• Matkatarjoukset:
Valikko
Home 1 2 3 56 57

Kun blogin nimi kaduttaa

Kirjoitan tänään aiheesta, jota olen muutamia kuukausia pienessä päässäni pyöritellyt. Tämä aihe on niinkin arkinen kuin blogini nimi ja siitä johtuva pieni tyytymättömyyteni. Olisin voinut nimittäin hieman kauaskantoisemmin miettiä blogini nimeämistä London and beyondiksi bloggaamisen aloittaessani!

Kun ajatuksissa on aloitus blogin kirjoittamisesta, on tärkeää tehdä edes pienimuotoinen suunnitelma tulevasta. Suunnitelman olisi hyvä sisältää asiat kuten blogin aihepiiri ja blogin nimi. On myös tärkeää käyttää hieman aikaa blogin ulkoasun suunnitteluun. Omalla kohdallani on ollut alusta asti selvää, että tulen kirjoittamaan blogiani pääosin ulkomailla elosta ja matkailusta – sisällön suunnittelu oli varmastikin helpoin kohta, kun blogia aloin mielessäni rakentaa. Ulkoasun kanssa minun ei tarvinnut juurikaan temppuilla, sillä sillä se tuli jokseenkin valmiina Rantapallon kautta. Olen tuota ulkoasua kuitenkin yrittänyt itse hioa, mutten ole vielä tähän päivään mennessä onnistunut tekemään siitä sen näköistä että olisin tyytyväisenä hykerrellyt. Tähän ulkoasuongelmaan on onneksi tulossa muutosta Rantapallon puolelta ja ulkoasua tulen päivittämään uusien, freesimpien teemojen muodossa lähitulevaisuudessa.

IMG_2017

Entäs se blogin nimi sitten? Niin, se on tosiaan ollut mielessä viime aikoina. Kun aloitin bloggaamisen kesällä 2013, asuin Lontoossa. Ihanassa Fulhamissa, enkä minä silloin todellakaan tiennyt, että olisin sieltä minnekään lähdössä. Täten nimesin blogini asuinpaikkani mukaan, mikä nyt jälkikäteen ei vaikuta siltä kaikkein fiksuimmalta päätökseltä. Satunnainen kävijähän saattaa hyvinkin luulla, että asuinpaikkani on vieläkin Lontoossa ja saapuu blogiin kokemusten ja matkavinkkien toivossa. Niitähän blogista toki löytyy, mutta voihan lukija yllättyä, kun juttuja onkin Taipeissa asumisesta ja kokemuksista Aasian suunnalta. Lentoni lähtee lauantaina kohti Lontoota muuttokuorman kanssa, joten sieltä käsin tulen kirjoittelemaan seuraavat puoli vuotta, minkä jälkeen maa taas vaihtuu. Eikä minulla ole oikein vielä tietoa, että minne. Eli blogin nimi on taas hetken kuluttua jokseenkin harhaanjohtava.

Olen mielessäni pyöritellyt blogini nimen muuttamista, sen hyviä ja huonoja puolia. Olen kuitenkin mitä suurimmissa määrin sitä mieltä, että lukijani tuntevat blogini sen nimisenä kuin se on ja muutos sotkisi liian montaa asiaa. Niin lukijoiden, yhteistyöjuttujen kuin linkkienkin osalta. On myös totta, että London and beyond on hyvä muistutus blogin juurista ja siitä, mistä kaikki alkoi. Lontoo oli ja tulee olemaan suuri osa tätä blogia, minne sieltä sitten päädymmekään syksyn tullen. Blogin Facebook-sivulla on tällä hetkellä myös yli 200 tykkääjää, eikä sivun nimeä siten saa enää muutettua (iso kiitos teille kaikille tykkääjille, on ihan mahtavaa huomata että teitä kiinnostaa!). Joten London and beyond jatkaa hamaan tulevaisuuteen samannimisenä, pienestä epäröinnistä huolimatta.

Jos nyt aloittaisin bloggaamisen puhtaalta pöydältä, tekisin kuitenkin muutaman muutoksen. En missään nimessä nimeäisi blogiani asuinpaikkani mukaan, ja tekisin nimestä suomenkielisen. Onhan kirjoituskieleni suomi, eikä se tämän blogin osalta ole muuttumassa.

Minua kiinnostaisi kovasti tietää, miten olette päätyneet bloginne nimeen? Oletko tyytyväinen? Entä millainen blogin nimi herättää mielenkiintosi?

CupoNation ja alennuksia matkailijoille

Olen menneinä päivinä kirjoittanut jonkin verran Thaimaasta, paratiisisaari Koh Makista ja siellä sijaitsevasta hotellista. Tänään vaihdan kuitenkin aihetta Thaimaasta hetkellisesti toiseen, nimittäin matkailuun liittyviin alekoodeihin ja matkatarjouksiin. Eli siihen, miten reissuvarauksissa on mahdollista säästää. (Kuvituksena satunnaisia matkakuvia)

Sain Bangkokissa ollessani yhteydenoton ja yhteistyöehdotuksen CupoNation-nimistä yritystä edustavalta Sagalilta, liittyen CupoNationin matkailuaiheisiin alennuskoodeihin ja kampanjoihin. CupoNation on alennuskoodeja sekä tarjouksia välittävä sivusto, jonka listoilla monia matkailualan nimekkäitä toimijoita kuten esimerkiksi Ebookers, Hotels.com sekä Supersaver. Olen käynyt viime viikkoina ja päivinä Sagalin kanssa kirjeenvaihtoa yritykseen ja sen alekoodeihin & tarjouksiin liittyen, ja olen saanut häneltä lisätietoa yrityksen tarjouksista.

IMG_1431

Periaatteena CupoNationilla on tarjota nettishoppailijoille yksinkertainen tapa löytää alennuskoodeja sekä tarjouksia, jotka ovat heidän sivuillaan tarjolla helposti ilman rekisteröitymistä. Tarjoukset ja alekoodit vaihtuvat sesongin, juhlapäivien ja uusien kampanjoiden kohdalla, mikä tarkoittaa sitä että uusia tarjouksia ja koodeja ilmestyy säännöllisin väliajoin. Ebookers, Hotels.com ja Supersaver ovat CupoNationin matkapuolen suosituimpia nettikauppoja, ja omasta mielestäni mielenkiintoisia tarjouksia näyttää löytyvän jatkuvasti niin hotelleiden kuin lentojenkin osalta. Jos matkadiilit kiinnostavat: Ebookers alennuskoodi, täältä löytyvät muut matkailuun liittyvät alekoodit ja tarjoukset.

Yleisesti ottaen, olen itse ollut hyvin huono käyttämään minkäänlaisia alekoodeja. Sagalin mukaan alennuskoodit ovat kuitenkin vielä monille kuluttajille melko tuntemattomia, enkä itse tee tässä asiassa poikkeusta. Tarjouksia toki hyödynnän, jos sellaisen helposti bongaan, mutta alekoodit ovat jääneet minulle melko tuntemattomiksi. Varsinkin suomalaisista nettikaupoista ostoksia tehdessäni. Mitä hotellivarauksiin tulee, olen tehnyt suurimman osan omista varauksistani Agodan, Ebookersin ja Hotels.comin kautta. Kun olen (mielestäni) tehnyt hyvän löydön, olen käynyt siihen kiinni. Tietysti tämä mielestäni hyvä löytö ei välttämättä ole aina se halvin ja vertailemalla / sopivia koodeja käyttämällä olisin voinut helposti säästää sievoisiakin summia.

IMG_1921

CupoNation tarjoaa itselleni relevanttien matkailutarjousten lisäksi alekoodeja esimerkiksi vaatekauppohin kuten Bootzille, H&M:lle sekä Zalandolle. Yhteensä nettikauppoja eri kategorioista löytyy yli 650, joten sivusto kannattaa käydä tsekkaamassa oli kysymys sitten matkavarauksista tai muista ostoksista netissä.

 

*Tämä postaus on toteutettu yhteistyössä CupoNationin kanssa

 

 

Hotellit: Seavana Beach Resort, Koh Mak

Kirjoitin eilen niinkin kevyestä aiheesta kun paratiisin löytäminen (Juttu täällä: löysin paratiisini Koh Makilta). Oma paratiisilöytöni Koh Mak oli ihanan rento ja aivan täydellinen paikka rauhoittumiseen. Paratiisimaisuutta lisäsivät upeat maisemat, kristallinkirkas meri sekä iki-ihanat palmut.

Mutta onnistuneen loman avain saaren tarjoamien puitteiden lisäksi oli ehdottomasti hotellimme, Seavana Resort ja sen 85m2 huone. Usein lueskelen Tripadvisorista asiakkaiden arvosteluja hotelleista ennen varaamista, ja Seavana oli saanut suurimmalta osalta arvostelijoista erittäin positiivista arviota. Tosin pitää muistaa että Tripadvisoria ei välttämättä kannata lukea kuin piru raamattua vaan ottaa huomioon se, että ihmiset näkevät asiat hyvin eri tavoin ja toisen upea hotelli voi tarkoittaa toiselle aivan jotain muuta. Hetken googlaamisen ja positiivisen palautteen vuoksi päätin kuitenkin tehdä varauksen kyseiseen hotelliin ja hyvin tyytyväisen asiakkaan he minusta saivat.

Saapuminen Seavana Resortiin

Saavuimme hotellille iltapäivällä kahden aikaan. Olin hyvin väsynyt, sillä olimme hypänneet Bangkokissa bussiin jo aamuviiden jälkeen ja ainoa asia mitä sillä hetkellä halusin, oli päästä huoneeseen rentoutumaan. Saimme saapuessamme ystävällisiltä respan työntekijöiltä tervetulojuomat ja paljon neuvoja lomamme ajaksi. Huoneet luovutetaan uusille asukeille kahden aikaan, mutta saimme saapuessamme tietää että huoneemme ilmastoinnissa oli pientä vikaa ja se täytyisi korjata. Pääsimme huoneeseemme vasta noin puoli neljä, mutta odotusaika kului mukavasti varjossa uima-altaan reunalla vaikka minua hieman odotus ärsyttikin. Ilmastointi oli saatu odottamisemme aikana korjattua ja huone oli mukavan viileä – vastapainona melkein jopa tukalalle helteelle.

Huoneesta avautui näköala, josta uskalsin vain haaveilla. Vaikka olin päässyt lomafiilikseen jo Bangkokissa, täällä se iski totaalisesti.

IMG_1351

Huone

Olin varannut meille Jacuzzi Balcony Seaview-huoneen, johon nimensä mukaisesti kuului merinäköala ja poreallas. Huoneen pinta-ala terassi mukaanlukien oli hulppeat 85 neliömetriä ja siihen kuului eteinen, suuri makuuhuone, kylpyhuone (joka oli ulkotiloissa) ja ulkoterassi, jossa poreammekin sijaitsi. Koh Makilla ei juuri tarvitse lämpötiloista huolehtia ja ulkoterassinkin voi siten laskea hyvin asuintiloiksi. Merinäköala palmuineen oli mahtava ja aamulla oli ihana herätä maisemaan, jossa kirkas meri ja palmupuut esittävät pääosaa. Hotelli käyttää luonnonmukaisia materiaaleja sisustuksessaan ja mukavana yksityiskohtana huomasin, että huoneen kaikki irtaimisto on myytävänä. Norsunaulakko varsinkin olisi ollut hyvin mieleinen, mutta se ei olisi millään mahtunut mukaan. Minibaari oli ilmainen, joskin se oli melko suppea. Kokista, papaijamaitoa sekä vettä oli tarjolla, mutta kiva lisä ne kuitenkin olivat. Wifi oli myös ilmanen.

Huone oli siisti, siivous toimi täydellisesti ja sisustus miellytti silmääni. Sängyn yläpuolelta sai levitettyä hyttysverkon, jos sellaista kaipaa. Itse en hyttysiä huoneessamme tavannut, vaikka toki halusin verkon alla nukkumista kokeilla! Pienenä miinuksena mainitsisin wc-istuimesta löytyneen kämmenen kokoisen hämähäkin, jonka kynsistä Matteon täytyi minut pelastaa.

IMG_1350

IMG_1346

IMG_1357

IMG_1352

Hotellin ulkoalueet

Hotelli sijaitsee aivan meren rannalla, joten merimaisema on luonnollisesti läsnä lähes joka kolkassa. Hotellilla on myös tiluksillaan uima-allas, niinkutsuttu infinity pool, jossa oli mukava viilentyä kirjojen lukemisen ja auringonoton lomassa. Suureksi plussaksi lasken sen, että aurinkotuoleja oli yleensä aina saatavilla joko altaalla tai rannalla, eikä kukaan syöksynyt kukonlaulun aikaan niitä pyyhkeineen varailemaan. Ihmisiä hotellilla toki oli, mutta silti allasaluella oli yllättävän väljää vaikka oli sesonki-aika. (Mutta mistä niitä ruotsalaisia riittää??)

Ranta oli siisti ja sitä riitti. Hotelli oli aidannut pienen alueen uintia varten, sillä meduusat kiusaavat Koh Makia aika ajoin. Itse tosin uin aidatun alueen ulkopuolellakin, enkä törmännyt yhteenkään meduusaan. Niiden kanssa kannattaa kuitenkin olla tarkkana, sillä ne saattavat tehdä kipeää tai olla jopa hengenvaarallisia. Saaren paikalliset asukkaat ovat tuoneet rannoille vinegar stationeita, joista saa ensiapua haaverin sattuessa – viinietikka kuulemma auttaa ensihätään jos meduusa pääsee yllättämään. Kajakkiretkillä törmäsin (melkein kirjaimellisesti) meduusoihin, joten varoitukset eivät ole aivan turhia.

