Yleinen

Meidän pienen perheen ensimmäinen oma loma lähenee!

keskiviikko, elokuu 9, 2017

Kuulkaas, se on nyt niin että meidän perhe lähtee ensi kertaa yhdessä  lomalle. Olemmehan me reissun päällä olleet paljon, mutta nämä matkat ovat olleet joko sukulointeja joko Italiassa tai Suomessa, tai vastaavasti Matteon työreissuja jolloin perheen yhteinen aika on ollut melko vähissä. Näihin reissuihin on sisältynyt paljon ikimuistoisia hetkiä, uusia kokemuksia ja paljon oppimista lapsen kanssa matkailusta. Mutta lomalla me emme ole perheenä vielä olleet, siis sellaisella oikealla lomalla.

Heräsin tähän loma-asiaan viime viikolla, kun pohdin meidän perheen matkustelua erään ystäväperheemme jäsenen kanssa. Emme toki pohtineet vain meidän matkojamme, vaan myös heidän – ovathan hekin täällä Saksassa ”ei kummankaan maalla” ja matkailevat usein katsomaan perheitään kotimaihinsa. Etenkin tuonne eteläiseen Eurooppaan suuntautuvat reissumme ovat joskus sellaisia, että reissulta palatessa on tarve erilliseen palautumislomaan, vaikka viihdynkin Italiassa mainiosti.

Meidän oma lomamme tulee tapahtumaan ihan pian Toscanassa. Päätimme yhdistää sukulointiin kolmen päivän mittaisen getawayn, ja varasin meille huoneiston Toscanan kukkuloilla sijaitsevasta villasta. Halusin perinteisen toscanalaisen maiseman, tasokkaan majoituksen ja hyvää palautetta italialaisilta saaneen ravintolan (joko kohteessa tai lähikylässä), uima-allas oli plussaa. Viinitilasta tai sen läheisyydestä ropisi lisäpisteitä. Pienen tutkimuksen jälkeen sopiva paikka löytyi, ja tein aikailematta varauksen. En tiedä onko villa niin täynnä kuin Booking.com antoi ymmärtää vai oliko paikan viimeisen huoneen varaus markkinointikikka jota joskus hotellivaraussivustoilla näen, mutta ai että… odotan tätä lomaa kovasti. Kerron paikasta ja reissusta lisää vielä erikseen, kun olemme kotiutuneet.

(Kaikki jutun kuvat ovat Artimino – Carmingano -akselilta, jossa lomapaikkamme sijaitsee)

Carmignanon alue, jossa nämä kukkulat sijaitsevat, on meille ennestään hyvinkin tuttua. Se on juuri sitä seutua mistä haluaisin joskus hankkia itselleni ”kesämökin”, ja nauttia toscanalaisesta elämästä, ruoasta ja lasista viiniä auringonlaskussa (tämähän ei ole yhtään sellainen kliseinen ruusunpunaisten rillien takaa katsottu, leffoista tuttu haave :D). Jos olet lentänyt Firenzeen lentokoneella ja katsonut ulos ikkunasta kun kone tekee viimeisiä kaarroksia kohti lentokenttää, tiedät mistä alueesta puhun.

Mietimme Toscanan lomakohteeksemme myös upeaa Chiantin aluetta, mutta elokuussa Chiantin majoitusten hinnat ovat sen verran suolaiset, joten sen vaihtoehdon unohdin melko äkkiä. Jonnekin päin Chiantia hurautamme kuitenkin luultavasti päivän reissulle. Olen tehnyt töitä varastoon niin paljon kuin mahdollista, joten uskon että ehdimme vielä muuallekin kiertelemään: anoppi viettää lomaa rannikolla, joten matkaamme ainakin sinne häntä tervehtimään, ja haaveissa olisi myös Saturnian kuumat lähteet. Katsotaan, katsotaan, ei pidä ahnehtia liikaa muutamalle viikolle.

Tämä lyhyt loma on myös mini-häämatkamme. Pikkuinen lähtee lomailemaan kanssamme, sillä hänkin varmasti nauttii rentoutumisesta, vanhempiensa seurasta ja uima-altaassa polskimisesta Italiaa parhaillaan koettelevien helteiden aikana. Haluamme nauttia lomasta myös hänen kanssaan,  isommalle häämatkalle lähdemme myöhemmin kun aikataulut sen sallivat ja saamme lastenhoidon järjestettyä. Tässä on monta muuttujaa, ja yritän kuumeisesti pohtia miten kauas ehdimme häämatkalle, ja milloin. Kevääksi on tulossa todennäköisesti pidempää komennusta Baskimaalle, joten voihan se olla että käymme nauttimassa häämatkasta pitkän viikonlopun verran Euroopassa. Kaikki on auki, ja pohdin tätä häämatka-aihetta varmasti blogissa vielä useamman kerran kun sen aika on.

Oletteko te lomailleet miten paljon ihan oman perheen kesken?

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Petra torstai, elokuu 31, 2017 at 19:07

  Ne ihan perheen OMAT lomat on tarkeita, se on meilla huomattu. Tana vuonna ei menty siis Suomeen vaan lomailtiin keskenamme ihan extempore kohteessa, yritamme kayda myös sellaisilla pienilla lyhyilla lomilla lahialueilla silla se toisen perheen luona/kanssa lomailu on eri asia vaikka lomaa olisikin. Mukavaa lomaa!

  • Reply lena maanantai, syyskuu 4, 2017 at 09:05

   Kiitos Petra! Juuri ollaan palattu kotiin, ja olet kyllä täysin oikeassa. Ne omat lomat ovat tosi tärkeitä. Nyt loma oli osittain perhelomaa ja osittain sitten sukulointia, ihan hyvä mix. Mutta uskon että omia lomia tulee olemaan enemmän ja enemmän. 🙂 Teillä on siellä vaikka mitä kivoja kohteita käydä ihan extempore <3

 • Reply Katariina / Raidallisia hetkiä ja retkiä perjantai, elokuu 11, 2017 at 11:34

  Oi, olisipa ihanaa päästä tutustumaan Toscanaan! <3 Ihanaa yhteistä lomaa teille!

  • Reply lena / london and beyond sunnuntai, elokuu 20, 2017 at 12:52

   Toscana on niiiiin ihana, onneksi kävi tuuri tuon Matteon kotipaikan kanssa 😀 Kiitos <3

 • Reply Annika -Tarinoita Maailmalta torstai, elokuu 10, 2017 at 15:10

  Oi ihana kohde, lähtisin mielelläni itsekin noille seuduille!

  • Reply lena / london and beyond sunnuntai, elokuu 20, 2017 at 12:51

   Tulkaa joskus jooko <3

 • Reply Valkkis / http://www.rantapallo.fi/hausfrau/ keskiviikko, elokuu 9, 2017 at 19:58

  Ihanaa lomaa teille! <3 Alkuun aattelin, että kyllähän me ollaan lomailtu vaikka kuinka paljon, mutta sit kun tarkemmin mietin niin aikana lasten jälkeen ei sittenkään juuri lainkaan niin, että olisi vain me. Kyllä sitä on ollut isovanhemmat tai nyt viimeisimmällä reissulla kaveriperheitä mukana! Mikä toisaalta on mun mielestä oikein hyvää lomaa erityisesti näin pikkulapsiaikana 😉

  • Reply lena torstai, elokuu 10, 2017 at 14:55

   Kiitos! Varmasti nautitaan näistä päivistä. <3 itsekin tuli ajateltua että onhan tässä oltu reissussa tai lomailtu, mutta ihan omalla pikku porukalla ei sitten kuitenkaan ole oltu missään. Ihan kohta 🙂

  Leave a Reply