Yleinen

Fiilikset: kolme päivää Saksassa asumista takana

maanantai, lokakuu 19, 2015

IMG_5053

IMG_5051

Saavuimme Düsseldorfiin kolme päivää sitten. Meitä oli vastassa pilvinen sää, viisi lämpöastetta ja kylmääkin kylmempi sade. Jätimme Matteon kanssa taaksemme auringossa kylpevän Bilbaon ja +25c:n lämpötilan, ja minua tahtoi saapuessamme hieman harmittaa. En varsinaisesti kiukutellut, mutta olin harmissani. Viihdyinhän hyvin Espanjassa ja auringon vaikutus mielentilaan oli kiistaton.

Pääsin kuitenkin yli sään vaihteluista aiheutuvasta harmista ja aloin nähdä Düsseldorfin ja Saksan paremmassa valossa hyvinnukutun yön jälkeen.

Meillä oli Düsseldorfissa asunto valmiina, joten suunnistimme asunnolle heti lentokentältä. Otimme taksin, sillä jatkuva sade ei houkutellut käyttämään julkista liikennetta. Meiltä kävelee metropysäkille noin viisi minuuttia, mutta se tuntui aika paljolta laukkujen kanssa kaatosateessa ja kylmässä. Vuokravälittäjä oli meitä vastassa asunnollamme, ja saimme avaimet käteen kuten oli sovittu. Viime päivät ovat menneet kulkiessa kodin, Ikean ja kaupan väliä, ja eilen oli ensimmäinen hetki kun lähdimme tutustumaan uuteen kotikaupunkiimme jalan. Aurinko paistoi, enkä halunnut hukata sitä hetkeä.

IMG_5044

Asumme melko lähellä Düsseldorfin vanhaakaupunkia eli Altstadia. Sunnuntaikävelymme kohdistui sinne, josta jatkoimme kotiinpäin Reinin rantaa pitkin. Saksassa kaupat ovat sunnuntaisin kiinni, ja jouduimme tekemään pienen mutkan Düsseldorfin rautatieasemalle. Kävimme lauantaina kaupassa, mutta olimme unohtaneet muutaman tärkeän jutun – tästedes tulee olla tarkempi viikonlopun ostosten kanssa. Lontoon asuntomme vieressä oli 24h Tesco, joten kai sitä on tottunut liian hyvään. Tottumiskysymys tuo on, vahingoista viisastuu!

IMG_5066

Düsseldorf on pääosin kaunis kaupunki, ja asuinalueemme hyvin idyllinen.

Minusta tuntuu, että olen ollut täällä rauhallisempi kuin Espanjassa. Siellä sää oli niin hyvä, että piti koko ajan keksiä tekemistä, ettei hukkaisi hetkeäkään. Suomalainen mentaaliteetti parhaimmillaan, kun aurinko paistaa niin siitä on nautittava. Olen tainnut myös hieman huomaamattani kaivata syksyä, sen värejä, fiilistä, ja kirpeää ilmaa. Oli ihana lähteä lenkille ja tuntea raikas ilma keuhkoissa. Syksy on myös oiva syy ostaa kynttilöitä, joten tälläkin hetkellä minulla palaa muutama kynttilä tietokoneen vieressä, ja ikkunasta tulee sisään raikas syysilma. Aika kivaa.

IMG_5034

Tätä artikkelia kirjoittaessani lähetti toi kaksi laatikkoa tavaraa, jotka lähetimme Bilbaosta viime perjantaina. Nopeaa kun mikä. Sain selvitettyä hakutilanteen englanniksi ja saksaksi – onneksi,  sillä kielitaitoni on aika lähellä nollaa. Inhoan olla kielipuoli, mutta minkäs teet. Kielikurssi on ilmeisesti järjestymässä pian, joten innolla odotan.

Minulla menee tämä päivä siivotessa, sillä edellinen asukas oli jättänyt kämpän aika järkkyyn kuntoon. Tässä on viikonloppuna siivoiltu pahimpia juttuja, ja yhtä asiaa en tajua. Miten jotain tahmeaa (alkoholia tms?) on saatu levitettyä edellisen asukin toimesta joka paikkaan, lähinnä oviin ja ovenkahvoihin? Voi luoja kun risoo, mutta minkäs teet. Inhoan tuota tahmeutta joka paikassa ja haluan sen pois ennenkuin alan kunnolla purkamaan tavaroita. Meillä käy siivooja kerran viikossa, mutta en ole aivan varma mikä päivä hän tällä viikolla tulee. Enkä ala odottaaman, sillä haluan kämpän asuttavan näköiseksi niin nopeasti kuin mahdollista.

Taidan käydä siivouksen lomassa hakemassa pikaruokaa naapurin kiinalaisesta lounaaksi, bongasimme sen heti ensimmäisenä iltana ja olen tainnut tykästyä siihen vähän liikaakin.

IMG_5069

Kämppä on muuten tosi fine ja pieni Ikea-reissu sai ihmeitä aikaan. Asutaan tässä nyt alkuvuoteen asti ainakin, ja kun pidempiaikaisempi asunto löytyy niin saadaan nuo Ikean jutut sinne mukaan. Eli sillä silmällä Ikeassa kuljettiin, että jutut käyvät niin asuntoon kuin asuntoon. Olen aika tarkka näissä sisustus-jutuissa, ja vietettiin Ikeassa lauantaina viisi tuntia. Ikea on noussut ulkomailla asuessa arvoon arvaamattomaan, etenkin Briteissä jossa paikallinen sisustusmaku ei oikein kohdannut omaani.

Lähden tästä purkamaan noita laatikoita, palaillaan Saksa-fiilisten merkeissä pian! Huomenna asiaa Biarritzista.

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply R tiistai, lokakuu 20, 2015 at 19:32

  Willkommen Reininmaalle! Suomalaisten on helppo sopeutua Saksaan. Jos haluat tietää, mitä suomalaiset touhuaa, tarkista http://www.rengas.de sivuilta.

  • Reply lena / london and beyond keskiviikko, lokakuu 21, 2015 at 07:57

   Iso kiitos R! 🙂 Saksa vaikuttaa aikalailla samantyyliseltä kuin Suomi, joten tuskin tässä tosiaan suurempi shokkeja on luvassa. 🙂 Kiitos paljon linkistä, ihanaa miten paljon suomalaiset Saksassa ovat jo nyt jeesanneet!

 • Reply Pirkko / Meriharakka tiistai, lokakuu 20, 2015 at 09:37

  Tahmaongelmasi innoittamana en malta olla kertomatta tätä pientä juttua: meillä on Turussa yksiö, jota aikoinaan, siskon- ja veljentyttärien ollessa pieniä, käytimme itse kesämökkityyliin joka 2-3 viikonloppu ja sitten ajoittain myöhemmin vuokrasimme ensin kalustettuna (ja nyttemmin sitten jo tyhjennettynä normaaliin tapaan tyhjänä). Kerran yksi kalustettuna vuokrauskausi päättyi sopivasti ennen helatorstaiviikonloppua ja ajattelimme, että menemmekin sinne sitten juuri sitä vasten, asetumme taas taloksi kesää varten.
  Mutta mitä en osannut ajatella, oli, että vuokralainen oli sitten päättänyt lähteä siivoamatta asuntoa luultavasti kertaakaan viimeksi kuluneen puolen vuoden aikana! Keittiön pöytä kahvinkeittimen alta oli musta (vaikka pöytä oli valkoinen) ja kylpyammeen likakerros oli parin millin paksuinen. Vähän siinä mietimme, että menemmekö sittenkin hotelliin vai siivoammeko itse. Päädyttiin sitten pitkin hampain jälkimmäiseen – mutta pidätimme kyllä vuokravakuudesta pyhänä tapahtuneen suursiivouksen hinnan! Opimme tästä, että vuokralaisen jälkeen ei ehkä kannata ajatella suoraan asettuvansa asuntoon, vaan väliin kannattaa varata tarkastuskäynti ja mahdollisesti joutuu buukkaamaan siivoojankin!

  • Reply lena / london and beyond tiistai, lokakuu 20, 2015 at 10:13

   Hui, mikä kokemus teillä! Mä olin monta vuotta osa-aikaisesti vuokranvälitystoimistossa töissä, ja koin aika paljon samansuuntaisia juttuja. Aina kannattaa jättää aikaa asunnon tarkistukseen, ihan oikein jos peritte takuuvuokrasta siivouskulut. Me saatiin onneksi siivooja lopulta paikalle, mutta olihan se tosi ällöä kuitenkin. Lähetin myös varmuuden vuoksi emailina kuvat kaikista puutteista ja vioista lian lisäksi, niin on todiste päiväyksellä että täällä oli vikoja joita emme itse aiheuttaneet. On tullut varovaiseksi 😀 Mä en kyllä käsitä miksi ihmiset eivät siivoa OMAA KOTIAAN, kuka oikeasti voi asua tuollaisen sekasorron vallassa….

 • Reply Leila Karin Kiiskinen tiistai, lokakuu 20, 2015 at 08:03

  Onnea uuteen asuinmaahan ja kotiin! Kauniiksi saitte kotinne pikavauhtia! Toivon, ja uskon, että viihdytte,niin kivannäköiseltä näyttää ympäristö.:)

  • Reply lena / london and beyond tiistai, lokakuu 20, 2015 at 10:02

   Kiitos Leila! Pistin tuulemaan heti saapumispäivänä, niin saimme paikan asuttavan näköiseksi. 🙂 Tää kaupunki on tosi kiva ja ympäristö myös, eiköhän me täällä viihdytä. Ehkä joku kaunis päivä muuttokuorma lähtee Italiaan 😉

 • Reply Sari | Pakkasesta Paratiisiin tiistai, lokakuu 20, 2015 at 08:01

  Mitenköhän sitä tottuisi siihen, ettei sunnuntaina pääse kaupaan! Suomessakin se on jo ihan normaalia, saatika täällä missä isotkin kaupat ovat sunnuntaina klo. 22 saakka auki ja pienemmät läpi yön. Mä tykkään Suomessa käydä tekemässä ostokset tulevaa viikkoa varten sunnuntaina, et kaikki on valmista arkea varten 🙂

  • Reply lena / london and beyond tiistai, lokakuu 20, 2015 at 09:58

   Haha, Thaimassa ei taideta kauhesta säädellä noita aukioloaikoja 😀 Tosin siellä taisi olla uskonnollisen juhlan vuoksi alkon myyntirajoitteita, muttei juuri muuta!? Sunnuntai on usein hyvin toimeton päivä, ja sillon itsekin tykkään käydä kaupassa ostamassa juttuja seuraavaa viikkoa ajatellen. Nyt pitää aikaistaa päivällä tämä operaatio 😀

 • Reply Jenni / Globe Called Home maanantai, lokakuu 19, 2015 at 19:32

  Mä lopuksi Luxemburgissa oikeastaan rupesin tykkäämään siitä, että sunnuntai oli rentoilupäivä, jolloin ei ainakaan voinut shoppailla. Mitä nyt jotkut ruokakaupat olivat auki klo 9-12 että pystyi käydä hakemassa tuoretta patonkia myös sunnuntaiaamuksi! Tsemppiä uuteen alkuun (taas) ja erityisesti siivoukseen, kuulostaa ällöltä. 😛

  • Reply lena / london and beyond tiistai, lokakuu 20, 2015 at 09:55

   Tähän varmasti tottuu, voi rentoilla ihan urakalla eikä voi eksyä kaupoille… 😀 Sitten vaan ärsyttää kun tuon unohtaa haha, ja joutuu ylihintaiseen kauppaan rautatieasemalle. Vähänkö ihana idea, että aamuisin on kauppa auki tuoreen patongin vuoksi, parasta! Kiitos Jenni, siivous suoritettu huoltomiesten avustuksella ja nyt alkaa näyttää jo paremmalta 😀

 • Reply expat maanantai, lokakuu 19, 2015 at 19:05

  Olen kyllä kuullut tittelin Saksan sateisin kaupunki muutamasta muustakin kaupungista ja henkilökohtaisesti epäilen omaa kotikaupunkiani. Tosin meillä meren rannalla kuurot tulevat ja menevät: lähes vuosi siihen meni, mutta nykyisin en välitä pikkukuuroista, koska sen jälkeeen usein tulee taas aurinko!

  • Reply lena / london and beyond tiistai, lokakuu 20, 2015 at 09:53

   Rannikolla on varmasti sade kiusana useasti! Toisaalta, pikkukuurojen jälkeen auringonpaiste on aina mukava juttu. Mä itseasiassa yritin googlettaa, että mikä olisi se Saksan sateisin kaupunki, mutta paljon tuli erilaisia vastauksia lähteestä riippuen. Osa kertoi Hampurin seudun olevan sateisinta, osa etelän vuorien. Ota näistä sitten selvää. 😉 Kiitos kommentista, Expat!

 • Reply Saana maanantai, lokakuu 19, 2015 at 19:04

  Onnea uuteen kotimaahan! Saksa on toimiva maa ja Düsseldorf ihana, eläväinen ja mielenkiintoinen kaupunki. ^_^

  • Reply lena / london and beyond tiistai, lokakuu 20, 2015 at 09:50

   Iso kiitos Saana! 🙂 Täällä tosiaan toimii kaikki (iso kiitos meidän huoltomiehelle, ja muuttolaatikotkin saapuivat päivän etuajassa haha)… toistaiseksi positiivisilla fiiliksillä täällä, tosi kivannäköistä ja elämää on 🙂

 • Reply Saana · Live now - dream later maanantai, lokakuu 19, 2015 at 17:33

  Ihana katsella entisiä hoodeja! 🙂 Yritä tottua vaan siihen vallitsevaan säätilaan, Düsseldorf on Saksan sateisin kaupunki, näin ainakin ”kylillä puhellaan” (selvisi mullekin vasta muuton jälkeen). Missä päin kaupunkia teidän asunto on?

  • Reply lena / london and beyond tiistai, lokakuu 20, 2015 at 09:49

   Hahaa, me ollaan saatu jo osamme sateesta… 😀 En ole tästä kuullutkaan, tosin ei ole yhtään hankala uskoa tän parin päivän kokemuksn jälkeen. Me asutaan aika lähellä jokea, Pemplefortin alueella. Missä sä asuit täällä?

   • Reply Saana · Live now - dream later tiistai, lokakuu 20, 2015 at 13:33

    Oi, te saittekin kämpän hyvältä paikalta. Asuin Derendorfin alueella, mikä oli ihan jees, koska pääsin fillarilla 5–10 minuutissa kätevästi ihan mihin päin kaupunkia tahansa! 🙂

 • Reply Teea | Curious Feet maanantai, lokakuu 19, 2015 at 12:41

  Kuinkahan monta viikkoa peräkanaa ehdin itse Saksassa unohtaa, että sunnuntaina kaupat ovat ihan oikeasti kiinni. Että kerrankin ärsytti kun olimme jättäneet kauppareissun sunnuntaille ja sitten läheltä löytyy vain rautatiaseman surkean tarjonnan ylihintainen pieni kioski.. :D.

  Teidän makkari näyttää kivalta! Ihanan valoisa kun ovi/ikkuna on maahan asti.

  • Reply lena / london and beyond tiistai, lokakuu 20, 2015 at 09:48

   Mä totuin siihen jo Bilbaossa, että sunnuntaisin ei tapahdu MITÄÄN. 😀 TÄällä näköjään sama, tosin ihmiset syövät ulkona näköjään jonkin verran. Jouduttiin tosiaan rautatieaseman marketiin ostoksille, hirmu hyvä… kalliiks tuli meilläkin 😀 Meidän makkari on kyllä parasta täällä (tai studio tää kämppä taitaa virallisesti olla..), rakastan just tota maahan asti olevaa ikkuna / ovisysteemiä. IHanan valoisaa 🙂

   • Reply Teea | Curious Feet keskiviikko, lokakuu 21, 2015 at 12:08

    Se on kyllä kiva, että aina voi mennä ravintolaan eikä se kalliiksikaan tosiaan tule kun katsoo minne suuntaa 🙂

  Leave a Reply