Yleinen

Düsseldorfin kaupunki huolehtii lapsiperheistä

perjantai, syyskuu 23, 2016
DÜSSELDOF HUOLEHTII LAPSIPERHEISTÄ(2)

Saksa pitää huolta lapsiperheistä. Düsseldorfin kaupunki eritoten.

Saimme taannoin kirjeen kotiin, jossa kerrottiin että Düsseldorf haluaa muistaa uusia vanhempia ja vauvaa, ja että kaupungin puolesta tulisi joku käymään meillä kotona toimittamassa vauvalle lahjan ja kertomassa lapsiperheille suunnatuista palveluista mikäli niin haluamme.

IMG_6749

En tietenkään ole koskaan kuullutkaan että missään tällaista palvelua on tarjolla (en nyt muutenkaan ole ollut ekspertti lapsiperheasioissa), joten suhtauduin ensin epäilevästi asiaan. Ehkäpä he haluavat tarkistaa, olemmeko oikeat henkilöt ja onko meillä oikeasti vauvaa?

Mistäs sitä näistä tietää.

Epäilykseni osoittautuivat kuitenkin vääriksi. Mukava kaupungin työntekijä, noin nelissäkymmenissä oleva nainen, tuli käymään ja toi mukanaan bebelle ikioman paketin. Pikkuinen sai jopa düsseldorfilaisen mummokerhon vauvoille neulomat villasukat paketin lisäksi. Paketti sisälsi vauvoille suunnattua musiikkia, kirjan, helistimen ja t-paidan.

IMG_6752

IMG_6759

Meille vanhemmille hänellä oli tuomisinaan erilaisia esitteitä ja informaatiota esimerkiksi päiväkodeista ja kertoi lapsiperheille suunnatuista aktiiviteeteista kaupungissa ja toi muun muuassa lipun joka oikeuttaa uintikertaan vauvan kanssa (onhan se hyvä testata mitä vauva tykkää ennenkuin aloittaa esimerkiksi vauvauinnin).  Listoja oli monta monituista liittyen lääkäreihin, musiikkikouluihin, lastentarvikekirppareihin, vaipanvaihtohuoneisiin eri kaupunginosissa ynnä muuta. Tarjolla oli infoa myös iseille ja vauvoille suunnatuista aktiviteeteista sekä perhetreffipaikoista. Mainiota.

Mielestäni tämä on pieni, mutta mukava ele ja näin melko uutena kaupunkilaisena arvostaa sitä, että informaatiota on tarjolla. Etenkin päiväkotitoiminta askarrutti jonkin verran mieltä.

Päiväkoti on saksalaisittain KITA. Sanotaan siitä nyt pari sanaa sillä olen nyt astetta viisaampi kuin tähän aikaan viime  viikolla. Meidän pitää nimittäin hakea päiväkotipaikkaa nyt eikä huomenna jos haluamme olla elokuun (eli elokuu 2017) haussa mukana. Eikun selvittelemään mitä vaihtoehtoja meillä on, vaihtoehdot liikkuvat lähinnä päiväkodin ja perhepäivähoidon välillä. Ja pitäisi sitten samaan syssyyn selvittää myös se, että haluammeko ylipäätään olla tuossa haussa mukana. Oma työni on sen verran joustavaa, että beben ei tarvitsisi olla hoidossa täyttä päivää tai joka päivä, joten erilaiset puolipäivämahdollisuudet kiinnostavat. Ajattelin että eihän näitä asioita tarvitse päättää vielä pitkään aikaan, mutta ai kuinka väärässä olinkaan.

Olemme ehdottomasti sitä mieltä että bebellä on hyvä olla ikäistään seuraa ja hoito on tärkeää esimerkiksi sosiaalisten suhteiden vuoksi. Minusta ei myöskään ole täysipäiväiseksi hausfrauksi, joten hoitopäätös on periaatteen tasolla jo tehty. Pitäisi vain päättää että milloin pienen haluaa hoitoon laittaa ja onko meillä vielä muita vaihtoehtoja (au pair yms). Rimma + Laura -blogin Rimma kirjoitti mielenkiintoisen artikkelin aiheesta, kannattaa tutustua mikäli aihe kiinnostaa! Artikkeliin pääsee tästä.

Näin meillä. Olemme olleet lapsiperhe vasta kolme kuukautta, mutta olen hyvin tyytyväinen oloomme Saksassa Düsseldorfissa lapsiperheen näkökulmasta katsottuna. En tosin tiedä miten muualla Saksassa toimitaan, olisi mielenkiintoista kuulla?

Millainen sinun asuinkaupunkisi on lasten kanssa?

TALLINNA_
Yleinen

Tallinnan mielenkiintoisin nähtävyys, Patarein vankila sulkeutuu

Ei voi olla totta! Tallinnan suosikkikohteeni, Patarein Vankila, on sulkeutumassa yleisöltä. En meinannut uskoa todeksi sitä, kun silmiini osui Rantapallon artikkelissa oleva maininta aiheesta. Vankila sulkeutuu syyskuun 2016 lopussa. Eli nopeat ehtivät vielä paikalle – jos olet matkalla Tallinnaan etkä ole paikassa käynyt, tee…

tiistai, syyskuu 20, 2016
IMG_6663
Yleinen

Tapaus Finnair ja kadonneet rattaat

Kadonneet rattaat menomatkalla Kuopioon Enpä olisi uskonut, millainen hässäkkä voi tulla yksien rattaiden katoamisesta lennolla. Laukkuni on jäänyt matkasta monta monituista kertaa, mutta ilman sitä usein pärjää jotenkin päivän tai pari mikäli käsimatkatavara on fiksusti pakattu. Rattaiden ja turvakaukalon katoamisesta tuli nopeasti kinkkisempi juttu.…

sunnuntai, syyskuu 18, 2016
Jos muuttaisin Suomeen, millaista elämäni olisi_(1)
Yleinen

Jos muuttaisin Suomeen ja Kuopioon, millaista elämäni olisi?

Kun lentokone lähestyy Kuopion lentoasemaa, kaunista järvimaisemaa katsellessa tulee usein mietittyä yhtä sun toista. Muu muuassa sitä, että millaista elämämme olisi jos joskus asuisimme täällä, järven ja luonnon keskellä, kauniissa Kuopiossa. Suomessa. Lensimme ensi kertaa pienenä perheenä Saksasta Kuopioon kaksi päivää sitten, ja samoja…

maanantai, syyskuu 12, 2016
Altbier Safarilla
Yleinen

Altbier Safari tutustuttaa Düsseldorfin olutkulttuuriin

Düsseldorfin olutkulttuuri = Altbier Haluan nähdä matkoillani niin paljon paikallista kulttuuria, kuin se on turistina mahdollista. Haluan tehdä saman myös kotikaupungeissani. Ei liene hankala arvata, että olen paikallisoppaiden vankkumaton kannattaja, missä ikinä matkaankin. Paikallinen tuntee kotikaupunkinsa parhaiten ja osaa vinkata myös niistä paikoista, minne…

maanantai, syyskuu 5, 2016