Mitä lentäjät ajattelevat aplodeista laskeutumisen jälkeen?

Tiedäthän sen hetken, kun matkustajat taputtavat lennon laskeuduttua? Tässä lentäjien mielipide asiasta

Kuulutko sinä lennolla taputtajiin vai heihin, jotka pyörittelevät silmiään aplodien aikana?

Aplodit ovat yleisiä lomalennoilla

Lentomatkailussa on yksi osa-alue, joka jakaa mielipiteitä yhtä vahvasti kuin selkänojan laskeminen alaspäin lennon aikana – nimittäin matkustajien antamat aplodit onnistuneen laskeutumisen jälkeen.

Suurella osalla matkustajista on kokemusta tilanteesta, jossa matkustamo antaa spontaanit aplodit koneen laskeuduttua. Ilmiö liittyy yleensä ensisijaisesti matkanjärjestäjien lomalentoihin, sillä reittilennoilla aplodit ovat huomattavasti harvinaisempia.

Viikoittain lentävillä bisnesmatkailijoilla ei ehkä tule mieleenkään puhjeta suosionosoituksiin lentokoneen pyörien karahtaessa kiitoradalle, mutta erityisesti harvemmin matkustaville kyseessä on usein loman alkua enteilevä juhlava hetki.

Sinullakin on todennäköisesti oma mielipiteesi asiasta, mutta oletko koskaan tullut ajatelleeksi, mitä lentäjät itse ajattelevat aplodeista?

Lentäjät eivät välitä matkustajien aplodeista

Uutissivusto News.com.au keräsi lentäjien kommentteja aiheesta Quora-kysymyspalvelusta, jossa yleinen suhtautuminen aplodeihin tuntui olevan negatiivinen – tai parhaimmillaankin välinpitämätön.

Amerikkalaiselle lentoyhtiölle työskentelevän lentäjän Scott Kinderin mukaan lennolla olisi parempi olla taputtamatta.

– Matkustajilla ei ole mitään käsitystä siitä, mitä ohjaamossa tapahtuu. Miten he voisivat tietää, millainen laskeutuminen on aplodien arvoinen, Kinder ihmettelee.

Verkossa mielipiteitään jakaneet lentäjät ovat kokeneet loukkaavina matkustajien kommentit laskeutumisesta lennon jälkeen. Joskus matkustajat tulevat lentäjien pakeille ihmettelemään poukkoilevaa laskeutumista.

Toinen lentäjä Peter Wheeler muistuttaa, että joskus käsillä oleva tilanne tai sääolosuhteet saattavat vaatia tavallista kuoppaisemman laskeutumisen. Toisinaan sulavan laskeutumisen takana voi puolestaan olla vääristä asioista joustamista.

Lentäjiä tuntuvatkin ärsyttävän eniten aplodit, jotka liittyvät matkustajien arvioon lentäjien suorituksesta – siitäkin huolimatta, että lomalennoilla taputetaan yleensä kaikille laskeutumisille kyydin sulavuudesta riippumatta.

– Emme juuri kiinnitä huomiota matkustamosta kantautuviin aplodeihin, sillä arvioimme itse oman suorituksemme. Emme ole kovin kiinnostuneita istuinpaikan 20B mielipiteestä, Kinder napauttaa.

Mitä mieltä sinä olet aplodeista laskeutumisen jälkeen – onko kyseessä hauska perinne vai ärsyttävä tapa? Kerro kantasi kommenteissa!

Lähde: News.com.au
Kuva: Istockphoto

Päivitetty: 26.7.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (5 votes, average: 1,80 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

18 kommenttia

Harvoin matkustavana olen taputuksia pitänyt jotenkin moukkamaisina niinkuin ammattilaiset ei osaisi tehtäviään kuin joskus sattumalta.

Mikä on totuus asiassa? Olen lukenut myös, että lentäjistä tuntuu hyvältä, kun kuulevat matkustamosta taputukset. Se on osoitus, että matkustajat ovat tyytyväisiä. Taputukset = kiitos.

Taputukset ovat kerrassaan junttimaisia. Taputetaanko sinulle, kun teet työsi normaalisti?

Taputus on kiitos. Kiitos siitä että ollaan perillä. Emmekö kiitä palveluista muutenkin. Tarjoilijaa,kassaa,nokikolaria, bussikuskia, hoitajia,lääkäriä,siivoojia , tuomaria jne jne. Keneltä se on pois jos ihminen osaa kiittää. Kiittämättömyyttä maailmassa riittää ja itsekeskeisiä ihmisiä.

On hölmöä snobbailla, että taputus on junttimaista ja kuuluu vain seuramatkoille, jos sinnekään. Ketä ne aploodit haittaa? Taputetaanhan sitä puheenpitäjille, ja musiikinesittäjillekin, kun se kuuluu niiden duuniin saada tunnustusta. Mikäs sen mukampaa, kun tullaan ehjänä alas ilmasta, niin jos siihen annetaan reippaaat taputukset? Nehän tuovat vaan hyvää mieltä. Jos joku ei halua, niin eihän oo pakko taputtaa..

Jos menee teatteriin , balettiin ym silloin taputetaan ja se on kiitos ja kunnianosoitus; miksi se olisi matkustajilta pelkät läpyt,et kivat perillä?
Jos kapu tekee työnsä niin, että matkustajat tykkää ja taputtaa, sehän on sanaton arvostuksen osoitus; vaikka se rutinoituneelle lentäjälle voi tuntua hassulta.
Kyllä minä matkustajana arvostan ammattitaitoista lentäjää, ja joskoko koneellinen kavisi lennon laskeutumisen jälkeen kädestä päivää kiittämässä,taitais olla lennot sen 2 tuntia myöhässä varmasti ;)
Lentomatkailu on asiakaspalvelua: minä olisin ainakin iloinen jos tekemästäni työstä saisin koneellisen matkustajien aplodeja pikakiitoksena. Eli Kiitos. <3 :)

Lento 3 vuotta sitten Mallorcalle…laskeuduttiin ja nokka takas ylös..pomppi kone ja moottorit huusi kybällä…kuulemma turbulenssia. Jo siinä kierreltiin ja laskeutumista kokeiltiin muutamankin kerran, vihdoin kapu painoi koneen väkisin alas…Silloin olis voinut taputtaa tai vaikka halata kapua! + kahden siiven lähellä olevan penkkirivin ikkunoissa oli ulommaisessa säröjä… oli lähellä, ettei meikäläisen penkkiä olis tarvinnut vaihtaa..oli meinaan äärimmäisen lentopelkoisen toka lento. Hki-Köpis se minun eka (samana päivänä) oli mahtava laskeutuminen vaikka puristinkin rystyset valkosena käsinojia koko matkan. Tää täti pääsikin silloin ekan lennon jälkeen lentäjiä tapaamaan ihan sinne ohjaamoon..huh ei ole mukavuuksia lentäjillä siellä..Hyvä Norwegian! Hengissä ja henkilökunta ystävällisiä :) En kyllä moittis Finnairiakaan päinvastoin asiakaspalvelu todella ystävällistä yllättävä korvatulehduskin autettiin tipoilla ym ja kapu hoiti laskeutumisen, että sattuis mahdollisimman vähän. Pikkusen ennen laskeutumista tultiin vielä kysymään,että pärjäänkö.. Kiitos! <3 Joten osa niistä aplodeista voi olla myös kiitosta matkustamohenkilökunnallekin ! Eli taputaputaputapu….! :)

Ai, minä olen aina ajatellut tapukset tulevat siitä että selvittiin hengissä lennosta, ja kiitokset kuuluu lentäjille :) Varsinkin pitkillä matkoilla.. En ikinä ole ajatellut sitä lasketumiseen liittyvänä!

En itse taputa lennon laskeuduttua. Ehkä taputtajat ajattelevat taputuksen olevan henkilokunnalle jonkinlainen kiitos hyvin sujuneesta matkasta. Kiittää voi, jos erikseen sitä haluaa, koneesta poistuessaan. Monelle taputus lienee helpotuksen tunne kun pyörät koskettavat maata; wau..tästä selvittiin ehjin nahoin.

60 v. Matkustaneena olen kerran laskeeutunut niin sievästi ettei kosketusta kiitorataan tuntenut. Se olisi ollut aploodin paikka
T. Ripa

Kajaanin kentälläkin taputtivat muutama vuosi sitten, meni vaan 50M pitkäksi lumihankeen

Tota, musta aika alentavaa taputtaa. Siis epäilläänkö lentäjien taitoja ? “Kiitti, että selvittiin lennosta hengissä” ? Hih :D

Minusta taputtaminen on todella nolo ja ärsyttävä tapa. Mieleeni tulee epäluottamuslause lentäjille: kiitos että saitte koneen turvallisesti maankamaralle. Eihän bussikuskillekaan taputeta päätepysäkille saavuttaessa.

Tyhmä tapa ei ammattinsa osaava lentajä ei tarvi aploodeja,eikä kannustusta. Matkustajat ei tiedä tilanteesta ohjaamossa mitään,saisi kieltää koko tavan t.seri

Laskeutuminen on osa lentäjän duunia. Miksi sille pitäisi taputtaa että lentäjä saa koneen kentälle?
Niinhän hänen pitäisikin se saada.
Jos stuertti tai lentoemo tekee saman pilottien saatua ruokamyrkytyksen niin silloin se kyllä. Mutta taputatko ravintolassa kun tarjoilija tuo ruokasi pöytään? Tai kaupan kassalla?

No ei tule taputettua taksi-, riksa-, spora-, bussi-, juna-, metro-, laiva-, tai kuumailmapallokuskille, eikä ole mitään tarvetta taputella lentokonekuskillekaan.

Kaikkia kuskeja kuitenkin aina kiitän tehdystä työstä päästyäni päämäärääni, mikäli siihen vain on mahdollisuus.

Ukrainasta Turkkiin lähteneellä charterilla kuukausi sitten useimmat taputtivat myös koneen noustua.

Venäjällä ja Ukrainassa tapututetaan säännöllisesti reittileinnoillakin, mutta vain koneen laskeuduttua.

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *