Yleinen

Baskimaan tuntematon pääkaupunki Vitoria-Gasteiz

sunnuntai, marraskuu 15, 2015

IMG_4984

IMG_4958

IMG_4961

Käsi ylös kaikki te, jotka olette kuulleet Vitoria-Gasteizin kaupungista! Oma käteni ei olisi noussut ennen Bilbaoon lähtöämme, ja opinkin tietämään Vitorian olemassaolosta ja tarjonnasta vasta alkaessani tutkia Bilbaon lähiseutuja netistä. Harmittaa, että tällaiset tuntemattomammat ja kauniit paikat jäävät hyvin usein isompien varjoon.

Baskimaan pääkaupunki Vitoria-Gasteiz oli viimeinen reissukohteemme Baskimaassa ennen Saksaan muuttoa.  Olimme juuri saapuneet takaisin Bilbaoon Biarritzin reissulta ja reissuväsymys painoi. Ei fyysisesti, mutta reissun jälkeen olisi ihan vähän tehnyt mieli jäädä kotiin katsomaan tv:tä ja ihan vaan loikoilemaan. Järkeilin kuitenkin, että tuskin olen ihan heti Vitoriaan matkaamassa uudelleen, joten tottakai lähdimme matkaan – Vitorian reissumme oli siirtynyt muutamaan otteeseen, joten tämä oli toden totta viimeinen mahdollisuutemme. Meillä oli myös tapaaminen sovittuna Vitoriaan tuoksi päiväksi, joten en halunnut sitäkään missään nimessä missata. Paikallisopas on aina mahtava juttu!

Mitä Vitoriassa voi tehdä?

IMG_4981

Noin 250,000 asukkaan Vitoria on niitä kaupunkeja, joissa lomailee mielellään päivän tai pari. Se on ihan mahtava kaupunki sellaiselle, joka haluaa tutkia miltä perinteinen kaupunki noilla seuduilla näyttää ja tutkia paikallista elämänmenoa. Meidän lisäksemme ei kaupungissa montaa turistia tuona lokakuisena päivänä ollut, joten paikallista fiilistä tulee ovista ja ikkunoista ilman että sitä edes erityisesti hakee. Tämä on kaltaiselleni turistille oikein hyvä uutinen. Vaaleuteni vuoksi harvemmin sulaudun Espanjassa ”joukkoon”, mutta tykkään silti kuljeskella kaupungeissa jossa olen lähestulkoon ainoa turisti, jos vain suinkin mahdollista.

Vitoriassa on erittäin kaunis katedraali, joka lienee kaikkien kaupungissa vierailevien listalla. Harmiksemme tuona lokakuisena maanantaina se oli haluamaamme aikaan suljettu, ja päädyimme ihailemaan sitä ulkopuolelta ja lähdimme syömään. Kaupungin muurit ovat myös näkemisen arvoiset, ja kannustan ihan fiiliksen mukaiseen köpöttelyyn kaupungin kaduilla. Puistoja ja aukioita löytyy ihmeteltäviksi ja illan tullen historialliseen kaupunkiin tulee ihana fiilis. Sellainen etelä-eurooppalainen fiilis pimenevässä illassa, ihmisten nauttiessa elostaan kaduilla ja ravintoloissa. Tämä fiilis on yksi syy, miksi eteläiseen Eurooppaan niin tykkään matkustaa, haluan kokea pimenevät ja idylliset illat. Vitoriaan (kuten muuallekin Baskimaahan) matkustaessa kannattaa myös ehdottomasti tutustua baskien karuunkin historiaan etukäteen, se tuo oman värinsä reissuun.

IMG_5000

IMG_5002

Koska kaupunki sijaitsee Espanjassa ja siellä on verrattain vähän turisteja, on se myös oiva paikka herkutteluun – hinnat ovat varsin kohtuullisia. Yllättävää (not), että tuon ruoan esille, mutta minkäs teet. Hurahdin Baskimaassa aivan totaalisesti. Me herkuttelimme ensiksi pintxoilla Michelin-oppaassa mainitussa ravintolassa, ja jatkoimme sen jälkeen kolmen ruokalajin lounaan ääreen. Eipä tarvitse ennustaja olla tietääkseen, että positiivinen ähkyhän siinä tuli ja viini lämmitti mukavasti mieltä. 16e / hlö on aika hyvä hinta monen ruokalajin lounaasta, eli muistakaa ottaa niistä kaikki ilo irti noilla seuduilla liikkuessanne. Tuo Michelin-oppaassa mainittu paikka oli nimeltään El Portalon, joten sinne nyt tietenkin kannattaa suunnata heti kaupunkiin saapuessa. Hintatietoja en valitettavasti paikan osalta muista (kävimme vain pintxoilla ja seurassani olleet herrasmiehet hoitivat paikallisen tavan mukaan maksun), tuo 16e lounas syötiin Vitorian vanhankaupungin kaduilla jossa hinta on sääntö, ei poikkeus.

Tykkäättekö te tämäntyylisistä, pienistä ja rauhallisimmista kaupungeista? Vai kiehtovatko suurkaupungit enemmän?

You Might Also Like

50 Comments

 • Reply Tanja keskiviikko, marraskuu 25, 2015 at 03:31

  Oj, kuulostipa herkulliselta. Kiitos vinkistä!
  -Tanja

 • Reply Laura - Urbaani viidakkoseikkailijatar sunnuntai, marraskuu 22, 2015 at 14:42

  En ollut koskaan kuullutkaan tuosta paikasta, mutta tuntemattomat paikat ovat usein niitä, jotka yllättävät positiivisesti. Baskimaa kiinnostaisi ruokakulttuurin takia ja herkulliseltahan nuo sapuskat tosiaan näyttävät :). Nam!

  • Reply lena / london and beyond maanantai, marraskuu 23, 2015 at 09:24

   Totta tuo! Usein suurkaupungit ja tunnetut kohteet ovat paljon hehkutettuja, ja joskus itselleni vähän pettymyksiä. Kun ei ole ennakkoasenteisa (esim pikkukaupungeissa), niin usein fiilis on positiivinen. Ei odotuksia, ei pettymyksiä 🙂

 • Reply Kohteena maailma sunnuntai, marraskuu 22, 2015 at 13:56

  Täysin tuntemato kaupunki itselle. Tykkään tällaisista pienemmistä kaupungeista, missä jää aikaa ruoka- ja juomakulttuuriin tutustumiseen pakollisten nähtävyyksien loistaessa poissaolollaan.

  • Reply lena / london and beyond maanantai, marraskuu 23, 2015 at 09:22

   Mitä olen sinun blogiasi ja kommenttejasi lukenut, meillä on aika samanlaiset intressit reissujen suhteen. 😀 Näissä pikkukaupungeissa jää hyvin aikaa ”olennaiseen”, eli syömiseen ja juomiseen. Ehdotomasti peukutan tätä!

 • Reply Lotta Watia | Unagidon lauantai, marraskuu 21, 2015 at 23:48

  Söpönnäköistä katukuvaa! Pienet kylät/kaupungit kiehtovat tosiaankin monia suurkaupunkeja enemmän. Toisaalta ne vaativat enemmän työtä, kun ravintoloita ei välttämättä löydykään ja aukioloajat ovat hyvin suppeat. Mutta jos hyvin suunnittelee, saattaa päästä helposti halvemmalla kuin suurkaupungin kohdalla ja saada muutenkin rennomman kokemuksen.

  • Reply lena / london and beyond maanantai, marraskuu 23, 2015 at 09:19

   Hyvä huomio Lotta! Vaativat enemmän työtä, ehdottomasti, ja etenkin Espanjassa on hyvä pitää mielessä nuo aukioloajat. Eroavat pohjoismaihin verrattuna kovastikin, siesta yms. Hyvin kun suunnittelee, niin reissu on usein tosi onnistunut 🙂

 • Reply Sanna I Siveltimellä lauantai, marraskuu 21, 2015 at 21:43

  Välillä tälläiset pienet paikalliset kylät on kyllä niin toimivia lomakohteita! Näyttää söpölle tämäkin.

  • Reply lena / london and beyond maanantai, marraskuu 23, 2015 at 09:18

   No ehdottomasti! Hyvää vastakohtaa suurkaupungeille 🙂 Ihana vaan vaellella ilman aikataulupaineita ja pysähdellä ravintoloihin ja kahviloihin.

 • Reply meidänmatkassa lauantai, marraskuu 21, 2015 at 18:47

  Vieras kaupunki minullekin! Tämä kyllä pistetään muistiin 🙂

 • Reply Henna /suurin onni perjantai, marraskuu 20, 2015 at 22:25

  Minä ainakin mielelläni katselen ruokakuvia, niistä tulee aina jotenkin hyvälle mielelle 😀 Pikkukaupungit viehättävät, mutta toisaalta tykkään suurkaupungin sykkeestä myös. En oikeastaan osaa sanoa, kummasta enemmän, mutta reissumakuni taitaa muutenkin olla aika laaja – kelpaavat niin viidakot, aallot kuin ne kuhisevat kaupungitkin. Ja ei, en ollut koskaan kuullut Vitoria-Gasteizista.

  • Reply lena / london and beyond maanantai, marraskuu 23, 2015 at 09:12

   Oi, mä katselen ruokakuvia aina myös mielelläni.. 😀 Ja luen ruokajuttuja kieli pitkällä! Kai mä vähän samantyylinen reissaaja olen kuten sinäkin, että kaikki käy. Viime aikoina tosin nuo pienet kohteet ovat alkaneet kiehtoa, etenkin Espanjassa jossa niitä ihania riittää vaikka joka päivälle 🙂

 • Reply AnnKat perjantai, marraskuu 20, 2015 at 15:01

  Vieras kaupunki tämä oli ainakin minulle. Luultavasti ikinä en ole kuullut edes nimeltä… Pienet kaupungit ovat kyllä usein niin suloisia ja mielenkiintoisia, mutta liiankin usein suurempiin ja itselle tuttuihin on helpompi matkustaa…

  • Reply lena / london and beyond maanantai, marraskuu 23, 2015 at 09:09

   Totta tuokin, että tuttuihin paikkoihin on helpompi matkustaa. Mulla on ainakin ihan tuhottoasti kohteita, jonne olen palannut ja joihin haluaisin palata. 😀 Sitten pitää punnita että hei, pitäskö käydä uusissakin. Oon esimerkiksi huono maabongari tämän takia!

 • Reply Mia / Elämää ja Matkoja perjantai, marraskuu 20, 2015 at 13:04

  Tämä oli entuudestaan tuttu vain nimenä kartalla, jota on tullut tutkittua saman tyyppistä reissua suunnitellessa kuin Lähtöportin Mikalla. Olipa kiva päästä kurkistamaan lähemmin kaupunkiin, vaikuttaa ihan meidän paikalta!

  • Reply lena / london and beyond maanantai, marraskuu 23, 2015 at 09:02

   Jeesaan tosi mielelläni jos tuonne suunnille matkaatte, en mä nyt mikään ekspertti ole, mutta muutamia kivoja paikkoja noilta suunnilta tuli bongattua ja niihin tutustuttua 🙂 Ja nyt on oikeasti hyvä aika mennä tuonne, parin vuoden päästä voi tilanne olla jo eri kun maine kiirii maailmalla!

 • Reply Heidi / Maailman äärellä perjantai, marraskuu 20, 2015 at 12:10

  Minullekin ihan uusi paikka, vaikka aika paljon olen jo Espanjaa kiertänyt. Koon (siis asukasluvun) ja noiden kuvien ja kertomasi mukaan ehkä samantyyppinen kuin Logroño oli Riojan alueella. Oltiin siellä kyllä vaan muutama tunti ja jatkettiin sitten vielä pienempiin ja idyllisempiin kaupunkeihin (kyliin?).
  Täällä Espanjassa on tosiaan ihan mielettömiä nämä illat. Vaikka on jo marraskuu (kylläkin kuulemma poikkeuksellisen lämmin sellainen mutta huomenna (kai) alkaa viiletä), ihmiset ovat arki-iltoinakin, kun minä kymmenen aikaan tulen töistä, ulkona terasseilla ja tapasbaarien edustoilla (kun sisälle ei mahdu). Ihan mieletöntä! Ja kohta tää herkuttelija lähtee lounaalle tutustuu taas yhteen uuteen ravintolaan ja illalla tapaksille, tohon ihan mun vieresä olevalle gourmeekadulle. Vaikka luontoa kaipaan Suomesta, on tää elämänmeno niiiiiin ihanaa!! <3 Espanja <3

  • Reply lena / london and beyond maanantai, marraskuu 23, 2015 at 09:01

   Hei nyt mä otan sulta vinkin talteen, tuon Logronon 🙂 Espanjassa löytyy niin paljon tuollaisia pikkukyliä ja kaupunkeja, joita mielellään käy katsomassa parin päivän verran. Usein ovat vielä halpoja ja idyllisiä! Mulle tulee niin mieleen tuosta sun kuvauksesta Bilbao, taitaa päteä tosin Espanjan joka kolkaan 😉 Ollaan ulkona, ollaan iloisia, ei niuhoteta. Niin mun paikka. Mä toivon todella, että pääsen palaamaan Bilbaoon joku kaunis päivä, pidemmäksi aikaa. Se onneksi saattaa olla mahdollista <3

 • Reply Jenna / Journey Diary -matkablogi perjantai, marraskuu 20, 2015 at 07:30

  Vieras kaupunki mullekin, en varmaan ole koskaan kuullutkaan.. Tuollaisiin helposti omaksuttaviin pienempiin kaupunkeihin on huippua lähteä seikailemaan paikallisten keskelle 🙂

  • Reply lena / london and beyond maanantai, marraskuu 23, 2015 at 08:57

   Just näin. Helposti omaksuttava kaupunki on aina kiva, tuntuu siltä että oikeasti tajuaa kaupungista jotain ja oppii kulkemaan lyhyemmälläkin reissulla 🙂

 • Reply Annika | Travelloverblogi torstai, marraskuu 19, 2015 at 21:53

  Aivan vieras minullekin. Mutta sanoitko 250 000 asukkaan kaupunkia pieneksi? Minusta se on jo varsin suuri. 🙂 Hyvä ruoka tekee kaupungista kuin kaupungista usein vierailemisen arvoisen, mutta nyt on sen verran vähän kuvia, että pitää googlailla lisää, kuinka kiehtovana paikkaa pidän. Aika usein teen päätöksiä nimenomaan vain katsomalla kuvia. 🙂

  • Reply lena / london and beyond maanantai, marraskuu 23, 2015 at 08:56

   Hei, hyvä huomio. Jotenkin tuo kaupunki tuntui paljon pienemmältä kuin mitä se oikeasti oli, mistä johtuukaan. Toisaalta, aika paljon on tullut vierailtua suurkaupungeissa maailmalla ja tuo oli viime aikoina reissumielessä ”harvinaisuus” kun oli pienempi 🙂 Katsohan googlesta, mä en kauheasti Vitoriassa kuvaillut joten google varmasti auttaa asiaa!

 • Reply Stacy torstai, marraskuu 19, 2015 at 15:58

  Joskus Los Angelesissa asuessani opin siihen, että pitää mennä kaikkialle sinne, minne muut eivät mene, sillä sinne, minne muut menevät, on ruuhka. Koska kuitenkin toisin ajattelevaakin väkeä siellä riittää, myös sinne, minne ajattelin, ettei kukaan menisi, oli ruuhka. Niinpä pidän paikoista, missä kukaan turre ei koskaan käy. Turre jotenkin pilaa kaiken – tiedostaen, että minä olen myös itse sellainen kaiken pilaava turre. Vaaleana myös minä loistan kaukaa. Käteni ei noussut pystyyn eli tuo kaupunki on minulle never heard eli täydellinen kohde.

  • Reply lena / london and beyond maanantai, marraskuu 23, 2015 at 08:54

   Tuo on periaatteessa erittäin hyvä ohjenuora! Mennä vastavirtaan, kun se on mahdollista. Tiedostan, että olen itse täysi turisti ja tosiaan en muuksi muutu, mutta silti viihdyn paremmin paikoissa joissa kaltaisiani ei ole kovinkaan paljoa. Käyhän tsekkaamassa Vitoria 😉

 • Reply Sini torstai, marraskuu 19, 2015 at 10:30

  Kuulostaapa hyvältä! Baskimaassa olisi kiva autoilla ja käydä katsastamassa useampi kaupunki.

  • Reply lena sunnuntai, marraskuu 22, 2015 at 19:55

   Auto alle ja menoksi! Ehdottomasti! 🙂

 • Reply Miika ♥ Gia | matkakuume.net keskiviikko, marraskuu 18, 2015 at 20:11

  Ikinä kuullutkaan, mutta ilmeisen suositeltava matkakohde! Pienet kaupungit jaksavat aina yllättää, niissä tuntuu monesti olevan jotain hyvin omintakeista. Road trip tuonne suunnille kuumottaisi kyllä kovasti 🙂

  • Reply lena sunnuntai, marraskuu 22, 2015 at 19:55

   Oi, menkää ihmeessä road tripille tuonne! 🙂 Syökää hyvin, nauttikaa paikallisista juomista, kulttuurista, kauniista kaupungeista, rentoudesta… no, ihan kaikesta. Veikkaan ja melkein lupaan, että viihdytte!

 • Reply Mika / Lähtöportti keskiviikko, marraskuu 18, 2015 at 10:45

  Olen huomannut Vitoria-Gasteizin nimen Baskimaan matkasta haaveillessani, mutten tiennyt siitä ennen tekstisi lukemista mitään. Pidän pienistä ja keskisuurista kaupungeista, joissa voi tarkkailla kiireettömästi paikallista elämää. Mieleen tulee esimerkkinä Portugalin Guimarães. Oman baskimatkan toteutuminen tulevana keväänä on edelleen mahdollista, mutta saa nähdä miten käy. Muutama päivä Biarritzissa + talon vuokraus jostain San Sebastianin ja Bilbaon välimaastosta kyllä houkuttaisi. Sieltä sitten päiväretkelle tuonne Vitoria-Gasteiziin…

  • Reply lena keskiviikko, marraskuu 18, 2015 at 15:55

   Aivan mainio suunnitelma reissulle, jos olisin lähdössä noille seuduille niin tekisin varmasti ihan samantyyppisen reissun. Jos haluat vinkkejä yms, niin jeesaan mielelläni, pistä vaikka viestiä 🙂 Mä taas puolestani tuon Guimaraesin kaupungin, tykästyin itse kovasti Portoon POrtugalissa. Toisaalta, Portokin on aika ”iso” kaupunki tuolla päin ja suosittu turistikohde, joten tuollainen pienempi ja tuntematon kiinnostaisi enemmän 🙂

   • Reply Mika / Lähtöportti perjantai, marraskuu 20, 2015 at 08:00

    Kiitos, voin ilmoitella jos matka toteutuu 🙂 Porto on upea! Käyhän siellä aika paljon turisteja, muttei se silti ole ainakaan Suomessa kovin tunnettu.

 • Reply Pirkko / Meriharakka keskiviikko, marraskuu 18, 2015 at 10:24

  Maabongariporukoissa on myös pääkaupunkibongareita. Jäin miettimään, että onkohan matkatuttavani Timo käynyt jo täällä, siltä varalta, että Baskimaa itsenäistyy 🙂

  • Reply lena keskiviikko, marraskuu 18, 2015 at 15:47

   Mun pitää tutustua näihin bongaajajuttuihin ehdottomasti tarkemmin, näitä taitaa olla tosi paljon eri variaatioita. 🙂 Mielenkiintoista olisi tietää, että moniko suomalainen onkaan tuolla Vitoriassa käynyt. Hauska paikka, vaikken sinne nyt moneksi viikkoa lähtisikään lomailemaan…

 • Reply Tiia/reisereise tiistai, marraskuu 17, 2015 at 20:21

  Tykkään molemmista, suurkaupungeissa kuten Anna kommentoi on usein ”liikaa” nähtävää ja siksi tulee ”suorituspaineita”. 😀

  • Reply lena keskiviikko, marraskuu 18, 2015 at 15:41

   Haha, tää on niin totta. Oon juossut pää kolmantena jalkana useissa kaupungeissa maailmala ja joskus tulee fiilis että vähempikin riittää 😉

 • Reply Merja tiistai, marraskuu 17, 2015 at 17:47

  Käsi ei noussut täälläkään, vaikka ahkerana matkalehtien lukijana olen tutustunut kohteisiin, joista en ole koskaan kuullutkaan. Baskimaa kiinnostaa kyllä kovasti ja noita seutuja olisi mahtavaa päästä tutkimaan tarkemmin. Tykkään suurkaupungeista mutta pienemmät kaupungit ja kylät kiehtovat myös. Olen melko kaikkiruokainen mitä matkailuun tulee. Ruokakuva oli niin herkullisen näköinen, joten ei muuta vaihtoehtoa kuin suunnata jääkaapille 🙂

  • Reply lena keskiviikko, marraskuu 18, 2015 at 15:40

   Merja, mä niin käsi sydämellä suosittelen tätä paikkaa 🙂 Baskimaata siis kokonaisuudessaan, se on aivan ihana. Mä oon viime aikoina huomannut, että mulla alkaa fokus siirtyä entistä enemmän pikkukaupunkeihin päin, ne kiinnostavat suurkaupunkeja enemmän. Etenkin Euroopassa, jossa maaseutu on upeaa ja pieniä ylläreitä löytyy matkan varrelta. <3 Ps. Mulla tekis mieli palata tonne Espanjaan. 😀 Kaikella kunnioituksella Saksaa kohtaan, ruoka vie voiton etelämpänä... 😉

 • Reply laura / to travel is to live tiistai, marraskuu 17, 2015 at 14:55

  Enpä olisi tästäkään kuullut jos et olisi vinkannut, näyttää ihanalta paikalta tutustua paikalliseen kulttuuriin. 🙂

  • Reply lena keskiviikko, marraskuu 18, 2015 at 15:37

   Aika moni paikka sitä on itseltäkin jäänyt huomaamatta, oltiin aika onnekkaita kun tuonne Bilbaoon päädyttiin ja päästiin tutkimaan näitä maisemia <3

 • Reply Anna Koskela maanantai, marraskuu 16, 2015 at 08:29

  ”Tykkäättekö te tämäntyylisistä, pienistä ja rauhallisimmista kaupungeista? Vai kiehtovatko suurkaupungit enemmän?”

  Taidat tietää minun vastaukseni tähän : )

  Pienet kaupungit ovat niin mahtavia yllättäjiä. Ja ei tule ahdistusta, että pitää ehtiä nähdä ”kaikki”, kun se kaikki on siinä lähellä.

  • Reply lena keskiviikko, marraskuu 18, 2015 at 15:35

   Mä vähän uumoilin, että tää saattas olla Annan ja Tepon roadtripille paikka 😉 Kiireetön fiilis, ei liikaa tekemistä (jää aikaa nauttia kaupungista ihan rauhassa, syödä ja juoda hyvin). Mä niin suosittelen tätä teille, ottakaa auto alle ja ajelkaa Baskimaata ristiinrastiin.

 • Reply Ansku BCN maanantai, marraskuu 16, 2015 at 07:40

  Nimenä tuttu, mutta vielä on tämäkin käymättä! Baskimaa on kyllä niin hienoa seutua, että pitäisi mennä joskus ihan ajan kanssa autolla. Lentokoneen ikkunasta luonto on niiiiin kaunista 🙂

  • Reply lena keskiviikko, marraskuu 18, 2015 at 15:33

   Teillä on kyllä niin hyvät oltavat siellä Espanjassa reissujuttuja kun miettii! Onhan tuonne Barcelonasta oma ajamisensa, mutta reissulle kun kähtee… ihana luonto, vihreys ja ne vuoret:)

 • Reply salaine sunnuntai, marraskuu 15, 2015 at 18:38

  Pienet kaupungit on todettu mukavimmiksi kuin isot. Siksi kai aikanani olen ihastunut esim Bruggeen ja oltuamme muutaman Hollannissa pienessä kaupungissa nimeltä Vlissingen, tuntui Amsterdam aivan järkyttävältä paikalta…..
  Matkoilla on hyvä varata aina aikaa siihen, että voi eksyä johonkin ihan ei ehkä oppaissa mainittuun paikkaan eli pienet kylät ja kaupungit ovat näitä.

  • Reply lena keskiviikko, marraskuu 18, 2015 at 15:32

   Kiitos paljon suosituksista, nuo pikkupaikat pitää laittaa korvan taa. 🙂 Olen käynyt vain Brysselissä ja Amsterdamissa noilla suunnilla, eikä kumpikaan tehnyt varsinaista vaikutusta. Kivoja olivat, mutta ehkä mä tosiaan oon sitten enemmän pikkukaupunkityyppiä. 🙂

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle sunnuntai, marraskuu 15, 2015 at 18:31

  Joo, eipä noussut käsi täälläkään. 😀 Toisaalta enpä tiedä Baskimaasta ylipäänsäkään oikein mitään. Kolmen ruokalajin lounas 16 eurolla kuulostaa kyllä tosi kivan hintaiselta. Tykkään kovasti hieman pienemmistä ja idylleistä kaupungeista. Suurkaupungit ei niinkään ole olleet mun juttu muutamaa lukuunottamatta.

  • Reply lena / london and beyond maanantai, marraskuu 16, 2015 at 11:50

   Nää pienet ja idylliset kaupungit aina yllättävät, ja niissä pääsee hyvin tutkimaan elämänmenoa aitiopaikalta. <3 Vaikka tosin eihän Vitoria mikään pieni kaupunki ole, asukkaita kun on se 250,000, mutta pieneltä ja idylliseltä se toden totta tuntui. Suosittelen ehdottomasti Baskimaata reissukohteeksi, se on ihana!

 • Reply Jenna / With huge passion for life sunnuntai, marraskuu 15, 2015 at 17:05

  Tuntematon kohde tosiaan. Ikinä en ole aiemmin kuullut tästä kaupungista. Kyllä noille seuduille voisi lähteä herkuttelemaan 🙂

  • Reply lena / london and beyond maanantai, marraskuu 16, 2015 at 11:48

   Tää kaupunki on niinsanottu ”hyvin säilynyt salaisuus”, todella kiva paikka parin päivän breikille tai pysähtymispaikaksi roadtripilla. 🙂 Ympärillä vielä ihanat vuoret, joten kelpaa!

  Leave a Reply