Heathrow'n lentokentän alla on autio rautatieasema

Tämän tutun lentoaseman alla on hylätty rautatieasema: “Lentokentän parhaiten säilynyt salaisuus”

Vilkkaan lentokentän alta löytyy hylätty rautatieasema.

Koska tämä asema otetaan käyttöön?

Lontoossa sijaitseva Heathrow’n lentoasema on yksi maailman vilkkaimmista: kentän kautta matkustaa vuosittain lähes 80 miljoonaa matkustajaa.

Harva kiireisen lentokentän asiakkaista kuitenkaan tietää, että terminaali 5:n alla on jo vuosia seissyt tyhjillään hylätty juna-asema.

Asema valmistui vuonna 2008 – samaan aikaan kun terminaali 5 avattiin matkustajille. Aaveasemalla on uutissivusto Daily Mailin mukaan mittaa “33 Lontoon bussin verran”.

Heathrow’n lentokentän edustaja kuvailee BBC:n ohjelmassa rautatieasemaa “valtavan kokoiseksi” ja “lentokentän parhaiten säilyneeksi salaisuudeksi”.

– Yläpuolellamme perheet odottavat läheisiään lennolta, eikä heillä ole aavistustakaan heidän allaan sijaitsevasta autiosta asemasta.

Rautatieaseman ei ole suinkaan tarkoitus pysyä autiona: sen arvioidaan olevan käytössä vuosien 2020 ja 2030 välillä. Ennen kuin asema on valmis käyttöön, sinne joudutaan vielä asentamaan raiteet sekä kyltit.

Heathrow’n lentoasema aikoo panostaa entistä parempiin raideyhteyksiin seuraavan 20 vuoden aikana. Terminaali 5:n autio rautatieasema rakennettiin Claphamista ja Waterloosta tulevaisuudessa aukeavaa yhteyttä varten.

Ajan myötä aseman odotetaan olevan osa National Rail Networkia, koko Ison-Britannian kattavaa rautatieverkostoa.

Katso kuvat autiosta asemasta täältä!

Lähde: Daily Mail
Kuva: Heathrow Airport

Päivitetty: 24.2.2016

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia