font-family: myFirstFont; src: url(sansation_light.woff); } div { font-family: myFirstFont; }
  • Matkatarjoukset:
Valikko
Home 1 2 3 36 37

Oluenystävän Lontoo – vierailu Fullers Breweryssä

Oluen ystäville Lontoo on paratiisi, se on tullut minulle viime vuosien aikana hyvin selväksi. Erittäin hyvän olutvalikoiman lisäksi Lontoossa on mahdollisuus myös tutustua oluen valmistukseen panimoissa, ns. kulissien takana.

Suuntasin muutama viikko sitten isäni ja Matteon kanssa Länsi-Lontoon Chiswickissä sijaitsevaan Fullersin panimoon (Fullers Brewery), jossa pääsee tutustumaan panimon toimintaan opastetun kierroksen muodossa ja pääsevätpä vierailijat myös maistelemaan eri oluita kierroksen jälkeen. Fullersin panimon pääasiallinen tuote on ale, vaikka muutamaa lageriakin taitaa valikoimista löytyä. Kyseinen panimo on tuottanut olutta jo 350 vuoden ajan, ja nykyäänkin kaikki brändin tuotteet valmistetaan kyseisellä panimolla. Kuuluisin lienee London Pride-ale.

Idean panimovierailuun sain Matteolta, joka oli kyseisessä panimossa juhlimassa ystävänsä syntymäpäivää jokunen kuukausi sitten. Varasimme netistä etukäteen kymmenen euroa maksavan kierroksen ja saavuimme kierroksen aloituspaikkaan panimon pubiin, The Mawson Armsiin, puolta tuntia ennen sovittua tapaamisaikaa. Varsinainen kierros alkoi puoliltapäivin.

IMG_8559

Fullersin panimolla järjestettävä kierros kestä noin kaksi tuntia ja kuten yllä totesin, siihen kuuluu kiertely panimon tiloissa ja tehtaalla. Koska kierrokset järjestetään työaikaan, tulee vieraiden pukea päälleen hyvin kirkkaat, oranssit huomioliivit erottuakseen panimon työntekijöistä. Näin työntekijät osaavat myös varoa vierailijoita, liikkuvathan he heidän reviirillään.

IMG_8538

Kierros on hyvin informatiivinen sellaiselle, joka ei oluen valmistuksesta tiedä mitään. Eli esimerkiksi minulle. Pidän toki eri olutlajikkeiden maistelusta, mutta sen valmistamisesta minulla ei tosiaan ole mitään käsitystä. Opas kertoi myös asiat selkeästi ja otti huomioon sen, että suurin osa vierailijoista oli kaltaisiani oluen ystäviä mutta autuaan tietämättömiä sen valmistusprosessista. Saimme nähdä valmistukseen käytettävät koneet, haistella eri ainesosia ja nähdä miltä ne näyttävät.

Kierros kuljetti meidät panimon eri tiloissa, jossa korkeuserot olivat joissain kohtaa melkoiset. Meidän piti myös kulkea kapeita portaikkoja pitkin, joten kierrokselle osallistujan on hyvä huolehtia siitä, että vaatetus on asianmukainen. Panimon nettisivuilla kerrotaan, että avomallisia kenkiä tai löysiä vaatteita tulisi välttää.

IMG_8475
IMG_8492
IMG_8504
IMG_8503
IMG_8479

Kierroksen jälkeen siirryimme porukalla oluen maisteluun, mikä taisi olla kaikille se kierroksen kohokohta. Koska osallistujia mahtuu mukaan kullekin tourille maksimissaan viisitoista, sopii koko porukka hyvin maistelutilaan ja kukin voi esittää kysymyksiään oppaalle niin halutessaan. Oppaamme oli mitä mukavin leidi, ja osasi kertoa asiat kiinnostavasti huumorilla sävytettynä. Kierrokselle osallistujat olivat pääosin brittejä, mutta opas kertoi skandinaavien olleen innokkaita oluen maistelijoita edellisinä viikkoina. En tiedä mistä kohtaa Matteo näyttää skandinaavilta, mutta lukipa opas Matteonkin skandinaavien joukkoon isän ja minun lisäksi. (Suomi = Skandinavia on briteille usein yksi sama asia, mutta se heille suotakoon)

IMG_8537
IMG_8491

Fullersilla ollaan selkesti ylpeitä tuotteistaan. Oli asia mikä tahansa, kunnioitan sitä, että asioita tehdään intohimoisesti. Fullersin panimosta jäi minulle sellainen kuva, että työtä tehdään suurella sydämellä ja työntekijät ovat ylpeitä työpaikastaan. Fullers omistaa lukuisia pubeja ympäri Britanniaa, tuotteita viedään ympäri maailmaa ja käyttävätpä myös British Airways sekä American Airlines (Heathrow-New York reitillään) panimon tuotteita. Eilen illalla teinkin huomion, että lähipubimmekin taitaa olla Fullersin omistama ja tuttuja aleja sieltä löytyi.

Meillä oli oikein mukava parituntinen vierailu, ja varmasti vien Lontoon vieraani tuonne uudemmankin kerran. Kierroksella oli ainakin itselleni rutkasti uutta tietoa ja sanonpa vain, että tuo kymmenen punnan hinta oli erittäin halpa. Siihen kuitenkin kuuluu todella paljon maisteltavia oluita, eikä kaadoissa varsinaisesti säästelty. Niin paljon olutta oli tarjolla, että itseni oli pakko laittaa stoppi maistelulle jossain vaiheessa. Keskellä päivää oluen juonti ei ole mielestäni kovin mielekästä, siitä pieni miinus kierroksen aikataululle. Kannattaakin katsella varatessaan niitä myöhäisempiä aikoja. (täältä voi tehdä varauksen sekä etsiä lisätietoa paikasta)

Vielä lisäys tähän loppuun: mikäli Lontoo ja siellä asuminen kiinnostaa, kannattaa tutustua artikkeliini OVV Asuntopalveluiden Vuokrakas-sivustolla. Olen Vuokrakkaan vieraileva bloggaaja muutaman artikkelin verran. : )

Loppukesän fiiliksiä Kuopiosta

Tämä kesä on mennyt kuin hujauksessa, reissaten Lontoon ja Suomen väliä. Lentomaileja on tullut kerättyä siihen malliin, että päätin viettää kuukauden loppukesästä Suomessa ja Kuopiossa. Ihan paikallaan ollen. Italianonkin oli tarkoitus lentää Kuopioon muutamaksi viikoksi.

Tämä suunnitelma oli oikein toimiva siihen asti, kunnes sain Lontoosta puhelun, että Italiano oli joutunut sairaalaan. Kysymyksessä oli ärhäkän umpisuolen poisto-operaatio, eikä häntä ei laskettu kotiin ilman että joku on häntä siellä ”vahtimassa”. Operaatiohan ei sinänsä ole kovin ihmeellinen, mutta kuumeilun vuoksi hänet pidettiin osastolla pari päivää jonka jälkeen kotiin pääsi saattajan kanssa. Siinäpä ei sitten auttanut muu kuin lentää Lontooseen päivän varoitusajalla, koska monet ystävämmekin olivat joko töissä tai lomilla kotimaissaan. Sain kuin sainkin järjestettyä itselleni seuraanvan päivän iltapäivälennolle Lontooeen ja kävin noutamassa potilaan kotiin – tottakai lähdin kun tarve niin vaati, ei siitä ole epäilystäkään.

Eli Kuopion lomani lyheni puoleen, hyvästä syystä. Olen nyt nauttinut täällä olostani noin viikon verran.

Mitä vuodenaikoihin tulee, loppukesä Suomessa pimeine iltoineen on yksi lempivuodenajoistani. Ehdottomasti. Tällä viikolla olen saanut kokea näiden lämpimien mutta pimeiden iltojen ilot – olen istunut terassilla lehtiä ja kirjoja lukien ja fiilistellyt hieman syksyisempää ilmaa.

2014-08-09

Kuopiossa on aina ihanan rentoa, johtuu varmaan siitä että täällä on tavallaan kuin lomalla, vaikka paljon olenkin täällä viime aikoina oleillut. Kuopion reissut koostuvat pääosin ystävien kanssa oleilusta, urheilusta sekä tietysti hieman ulkona käynnistä. Tosin todettakoon, että minusta on varmaankin tulossa vanha, kun tuolla yössä riekkuminen ei oikein kiinnosta. Se oli joskus hauskaa, mutta nykyään mieluummin olen kavereiden kanssa ihan rauhassa kotosalla.

2014-08-13

Viime viikolla helteet väistyivät, ja minä tykkäsin. Syyskesän lämpimät päivät ovat nimittäin olleet mitä parhaimpia ulkoiluun ja urheiluun. Minusta tule aina Suomessa urheilullisempi, jotenkin Väinölänniemen maisemat ja Puijon lenkkipolut vaan saavat minut liikkeelle. Englannin maaseutu on toki kaunis paikka lenkkeillä, mutta jotenkin siellä on minun huomattavasti hankalampi motivoida itseäni liikkumaan.

Viime viikonloppuun mahtui hieman penkkiurheiluakin, biitsiä nimittäin. Kuopiossa oli aika paljon porukkaa, tuttuja siis, ja kävimme porukalla katsomassa biitsiturnausta Albatrossin edessä. Hyvä ystäväni oli pelaamassa hyvätekeväisyysottelussa ja kannustuksen jälkeen siirryimme muutaman mutkan kautta sisään Albaan kuuntelemaan vanhaa kunnon Pandoraa. Tunnistin Pandoralta ehkä kaksi biisiä, ja selvinpäin kun olin niin lähdin kotiin nukkumaan jo puoliltaöin – Albatrossi on jotenkin aika karu paikka ilman partyfiilistä.

Lähden viikonloppuna kohti Lontoota pakkaamaan tavaroita, ja sitten ensi viikolla on suunta Taipeita kohti. Kuopioon en ole tulossa ennen maaliskuuta, joten oli mukava viettää hetki täällä – en ole ollut koskaan poissa Kuopiosta näin pitkään. Aina on ollut syy palata, vaikka viikonlopuksi. Nyt se ei olekaan enää niin helppoa. Kiva tulla takaisin sitten maaliskuussa :)

//Instagram Travel Thursday-tempauksen ovat Suomeen tuoneet inspiroivat bloggaajat blogien Running with Wild Horses (Veera), Kaukokaipuu (Nella) ja Destination Unknown (Satu) takana. Tarkoituksena on koota yhteen Instagramissa olevia matkakuvia ja niihin liittyviä tarinoita. Minut löytää Instagramista nimellä lenal17.

Audio

Kesäinen iltapäivä Lontoon Greenwichissä

Lontoossa on paljon paikkoja, jossa en ole koskaan käynyt. Ei mikään yllätys sinänsä, vaikka olenkin parhaani mukaan yrittänyt näiden kahden viime vuoden aikana kaupunkia nähdä.

Viime viikolla sain Lontooseen seurakseni isäni ja suunnistimme Greenwichiin, paikkaan jossa kumpikaan meistä ei ollut koskaan käynyt. Greenwich lienee tunnetuin Greenwich Mean Time – konseptistaan (GMT) sekä merenkulkuhistoriastaan,ja siellä sijaitsee lukuisia aiheeseen liittyviä museoita sekä Cutty Sark – niminen laiva, joka on yksi maailman tunnetuimpia purjelaivoja. Greenwichillä on myös kuninkaallista historiaa, sillä se on monien merkittävien kuninkaallisten, kuten esimerkiksi Henry VIII:n syntymäpaikka.

Greenwich on myös UNESCON maailmanperintökohteiden listalla.

IMG_8383

Greenwich valikoitui kohteeksi oikeastaan vahingossa, ja sen vuoksi ehdin tekemään hyvin vähän minkäänlaisia etukäteisvalmisteluja. Olimme Canary Wharfissa, kunnes huomasimme että meilläpä olisi muutama tunti luppoaikaa ennenkuin tapaisimme ystäväni o2-areenan kulmilla.

Siinä samassa mieleeni tulikin että Greenwichän ei itseasiassa ole kovin kaukana Canary Wharfista. Ei kulunt aikaakaan, kun hyppäsimme Canary Wharfista asemalta DLR:aan joka vei meidät perille Greenwichiin noin kymmenessä minuutissa. Onneksi matka ei ollut tuota pidempi, sillä meillä ei ollut liikaa aikaa hukattavana.

IMG_8396

Kannattiko sitten tehdä pikainen reissu Greenwichiin? No ehdottomasti!

Vaikka olisihan siellä saanut enemmänkin aikaa kulutettua.

Greenwichissä on paljon nähtävää ja koettavaa. Mutta katsoin asiaa myös toiselta kantilta: Greenwichin alue menee nimittäin ehdottomasti kategoriaan täällä voisin asua. Se on rauhallisen oloinen paikka, kuitenkin kohtuullisen lähellä Lontoon ydintä. Siellä näytti olevan tarpeeksi palveluita, ihanat puistot (oikeasti, aivan ihanat!) sekä kivoja ravintoloita. Tietysti siellä on keskimääräistä lontoolaista lähiötä enemmän porukkaa ja vilskettä nähtävyyksiensä vuoksi, mutta ymmärtäähän sen. Ja mitkä maisemat sieltä aukeavatkaan, varsinkin Observatory-kukkulalta. Canary Wharfin pilvenpiirtäjät tuovat mukavan kontrastin perinteisempään Greenwichin maisemaan.

Greenwichissä sijaitsee vuonna 1884 tehdyn sopimuksen mukaan nollameridiaani, joka jakaa maapallon läntiseen sekä itäiseen puoliskoon. Se perustuu Royal Observatoryn sijaintiin, joka sijaitsee melkoisen jyrkän mäen päällä. Siellä voi tehdä pienen kiertelyn ilmaiseksi, mutta mikäli haluaa perehtyä asiaan tarkemmin, kannattaa ostaa liput tarkoitusta varten. Varaudu kuitenkin pieneen ruuhkaan, mäen huippu on täynnä ihmisiä ja jonottamaan saattaa joutua.

IMG_8407
IMG_8397
IMG_8415
IMG_8416

Alla muutama kuva aiemmin mainitsemastani Cutty Sark-aluksesta. Se on nykyään auki yleisölle joka päivä 10-17 ja on varmasti hyvin mielenkiintoinen kohde kaikille aiheesta kiinnostuneille. Meillä oli hieman liian vähän aikaa siellä käyntiin, mutta ensi kerralla sitten… Lisätietoa täältä. Kannattaa myös tarkistaa aukioloajat ennen sinne menoa ko. sivuilta.

IMG_8377
IMG_8378
IMG_8375

Piipahdimme vielä ennen lähtöä nopeasti Greenwich-marketilla. Tämäntyylisiä marketeja riittää Lontoossa, ja kuten blogin seuraajat olette huomanneet, olen niiden suuri ystävä ja vankkumaton kannattaja. Greenwichissä oli tarjolla erilaista myytävää kuten vaatteita, taidetta, sisustusjuttuja ja toki katuruokaa. Mitään ostettavaa minulla ei kuitenkaan tällä kertaa ollut, joten tyhjin käsin lähdimme kohti o2-arenaa. Mutta sehän ei mitään haitannut, ei se kuluttaminen aina tärkeää ole. Jos ei mieluista löydy, niin ei marketilta kannata mitään ostaakaan. Ja aina voi sitten sijoittaa vaikka ruokaan, jota tuolta Greenwichistä varsinkin löytyi mukavasti.

IMG_8438
IMG_8445

Tähän loppuun voisin todeta, että Greenwich on mitä parhain paikka viettää kesäpäivää Lontoossa.

Jää piknikille puistoon, hae varjoa puun alta ja lue vaikka kirjaa. Niin tekivät monet lontoolaiset viime viikkojen helteiden aikana – puistossa oleilu tuo kivaa viilennystä kuumiin päiviin. Museot ovat myös mielenkiintoisia ja maisemia kannattaa ihailla Royal Observatoryn ulkopuolelta. Päivän voi vaikka lopettaa kiertelyyn market-alueella tai pubi-lounaaseen. Vaihtoehtoja on monia, mutta harmikseni ymmärsin Greenwichin hienouden vasta viime viikolla, hieman liian myöhään. Taiwanin jälkeen suunta on kuitenkin mahdollisesti taas Lontooseen, joten sitten pitää ottaa taas ilo irti näistä kivoista paikoista.

Hotelli Tornin katolla – Ateljee Bar

Terveisiä Suomesta!

Lensin tänä tiistaina Lontoosta Helsinkiin Taiwanin viisumijuttujen puitteissa, ja viivyin pääkaupungissamme keskiviikkoon asti. Viisumiasiat alkavat vihdoin olla mallillaan (koputan vielä puuta) ja Taiwaniin lähtö alkaa siten konkretisoitua. Vietin tiistain ja keskiviikon Helsingissä ystäväni luona ja koska sain paperiasiat kuntoon hyvissä ajoin keskiviikkona, kuljimme loppupäivän ympäri Helsinkiä asioita hoitaen, lounastaen sekä kahvitellen. Sitten satuimme kulkemaan Hotelli Tornin ohitse ja päätimme testata sen kuuluisan kattobaarin ennenkuin lähdin matkaan kohti Kuopiota.

Olen kuullut Ateljee Barista aiemminkin, mutten ole koskaan siellä käynyt. Meillä oli muutama tunti aikaa ja koska kesäinen sää helli Helsinkiä, ei iltapäivän viettoon varmasti parempaa paikkaa olisi ollut. Oikeastaan olin hieman yllättynyt siitä, millainen paikka olikaan kyseessä – positiivisesti. Oli ihana katsella satamassa olevia laivoja ja keskustan maisemia yläilmoista, (hieman ylihinnoitellun) kokiksen siivittämänä. No, maisemista ja hyvistä puitteista maksaa hieman ekstraa ihan mielellään ja ei tuollaista fiilistä varmasti muualla Helsingissä ole?

IMG_8571
IMG_8581
IMG_8561
IMG_8566
IMG_8568
IMG_8567
IMG_8569
IMG_8583
IMG_8584

Kuten kuvista käy ilmi, maisemat ovat tosiaan hyvät ja puitteet ovat kunnossa.

Yksi asia kannattaa kuitenkin pitää mielessä. Ateljee Bariin ei tosiaankaan ole helppo päästä, sillä sinne johtavat hyvin ahtaat kierreportaat tarjoavat haastetta. Varsinkin kun raahasin laukkuani niitä pitkin ylös ja alas. Ilman laukkua operaatio olisi ollut huomattavasti helpompi, mutta silti suosittelen käyttämään portaissa erityistä varovaisuutta.

Ihana että Suomessa on tällaisiakin paikkoja. Pientä luksusta.

Ruokajuttuja Spitalfields Marketilta // INSTAGRAM TRAVEL THURSDAY

Kesätauolta palannut Instagram Travel Thursday tuo taas torstaihin lisää luettavaa matkajuttujen muodossa. IGTT-tauon aikana innostuin itse instagrammaamaan aiheesta ruoka ja Spitalfields Market Lontoossa, joten on luonnollista että tänään paneudun näihin aiheisiin tarkemmin.

Kävin Spitalfields Marketilla Italianon ja kavereidemme kanssa, jotka olivat Lontoossa käymässä (päivä aloitettiin brunssilla, siitä lisää täällä). Spitalfields Market ja sitä ympäröivä alue ei ole Lontoossa se itselleni tutuin paikka, sillä asun länsi-Lontoossa ja sinne pääsy on aina oma urakkansa, vaikkei se kovin ”syvällä idässä” sijaitsekaan. Silti se kuumassa metrossa istuminen useimmiten kannattaa.

Suuri yllätys ei liene se, että viihdyn hyvin siellä missä saa hyvää katuruokaa edullisesti. No, Spitalfields Marketilta sitä tosiaan sai ja kohtuullisin hinnoin vieläpä, harmikseni en vain herkkuja juurikaan jaksanut syödä sillä olimme tosiaan juuri brunssilta tulossa. No, aina jollekin kevyemmälle on tilaa joten sitä sitten tilaukseen.

Aloitin kierrokseni ruoka-puolella etsien jotain, joka täyttää tuon mainitsemani kevyen tuntomerkit. No, mikäs sen parempi kyseiseen tarkoitukseen olisi kuin eräs koju, jossa myytiin itsetehtyä limonaadia ja mehuja. Ihania, tuoreista aineksista valmistettuja tuotteita myyntiin kohtuuhintaan, limonadi kustansi noin kolme puntaa peri muki. Tästä oli hyvä jatkaa seuraavaan paikkaan, eli suolaista ruokatarjontaa tutkimaan.

2014-07-062

Spitalfields Marketilla oli tarjolla herkkuja, niin suolaisia kuin makeitakin, ympäri maailman. Ellen olisi syönyt juuri ennen sinne menoa, niin olisin ehdottomasti halunnut tehdä pienen makumatkan maailman ympäri. Lähi-Idän wrapit, Karibian herkut sekä moni Itä-Aasian maan koju veti minua suuresti puoleensa. Varsinkin nuo kuvassa olevat wrapit houkuttelivat niin paljon, että aiempi suuri brunssi jäi hieman harmittamaan. Wrapeista on tullut viime vuosina yksi lempiruoistani, sillä niitä saa Lontoosta monesta paikasta ja ne ovat herkullista ja yleensä kohtuuhintaista ruokaa. Eikä niitä ole kovin hankala itsekään valmistaa.

2014-07-063

Ja sitten se herkkupuoli. Suolaista oli tosiaan tarjolla monesta maailmankolkasta, mutta olivatpa brittileipomoiden tuotteet myös vertaansa vailla. Ostin mukaan brownien, erittäin herkullisen sellaisen, ja tyytyväisenä ostoksestani palasin vielä kojulle ostamaan jotain pientä iltapalaksi.

Collages1

Spitalfields Market ei ole varsinainen food market sanan varsinaisessa merkityksessä, sillä siellä on erittäin paljon muutakin. Kohtuullisen edullisia vaatteita, asusteita, koruja, sisustustavaraa sekä taidetta on ruoan lisäksi myytävänä, ja löytyy sieltä ravintoloitakin. Ihan oikeita sellaisia, itse tein ostokseni pienissä kojuissa joiden hinnat perustuvat suurilta osin siihen että asiakkaat ottavat tuotteet mukaansa. Siellä saa kyllä aikaa kulumaan, kannattaa tosin varautua pieneen ruuhkaan varsinkin ihan keskellä päivää viikonloppuisin. Tosin jos Lontoosta kunnon food marketia etsii, kannattaa mieluummin suunnata esim Borough Marketille, mutta jos suunnitelmissa on etsiä muutakin kuin ruokaa, Spitalfields Market on oiva valinta.

//Instagram Travel Thursday-tempauksen ovat Suomeen tuoneet inspiroivat bloggaajat blogien Running with Wild Horses (Veera), Kaukokaipuu (Nella) ja Destination Unknown (Satu) takana. Tarkoituksena on koota yhteen Instagramissa olevia matkakuvia ja niihin liittyviä tarinoita. Minut löytää Instagramista nimellä lenal17.