Yleinen

10+1 kysymystä ulkosuomalaisille

tiistai, kesäkuu 20, 2017

iloiset suomilomalaiset autossa

Viherjuuria-blogin Heidi haastoi minua mukaan ulkosuomalaisten blogeissa kiertävään Liebster Award -blogihaasteeseen. Kiitos Heidi, tämä haaste osui juuri oikeaan saumaan ollessani Suomessa, ja pohtiessani kotimaatani ja omaa suhtautumistani siihen. Eikuin vastausten kimppuun!

Haastoin mukaan muutaman bloggaajakaverin, mukaan haastetut löydät jutun alta.

1. Mikä on parasta tämänhetkisessä asuinmaassasi?

Saksassa on tällä hetkellä parasta hintataso, sen sijainti keskellä Eurooppaa (ahh päivän reissut esimerkiksi Hollantiin tai Reinin jokilaaksoon), sekä sinne muotoutuneet omat kuviot. Tunnen Saksassa vielä hieman ulkopuolisuutta, vaikka alun vastahakoisuus maahan muuttamiseen onkin menneen talven lumia. Olen kuitenkin tutustunut Saksassa ihaniin ihmisiin, oppinut tuntemaan Saksaa ja sen kulttuuria ja viihdyn päivä päivältä paremmin.

Saksa on myös oikein hyvä maa lapsiperheille, siitä ei pääse yli eikä ympäri.

2. Entä ikävintä?

Ikävintä Saksassa… varmaan Heidinkin mainitsema byrokratia ja joskus esiintyvä besserwisseröinti. Sekä se, että kaltaiseni vannoutunut korttimaksaja joutuu kantamaan käteistä mukana monessa paikassa, sillä käteinen on Saksassa kovaa valuuttaa. Lempiravintolani ei esimerkiksi hyväksy kuin käteistä, vaikka se onkin hyvin suosittu ja tykätty paikka Düsseldorfissa.

Eli ei tässä nyt kovin ikävien juttujen äärellä olla.

3. Jos saisit matkustaa mihin tahansa maahan kahdeksi viikoksi ilmaiseksi, mihin matkaisit?

Tämä on paha kysymys, sillä kun mielikuvituksen antaa lentää, niin loppua ei näy. Sanoisin, että lähtisin Matteon ja vauvan kanssa herkuttelemaan jonnekinpäin Japania (esimerkiksi Osakasta on jäänyt mieleen herkkuruoat) tai vaihtoehdoisesti New Yorkiin. Tai sitten moikkaamaan paikallista ystävääni Färsaarille.

4. Mihin kohteeseen matkustaisit uudestaan?

Aijai, tätä piti miettiä.

Vastaan, että Pohjois-Espanjan Baskimaalla sijaitseva Bilbao ja sen seutu. Vietimme alueella pari kuukautta pari vuotta sitten Matteon työn takia, ja jos onni on myötä palaamme sinne pian. Seutu jäi mieleen sellaisena Espanjana, jossa viihdyn: ei liikaa turisteja, kohtuullinen hintataso, erinomainen ruokatarjonta ja sellainen etelä-eurooppalainen fiilis josta minä pidän. Baskimaa-juttuihini pääset tutustumaan tästä.

5. Mitä suomalaista ruokaa kaipaat eniten ulkomailla?

Silloin tällöin tulee ikävä eri ruokia, mutta näin nopeasti mietittynä niitä ei aina tule mieleen niin monta kuin pitäisi. Vastaan, että dippikastike (Taffelin Taco!) ja äidin lihapullat. Ja Hanna Partasen lihapiirakat.

6. Uskotko muuttavasi joskus takaisin Suomeen?

En. Toki koskaan ei kannata sanoa ei koskaan, mutta koska työ sanelee elämää sen verran (Matteon työ siis), en usko että voimme palata.

Tietysti jos tilaisuus joskus tulisi, harkitsisimme tarkkaan. Matteo pitää Suomesta, ja itselläkin näin kesälomilla nousee nostalgiset fiilikset pintaan. Tosin paluumuutto voisi olla kuitenkin isompi juttu kun sitä luuleekaan, etenkin kun tässä on oltu jo melko kauan pois ja useita eri maita on tullut nähtyä.

7. Mikä on asuinmaasi hauskin/mielenkiintoisin juhlapyhä?

Pakko kompata tässä taas Heidiä, mutta mielenkiintoisinta aikaa omassa osavaltiossamme Nordrhein-Westfalenissa on karnevaalikausi (asumme Heidin kanssa samassa osavaltiossa, joten Düsseldorf ja Köln jakavat monta hauskaa juhlaa). Kaikki ovat mukana juhlahumussa, vauvasta vaariin, ja tunnelma on rento. Tulin kerran metrolla kotiin karnevaaliaikaan, ja pukeutuneen lapsiporukan kanssa kanssamatkustajina oli kolme noin 60+ ikäistä herrasmiestä vihreisiin sammakkohaalareihin pukeutuneina.

Pidän tällaisesta rennosta tunnelmasta, ja juhlasta jossa kaikki haluavat ottaa ilon irti.

8. Mikä oli vaikeinta ulkomaille muutossa?

En oikein osaa vastata tähän, sillä omasta muutostani on tänä vuonna 10 vuotta ja silloin Skotlantiin lähteminen oli aika spontaani päätös – vaikka opiskelemaan lähdinkin. Ei kuitenkaan ole koskaan helppoa olla erossa läheisistä ja ihanista ystävistä.

Kuopio on aika söpö!

9. Voisitko kuvitella asuvasi jossain muussa maassa kuin Suomessa tai tämänhetkisessä asuinmaassasi?

Voisin, oikein hyvin. Vaikka suhteeni Saksan kanssa on tällä hetkellä hyvä, en kuitenkaan näe että sinne asettuisin (vaikka toki karma is a bitch ja kun näitä asioita huutelee ääneen isolle yleisölle niin mistäs sitä koskaan tietää vaikka sinne jäätäisiin).

Pidämme koko ajan silmät ja korvat auki.

10. Mikä oli vuoden 2016 mieleenjäävin hetki? 

No pikkuisen vauvamme syntymä tietenkin! Pikkuherra täyttää näillä näppäimillä 1v, ja tämä vuosi on ollut aivan ihana <3

11. Aiotko matkustaa jonnekin tänä vuonna? Minne?

Olen tällä hetkellä Kuopiossa, ja palaamme Saksan kotiin pian. Sitten varmasti reissailemme omilla kotikulmilla ja itäisessä Hollannissa, ja jos Bilbaon pidempi reissu toteutuu niin ajanemme sinne autolla Ranskan läpi ja pysähtelemme matkalla.

Katsotaan, ehdittäisiinkö myös Toscanaan anoppilaan, jonne anoppi on meidät kutsunut viettämään lomaa rannikolle.

Haastan mukaan seuraavat kamut (Heidi oli haastanut viisi, itse en malttanut vaan haastoin muutaman enemmän):

H niinkuin Hausfrau -blogin Jenni Düsseldorfista

Chez Helena -blogin Helena Ranskan Rivieralta

Tarinoita maailmalta -blogia kirjoittava Annika Ottawasta

Globe Called Home -blogin Jenni Coloradosta

Eau de Cologne -blogin Johanna Kölnistä

Viisikymppiä lasissa -blogin Aino Luxemburgista

Oh wie Nordisch -blogin Eeva Stuttgartin kupeesta

Yleinen

Foodie, unohda New York ja Lontoo – Kuopio on nyt in!

Kuopio on kaupunki, jonka ruokatarjonta on kasvanut räjähdysmäisesti erittäin hyvään suuntaan kymmenessä vuodessa. Kun on tullut oltua poissa maisemista, on kehitys ollut helppo huomioida. Kuopio on tänä päivänä kaupunki, jossa ruoan ystävä ei jää nälkäiseksi. Laatua on myös tarjolla, joten ihan mihin tahansa ei…

perjantai, kesäkuu 16, 2017
Yleinen

VINKIT TOSCANAAN: 5 päiväretkikohdetta Firenzestä

Italian Toscana on kohde, jonne meidän perhe matkustaa kaikista eniten. Tietysti se nyt on aika selvää, koska Matteo on sieltä kotoisin ja siellä suunnilla asuvat lähes kaikki Italian sukulaiset. Olemme tämän vuoden puolella viettäneet Italiassa jo pari kuukautta, ja Matteo on näyttänyt minulle lisää tätä…

tiistai, kesäkuu 13, 2017
Yleinen

Meidän perheen matkailu ja säästöfilosofia

*kaupallinen yhteistyö Bank Norwegianin kanssa Moni bloggaaja on puhunut viime aikoina rahasta, ja olen itse liittynyt tähän joukkoon kasvavaan. Tein keskustelunavauksen puhumalla matkabloggaamisesta ja sillä elämisestä, ja tänään jatkan rahajutuilla liittyen meidän pienen perheen matkailuun ja reissusäästämiseen yhteystyössä Bank Norwegianin kanssa. Millaista meidän matkailu on?…

torstai, kesäkuu 1, 2017
Yleinen

Miksi mennä Espanjaan, kun voit olla Düsseldorfissa?

Düsseldorfissa on lämpimämpää kuin Espanjassa Düsseldorf on viime viikkoina muuttunut trooppiseksi paratiisiksi, jossa hiki virtaa ja lämpötilat ylittävät maagisen kolmenkymmenen celciusasteen rajan. Ensimmäiset hellesäät koettiin jo maaliskuussa, ja nyt toukokuussa säiden puolesta ei ole kyllä ollut minkäänlaista valittamisten aihetta. iPhone kertoi minulle, että Düsseldorf…

tiistai, toukokuu 30, 2017