font-family: myFirstFont; src: url(sansation_light.woff); } div { font-family: myFirstFont; }
  • Matkatarjoukset:
Valikko
Home 1 2 3 40 41

Sarjassamme erikoisia ravintoloita: Modern Toilet, Taipei

WC-istuinta jäljittelevä hot pot sekä itse WC:tä muistuttava ravintolatila eivät varmaankaan ole kovinkaan monen toivelistalla, kun mietimme mitä ravintoloilta etsimme ja haluamme.

Kun tällainen paikka kerta osui kohdalle täällä Taipeissa, niin päätimme antaa sille mahdollisuuden. Ihan sen kuuluisan kokemuksen vuoksi. Ja miksipä ei, kerran kun täällä ollaan. Mietin hetken postaanko tätä juttua ollenkaan, tuo paikan teema kun on hieman jännä, mutta päätin kuitenkin sen tehdä. Erikoisia paikkoja on maailma pullollaan, ja niistä kirjoittelen tänne blogiin kuitenkin. Eli suhtautukaa tähän juttuun huumorilla!

MIKÄ?

Modern Toilet Restaurant, WC-teeman mukaisesti sisustettu ravintola.

MISSÄ?

Taipei, Shilin District

Taipei on täynnä hieman… noh, erikoisia ravintoloita. On Hello Kitty-ravintolaa, vankila-teemaista ravintolaa (sinut pidätetään siellä ruokailun ajaksi) ja Deja Vu-ravintola, jossa pääsee aikamatkalle menneisyyteen. Ja sitten on toki tämä WC-teemaa noudatteleva ravintola, jossa me kävimme. Siellä ei niin sanotusti pääse pitkästymään ruokailun aikana, siitä tämä erikoinen ympäristö pitää huolen. Alla hieman juttua tästä paikasta, luonnollisesti kuvien kera!

Ravintolaan päästyämme tilasin itselleni hot pot – annoksen (Kimchi-mausteella). Edelliset hot pot – kokemukseni ovat olleet erittäin positiivisia, ja niiden perusteella päädyin tilaamaan sellaisen tälläkin kertaa. Tarjolla oli myös esimerkiksi spagettia, mutta mielummin syön maanosalle ominaista ruokaa kun täälläpäin maailmaa kerran olen.

Pienen odottelun jälkeen annokseni saapui WC-istuinta mukailevassa hot pot – kattilassa, ja sinne lisättävät liha ja nuudelit oli aseteltu viereen tarjottimelle. Mikäs siinä, eikun keittelemään lihaa ja nuudeleita sopiviksi!

IMG_9248
IMG_9266
IMG_9265
IMG_9261
IMG_9268
IMG_9269

Ruokalistalta löytyi muutama yllätys. Otin kuvassa näkyvän kombo A:n, eli 90 NTD:n (noin 2 euroa) lisämaksulla sai juomaksi teen ja jälkiruoaksi jäätelön.

Kyllä vain, se jäätelö oli tuo jälkiruoaksi tarjottava ruskea juttu.

IMG_9246
IMG_9245

Ei liene hankala arvata, tämän postauksen kuviin perustuen, että ravintolan sisustus noudatti yhtenevää teemaa astiaston ja ruoan kanssa. Matkamuistojakin oli tarjolla.

IMG_9249
IMG_9247
IMG_9257
IMG_9256

Millainen ravintolakokemus sitten kokonaisuudessaan oli?

Ravintolareissu oli kokemuksena hauska. Sellainen kerran elämässä juttu se oli, tuskin tuolla tulee kuitenkaan kovin montaa kertaa käytyä ihmettelemässä noita annoksia ja ympäristöä.

Mitä ruokaan tulee, oli se mukiinmenevää muttei kuitenkaan ylistämisen arvoista. Hinta oli paikalliseen hintatasoon verraten hieman korkeampi. Modern Toiletiin mennään selkeästi paikan ”fiiliksen” vuoksi, ei niinkään uskomattoman hyvän ruoan perässä. Mutta älkää ymmärtäkö väärin, ei tuo ruoka tosiaan pahaa ollut.

Palvelussa olisi tosin ollut hieman petrattavaa.

Mutta nyt sitä ollaan taas kerran yhtä kokemusta rikkaampia ja yhtä kulttuurista juttua viisaampia. Itäisessä Aasiassa tällaisille paikoille on kysyntää, ja ihmiset ovat niistä hyvin innoissaan (vrt. Hello Kitty). Miksi, se on minulle vielä jokseenkin mysteeri. Siitä aion tosin ottaa selvää hieman laajemmin, mutta jos teillä on tarkempaa tietoa niin otan kaikki tiedonmuruset mielelläni vastaan tässä vaiheessa!

Mitäs mieltä olette ravintolasta? Hot or not?

Ruokahaaste – Mikä maistuu matkalla? Entä kotona?

Tykkään lukea blogeista haasteita. Niitä on myös mukava tehdä itse.

Suklaata ja kahvia – blogista bongaamani ruokahaaste vaikutti hyvin mielenkiintoiselta ja päätin itsekin tarttua tilaisuuteen sillä ruoka on alati minua inspiroiva aihe. Siitä on kiva kirjoittaa ja ruoasta on aina kiva ottaa valokuvia.

Suklaata ja kahvia- blogaaajan vastauksia oli kiva lukea, lontoonsuomalaisten ajatukset kiinnostavat aina ja kansainväliset ruokajutut varsinkin. Tässäpä hieman omia mietteitäni aiheesta ruoka, ruokailu ulkomailla sekä kotona.

1. Mikä on lempiruokalajisi?

Tämä kysymys onkin hankalampi kuin miltä se etukäteen vaikutti. Yhtä ruokalajia on aivan mahdoton sanoa, mutta tällä hetkellä ehdotom lemppari on dumplingsit ja pot stickerit täällä Taiwanissa. Niillä voisin elää aika pitkään!

IMG_9101

Vastaus tähän kysymykseen tosin vaihtelee usein. Joskus lempiruokaani on pizza, joskus dumplingisit, joskus joku muu.

2. Miten hoidat yleensä ruokailut matkustaessasi – tyyppailetko ravintoloita, etsitkö street food -kojuja, vai kokkaatko mieluiten ihan itse?

En ainakaan kokkaa itse! (mikäli ei ole pakko)

Kun reissaan, niin yritän syödä ulkona niin paljon kuin se on budjetin tiimoilta mahdollista (Aasia<3!) ja suosin ihan pariaatteesta usein paikallisia ruokapaikkoja. Street food-kojut ovat suosikkejani, mutta tietysti ravintolatkin kelpaavat. Street food-ravintolat ovat ehkä kivimpia, siis sellaiset joissa myydään katuruokaa mutta voi istua alas nauttimaan ruokansa. Nämä ovat yleensä melko vaatimattomia, mutta ehkä siksi tykkäänkin. Konstailematonta ruokailua parhaimmillaan:

IMG_8790

3. Oletko jossain matkakohteessasi joutunut pettymään safkoihin?

En ole varsinaisesti joutunut pettymään, sillä jokaisesta kohteesta on löytynyt jotain herkullista suuhun pantavaa. Tietysti aina löytyy yksittäisiä ravintoloita, jonne ne varmasti menisi takaisin. Ne ovat niitä, joissa hinta-laatusuhde ei tosiaan kohtaa. Silloin petyn.

4. Alkupala, jälkkäri vai pääruoka?

Pääruoka! Syön toki mielelläni kaikkia, mutta ongelmani on se, etten kykene syömään paljoa kerralla. Siksi panostaisin pääruokaan. Alkupalatkin on ihan jees, samoin jälkiruoka, mutten aina jaksa syödä varsinkaan jälkiruokaa loppuun asti.

5. Entä pizza – millä täytteellä?

IMG_5637

Herkkusienet ja kinkku. Ehdottomasti. Ja toki runsaasti juustoa siihen päälle, om nom! Pelkkä herkkusienipizza runsaalla juustolla käy myös paremmin kuin hyvin.

6. Oletko ikinä osallistunut (lomallasi tai muuten) ruoanlaittokurssille?
En ole, valitettavasti. Tämä on kuitenkin ohjelmassa maaliskuussa kun matkaamme Thaimaan saaristoon – olen jo katsonut muutaman ruoanlaittokurssin valmiiksi.

7. Missä maassa on mielestäsi kaikkein parhaat safkat?
Tämä menee samaan kategoriaan ensimmäisen kysymyksen kanssa, eli yksinkertainen kysymys johon ei ole helppoa vastausta.

Vastaan kuitenkin että Italia. Ei sen keittiötä vaan voita mikään. Pizzat, pastat, maukkaat lihat ja hyvät viinit, kyllä ne vain kelpaisivat.

8. Entä juomat?

No, osittain taisin vastata tähän edellisessä kysymyksessä jo. Eli viinien tiimoilta Italia on todella vahva, tosin muualtakin maailmalta löytyy kyllä herkullisia viinejä. Esimerkiksi Etelä-Afrikka on hyvä viinimaa.

IMG_7130

Mitä alkoholittomiin juomiin tulee, niin vastaan Taiwanin. Taiwanin kuuluisat Bubble teat ja mehubaarit ovat ihan mielettömiä ja niissä asioi mielellään vaikka päivittäin. Taiwanilaisesta teestä puhumattakaan…

IMG_8727

9. Kuinka ”kansainvälistä” ruokavaliosi tavallisesti on?

Sanoisin, että hyvin kansainvälistä. Lontoossa asuessani söimme usein kotona italialaista perusruokaa ja kokkasimme suomalaista ruokaa, söimme pubeissa ja tilasimme currya kotiovelle netin kautta. Eli ihan kaikki ruoka menee pääosin. Chinatownissakin kävimme paljon syömässä kiinalaisia herkkuja.

IMG_4340

Täällä Taiwanissa ruokavalio on tällä hetkellä pääosin paikallista. Kuten aiemminkin olen maininnut, ruoka on edullista ja se on hyvää.

10. Mitä evästä otat yleensä mukaan matkoille?

En mitään. Hankin ruoan ja evääni paikan päältä. Tosin lentokentältä saattaa tarttua mukaan esimerkiksi sandwich, jos Lontoosta lähden. Ihan siksi, ettei tarvitse olla etsimässä ruokaa ensimmäisenä perille päästyäni. Olettaen toki, että lento ei ole paria tuntia pidempi.

11. Entä mitä syötäviä tuliaisia kannat takaisin asuinmaahasi?
Lontoossa asuessani toin kerran ruisleipää Suomesta, Skotlannin aikoina pari kertaa. En ole juurikaan suomalaisia ruokia mukanani kuljetellut, laukussa on harvemmin tilaa ja vaikka ruisleipä hyvää onkin, niin en jaksa sitä maailman ääriin raahata. Ja ruisleipä oli viimeksi Italianon pyyntö, ei oma ideani.

Harvemmin tuon muutenkaan reissuilta ruokaa mukanani, jos ei esimerkiksi mausteita tms. lasketa mukaan. Reissaan Euroopassa melko usein pelkän käsimatkatavaran voimin, mikä itsessään rajoittaa ruoan kuljettamista. Italiasta ollaan toki tuotu jotain pientä aina mukanamme Englantiin ja Suomeen. Lontoosta kuitenkin saa ostettua hyvin eksoottistakin ruokaa jos tarve vaatii.

En haasta ketään erityisesti tähän haasteeseen, vaan toivon että mahdollisimman moni tämän lukenut lähtee mukaan!

5 suosituinta blogipostausta

Tämä Matka-blogin Anna ja Panun Matkat-blogin Panu ovat tahoillaan tutkineet blogiensa suosituimpia blogitekstejä. Ajatus vastaavan tutkimuksen tekemisestä oman blogini tilastoihin perustuen on kytenyt mielessä jo pidempään, ja nyt on oikein hyvä aika toteuttaa tämä projekti.

Itse koen postausten ja blogin statistiikan tutkimisen hyvin mielenkiintoisina, ja tämä postaus onkin ollut mukava tehdä. Kai minussa pieni tilastohiiri kuitenkin elää. Tilastot mitä tässä postauksessa on käytetty ovat ajalta syyskuu 2013 – syyskuu 2014. Eli aika suuri osa blogin postauksista on mukana, sillä blogini näki päivänvalon kesällä 2013.

