Lentoyhtiöiden ilmaiset edut

Näistä ilmaisista eduista moni lentomatkustaja ei edes tiedä – oletko tajunnut hyödyntää?

Muista hyödyntää lentoyhtiöiden tarjoamat edut – joko tiesit näistä?

1. Kaksi kohdetta yhden hinnalla

Joko olet hyödyntänyt lentoyhtiöiden stopover-ohjelmia? Palvelulla tarkoitetaan muutaman päivän ilmaista pysähdystä kohteessa, jossa vaihdetaan konetta matkalla varsinaiseen määränpäähän. Jos aikataulu sallii, on tämä erinomainen tapa lisätä omaan matkaohjelmaan toinenkin kohde.

Stopover-ohjelmien edelläkävijöitä ovat perinteisesti olleet Icelandair sekä emiraattiyhtiöt kuten Etihad Airways. Monet suomalaiset tietävätkin jo mahdollisuudesta pysähtyä pariksi päiväksi Islantiin matkalla esimerkiksi Yhdysvaltoihin.

Muita suomalaisten kannalta kiinnostavia stopover-ohjelmia ovat esimerkiksi TAP Portugalin tarjoama ilmainen pysähdys Lissabonissa tai Portossa kaukolennoilla sekä Qatar Airwaysin maksuton pysähdys eksoottisessa Dohassa.

Maailmalla erilaisia stopover-ohjelmia vaihtelevin ehdoin on tarjolla myös ainakin Hawaiian Airlinesilla, Air Canadalla, KLM:llä, WOW Airilla, Japan Airlinesilla, Turkish Airlinesilla, Thai Airwaysilla ja Copa Airlinesilla.

Myös Visit Finland on alkanut houkutella turisteja Suomeen Finnairin stopover-ohjelman avulla. Lipputyyppi mahdollistaa kansainvälisille matkustajille jopa viiden päivän pysähdyksen Suomessa koneenvaihdon yhteydessä.

2. Ilmaisia kierroksia vaihtokohteessa

Singaporen lentokenttä on valittu monesti maailman parhaaksi lentoasemaksi, mutta jos maltat poistua kentältä, tarjoaa Singapore Airlines vaihtomatkustajille ilmaisia kaupunkikierroksia yhteistyössä Changin lentokentän kanssa.

Nähtävyyksiin voi tutustua ilmaiseksi myös Qatar Airwaysin lennoilla Qatarin pääkaupungissa Dohassa tapahtuvien vaihtojen aikana. Kohde on ajankohtainen suomalaisillekin, sillä monet matkustavat Indonesian ja Australian kaltaisiin kaukokohteisiin Dohan kautta vuonna 2016 avatun reitin myötä.

>> Lue myös: Yhä useampi suomalainen lentää Qatarin kautta – katso mitä ehdit kokea muutamassa tunnissa

3. Ilmainen kuljetus kohteessa

Lentoyhtiö Emiratesin kanssa kilpaileva Etihad käyttää solmukohtanaan Abu Dhabia, joka on jäänyt matkailukohteena hieman Dubain varjoon. Arabiemiraattien pääkaupungista löytyy kuitenkin kiinnostavia kohteita kuten Ferrari World -sisähuvipuisto sekä Sheikki Zayedin moskeija.

Etihad tarjoaa matkustajilleen mahdollisuuden kokea sekä Abu Dhabin että Dubain, sillä bussikuljetus kaupunkien välillä on ilmainen.

>> Lue myös: Dubai vai Abu Dhabi – kumpi sopii sinulle?

4. Juhlista merkkipäivää lennolla

Ilmaiset matkustusluokan korotukset esimerkiksi häämatkan takia ovat ainakin nykypäivänä enemmänkin urbaania legendaa. Erilaisia pienempiä etuja merkkipäivä voi kuitenkin tuoda.

Esimerkiksi Singapore Airlines tarjoaa lennoillaan kakkua ja samppanjaa merkkipäivien kunniaksi. Omasta syntymäpäivästä tai hääpäivästä kannattaa kuitenkin ilmoittaa lentoyhtiölle jo etukäteen, jotta tarjoilut osataan varata lennolle.

5. Ilmaisia kuponkeja

Ilmaisia rahanarvoisia kuponkeja eli käytännössä ilmaista rahaa – kuulostaako liian hyvältä ollakseen totta? Osana Changi Transit Programme -ohjelmaa Singapore Airlines tarjoaa rajoitetun ajan Singaporessa lentoa vaihtaville matkustajille 20 Singaporen dollarin eli noin 12 euron arvoisen kupongin. Edun voi käyttää lentokentän ravintoloissa, myymälöissä ja palveluissa. Kupongin oikeuttavat lennot on varattava 30. syyskuuta 2017 mennessä.

Lähteet: News.com.au, Travel + Leisure, Singapore Airlines
Kuva: Changi Airport Group

Päivitetty: 14.9.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (41 votes, average: 1,34 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

3 kommenttia

TAP lentoyhtiöiltä tuo onnistuu automaattisesti. Ei ikinä aikataulussa joten jatkolennolle ei kerkeä. Meillä olisi tullut 4 päivän odotus että päästään sinne minne piti. Mitään eivät korvanneet. En suosittele TAP lentoyhtiötä käyttämään.

Hong Kong Airlines. Syntymäpäivä niin pääsee lounge ja pari kaveria mukaan.

On se kumma , jos on rahaa lennellä tai muuhunkaan on vielä ilmaisia etuja mutta kun on köyhä ja tietää mitä etuja on niin joku pyrokgraatti pitää huolen siitä että et saa mitään ilman kamalaa paperisotaa.

Huom! Palvelun käyttöehdot ovat uudistuneet. Katso uudet käyttöehdot täältä. SULJE