Mikä annos lentokoneessa kannattaa tilata?

Sisäpiirin vinkki: joko tiedät, mikä ruoka maistuu hyvältä jopa lentokoneessa? 3 parasta – ja 3 pahinta

Yksi ruoka maistuu lentokoneessa todennäköisesti paremmalta kuin muut.

Tilaa tämä annos lennolla

Matkailijat rakastavat vihata lentokoneruokaa. Silti ruokatarjottimen saapuminen omalle paikalle on kaukolennon odotetuin vaihe laskeutumista lukuun ottamatta.

Lentomatkustajat jaksavat aina päivitellä sitä, ettei lentokoneruoka tunnu maistuvan oikein miltään. Väitteissä on perää, sillä asialle on olemassa tieteellinen selitys. Jotkut ovat jopa sitä mieltä, ettei lentokoneruokaa kannattaisi syödä ollenkaan jo aikaerorasituksenkin takia.

Makuelämykseen voi kuitenkin vaikuttaa ainakin hieman tilaamalla ruoan, joka kestää lento-olosuhteita paremmin. CNN jututti aiheesta lentokoneruokaa valmistavan LSG Sky Chefs Asia Pacificin johtajaa.

Asiantuntija kehottaa valitsemaan lennolla erilaisia pataruokia tai muhennoksia aina kun mahdollista. Syy on selvä: tällaiset ateriat kestävät uudelleenlämmitystä ilman maun kärsimistä. Myös paistettu riisi ja rasvainen kala ovat vaihtoehtoja, jotka pysyvät helpommin mehevinä haastavista olosuhteista huolimatta.

Asiantuntijan mukaan lennolla kannattaa välttää esimerkiksi pastaa, joka tarjotaan todennäköisesti ylikypsänä, tai kanaa, joka kuivuu helposti. Myös friteeratut ruoat ovat vähemmän houkuttelevia, kun niitä ei pääse nauttimaan tuoreeltaan.

Kahvin välttelyyn lennolla on muitakin syitä kuin sen vaikutukset esimerkiksi vatsan terveyteen. Matkustamohenkilökunnan jäsenet ovat paljastaneet, että monet eivät koske kuumiin juomiin siksi, että lentokoneen vesitankkia ei puhdisteta riittävän usein.

Tulisten ja rasvaisten ruokien, alkoholin ja kahvin välttely ennen lentoa ja sen aikana on tuttua kaikille, jotka haluavat selvitä matkasta mahdollisimman hyvävointisina.

>> Lue myös: Tätä yleistä ruokaa lentoemännät inhoavat – toivovat todennäköisesti, että sinäkään et tilaisi sitä

Lähde: CNN
Kuva: Inka Khanji

Päivitetty: 1.11.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 2,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia