Istockphoto
Tämän takia kannattaa valita aamulento

Tämän takia sinunkin kannattaa valita aamulento aina kun mahdollista – lue 5 syytä

Varhaisissa aamulennoissa on monta positiivista puolta.

1. Aamulennot pysyvät paremmin aikataulussa

Sopivaa lentoa valitessa matkailijat pyörittelevät yleensä useampia vaihtoehtoja. Pitäisikö lento valita kätevän aikataulun vai hinnan mukaan? Ja mikä lopulta on vuorokauden paras aika matkustaa lentokoneella?

Ajatus varhaisesta aamulennosta saattaa tuntua uuvuttavalta, mutta sitä puoltaa asiantuntijoiden mukaan moni tekijä. Jos haluat saapua kohteeseen ajoissa, on aamulennoilla suurempi todennäköisyys pysyä aikataulussa. Täsmällisimpiä ovat lennot, jotka lähtevät ennen aamukahdeksaa.

Varhain aamulla ilmatila ei todennäköisesti ole yhtä ruuhkainen kuin myöhemmin päivällä, sillä kaikki edelliset lennot ovat laskeutuneet yöllä. Päivän lentoliikenteen päästessä kunnolla vauhtiin aamupäivän aikana alkavat kuitenkin myös viivästykset.

2. Pienempi todennäköisyys turbulenssille

Tutkimusten mukaan aamulennoilla esiintyy muita vuorokauden aikoja vähemmän turbulenssia, joka on monille matkustajille epämiellyttävää tai jopa pelottavaa. National Severe Storms Laboratory raportoi ukkosmyrskyjen syntyvän yleensä iltapäivällä.

3. Vähemmän ruuhkia lentokentällä

Jos lentokenttien ruuhkat saavat hermosi kiristymään, valitse aamulento. Varhain aamulla vilkkaimmillakin lentoasemilla on yleensä rauhallisempaa. Esimerkiksi New Yorkin John F. Kennedyn kansainvälisellä lentoasemalla päiväruuhkat alkavat aamupäivällä kymmeneltä ja Los Angelesin lentokentällä puolestaan yhdeltätoista.

Sama pätee myös lentokentälle johtavaan liikenteeseen. Varhaisaamun tunteina vältät ruuhkissa istumisen.

4. Aamulennot ovat edullisempia

Aamulennon valitseminen näkyy todennäköisesti myös kukkarossa. Koska monet matkailijat eivät halua herätä varhain aamulla, myyvät lentoyhtiöt aamun ensimmäisiä lentoja yleensä edullisemmin kuin myöhemmin iltapäivällä lähteviä.

5. Saavut kohteeseen ajoissa

Aamulennon valitseminen tarkoittaa yleensä – lennon kestosta ja aikavyöhykkeestä riippuen – myös sitä, että saavut perille kohteeseen mukavasti päiväsaikaan. Tämä mahdollistaa uuteen ympäristöön tutustumisen sekä mahdollisten asioiden hoitamisen päivänvalossa ja palvelujen aukioloaikoina.

>> Löydä halvat lennot seuraavalle matkallesi Rantapallon lentohausta!

Lähde: Travel + Leisure
Kuva: Istockphoto

Päivitetty: 4.12.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia