Yleinen

Edullsia ostoksia Roermondin outletkylässä Hollannissa

maanantai, elokuu 29, 2016
EDULLISTA OUTLET-SHOPPAILUA

Roermondin kaupunki Hollannissa sijaitsee 57 kilometrin päässä kotioveltamme.

Koska Roermondissa sijaitsee yksi alueen suurimmista outlet-kylistä, päädyimme Hollantiin päivän reissulle. Reissu oli myös vauvan ensimmäinen ulkomaan reissu.

Roermondin outlet on osa suurempaa ketjua, ja siellä on hyvä valikoima suuria brändejä

Roermondin outlet on osa McArthur Glen-ketjua, jonka outleteja sijaitsee ympäri Pohjois-Amerikkaa ja Eurooppaa. Tutkin valikoimaa etukäteen outletin nettisivuilta, ja suunnittelin hieman päivän ohjelmaa. Matteo halusi tutkia Le Creusetin keittiötarvikemyymälän tarjonnan, ja omalla listallani oli muutama must-kohde. Mitään oikeaa ostettavaa minulla ei ollut, lähinnä halusin katsastaa hintatason ja valikoiman. Coach, Fjällräven, Moncler, Salvatore Ferragamo sekä Wellensteyn kiinnostivat erityisesti, ja päätin että katson loput kaupat fiiliksen mukaan.

IMG_6455

IMG_6476

Roermondiin saapuessa outletia ei voi olla huomaamatta, ainakaan Saksasta päin saapuessa. Opasteet varmistavat, että vahingossa et pääse ohi ajamaan ja itse outletkin kiinnittää huomion.  Olimme liikkeellä lauantaina, mikä oli mahdollisesti pieni virhe kävijämäärien vuoksi. Autolle löytyi kuitenkin paikka helposti melko läheltä sisäänkäyntiä, ja parkkitila ei muutenkaan pääse loppumaan.

Eli auto parkkiin, ja tutkimaan mitä ostettavaa paikasta löytyy!

IMG_6480

Näiden patojen vuoksi Hollantiin lähdettiin – Le Creuset

IMG_6469

Millainen hintataso Roermondissa on?

IMG_6465

Outlet-kylä viittää nimellään jo edullisempiin hintoihin. Joskus näissä kylissä vieraillessani olen joutunut pettymään, joskus tehnyt oikein hyviä ostoksia.

Mielestäni Roermondissa voi oikeasti tehdä hyviä ostoksia, jos jaksaa vain etsiä. Osa kaupoista on luonnollisesti kalliita vaikka alennusprosentti olisi mikä (kuten esimerkiksi Prada, Gucci yms), mutta lompakon paksuudesta riippuen säästäminen on mahdollista.  Esimerkiksi ylläolevat Timberlandin kengät joita suosittelin Matteolle (ei lopulta tykästynyt, höh!) olivat todella hyvässä alessa ja 50€ ei ole noista kengistä millään muotoa paha hinta.

Osasta tuotteista oli aleprosentti mielestäni aika perus -20%-30%. Säästö se on pienikin säästö, ja osassa tuotteissa oli ale sitten jopa puolet tai enemmän. Kuten aina, etsivä löytää. Tuuria pitää olla myös hieman mukana. Sisäinen tarjoushaukkani heräsi Roermondissa ja vaikka alkuun tuntui että tyhjin käsin lähdetään niin loppua kohden pari juttua tarttui mukaan:

IMG_6662

Käytetty raha ostoksiin: noin 100€

-Polo Ralph Laurenin neule 60€

-Tommy Hilfigerin tennarit  25€ (jotka olen kuvasta päätellen onnistunut jo sotkemaan..)

-Tommy Hilfigerin vauvan surffishortsit 9€

-Essie aluslakka, L’Oreal kynsilakka sekä Garnier pieni bb-voide yhteensä 10€

Olen tyytyväinen, 100€ hyvin käytetty! Mitään ei tosin lähtenyt mukaan kaupoista joihin suunnittelin täsmäiskuja, mutta niinhän nämä shoppailureissut usein tuuppaavat menemään.

Kissatappelu ja liian kallis muki mehua

IMG_6458

Vaikka alella outletissa tuotteita myydäänkin, oheistuotteiden hinta pääsi yllättämään. Arvatkaas venähtikö naama, kun tästä mehusta pyydettiin 8€? Hintaa ei lukenut missään ja arvelin, että muki maksaisi noin 4-5€, mutta että kahdeksan? Mokasin taas että teidän ei tarvitse – kysy aina hinta ensin!

Ja se kissatappelu.

Suurin osa on varmaan nähnyt jenkkisarjoissa ja leffoissa jonkinasteisia kissatappeluita vaatehyllyjen äärellä Black Friday -teemaa mukaillen. En tosin ollut kuvitellut joutuvani todistamaan vastaavaa hollantilaisella ostarilla.

Syy: Tommy Hilfigerin kenkäpuodissa oli alessa hyllyllinen kenkiä 25€ /pari. Hyllyn edestä löytyi kaksi mimmiä möyrimässä lattiatasossa, toistensa kimpussa, samasta kenkäparista kiinni pitäen. Joku olisi vaikka voinut luulla että maailmasta on kengät loppumassa.

Jouduin hieman näkemään vaivaa päästäkseni hyllylle ja nappaamaan koon 38 tennarit (koska tuo koko on about maailman yleisin, ei vaihtoehtoja ollut riittämiin), ja sain pienellä vaivalla napattua itselleni parin. Kurkottelin tämän naiskaksikon yläpuolella, ja he vaihtoivat muutaman (oletettavasti) ruman sanan saksaksi ja hetken päästä toinen tappelupukari kävelee voittajana ulos kaupasta. En tiedä mitä sanoja leidit keskenään vaihtoivat ja miten toinen sai kengät (lopulta hänellä oli kolme kenkäparia mukanaan), mutta aikamoinen tilanne se oli todistaa.

Outletin sivu löytyy täältä. Düsseldorfista ja Kölnistä on bussikuljetuksia kohteeseen, eli täältä Saksan puolelta on sinne kohtuullisen helppo matkustaa.

IMG_6565
Yleinen

Vauvan passinhakumatka ja päivä Kölnissä

Päivän reissu Kölniin vauvan passin vuoksi Noniin, meidän vauvalla on vihdoin passi. Kun asuu ei kummankaan kotimaassa, tulee tähän passiasiaan vähän ekstrahaastetta. Suomen passia olisi pitänyt lähteä hakemaan Berliinistä, Brysselistä tai Hampurista. Italian passin sai Kölnin Italian konsulaatista, joten valinta oli selkeä – ajaisimme…

torstai, elokuu 25, 2016
IMG_6450
Yleinen

Beben eka ulkomaanreissu

Meidän pieni 7 viikkoinen aloitti eilen ulkomaanmatkailunsa. Mistään maata järisyttävästä matkasta ei ollut kysymys, vaan ensimmäiseksi kohteeksi valikoitui 57 kilometrin päässä kotoa sijaitseva Hollannin Roermond. Roermondissa on yksi tämän alueen suurimmista outlet-kylistä, McArthur Glen, joten pienen ”ulkomaanmatkan” syymme oli puhtaasti itsekäs. Halusimme käydä katsastamassa…

sunnuntai, elokuu 21, 2016
Eikai blogituloja pidä hävetä_
Yleinen

Eikai blogituloja pidä hävetä?

Lueskelin eilen tapani mukaan blogeja ja törmäsin Aamukahvilla-blogin artikkeliin otsikkonaan Kun blogin tuomat edut ja tulot hävettävät. Sen verran kiinnostava otsikko, että klikkasin linkin auki. Blogimaailmassa on ollut viimeaikoina paljon puhetta bloggaajien tuloista. Taas kerran. En oikein ymmärrä, miksi tästä aiheesta edes nousee suuri…

tiistai, elokuu 16, 2016
Päivä yrittäjä-äidin eli mun matkassa
Yleinen

Päivä yrittäjä-äidin eli mun matkassa

*yhteistyössä UKKO.fi Tänään valoitan vähän meidän uutta vauva-arkea ja sitä, miten olen yhdistänyt vauvan tulon ja työnteon. Joku teistä saattaa muistaakin tämän vuosi sitten kirjoittamani artikkelin joka kertoi haaveestani tulla paikkariippumattomaksi yrittäjäksi. Paljon on virrannut vettä maailman joissa tuon jälkeen: matkablogini on poikinut projekteja…

sunnuntai, elokuu 14, 2016