Flickr / laszlo-photo
Lentoemäntien "mehu" koostuu ylijäämäjuomista

Lentoemäntien “mehu” on jotain aivan muuta, kuin nimi antaa ymmärtää – oletko kuullut tämän salaisuuden?

Matkustamohenkilökunnan “mehulla” on legendaarinen maine ilmailualalla.

Ylijäämäjuomat hyötykäyttöön lennoilla

Oletko joskus miettinyt, mitä lentokoneessa tehdään puoliksi juoduille viinipulloille? Osa voi tietysti päätyä viemäriin, mutta jäänteitä saattaa hyödyntää myös janoinen matkustamohenkilökunta. Asiasta kirjoittaa brittisivusto The Sun.

Lentomatkustaja esitti ilmailuaiheisella keskustelufoorumilla kysymyksen lennolla todistamastaan tilanteestaan. Matkustaja ihmetteli, miksi matkustamohenkilökunnan jäsen kaatoi yöllä matkustajien nukkuessa viinipullon jäänteet muoviseen vesipulloon ja sujautti sen taskuunsa.

Lentoemännillä ja stuerteilla oli vastaus valmiina. Nimettöminä pysyttelevät matkustamohenkilökunnan jäsenet ovat kommentoineet kysymystä avoimesti: tilanteessa oli kyse henkilökunnan “mehusta” (crew juice), joka voi sisältää mitä tahansa ylijäämäalkoholia.

Crew juice valmistetaan lentokoneessa yli jääneistä juomista, ja nautitaan myöhemmin hotellilla. Mehuun ei ole mitään erityistä reseptiä, vaan se voi sisältää mitä tahansa. Yleensä se saa tunnelman kohoamaan hyvin nopeasti, kirjoittaa eräs matkustamohenkilökunnan jäsen.

Eräs matkustamohenkilökunnan jäsen paljastaa suosivansa sangriatyyppistä sekoitusta, joka koostuu viinistä, Amaretosta, appelsiinimehusta, Spritesta ja hedelmistä. Ainesosat kaadetaan pulloon ja jätetään odottamaan sopivaa hetkeä.

Juomiin ei tietenkään auta kajota ennen kuin lento on ohi, sillä matkustamohenkilökunnalta ei hyväksytä minkäänlaista tissutteua. Myöskään lyhyet pysähdykset kohteessa eivät sovi alkoholille, joka voi näkyä veressä vielä seuraavanakin päivänä. Matkustamohenkilökunnan “mehun” kulta-ajat saattavatkin olla jo takanapäin.

Lähde: The Sun
Kuva: Flickr / laszlo-photo

Päivitetty: 6.7.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (6 votes, average: 1,33 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia