Istockphoto
Jäädytetyn vesipullon saattaa saada turvatarkastuksen läpi

Näin saatat saada juomapullon lentokentän turvatarkastuksen läpi – onko tämä niksi nerokas vai täysin älytön?

Jaksaisitko nähdä tämän vaivan keplotellaksesi omia juomia lennolle?

Jäädytetty juomapullo turvatarkastuksen läpi

Suuri osa lentomatkustajista on kokenut tilanteen, jossa juomapullo on jouduttu heittämään roskakoriin ennen lentoaseman turvatarkastusta. Ilmailualan tiukkojen säädösten mukaan nestemäisiä aineita voi pakata vain 100 millilitran pulloihin, jotka mahtuvat litran läpinäkyvään pussiin.

Matkailusivusto Travel + Leisure kirjoittaa yllättävästä konstista, jonka avulla juomapullon saattaa saada turvatarkastuksen läpi. Oletko koskaan harkinnut juoman jäädyttämistä?

Rajoitukset koskevat nestemäisiä aineita, mutta jäädyttyään juoma ei enää ole nestemäistä. Yhdysvaltojen lentoturvallisuudesta vastaava viranomainen Transportation Security Administration (TSA) kirjoittaa verkkosivuillaan jäädytettyjen nesteiden olevan sallittuja.

Jäädytettyjen juomien kanssa liikkuvien matkustajien tulee tosin pitää kiirettä lentokentälle siirtymisen kanssa, sillä juoman on oltava täysin kiinteässä muodossa. Osittain sulaneita tai jääsohjoisia juomia koskevat normaalit nestemäisten aineiden säännöt.

Tätä niksiä ei monikaan todennäköisesti ole tullut ajatelleeksi, sillä onhan sen toteuttaminen käytännössä hieman vaivalloista. Kuinka moni jaksaa suunnitella juomapullojen jäädyttämistä ja lentokentälle kuljettamista ennen matkaa?

Kepulikonstiin kannattaa suhtautua varauksella. Vaikka Yhdysvalloissa niksille onkin näytetty vihreää valoa, vaihtelevat käytännöt maittain ja maanosittain. Vastaavanlaisissa erikoisissa tilanteissa jokainen tuote käsitellään tapauskohtaisesti virkailijan harkintakyvyn mukaan.

Verkkosivusto Gizmodo kertoo, ettei jäädytetyn Coca-Cola Light -pullon kuljettaminen onnistunut turvatarkastuksen läpi Isossa-Britanniassa.

Paras säästökeino lienee edelleen tyhjän vesipullon pakkaaminen mukaan ja täyttäminen turvatarkastuksen jälkeen. Helsinki-Vantaalta on löytynyt janoisia matkailijoita varten asennettuja kylmävesihanoja vuodesta 2016 saakka. Uudistusta edelsi kritiikki lentoaseman pullotettujen vesien korkeista hinnoista.

Mikäli ajatus jäädytetyn juomapullon kantamisesta lentoasemalle tuntuu naurettavalta, kannattaa sitä hyödyntää kuitenkin toisessa tilanteessa. Joko olet keksinyt ottaa aurinkolomalla rannalle mukaan jäisiä vesipulloja? Hurjimmissa helteissä juomavesi lämpenee hetkessä, mutta jäädytetty versio pysyy viileänä mukavan pitkään.

Lähde: Travel + Leisure, Gizmodo
Kuva: Istockphoto

Päivitetty: 3.11.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (6 votes, average: 1,67 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

7 kommenttia

Eiköhän tuo turvatarkastus ole meidän kaikkien turvallisuuden vuoksi laadittu, mutta tietenkin kohtuus kaikessa… Itse kun olen diapeetikko ja pyörätuolissa niin joka kerta insuliinin kanssa sähläämistä lentokentällä kun se sattuu olemaan nestemäistä :-)

tuo tyhjän pullon vieminen on edelleen järkevin keino ja ainoa missä vettä voi juoda vaikka vessasta on suomi ja ainoa missä omat vedet on kannattavaa olla on suomen kentät.. muilla kentillä vesipullot on halpoja.

Turkissa ja Kreikassa on kyllä saanut melkein kaikilla kentillä viedä vesipullot turvatarkastuksen läpi, vaikka itse niitä yrittänyt jättää pois. Samoin lasten tuttipullot ovat menneet täysinä ja vajaina läpi ilman mitään ongelmia.

Tehtiin Thai, Malesia ja Singapore trippi keväällä. Missään eivät välittäneet vesipulloista. 5 henkilöä ja 5 lentokenttää.

Mulla jäätynyt vesipullo Turkissa räjähti pakastimessa ja rikkoi pakastimen oven sisältä, joten en jäädyttäisi enää yön yli.

Lähes täysi vesipullo unohtui reppuun, meni läpi turvatarkastuksesta Roomassa.