Wat Phra Kaeo

Halvat lennot Bangkokiin

Bangkokin lennot

Halvin aika lentää:
Touko-kesäkuu
Halvin aika varata lennot:
Kaksi kuukautta ennen lähtöä
Kallein aika lentää:
Joulu-tammikuu
Halvimmat lennot:
600-700 euroa
Suorat lennot HKI:
Finnair
Lentokentän etäisyys keskustasta:
25km
IATA-tunnus:
BKK

Thaimaan Bangkok on yksi koko Aasian lentoliikenteen solmukohdista. Näin löydät halvat lennot Bangkokiin!

Näin löydät halvat lennot Bangkokiin

Siirry tästä lentohakuun ja vertaile hinnat Bangkokiin >>

Thaimaan Bangkok on Aasian lentoliikenteen tärkeä solmukohta. Bangkokiin on lentoja kaikkialta ja Bangkokista saa lennot lähes mihin vain. Monet matkaavat Bangkokiin Thaimaan-loman vuoksi, mutta kaupungista on myös hyvät maayhteydet naapurimaihin kuten Malesiaan, Laosiin ja Kambodzhaan.

Halvimmat lennot löytyvät huhti-kesäkuussa. Lippujen hinnat ovat kalleimmillaan joulu-helmikuun välisenä aikana.

Bangkok on erittäin suosittu lentokohde, joten halpojen lentojen metsästäjän kannattaa toimia hyvissä ajoin ennen lähtöä! Halvin aika varata lennot on viimeistään noin kaksi kuukautta ennen lähtöä. Lentopäivissäkin on eroja. Kaikkein halvimmat lennot löytyvät yleensä tiistailta. Kalleinta lentäminen on tyypillisesti sunnuntaisin.

Monipuolinen lentotarjonta Suomesta ja Euroopasta

Suomesta on hyvät lentoyhteydet Bangkokiin. Finnair lentää viikossa jopa seitsemän suoraa lentoa Helsingistä Bangkokiin. Lisäksi Thaimaahan on suoria matkatoimistojen lomalentoja.

Kovan kysynnän vuoksi Bangkokin lennot eivät kuitenkaan ole yleensä Finnairin tarjouslentojen joukossa (kuten Shanghai tai muut Kiinan kohteet), vaan lentojen hinnat liikkuvat tyypillisesti noin tuhannen euron tietämillä.

Jos kuitenkin haluat saada mahdollisimman halvat lennot Bangkokiin, kannattaa tutustua myös reitteihin, joihin kuuluu yksi tai kaksi välilaskua. Esimerkiksi hollantilainen KLM tarjoaa edullisia lentoja Helsingistä Amsterdamin kautta Bangkokiin. Muita halpoja lentoyhteyksiä löytyy esimerkiksi Saksan, Ruotsin tai Itävallan kautta.

Helpoin tapa löytää halvat lennot Bangkokiin on Rantapallon lentohaku, joka vertailee kaikkien yhtiöiden hinnat ja kertoo parhaat tarjoukset haluamanasi ajankohtana. Lentohakua käyttämällä säästät aikaa, kun et joudu selaamaan läpi kaikkien lentoyhtiöiden tarjouksia erikseen.

Vaihtoyhteys on suoraa edullisempi

Todella halpoja lentoja metsästävä voi joskus saada lennot parhaimmillaan alle 600 eurolla, mutta silloin joutuu kulkemaan jopa kolmen pysähdyksen kautta. Etihad-lentoyhtiö on tarjonnut tämänkaltaisia hintoja reitille Helsingistä Euroopan kautta Lähi-Itään, josta matka jatkuu Bangkokiin.

Norwegian-lentoyhtiöltä löytyy myös välillä meno-paluu lennot alle 600 eurolla Bangkokiin. Norwegian tekee yhden välilaskun Tukholman Arlandan kentällä, joten matkustusajat eivät veny liian pitkiksi.

Norwegianin ja Etihadin lisäksi halvimmat lennot vaihtoyhteyksin löytyvät Air Berliniltä, Air Chinalta ja Malaysia Airlinesilta.

Thaimaan sisäiset lennot, esim. Bangkok – Phuket välille maksavat halvimmillaan noin 1300 bahtia eli kolmisenkymmentä euroa. Sisäisiä lentoja lentävät esimerkiksi halpalentoyhtiöt Air Asia, Nok Air ja Orient Thai.

Tutustu Aasian halpalentoyhtiöihin täällä.

Saapuminen Bangkokiin

Suurin osa lennoista laskeutuu uudelle Suvarnabhumi-lentokentälle, joka sijaitsee Bangkokin kaupungin laidalla. Kenttä on Aasian kuudenneksi vilkkain, ja se toimii Thai Airways Internationalin, Bangkok Airwaysin ja Orient Thai Airlinesin tukikohtana.

Suvarnabhumin lentokenttä toimii myös Cathay Pacificin, Emiratesin ja China Airlinesin mini-hubina, joten yhtiöillä on jatkuvasti lentoja Bangkokiin ja jatkoyhteyksiä kohteesta muualle Kaakkois-Aasiaan.

Vanha Don Muang -lentokenttä on myös osittaisessa käytössä, mutta lähinnä Thaimaan sisäisillä halpalennoilla.

Varsinkin ruuhka-aikaan suositeltava kulkutapa on matkustajaterminaalin pohjakerroksesta lähtevä Airport Rail Link -pikajuna. Väliä liikennöivät Express- ja City Line -linjat, joista Express pysähtyy ainoastaan pääteasemillaan Makkasanissa tai Phaya Thaissa. Express maksaa 90 bahtia eli noin kaksi ja matka kestää noin 15-18 minuuttia. Hieman hitaampi City Line vastaavasti maksaa 35/45 bahtia eli noi euron, riippuen päätepysäkistä. Useampia pysähdyksiä tekevällä City Linelläkin pääsee 24 minuutissa Phaya Thaihin, josta voi jatkaa matkaa keskustaan BTS-Skytrainilla. Airport Rail Link -juna on toiminnassa aikavälillä 06.00-24.00.

Taksilla pääsee ruuhka-aikojen ulkopuolella helposti ja nopeasti Bangkokin keskustaan. Kentällä on opastus public taxi -kyltein taksijonoon, jossa ensin ilmoitetaan virkailijalle matkakohde, ja virkailija antaa kaksiosaisen lapun, jossa osoite on kuskia varten thaiksi. Matkan hintaan kentältä tulee 50 bahtin lisämaksu mittarin ilmoittaman summan lisäksi, sekä mahdolliset 45 tai 25 bahtin tietullimaksut moottoritiellä. Taksimatka keskustaan maksaa yleensä 250-400 bahtia tullin ja lisämaksun kanssa, ja matka voi kestää puolesta tunnista tuntiin.

Julkiset bussit kulkevat muutaman kilometrin päässä sijaitsevasta joukkoliikennekeskuksesta, ja Suvarnabhumista on järjestetty ilmainen yhteys keskukseen.
Lähtö- ja turvaselvitykset Suvarnabhumin kentällä kestävät yleensä ainakin puoli tuntia, ja lisäksi tulee huomioida, että isolla kentällä myös etäisyydet ovat pitkiä omalle portille suunnistaessa. Ole siis ajoissa paikalla.

Siirry tästä lentohakuun ja vertaile hinnat Bangkokiin >>

Kuva: Istockphoto

Päivitetty: 8.12.2016

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (13 votes, average: 4,77 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia