Istockphoto
Maat, joihin lentämistä rajoitetaan

Näihin maihin on hankala matkustaa, koska lentoyhtiötkään eivät suostu liikennöimään niihin – oletko ehtinyt käydä?

On olemassa maita, joihin et ehkä pääsisi lentäen vaikka haluaisitkin. Taustalta löytyy yleensä turvattomuutta, lentokieltoja tai vähäistä kysyntää.

1. Egypti

Vielä muutamia vuosia sitten Egyptin Sharm el Sheikh oli huippusuosittu lomakohde, joka oli suomalaisillekin yksi talven yleisimpiä pakopaikkoja. Levottomuudet ja terrorismi sekä niihin liittyvät lentokatastrofit syöksivät kuitenkin alueen turismin syviin vaikeuksiin.

Monet maat kielsivät kaikki lennot Siinain niemimaan alueelle, ja osa kielloista on voimassa edelleen. Sharm el Sheikh sijaitsee Siinain eteläosassa.

Myös Suomessa matkanjärjestäjät keskeyttivät yksi toisensa jälkeen pakettimatkat Egyptin lomakohteisiin. Tällä hetkellä Suomen ulkoministeriö neuvoo noudattamaan erityistä varovaisuutta Egyptissä matkustettaessa, mutta ei kehota välttämään Sharm el Sheikhiä. Siinain pohjoisosiin ei kuitenkaan ulkoministeriön mukaan tule matkustaa.

Lue myös: Hylättyjä hotelleja ja tyhjiä uima-altaita – tältä entinen suosikkikohde näyttää nyt

2. Venezuela

Etelä-Amerikan Venezuela on yksi viimeisimmistä maista, jonka lentoyhteydet ulkomaailmaan ovat vakavan uhan alla. Muuttunut turvallisuustilanne on saanut lukuisat lentoyhtiöt lopettamaan reittinsä maahan. Esimerkiksi Lufthansa, Air Canada, United Airlines, Delta Air Lines, Aeromexico, Argentine Airlines ja Avianca ovat keskeyttäneet kaikki lentonsa Venezuelaan.

Venezuelan ongelmien keskiössä ovat muun muassa lisääntynyt väkivalta, köyhyys, korruptio, poliittiset levottomuudet sekä paikallisen valuutan syöksy.

3. Syyria

Suomen ulkoministeriö neuvoo välttämään kaikkea matkustusta ja oleskelua sisällissodan repimässä Syyriassa – eikä sinne helposti pääsisikään. Kaikki suorat lennot Syyrian ja Euroopan unionin maiden välillä ovat olleet kiellettyjä jo vuodesta 2012 saakka. Myös muut lentoyhtiöt ovat keskeyttäneet reittejään pääkaupunki Damaskokseen vähäisen kysynnän ja heikon turvallisuustilanteen takia.

4. Libya

Konfliktien runteleman Libyan turvallisuustilanne on erittäin heikko, ja se on vaatinut veronsa myös Tripolin lentokentällä. Vuonna 2015 viimeisetkin yhteydet ulkomaailmaan katkesivat Turkish Airlinesin lopettaessa lennot maahan lukuisten muiden lentoyhtiöiden vanavedessä.

Tänä päivänä Libyassa liikennöivät vain paikalliset lentoyhtiöt Libyan Arab Airlines ja Afriqiyah Airways sekä Tunisian kansallinen lentoyhtiö Tunisair. Suomen ulkoministeriön ohjeiden mukaan maahan ei tule matkustaa tai sieltä on poistuttava välittömästi.

5. Pohjois-Korea

Salamyhkäinen Pohjois-Korea on eristäytynyt valtio, johon matkustamista säädellään ja rajoitetaan tiukasti. Omatoimimatkailu on maassa mahdotonta, sillä suljettuun valtioon voi tutustua vain ryhmämatkalla oppaan johdolla.

Pohjois-Korean kansallinen lentoyhtiö Air Koryo on usein rankattu maailman surkeimmaksi lentoyhtiöksi. Ainoa muu maahan liikennöivä lentoyhtiö on Air China, joka sekin on välillä keskeyttänyt lentonsa.

Lue myös: Tällainen on maailman surkein lentoyhtiö – rankattu yhden tähden arvoiseksi

6. Irak

Levottomana ja vaarallisena pidettyyn Irakiin ei juuri ole tarjolla lentoja, sillä ei sinne ole menijöitäkään. Osa kentistä on jo lakkauttanut kaikki kansainväliset lennot, ja Bagdadin lentokentälläkin ne on usein peruttu. Suomen ulkoministeriö varoittaa matkustustiedotteessaan välttämään kaikkea matkustamista Irakiin.

7. Qatar

Suomesta Qatariin matkustaminen on helppoa ja mutkatonta, sillä palkittu lentoyhtiö Qatar Airways avasi vuonna 2016 suoran yhteyden Helsingistä Dohaan. Kaikkialta maahan lentäminen ei kuitenkaan ole itsestäänselvää.

Kesällä 2017 Qatar kohtasi yllättäviä vastoinkäymisiä, kun kuusi arabimaata katkaisi diplomaattiset suhteet maahan syyttäen sitä terrorismin tukemisesta. Muutoksen myötä esimerkiksi Emirates, Etihad, Egypt Air ja Saudi Arabian Airlines lakkauttivat lentonsa Qatariin.

Lähde: News.com.au
Kuva: Istockphoto

Päivitetty: 20.10.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (2 votes, average: 3,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

2 kommenttia

Egypti,sharm el sheikh,Venezuela,Libya,Irak,qutar Syyria on käyty ei mitään ongelmaa ollut ja ihmiset kaikissa näissä kohteissa olivat mukavia,Huomenna lähden venezuelaan poika ystäväni luokse saan ihanaa latino miestä ja isoa 23cm kyrpää

“lentoyhtiötkään eivät suostu liikennöimään niihin – oletko ehtinyt käydä?”

Miksi tuollaisiin helvetinloukkoihin pitäisi edes mennä? En ole ehtinyt käydä eikä tee edes mieli käydä vaikka aikaa olisi ja siitä maksettaisiin.