Lentokoneen matkustamon lämpötila

Tätä sinäkin olet ihmetellyt: miksi lentokoneessa on aina niin kylmä? Syynä matkustajien terveys

Lentokoneen matkustamon lämpötila on monien matkustajien makuun turhan kalsea. Syynä ei ole matkustajien kiusaaminen, vaan tutkimusten osoittamat terveydelliset syyt.

Matkustajien terveys taustalla

Lämmintä matkustamoa kaipaaville ei ole hyviä uutisia luvassa, sillä American Society for Testing and Materials -järjestön julkaiseman tutkimuksen mukaan nykyistä lämpimämpi matkustamo nimittäin lisäisi matkustajien pyörtymisriskiä.

Pyörtymisalttius on lennon aikana suurempi kuin maassa, ja nykyistä korkeampi matkustamon lämpötila olisi huimauksesta kärsiville matkustajille liikaa. Lentokoneen olosuhteet ja ilmanpaine vaikuttavat verenkiertoon minkä lisäksi aivoissa kiertää lennolla tavallista vähemmän verta. Lopputuloksena voi olla pahoinvoinnin tai huimauksen oireita, joita korkea lämpötila pahentaa entisestään.

Myös nestehukka pysyy paremmin kurissa vilpoisen lämpötilan ansiosta. Elimistö kuivaa lentokoneessa tavallista nopeammin, ja lämmön lisääminen vain pahentaisi asiaa. Näistä syistä lentoemäntien jakamille huoville on jatkossakin kysyntä!

Lähde: News.com.au
Kuva: Inka Khanji

Päivitetty: 5.7.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (2 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia