airport
Tietyillä lentokentillä voi maksaa nopeammista jonoista

Tiesitkö tästä niksistä? Näin selvität lentokentän kiusalliset jonot nopeammin

Lentokentän rutiineista voi selvitä nopeammin tietyn kikan avulla – mutta onko se sen arvoista?

Maksaisitko nopeammasta jonosta lentokentällä?

Tuttu tilanne lentokentällä: matkaan on tullut lähdettyä hieman liian myöhään, ja pitkät jonot saavat verenpaineen nousemaan. Tai matkustusväsymys on iskenyt useampien lentojen jälkeen, ja ajatuskin jonossa seisoskelusta tuntuu uuvuttavalta.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla saatat selvitä tietämällä salaisesta turvatarkastuspisteestä, jota harvemmat matkustajat käyttävät, mutta erityisesti isommilla lentokentillä ruuhkat voivat olla joskus sietämättömiä.

Tiesitkö, että monilla lentokentillä voit maksaa lisämaksun niin kutsutusta fast track -jonosta, joka lupaa kiidättää matkustajat passi- ja turvatarkastusmuodollisuuksien läpi tavallisia jonoja nopeammin. Palvelu on The Sun -uutissivuston mukaan kasvattamassa suosiotaan esimerkiksi Lontoon vilkkailla lentokentillä.

Palvelun hinta riippuu lentokentästä, mutta edullisimmillaan sen voi löytää jopa alle viidellä eurolla. Ison-Britannian lentokentillä fast track -palvelua pääsee käyttämään pulittamalla 5–15 punnan suuruisen lisämaksun – eli hintahaitari liikkuu reilusta viidestä eurosta noin 17 euroon.

Jonojen sujuvuudesta huolehditaan rajoittamalla matkustajamäärää jokaista tuntia kohden. Tämä tarkoittaa sitä, että usein fast track -palvelu on ostettava etukäteen verkon kautta. Toisinaan maksuttomia pikalinjoja on käytössä myös business-matkustajille tai tiettyjen lentoyhtiöiden kanta-asiakkaille.

Pikajonosta maksamisen hyödyllisyys riippuu pitkälti matkustajan omista tarpeista sekä lentokentän ruuhkatilanteesta, jota voi arvioida matkustusajankohdan mukaan. Jos aikataulu on tiukka tai jonotus stressaa hermoja, ei muutaman euron lisämaksu välttämättä harmita.

Erilaisia fast track -palveluita on Euroopan lentokentillä tarjolla myös muun muassa Milanossa, Dublinissa, Malagassa, Brysselissä ja Lissabonissa.

>> Lue myös: Ruuhka Helsinki-Vantaalla? Näiden vinkkien avulla pääset lähtöportille nopeasti

Lähde: The Sun
Kuva: Heathrow Airport

Päivitetty: 21.12.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (3 votes, average: 2,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia