Tokio, Japani

Halvalla Tokioon – lue vinkit pienen budjetin matkalle

Kiehtovaan Tokioon voi tutustua helposti myös pienellä budjetilla. Katso vinkit ja lähde lomalle!

Löydä halvat lennot Tokioon

Japanin rakastettuun matkailukaupunki Tokioon pääsee Suomesta näppärästi Finnairin tai Japan Airlinesin suorilla lennoilla. Lennot maksavat halvimmillaan noin 550 euroa, mutta suorat lennot ja lyhyt matka-aika ovat monille hinnan arvoisia. Suora lento Helsingistä Tokioon kestää noin kymmenen tuntia.

Jos kuitenkin hinta on matka-aikaa tärkeämpi, on Helsingistä Tokioon saatavilla vielä edullisempia lentoja: yhden välilaskun kautta Tokioon voi matkustaa Helsingistä noin 450 eurolla. Halvimpien lentojen matka-aika vaihtelee koneenvaihdon pituudesta, ja on lyhimmillään noin 14 tuntia. Välilaskullisia lentoja tarjoavat muun muassa Aeroflot ja Air China.

Halvimmat Tokion-lennot ovat tavallisesti myynnissä muutamaa kuukautta ennen matkaa. Edullisin matkustusaika on syys- ja talvikuukausina. Lennot ovat kalleimmillaan keväällä hanamina eli kirsikkapuiden kukinta-aikaan sekä kesäkuukausina.

Lennot saa edullisimmin, jos on valmis matkustamaan arkipäivinä, erityisesti alkuviikosta. Viikonlopulle osuvat lennot ovat pääsääntöisesti arkipäivien lentoja kalliimpia.

>> Löydä halvat lennot Tokioon Rantapallon lentohaun avulla!

Majoitu mukavasti halvalla

Majoittuminen voi käydä kukkarolle Tokiossa, mutta kaupungista voi löytää myös edullisen majapaikan. Japanilaiset hotellit jaotellaan pääsääntöisesti tavallisiin hotelleihin ja business-hotelleihin, joista jälkimmäiset ovat perushotelleja edullisempia. Vaatimattomien business-hotellien varusteluun kuuluu tavallisesti kylpytakki, hammasharja ja tohvelit mutta ei aamiaista.

Halvimmillaan Tokiossa voi yöpyä hotellissa kahden hengen huoneessa noin 40 eurolla yötä kohden. Tarjontaa on runsaasti vaatimattomista perushotelleista luksustason ökyhotelleihin, ja valikoimaa löytyy kaikista hintaluokista.

Tokio, Japani
Tokiossa on runsaasti vaihtoehtoja eri budjeteille.

Hotellien lisäksi Tokiossa voi majoittua myös paikallisissa majataloissa eli ryokaneissa, missä hintaan kuuluu tavallisesti paitsi aamiainen myös illallinen. Ryokaneissa yöpyessä kannattaa varata aikaa myös kylpyläkokemukseen. Hintatasoltaan ryokanit ovat usein tavallisten hotellien luokkaa.

Kaikkein pienimmällä budjetilla matkailevat löytävät halvimman majapaikan tokiolaisesta hostellista. Tarjontaa on runsaasti, ja halvimmillaan yö tokiolaisen hostellin sängyssä maksaa noin 15 euroa. Hostellien taso vaihtelee runsaasti, ja majapaikkoja on saatavilla niin suurista makuusaleista kuin yksityisistä huoneistakin.

>> Löydä edullinen hotelli Tokiosta Rantapallon hotellihaun avulla!

Tokio voi olla myös halpa

Tokiolla on kalliin kaupungin maine, mutta siitä huolimatta kohteessa on mahdollista viettää edullinen loma, sillä monissa asioissa Tokiossa on Suomea halvempaa.

Esimerkiksi ravintoloissa syöminen on Tokiossa huomattavasti Suomea edullisempaa. Paikallinen ruoka on aina länsimaista ruokaa halvempaa, eli Tokion-loman aikana budjettiystävällisin valinta on ruokailla paikallisissa kuppiloissa, kokeilla japanilaisia erikoisuuksia ja valita ravintolat suosituimpien matkailijakeskittymien ulkopuolelta.

Matkan todellinen hintalappu riippuu aina valuuttakurssista, ja ennen matkaa onkin syytä selvittää euron ajantasainen suhde jeniin. Tokiosta voikin tehdä edullisia löytöjä, sillä vaikka hintataso on selvästi monia muita Aasian-lomakohteita kalliimpi, shoppailu on selvästi halvempaa kuin Suomessa. Shoppaillessa kannattaa muistaa, että perushinnan päälle lasketaan vielä viiden prosentin suuruinen vero.

>> Lue lisää vinkkejä Tokioon Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Istockphoto

Päivitetty: 12.9.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia
Huom! Palvelun käyttöehdot ovat uudistuneet. Katso uudet käyttöehdot täältä. SULJE