Tuon ajanjakson suosituimmat jutut ovat akselilta Tallinna – Taipei – Lontoo (+Lontoo-Lille junamatka).

Alla hieman yksityiskohtaisempaa tarinaa jokaisesta 5. suosituimmasta postauksesta.

2013-11-19

1. Ravintolavinkki Tallinnaan: F-Hoone

Suosituin postaus kautta aikojen on Tallinna-aiheinen, mikä ei välttämättä ole kovin suuri yllätys ottaen huomioon miten paljon suomalaiset Tallinnassa matkaavat.

Viime kesäisellä Tallinnan reissulla etsimme kaupungista hyviä ruokapaikkoja, ja sainkin blogin kautta mitä mainioimpia suosituksia. Kiitos kaikille suosituksista, montaa niistä testasimme ja suosikiksi nousi Kalamajan alueella sijaitseva F-Hoone. Kyseiseen postaukseen tulee liikennettä Googlesta melkein päivittäin, mikä toki vaikuttaa postauksen suosioon.

F-Hoone jakoi linkin postaukseeni myös Facebook-sivuillaan, mikä vaikuttaa myös liikennemääriin.

2. Testissä Eurostar

Matkasimme viime helmikuussa Lontoosta Ranskan Lilleen Eurostarin kyydissä – kerta oli Eurostarilla ensimmäiseni. Matka ei ollut aivan mutkaton, mikä ei tosin Eurostarin vika ollut ollenkaan. Varailimme nimittäin itse epähuomiossa paluuliput väärälle kuukaudelle ja kamerani akku jäi laturiin Lontooseen. Olin reissun ajan iPhonen varassa, ja tämä jos mikä kismitti minua koko reissun ajan. Matka oli muuten oikein onnistunut, tapasimme kavereita ja söimme hyvin.

Tuo junamatka tuo lähes päivittäin liikennettä blogiini Googlen kautta. Ihmiset etsivät Googlesta tietoja lähinnä Lontoo-Pariisi- tai Lontoo-Bryssel-junista, mutta tämä kyseinen postaukseni saa osumia noillakin hakukriteereillä.

3. Patarein hylätty, karmiva vankila Tallinnassa

Kuten yllä totesin, Tallinna-jutut ovat yleisesti ottaen hyvin suosittuja. F-Hoonen lisäksi toinen Tallinna-aiheinen postaus, Paterein vankilasta kertova sellainen, on raivannut tiensä luetuimpien juttujen joukkoon.

Patarein vankila on kohde, joka mielestäni kuuluu jokaisen Tallinnan kävijän listalle. Se ei välttämättä ole perinteinen hyvän mielen kohde, mutta vaikuttava se on. Vankila on jätetty siihen asuun, mihin se jäi vuosituhannen alussa kun se hylättiin. Voisin jopa kuvailla paikkaa karmivaksi, jos en olisi siellä kauniina, aurinkoisena kesäpäivänä vieraillut. Voin kuvitella paikan olevan melko creepy esimerkiksi syysmyrskyn aikana.

4. Muutto Taiwaniin – Ensimmäinen viikko

Varmastikin kaikille on tässä vaiheessa jo käynyt ilmi se, että muutin hieman yli kuukausi sitten Lontoosta Taiwaniin. Kirjoitin tuolloin muuton aikaan fiiliksiä blogiin muutosta ja Taiwanista yleensä, ja tuo postaus on alle kuukaudessa noussut yhdeksi luetuimmista postauksista koskaan. Aika paljon olen tänne jo aiheesta kirjoitellut, muut postaukset löytyvät tämän linkin alta.

Mukava huomata, että muutto ja kokemukset Taiwanista kiinnostavat!

5. Miksi Rakastaa Lontoota // Instagram Travel Thursday

Lontoo on yksi ihmisten suosikkikohteista, ja se näkyy myös blogissani. Lontoo-aiheiset Google-haut tuovat paljon liikennettä blogiin ja tämä Lontoo-aiheinen Instagram Travel Thursday-postaus nousi niistä kaikista suosituimmaksi.

Olen hyvin vähän kirjoittanut omia kokemuksiani Lontoosta ns. henkilökohtaisemmalla tasolla. Siksi tämän, hieman henkilökohtaisemman, postauksen suosio ei ole suuri yllätys. Lukijat pitävät jutuista (myös itse lukijana), jossa on hieman persoonaa mukana. Syytä sille, miksi olen melko vähän henkilökohtaisempia juttuja Lontoosta tehnyt, ei minulla oikein ole. Tämä asia muuttunee kun Lontooseen ensi keväänä palaan.

Olisi mukava kuulla ajatuksia tästä aiheesta: millaisia postauksia teidän blogeissanne on ollut siellä suosittujen listalla? Entä millaisia postauksia on kiva lukea?

Taifuunin siivittämänä uuteen viikkoon

En voi käsittää sitä, että nyt on jo maanantai. Maanantai-ilta, jos aivan tarkkoja ollaan.

Aika kuluu niin nopeasti, ettei sitä oikein edes itse tajua.

Meillä oli vaikka mitä suunnitelmia viime viikonloppuun. Perjantai-ilta kului suunnitellusti kotosalla yömarkkinareissun jälkeen, mutta lauantain ja sunnuntain osalta suunnitelmiin tuli hieman muutoksia. Meidän oli alunperin tarkoitus lähteä tutustuaman Wulain alueeseen, jossa olisimme halunneet tutustua aboriginaalikulttuuriin sekä uida kuumissa lähteissä. Mukaan oli tarkoitus ottaa myös vaelluskamppeet, koska alue on täynnä hienoja patikointireittejä. Lauantai kului laiskotellen ja opiskellen, joten päätimme lähteä matkaan kohti Wulaita aikaisin sunnuntai-aamuna.

Matkaan tuli kuitenkin mutka nimeltään Fung-wong, jota täälläpäin taifuuniksikin kutsuttiin. Fung-wong iski Taiwaniin sunnuntaina, ja myrsky yltyi kovin pahaksi Taipeissa sunnuntai-iltana. Wulaihin lähtemisessä ei olisi ollut mitään järkeä, joten tuo reissu on nyt siirretty hamaan tulevaisuuteen, joulun tienoille mitä luultavammin. Aktiivinen viikonloppu muuttui siten sisällä vietettyihin päiviin – ei tosiaan mikään ideaali tapa viettää viikonloppua, mutta minkäs teet. Ei tehnyt mieli poistua kotoa sateen ja tuulen hakatessa ikkunoita ja ovia. Eikä se olisi välttämättä ollut turvallistakaan, viranomaiset antoivat varoituksen joka olisi peruuttanut luennot yms. mikäli kyseessä olisi ollut arkipäivä.

Myrskyn jälkeen on kuitenkin aina poutasää, kuten vanha sananlaskukin kertoo. Taifuunin rippeet näkyivät ja tuntuivat Taipeissa vielä tänäkin aamuna ja vettä tuli taivaan täydeltä. Sade ja tuuli kuitenkin loppuivat puoliltapäivin, pilvet kaikkosivat ja aurinko tuli vähitellen esiin. Kaksi päivää on pitkä aika olla sisällä, joten lähdimme ulos reippailemaan luentojeni jälkeen. Paikaksi valikoitui Zhongzheng Park, jossa voi kävellä, pyöräillä sekä tehdä vaikka salitreeniä ulkoilmakuntosalilla. Näissä maisemissa mentiin, auringonlaskun aikaan Taipei on kyllä kaunis:

IMG_9165
IMG_9162
IMG_9163
IMG_9180
IMG_9178
IMG_9166
IMG_9158

Ulkona reippailu tuli hyvinkin tarpeeseen ja olo virkistyi kummasti. Minulla oli myös tänään isompi koe, joten pääkopalle oli hyvä antaa hieman lepoa sillä huomenna aamulla on aikaisin suunta taas kirjastoon lukemaan uuteen kokeeseen. Onneksi tosin hieman helpompi koe tiedossa tällä kertaa.

Loppuviikolle on muuten hyviä uutisia tiedossa, sillä tasmanialainen ystäväni saapuu Vancouverista vierailulle. Katsotaan mitä ohjelmassamme on, jonkin verran turistijuttuja varmastikin. Turistinähtävyyksiä en ole juurikaan ehtinyt itsekään tutkia, joten niistä lisää sitten ensi viikolla.

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!

Latinalainen Amerikka ja Karibia tulivat luokseni

Ensin tämän päivän kuulumisia lyhyesti, sitten asiaan: Lähdimme tänään puolenpäivän jälkeen etsimään lounasta kaupungilta. Minun teki kovasti mieli dumplingeja, mutta niitä ei tästä meidän kulmiltamme oikein löydy, joten suunnistimme hieman kauemmas. Pienen etsinnän jälkeen löysimme Zhongxiao Xinsheng-metroaseman lähistöltä hurjan hyvä dumpling-ravintolan, jossa oli paras tähän asti näkemäni hinta-laatusuhde. Hinta oli 5 NTD per dumpling (noin 15 senttiä), eli ruoka ei todellakaan ollut hinnalla pilattua ja se oli todella hyvää.

Lounaan jälkeen kävimme hetken verran kävelemässä ympäriinsä, ja ohitimme Huansan 1914 Creative Parkin Taipein keskustassa. Sieltä kantautui samba ja olihan sitä pakko lähteä katsomaan, mistä oikein on kyse. Taipei ja samba kun eivät ole se kaikista todennäkösin yhdistelmä. Eli nyt siihen asiaan, miksi ihmeessä samba soi Taipeissa keskellä kirkasta päivää?

Olimme saapuneet Taipeissa järjestettävään Latinalaisen Amerikan ja Karibian kulttuuri-festivaalille. Onneksi meillä oli hyvin aikaa ja laukussani kamera, joten iltapäivä kului leppoisasti ihmetellen kaukaisia kulttuureita.

Monella Väli-Amerikan maalla on diplomaattiset suhteet Taiwanin kanssa, mikä osaltaan selittää sen, miksi tällainen tapahtuma on olemassa. Etelä-Amerikan valtioista Paraguay tunnustaa Taiwanin. Paikalla oli toki muitakin maita noilta suunnilta, mutta uskon että läheiset suhteet useisiin ko. alueen maihin olivat edesauttamassa tapahtuman järjestämistä.

IMG_9104
IMG_9131
IMG_9111
IMG_9109
IMG_9110
IMG_9112

Alueella oli iso lava, jossa oli paljon esityksiä ja ohjelmaa. Osuimme paikalle aikaan, jossa oli Paraguay-aiheinen tietovisa, ja Paraguayn suurlähettiläs palkitsi tietovisan voittajia henkilökohtaisesti.

IMG_9115

Meksikon ständillä riitti vilskettä, se näytti kiinnostavan vierailijoita kovasti. Tarjolla oli muunmuuassa mahdollisuus ottaa kuvia meksikolaisten hattujen kanssa (näille on varmaan nimikin?) ja ihmetellä maan nähtävyyksiä ständin henkilökunnan opasteuksella.

IMG_9119
IMG_9120
IMG_9127

Meksikon ständi oli kiva, mutta Brasilian ständi oli ehdoton suosikkini sen fiiliksen ja henkilökunnan vuoksi. Tästä johtuen viihdyimme siellä melko pitkään maistellen paikallisia virvoitusjuomia sekä ruokia. Guanará oli itselleni uusi tuttavuus ja sitä tuli lopuin viimein ostettua pari purkkia mukaan.

Sain myös kotiinviemisiksi lentoaikatauluja Taipein ja Rio de Janeiron / Sao Paolon välille, jos reissaaminen Brasiliaan kiinnostaa. No tokihan se kiinnostaa, sehän on selvää, vaikka uskonkin että täältä Taipeista Brasiliaan reissaaminen ei tule olemaan ajankohtaista.

IMG_9135
IMG_9138
IMG_9139
IMG_9144

Viivyimme tapahtumassa parisen tuntia, jonka jälkeen minun oli pakko antaa periksi ja palata kotiin. 35c asteen lämpötila ja taivaalta suoraan porottava aurinko oli ehkä hieman liikaa, ja kotiin päästyäni päikkärit kuulostivat yllättävän hyvältä idealta. Tännekin on syksy jossain vaiheessa tulossa, ehkäpä ihan himpun verran odotan sen saapumista…