Halpalennot Aasiassa

Aasian parhaat halpalentoyhtiöt

Lentomatkustaminen Aasiassa on muuttunut merkittävästi viimeisen viiden vuoden aikana. Erityisesti halpalentoyhtiöt ovat nousseet kuin tyhjästä hyödyntäen eurooppalaisten esikuviensa liiketoimintamallia. Aasiassa on syntynyt monta menestyskonseptia, joiden reseptiin kuuluvat laadukas kalusto, toiminta myös mannertenvälisillä reiteillä ja ennen kaikkea erittäin halvat hinnat.

Air Asia

Jokaisen aasialaisen halpalentoyhtiön esikuva, malesialainen Air Asia on muuttunut todelliseksi jättiyhtiöksi viime vuosikymmenen aikana ja onkin nykyisin maailman suurin halpalentoyhtiö. Alunperin Air Asia keskittyi Malesian sisäiseen liikenteeseen, mutta nykyään yhtiö lentää lähestulkoon jokaiseen varteenotettavaan kohteeseen Aasiassa.

Tarjolla on jopa halpoja mantereidenvälisiä lentoja esimerkiksi Englantiin ja Australiaan. Yhtiön suunnitelmien mukaan Air Asian lennoilla voi tulevaisuudessa tehdä maailmanympärimatkan – varsin erikoista halpalentoyhtiöltä!

Suurin osa lennoista lähtee Kuala Lumpurin ja Bangkokin lentokentiltä. Kohteita on 20 maassa yhteensä 65.

Malesian Kuala Lumpurin lentokenttä on itse asiassa Air Asian omiin tarkoituksiin rakennettu ja on kansainvälisen kentän mittasuhteiden mukainen. Lennot ovat kalleimmillaankin vain murto-osan Euroopan lentohinnoista. Hyvissä ajoin varattuna lyhyiden lentojen hinnat saattavat olla vain muutaman euron luokkaa. Varaukset lennoille tehdään pääsääntöisesti internetin kautta. Lisäksi ylimääräiset matkatavarakilot, check-inin, ruokailun sekä istuinpaikat voi varata ja maksaa etukäteen Air Asian verkkosivuilla.

Air Asia

Tiger Airways

Tiger Airways on Singaporen vastaus Air Asialle. Yhtiö on luonut varsin vahvan verkoston Aasiaan ja Australiaan. Lähes puolet reiteistä on nykyään Australian sisäisiä. Muita pääasiallisia kohdemaita ovat Vietnam, Intia, Kiina, Thaimaa, Indonesia ja Filippiinit. Suurin osa Tiger Airwaysin lennoista kulkee Singaporen terminaalin kautta, joka on varta vasten rakennettu yhtiön tarpeisiin. Australiassa maan sisäiset lennot kulkevat puolestaan Melbournen tai Adelaiden kautta.

Liput Tiger Airwaysin lennoille varataan internetin kautta. Verkkosivulta löytää lisäksi inspiroivia juttuja eri matkakohteista ja tapahtumista. Lennoilla voi matkan pituudesta riippuen tilata joko pientä purtavaa tai kokonaisen ateriapaketin. Hintakin on näissä palveluissa kohdallaan.

Tiger Airways

Jetstar

Jetstar aloitti alunperin Australiaa ja Uutta-Seelantia palvelevana halpalentoyhtiönä ja on osa Australialaista Quantasia. Viime vuosina reittiverkosto on laajentunut vahvasti Aasian suuntaan ja Jetstarilla onkin varsin laaja verkosto esimerkiksi Vietnamissa. Yhtiö lentää lisäksi mantereiden välisiä yhteyksiä – kohteisiin kuuluu muun muassa Havaiji.

Muiden yhtiöiden tapaan lentojen varaus tapahtuu verkossa ja lentojen lomaan voi paketoida hotellit, autonvarauksen ja aktiviteetteja, kuten risteilyn Vietnamin Halong Baylla tai elefanttisafarin Phuketissa.

Jetstar

Hyvä tietää

Halpalentoyhtiöitä käyttävän kannattaa rekisteröityä yritysten postituslistoille, tällä tavoin pääset käsiksi parhaisiin tarjouksiin. Samalla voi seurata uusien reittien perustamista. Niitä luodaan usein lähes kuukausittaiseen tahtiin ja yritysten uutiskirjeet ovat paras tapa pysyä selvillä tarjonnasta – reittitiedot ovat matkailijalle rahanarvoisia!

Useimmilla halpalentoyhtiöillä matkatavaroiden maksimipaino on 15 kiloa, joissain tapauksissa vain 10 kiloa. Lisämaksusta ylimääräisiä kiloja saa toki mukaansa.

Kattava lista Aasian halpalentoyhtiöistä
Lista Suomesta lentävistä halpalentoyhtiöistä
Rantapallon lentojen hintavertailu

Daniel Stöckli

Päivitetty: 19.6.2012

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (8 votes, average: 4,63 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia