Inka Khanji
Viini

Jos pakkaat lennolle mukaan viinipullon, voi perillä odottaa ikävä yllätys – tässä syy

Oletko ikinä huomannut viinipullon maun muuttuneen lentomatkan aikana?

Lentomatka koettelee viinipulloja

Viinipullo on yleinen tuliainen lomamatkalta – helppo lahja tai kotiinvieminen joko paikallisesta valikoimasta tai viimeistään lentokentältä mukaan napattuna.

Uutissivusto News.com.au haastatteli hongkongilaisen lentoyhtiö Cathay Pacificin palveluksessa työskentelevää viinikonsultti Roy Moorfieldiä, jonka tehtävänä on valita sopivat viinit yhtiön lennoille.

Asiantuntijan mukaan lentomatka ei vaikuta ainoastaan koneessa nautittujen viinien makuun, vaan myös ruumassa matkalaukuissa kuljetettaviin viineihin – joiden kuvittelisi olevan turvassa suljetussa pullossa.

Viinin makuvivahteita muokkaavat ilmassa erityisesti kaksi asiaa: lentokoneen tärinä sekä matkustamon ilmanpaine. Lentokoneen matkustamossa ilma on keskimäärin 40 prosenttia kuivempaa kuin tavallinen huoneilma maan tasalla.

Seuraavan kerran kun maistelet viinejä viinitiloilla loman aikana, varaudu siihen, ettei valitsemasi juoma maistu täsmälleen samalta kotiin palattuasi. Mitä asialle voi sitten tehdä? Muuttuuko viini automaattisesti?

Asiantuntijan mukaan viini voi vielä palautua lentomatkan aiheuttamasta koettelemuksesta. Jos viinin juomisen kanssa ei ole kiirettä, kannattaa se laittaa sivuun odottamaan vuoroaan jopa puoleksi vuodeksi.

Jos viini ei ole ennestään tuttu, ei lentomatkan aiheuttamia mahdollisia muutoksia tietenkään välttämättä edes huomata.

Lentomatkan vaikutusten takia Moorfield kertoo viinitiiminsä maistelevan juomia, jotka on ensin lennätetty esimerkiksi Australiasta Hongkongiin. Vain lentomatkan testin läpäisevillä viineillä on mahdollisuus päätyä Cathay Pacificin listalle.

Lähde: News.com.au
Kuva: Inka Khanji

Päivitetty: 4.12.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (3 votes, average: 1,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia