Yleinen

Emirates A380 kiehtoo suurta yleisöä

tiistai, heinäkuu 25, 2017

Yksi kivoista puolista Düsseldorfin vilkkaalla lentoasemalla on se, että täältä pääsee lentämään suoraan moneen kohteeseen Eurooppaan ja sen ulkopuolelle, useimmiten kohtuullisella hinnalla. Lentokenttää voisi myös luonnehtia ilmailun ystävän suosikkikohteeksi, sillä kentällä on hyvä valikoima eri lentoyhtiöitä ja lentokonetyyppejä – ja myös hyviä spottauspaikkoja siitä kiinnostuneille. Yksi parhaista spottauspaikoista on lentokentän katolla sijaitseva näköalaterassi, josta on suora näkymä kiitoradoille. Lisätietoa Flughafenterrassesta voit lukea lentoaseman sivuilta.

Eräänä sunnuntaisena aamupäivänä pohdimme aamupalapöydässä päivän ohjelmaa, ja päätimme lähteä lentokentälle tiirailemaan lentokoneita. Saksassa kaupat ovat sunnuntaisin kiinni, joten lentokenttäreissuun voisimme yhdistää myös kauppareissun – lentokentän supermarket kun on yksi ainoista lähiseudun aukiolevista marketeista.

Emirates A380 on Düsseldorfin lentoaseman vetonaula

Sisäänkäynti flughafenterrasselle löytyy lähtöaulan keskiosista, josta tulee ottaa hissi yläkerroksiin. Olimme paikalla noin 13:30 aikaan, jolloin Emiratesin A380, lento EK55 oli arveltu saapuvaksi Dubaista. Samaan aikaan oli tulossa ja lähdössä useampikin laajarunkokone: näimme Air Berlinin A330-koneen laskeutuvan Los Angelesista, ja Air Chinan Airbus A340 nousi ilmaan kohti Pekingiä. Tietysti myös pienemmät koneet kiinnostivat, ja näimme hyvän valikoiman Airbus 320- ja 321-koneita, Dash 8:ä ja Boeing 757 charterkoneita.

Erikoisuutena mainittakoon futisfaneja luultavasti kiinnotava Borussia Dortmundin mustakeltaisiin väreihin maalattu Eurowingsin Airbus A320, josta minulla ei tosin valitettavasti ole kuvaa.

Suurin osa ihmisistä oli paikalla Emiratesin A380-koneen takia, ja väkimäärä väheni huomattavasti koneen rullattua paikalleen putkeen. Ja täytyyhän minun myöhtää että onhan se vaikuttavan kokoinen ja näköinen, joten en ihmettele että se vetää väkeä enemmän kuin moni muu konetyyppi. (lue lentokokemukseni itse koneesta täältä)

Paikalla oli paljon lapsiperheitä sunnuntain vietossa, ja mekin olimme paikalla koko perheen voimin. Pieni innostui kovasti lentokoneista (mikä toki lämmittää kovasti tämän ilmailuintoilija-mamman sydäntä), ja viihdyimme paikalla noin 45 minuuttia. Mielestäni tämä on oikein hyvä aika, ja sopivaa vastinetta pääsylipun hinnalle. Pääsy maksaa 2,20€ per aikuinen, ja noin vuoden ikäinen pääsi paikalle ilmaiseksi. Eli halvasta huvista voi puhua.

Suosittelen tutkimaan Düsseldorfin lentoaseman sivuja etukäteen omien tärppien osalta, sillä päivän aikana lentoasemalla on paljon mielenkiintoista liikennettä. Düsseldorfiin lentävät laajarunkokalustalla jutussa jo mainittujen yhtiöiden lisäksi muun muuassa ANA, Cathay Pacific, Lufthansa, Singapore Airlines ja Mahan Air. Pienempiä koneita voi bongata lukuisilta eri lentoyhtiöiltä (Alitalia, Aegan Air, Air Berlin, Atlas Global, Eurowings, Iberia jne.)

Minua kiinnostaa vastaavat paikat maailmalla, ja kaikki vinkit ovat tervetulleita! Missä sinä olet bongannut lentokoneita?

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Merja / Merjan matkassa sunnuntai, heinäkuu 30, 2017 at 19:23

  Dubain lentokentällä tuota isoa lintua ihailin (tai en nyt ole varma oliko juuri A380, joku hiton iso Emirates kuitenkin) ja sanoin tyttärelleni, että olisi hienoa päästä joskus tuolla lentämään. Hän ei oikein hypetystäni ymmärtänyt. Ensimmäisiä Thaimaan reissuja lennettiin jumbojetillä, joka oli Suomen mittakaavassa silloin uutta ja ihmeellistä. Nythän niitä ei ole enää näkynyt. Koneita tulee päivittäin katseltua kun Lahden moottoritiellä ajelee. Toki kovin pitkäksi aikaa ei voi katsetta kiinnittää taivaalle tai löytää itsensä ojasta tai edellä ajavan perästä 🙂

  • Reply lena perjantai, elokuu 4, 2017 at 10:47

   Puoleeni voit aina kääntyä jos tarvitset vertaistukea lentokonefiilistelyissä 😀 Düsseldorfissa näin maaliskuussa jumbojetin joka toimi charterkoneena Egyptiin, mutta muuten niitä ei ole kyllä oikein näkynyt. Heathrowlla kävin niitä viimeksi pari vuotta sitten ihastelemassa.

   Mulla on kans moottoritiellä täällä aina vähän keskittymisvaikeuksia kun koneet tulee niin lähelle laskuun. Pitää säästää sinne terassille se spottailu, helposti herpaantuu.

 • Reply Liisa / Hollanninhippiäinen keskiviikko, heinäkuu 26, 2017 at 22:30

  Täytyypä tuonne terassille lähteä joku kerta kun odottelemme koneen lähtöä Düsseldorfissa. Jos ei tuon enempää maksa, niin sehän on okei. Oma bongauspaikkani on valtavan laaja Schiphol, mutta totta on, että ajomatkaahan sinne kertyy, jopa meiltäkin itä-Hollannista. Mutta siellä sujahtaa koko hauska päivä, kun kerran paikalle raahautuu; tässä juttuni aiheesta:
  http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/hollanninhippiainen/konebongausta-ja-luontoa-schipholissa

  • Reply lena perjantai, elokuu 4, 2017 at 10:45

   Liisa, mene ehdottomasti! Mua kiinnostaisi myös tuo Schiphol, mutta meiltäkin toki ajomatkaa sinne on. Voi toisaalta yhdistää Amsterdamin reissuun, jos sinne jossain vaiheessa tulisi lähdettyä. Kävinkin tsekkaamassa juttusi aiemmin, pahoittelut kun kesti vastata – olen ollut sängyn pohjalla viime viikon.

 • Reply Johanna @ Out of Office keskiviikko, heinäkuu 26, 2017 at 14:10

  Tuollainen Emiratesin A380 lensi jokun aika sitten meikäläisen yli kun olin ulkoiluttamassa koiria. Se joutui tekemään suunnittelemattoman välilaskun Hki-Vantaalle. Suuni loksahti auki kun katsoin että mikä hitto sieltä oikein tulee. Jo ihan matalalta lentävän koneen vatsapuolen ihailu on varsin vaikuttava näky! 😀

  Tässä vielä asiaan liittyvä Iltalehden juttu: http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201707012200239755_u0.shtml

  • Reply lena perjantai, elokuu 4, 2017 at 10:43

   Johanna, taisin lukea tuon jutun, kiitos linkkauksesta! Vaikka Helsinki-Vantaalla onkin jonkin verran isompaakin kalustoa, tuo A380 aiheuttaa varmasti kaikista eniten melua. Ja onhan se vaikuttava lentokone, ei siitä pääse mihinkään <3

   • Reply Juuseroinen lauantai, syyskuu 9, 2017 at 21:32

    Helsinki-Vantaalla A380-konetta isompaakin kalustoa? Viittaat varmaankin 747-rahtikoneisiin. Reittiliikenteessä ei Helsinki-Vantaalla ole mitään A380-konetta isompaa. Finnairin suurin on A350. Sen ja A380:n väliin mahtuu vielä kooltaan 777, mikä on maailmalla erittäin yleinen ja tuttu näky myös lähellä Tukholmassa, Oslossa ja Kööpenhaminassa. 🙂

    • Reply lena / london and beyond maanantai, syyskuu 11, 2017 at 14:14

     Heippa Juuseroinen! Taisin ilmaista asiaa epaselvasti / Tarkoitin tuota yleisesti, etta Helsinki-Vantaalla on suurempaankin kalustoa esim Finnairin Aasian laivasto. 🙂 Ei toki yhta isoa kun tuo A380 tai 777, mutta kaukolaivastoa kuitenkin. Paljon parempi paikka spottailuun kylla varmasti esim Koopenhamina!

 • Reply Maarit Johanna keskiviikko, heinäkuu 26, 2017 at 13:03

  Oi kyllä mieki tuonne lähtisin spottailemaan jos vain olisi mahdollisuus! Iso bussi kiinnostaa mahoton. Silloin kun A350 teki testilentojaan Rovaniemellä, oli meillä entisen kämpän parvekkeelta aitiopaikka nähdä kaartelut kaupungin yllä.
  Nyt onneksi asutaan lentokentän kupeessa (vain 4km) joten Rollon kentän kattoterassille voi tehdä vaikka iltakävelyretken. Tosin siellä nyt ei paljoa spotattavaa ole. Finskin bussit ja Embraerit. Talvella tulee charterit, mutta silloin ei välttämättä ole kovin kävelyilmat 😀

  • Reply lena perjantai, elokuu 4, 2017 at 10:42

   Tää on ihan mahtava paikka spottailulle <3 Iso valikoima eri yhtiöiden koneita ja vilkas liikenne yhdistettynä hyvään spottipaikkaan on oikeasti tosi jees.

   Rovaniemeläisiä tosiaan hemmotellaan chartereilla, mutta se spottauskeli ei oo välttämättä ihan paras aina 😀 😀

 • Reply Bussi tiistai, heinäkuu 25, 2017 at 15:45

  Tuo A380:n kiehtominen on aika kummallista, koska onhan noita Lufthansallakin ja lentävät ei niin kovin kaukaa Frankfurtista. Schipholillekin on lyhyt matka.

  • Reply Lena / London and beyond tiistai, heinäkuu 25, 2017 at 17:43

   On se silti Düsseldorfiin operoiva suurin konetyyppiä, joten ei se mielestäni niin kummallista ole. Harva jaksaa lähetä Frankfurtiin / Amsterdamin varta vasten ellei suuri ilmailuintoilija ole. Kerran pari päivässä operoi Dubain ja Düsseldorfin väliä, päivästä riippuen (tosin joskus reitillä 777).

  Leave a Reply