Kannattaako lentokoneessa syödä?

Tämän takia lentokoneessa ei välttämättä kannata syödä ollenkaan: “Lentoemänniltä opittu salaisuus”

Ruoan välttäminen lennolla voi tuoda helpotusta sekä vatsaongelmiin että aikaerorasitukseen.

Ruokaile varovasti lentokoneessa

Lentokoneruoka on yksi niistä asioista, jotka jaksavat aina puhuttaa matkustajia. Miksi ihmeessä lentokoneruoka ei maistu juuri miltään tai miten sitä saisi lisää silloin, kun on todella nälkäinen?

Lähes kaikki tietävät, että lennolla olisi parempi välttää alkoholia, virvoitusjuomia ja turvotusta aiheuttavia ruokia – lentokoneessa kun turvotuksesta kärsitään helpommin kuin maan kamaralla. Monesti koneessa tulee kuitenkin naposteltua surutta kaikenlaista ajan kuluttamiseksi.

Lyhyillä lennoilla ruokailua on helppo välttää, sillä monet täyden palvelun yhtiötkin ovat jo luopuneet ilmaisista aterioista esimerkiksi Euroopan sisäisillä lennoilla. Lennon aiheuttamiin ruoansulatusongelmiin voikin vaikuttaa jättämällä ateriat syömättä koneessa, ja kiinnittämällä erityistä huomiota ennen ja jälkeen lennon nautittujen ruokien terveellisyyteen.

Luksusmatkatoimisto Indagarea pyörittävä Melissa Biggs Bradley kertoo amerikkalaiselle uutissivusto Bloombergille välttävänsä syömistä lennolla kokonaan. Noin neljä kuukautta vuodesta reissaava matkailualan ammattilainen on linjassaan ehdoton.

– Syön kevyen aterian ennen lentoa, mutta matkan aikana juon vain runsaasti vettä. Kun saavun perille kohteeseen, syön laadukkaan aterian, kertoo Biggs Bradley.

Syynä linjaukseen ei ole vain se, että lentokoneruoka on usein erittäin suolaista. Naisen mukaan syömättä jättäminen vaikuttaa myös aikaerorasitukseen ja matkaväsymykseen.

– Olen puhunut aiheesta monien lentoemäntien kanssa, ja ruoan välttäminen koneessa onkin lentoemänniltä opittu salaisuus. Kymmenen kilometrin korkeudessa ruoansulatusjärjestelmä lakkaa käytännössä toimimasta, ja koneesta lähtiessäsi kehosi alkaa taas toimia. Tämä tekee sinut entistä väsyneemmäksi, sanoo Biggs Bradley.

Monet usein matkustavat henkilöt vannovat myös omien eväiden nimeen. Esimerkiksi pähkinät, vihannekset ja hedelmät auttavat nälkään siihen saakka, kunnes kone laskeutuu kohteeseen.

Toisaalta joskus matkustajille tarjottu ruoka voi olla myös lentoyhtiön valttikortti. Esimerkiksi Turkish Airlines on usein listattu parasta lentokoneruokaa tarjoavien yhtiöiden joukkoon, ja se tarjoaa matkustajille täyden aterian ruokajuomineen myös kaikilla lennoilla turistiluokassa.

Lue myös: Vältä näitä ruokia ja juomia ennen lentoa – 6 tuotetta, joita kadut myöhemmin

Lähde: Bloomberg, Condé Nast Traveler
Kuva: Inka Khanji

Päivitetty: 9.8.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (3 votes, average: 3,33 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

2 kommenttia

Pähkinöitä EI SAA syödä lentokoneessa! Onpa “kiva”, jos sattuu olemaan pähkinöille allerginen lennolla mukana ja saa hengenvaarallisen sairaskohtauksen. Hyvin todennäköisesti joku siitä parin sadan hengen matkustajajoukosta on pähkinälle allerginen. Ei ole lähintä sairaalaa ihan 5 minuutin matkan päässä. Että jos joku sitten kuolee niiden pähkinöiden takia, niin onko onnellinen olo?

“Kymmenen kilometrin korkeudessa ruoansulatusjärjestelmä lakkaa käytännössä toimimasta”

Huh huh.

Lentokoneessa matkustaminen vastaa parin kilometrin korkeudessa olemista, siis happea on hieman vähemmän, eikä ruoansulatus todellakaan lakkaa toimimasta, mitenkähän se nyt edes olisi mahdollista?

Sadat miljoonat ihmiset *asuvat* yli 1500 metrissä ja tuossa ei ole mitään eroa pariin kilsaan. Mitenkähän heidän ruoansulatus toimii?

Tai jos käyt laskettelulomalla Alpeilla ja vietät viikon parissa tonnissa ja korkeammalla?

Hurjia juttuja…