Istockphoto
Yllättävä vinkki lentopelkoisille: kynä avuksi

Tätä et olisi itse ikinä keksinyt! Helppo niksi, joka voi auttaa lentopelkoon jo seuraavalla lomallasi

Lentäjä antaa lentopelkoisille matkustajille yllättävän vinkin.

Kynästä apua turbulenssin iskiessä

Monille matkustajille lentäminen on pakollinen paha, jota on siedettävä lomakohteeseen pääsemiseksi. Vielä ikävämpää lentäminen on silloin, kun matkustaja kärsii lentopelosta. Matkustajat saattavat turruttaa pelkoa esimerkiksi nauttimalla alkoholia, mutta ratkaisu voi olla yllättävänkin yksinkertainen.

Amerikkalainen Ron Nielsen on pitkän linjan lentokapteeni, joka on eläkkeelle jäätyään omistautunut lentopelon hoitamiselle. Nielsenillä on hermoileville lentomatkustajille erikoinen niksi, jota on helppo kokeilla lennolla yksinkertaisen apuvälineen kanssa.

Turbulenssin heiluttaessa konetta kokenutkin lentomatkustaja saattaa huomata sydämenlyöntiensä tihenevän. Nielsen kehottaa lentopelkoisia matkustajia tarttumaan kynään sillä kädellä, jota eivät normaalisti käytä kirjoittamiseen, ja raapustamaan oman nimensä paperille kerta toisensa jälkeen.

Esimerkiksi oikeakätisen matkustajan tulee käyttää vasenta kättä, jolloin kirjoittaminen vaatii hieman enemmän keskittymistä. Sama teksti tulee toistaa useita kertoja.

Voiko tämä hullulta kuulostava niksi todella toimia? Kyllä voi – ainakin NBC Newsin The Today Show -ohjelmassa tehdyn testin mukaan. Ja löytyy sille myös tieteellinen selitys.

Väärällä kädellä raapustus auttaa lentomatkustajaa kahdella tavalla. Ensinnäkin tehtävään keskittyminen vie matkustajan huomion pois kuumottavasta tilanteesta, mutta se myös vaikuttaa aivojen ajatusprosessiin harhauttavalla tavalla. Kokeile seuraavalla lennolla, toimiiko tämä sinun kohdallasi!

>> Lue myös: Tiesitkö tämän turbulenssista? 5 kiinnostavaa faktaa

Lähde: Daily Mirror
Kuva: Istockphoto

Päivitetty: 20.7.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia