Lentoemäntien salainen tapa avata ja sulkea matkatavaralokerot

Lentoemäntien salainen vipu voi olla hyödyllinen myös matkustajille – siitä ei vain tiedetä

Tämä vinkki saattaa auttaa lentokoneen matkatavaralokeroiden kanssa.

Kokeile tätä seuraavalla lennolla

Oletko joskus tuskaillut lentokoneessa istuimen yläpuolelle sijoitetun matkatavaralokeron avaamisen tai sulkemisen kanssa?

Lähtövaiheessa matkatavaralokeron sulkemisen voi jättää matkustamohenkilökunnalle, mutta jos tarvitset jotain laukustasi lennon aikana, on avaaminen ja sulkeminen oma tehtäväsi. Viimeistään lennon laskeuduttua jonkun rivillä istuvista matkustajista on avattava lokero.

Brittisivusto The Sun kertoo kysymyspalvelu Quorassa paljastetusta niksistä, joka on yleisesti vain matkustamohenkilökunnan tiedossa. Lentoemäntien ja stuerttien työn helpottamiseksi matkatavaralokeroiden sivuilta saattaa löytyy pieni vipu, jonka olemassaoloa ei mainosteta matkustajille.

Lokeron oma paino sekä sinne asetetut matkatavarat voivat tehdä lokerosta todella painavan. Jotta lokerot eivät laskeutuisi alas rysähtämällä, hidastetaan niiden liikkumista isommissa koneissa automaattisesti pneumaattisen järjestelmän avulla.

Systeemi on kätevä lokeroita laskettaessa, mutta tekee niistä painavammat silloin, kun lokeron ovi on nostettava ylös sulkemisvaiheessa. Tällöin erityisesti pienikokoiset matkustajat saattavat kokea lastin raskaaksi.

Helpotusta tuo matkustamohenkilökunnan salainen vipu, jota kääntämällä systeemi otetaan pois päältä. Näin lokeron saa nostettua helposti ylös ilman paineilmalla toimivaa hidastavaa systeemiä.

Systeemistä on siis apua lokeroita avattaessa, mutta jos sulkeminen tuottaa ongelmia, voi matkustamohenkilökunta kääntää sen pois päältä.

Matkustamohenkilökunnan koulutuksesta kuullussa salaisuudessa epäselväksi jää se, kääntyykö vipu automaattisesti takaisin päälle kun lukko napsahtaa kiinni.

Lentokoneiden monet salaisuudet

Lentokoneissa on myös monia muita vähän tunnettuja osia tai niksejä, joita et ehkä ole huomannut hyödyntää. Tiesitkö, että käytäväpaikalla istuva matkustaja voi saada helposti lisää tilaa painamalla salaista nappulaa?

Matkustajille ei huudella myöskään isommista koneista löytyvistä portaista, jotka johtavat matkustamohenkilökunnan piilotettuun lepotilaan. Harva on huomannut hakea lentokoneen käytävällä tukea matkatavaralokeiroiden alle piilotetuista käsijohteista.

Lentokoneseksiä suunnittelevien kauhuksi lentokoneen vessan oven voi avata myös ulkopuolelta helpolla keinolla.

Katso kuva matkatavaralokeron pneumaattisen järjestelmän lukkosysteemistä täältä.

Lähde: The Sun
Kuva: Istockphoto

Päivitetty: 11.5.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (4 votes, average: 2,25 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia