Yleinen

Irlanti-Viikko 2017: osallistu kelttikorujen arvontaan!

sunnuntai, maaliskuu 19, 2017
Arvonta

Tämä viikko on ollut yhtä hullunmyllyä Irlannissa ja maailmalla, kun St Patrickin päivä on levittänyt juhliafiilistä ympäri maailman. Irlanti on ollut pinnalla myös Suomessa – St Patrickin eli Pyhän Patrickin päivää on vietetty kotimaassa myös vilkkaissa tunnelmissa (Pyhän Patrickin päivän vietosta voi lukea tarkemmin Kohteena Maailma -blogista, jossa Rami kertoo juhlan vietosta Suomessa).

Meidän bloggaajien Irlanti-Viikko alkaa olla pian ohitse vuoden 2017 osalta. Viikon kunniaksi arvomme kampanjassa osallisina olleiden bloggajien eli minun, Kohteena Maailma -blogin Ramin, Lähtöportti-blogin Mikan sekä Live Now Dream Later -blogin Saanan kanssa Irlantiin liittyviä palkintoja.

London and beyond on saanut arvottavaksi teille lukijoille 50€ lahjakortin Kelttikorut- kauppaan.

Kelttikorut liittyvät luonnollisesti Irlantiin ja siten Irlanti-viikkoon hyvin läheisesti – ovathan ne iso osa kelttikulttuuria. Jos olet käynyt Irlannissa, olet suurella todennäköisyydellä törmännyt kyseisiin koruihin ainakin kauppojen näyteikkunoissa.  Kelttikorujen historia voi jäljittää jopa vuoteen 2000 ennen ajanlaskun alkua. Keltit hallitsivat alueita keski- ja läntisessä Euroopassa tuhansien vuosien ajan, ja tänä päivänä heidän jälkeläisensä ovat keskittyneet Skotlannin ylämaille sekä eri osiin Irlantia. Koruissa näkyy kelttien kunnioitus luontoa kohtaan, ja usein koruissa näkyy ominaisena solmukuvio, joka on osoitus siitä että kaikki elävä liittyy toisiinsa.

Suomessa kelttiläisiä koruja markkinoi vuonna 1997 perustettu Kelttikorut, joka kiertää aktiivisesti ympäri maata ottaen osaa erilaisiin messuihin, festivaaleihin, markkinoihin ja muihin tapahtumiin.

Koruja voi ostaa myös Kelttikorujen nettikaupasta. Hopeakorujen lisäksi valikoimasta löytyy muun muassa tinakoruja, joiden aiheina on kelttien ja viikinkien mytologisia hahmoja ja symboleita.

Koruesimerkkeja

 

Ystävyyden solmu
Ystävyyden solmu on yksi tunnetuimpia symboleita kelttiläisessä historiassa. Se merkitsee ystävyyttä, jota kukaan ei voi purkaa tai tuhota. Solmun loputtomuus kuvastaa sielumme ajatonta luonnetta ja keskeytymätöntä elämän sykliä. Symbolia on käytetty jo noin 450 vuotta ennen ajanlaskumme alkua. Koru on valmistettu parhaasta korutinasta. Tutustu tuotteeseen nettikaupassa.

Branwen
Tämä sydän symboloi valon jumalattaren Branwenin ja kuolevaisen miehen rakkautta. Korussa kahden rakastavaisen sydämet ovat kietoutuneet ikuisesti yhteen. Korvakorut ovat parasta 925 Sterling hopeaa.
Tutustu tuotteeseen nettikaupassa.

Kelttiristi, ametisti
Kelttiläisellä ristillä on merkittävä osa kelttiläisessä taiteessa ja se symboloi ikuista elämää. Irlantilaisen tarinan mukaan Pyhä Patrick toi ristin maahan käännyttäessään pakanoita kristinuskoon. Tämä ametistilla koristeltu risti on parasta 925 Sterling hopeaa.
Tutustu tuotteeseen nettikaupassa.

Elämänpuu
Kelttiläinen elämänpuu symboloi muun muassa tasapainoa ja harmoniaa. Kaunis sormus on parasta 925 Sterling hopeaa.
Tutustu tuotteeseen nettikaupassa.

Nyt sinun on mahdollista voittaa 50€:n lahjakortti Kelttikorut- kauppaan! Osallistua voit kommentoimalla tätä postausta, kertomalla ovatko kelttikorut sinulle tuttuja koruja? Arvonta päättyy 25.3 klo 18 Suomen aikaa. Onnea arvontaan!

MINILOMA DUBLINISSA
Yleinen

Kahden yön miniloma Dublinissa – uhka vai mahdollisuus?

Yhteistyössä Tourism Ireland Moni suomalainen matkustaa pitkiksi viikonlopuiksi lomille Eurooppaan. Lentoajat ovat lyhyitä Euroopan pääkaupunkeihin, ja muutamassakin päivässä saa lomasta paljon irti kunhan sen suunnittelee hyvin etukäteen. Lentojen hinnat ovat usein kohtuullisia, etenkin jos onnistuu nappaamaan hyvän tarjouksen eikä jätä lippujen varaamista aivan viime…

lauantai, maaliskuu 18, 2017
DUBLIN LASTEN KANSSA(1)
Yleinen

Dublin lasten kanssa: voiko vauvan kanssa mennä irkkupubiin?

Yhteistyössä Tourism Ireland Irlanti on kuudes maa, jossa me olemme vauvan kanssa reissanneet. Osassa maista olemme käyneet sukuloimassa, joten kyseessä ei ole ollut ns. tavanomainen loma, osassa paikkoja olemme käyneet sitten enemmän reissufiiliksellä. Sillä fiiliksellä, jolla maata katsoo enemmän ulkopuolisen näkökulmasta. Näitä maita ovat…

torstai, maaliskuu 16, 2017
3x vinkki
Yleinen

3 vinkkiä Dublinin seudun rannikkokohteisiin

Yhteistyössä Tourism Ireland Viime vuonna suuren suosion saavuttanut Irlanti-viikko alkaa jälleen, ja London and beyondilla on ilo lla taas mukana! Pyhän Patrikin päivän tienoilla, 12-19.3 julkaistaan neljän suomalaisen matkabloggaajan toimesta runsaasti Irlantiin liittyviä juttuja – tykkää Irlanti-Viikosta Facebookissa, ja saat tiedon jutuista ensimmäisten joukossa!…

sunnuntai, maaliskuu 12, 2017
Milt(2)
Yleinen

Yksityiskohtia usein eri maiden välillä muuttavan kotoa

*Kaupallinen yhteistyö Desenion kanssa Kun muuttaa paljon, vaikuttaa se välttämättä sisutukseen. Etenkin silloin, kun kyseessä ovat kansainväliset muutot. Elämäni eroaa tällä hetkellä siitä ”perinteisestä” kaavasta rivarinpätkineen ja volvoineen kovastikin – en nimittäin tiedä, missä maassa asumme 1,5 vuoden kuluttua, ja lähtö voi tulla nopeastikin.…

tiistai, maaliskuu 7, 2017