Hotellista sai ilmaiseksi lainaan kajakkeja, snorklausvälineitä sekä pyöriä, SUP-lautoja sai vuokrattua hintaan 150 THB / tunti ja skootterin päivävuokra kustansi 300 THB. Hyödynsimme kajakkia hyvin paljon ja meloimme ympäri saarta.

IMG_1402

IMG_1430

Hotellin alueella oli myös ravintola, jossa tarjoiltiin aamupalaa. Ravintolasta sai myös lounas- ja illallisaikaan ostettua tasokasta thairuokaa, mutta myös länsimaisempia vaihtoehtoja. Aamupalalla oli tarjoalla näin kauniisti leikattuja hedelmiä:

IMG_1363

Mitä tämä lysti sitten kustansi?

Hinta lienee yksi niitä mielenkiintoisimpia tekijöitä tällaisissa hotelliesittelyissä. Mikä parasta, tämä hotelli oli hyvin kukkaroystävällinen vaihtoehto ja hyvä muistutus siitä, miksi reissaan Suomessa hyvin vähän. Me maksoimme sesonkiaikana huonesta ja aamupalasta noin 85 euroa yöltä per huone. Katsoin hotellin nettisivuilta tarjouksia satunnaisille päiville elokuulle 2015 ja kuun puolivälissä tuo sama huone jossa yövyimme kustantaa 2,700-3,700 THB eli 76-104 euroa per yö. Ei paha mielestäni.

Hotellin sivut löytyvät täältä.

Minä löysin paratiisini Koh Makilta

Monet meistä unelmoivat paikasta, jossa palmupuut huojuvat rannalla, ja jossa kristallinkirkas merivesi houkutteee uimaan. Tällaista paikkaa useimmat meistä kutsuvat paratiisiksi. Olen itse käynyt aikaisemmin hienoissa paikoissa, joiden luulin täyttävän paratiisisaaren kriteerit. Mutta mitä vielä.

Koh Makille saapuessani huomasin, että olin tosiaan tainnut olla väärässä – tämä saari se vasta paratiisi olikin, jos joku!

Itse määrittelen paratiisin niin maisemien kuin fiiliksen kautta. Haluan paratiisiltani palmupuita, hiekkarantaa, juurikin tuota yllämainittua kirkasta merivettä sekä trooppisen ilmaston. Sekä rennon fiiliksen. Haluan tuntea sen tunteen, ettei minulla ole kiire mihinkään. Aika myös matelee paratiisissani omaa tahtiaan, eikä minun tarvitse siitä juurikaan välittää. Haluan paratiisissani myös hyvää ruokaa ja olla paossa suuria turistimassoja. Koh Makin kohdalla pystyin ruksimaan ruudun jokaiseen mainitsemaani kohtaan.

Tässä kohtaa onkin hyvä kertoa hieman faktoja tuosta jokseenkin tuntemattomasta saaresta Thaimaassa, joka sijaitsee maan itäosassa lähellä Kambodzan rajaa. Koh Makille pääseminen kysyy hieman hermoja ja vaatii aikaa, mutta palkinto odottaa perillä. Helpoin tapa päästä Bangkokista Koh Makille on joko lentää tai matkustaa bussilla Tratin kaupunkiin, josta pikaveneet kuljettavat perille saarelle vajaassa tunnissa. Bussimatkaan Bangkokista meillä meni viisi ja puoli tuntia, lentämällä matka Tratiin hoituu noin tunnissa. Lentoliikennettä hoitaa Bangkok Airways, bussit Tratiin lähtevät Bangkokin Ekkamain bussiasemalta (lipun hinta oli 250 THB).

Saaren kauneudesta kertonee jotain se, että Sunday Timesin on valinnut Koh Makin rannat maailman top-rantakohteiksi pari vuotta sitten. Saari on säilynyt hyvin turistien valloitukselta (verrattuna vaikka Koh Changiin) ja paikallisten lakien mukaan iltakymmenen jälkeen on vältettävä metelin aiheuttamista. On myös sanottu, että toisensa saarella tapaavat turistit eivät ensitöikseen kysy mistä keskutelukumppani on kotoisin, vaan tiedustelevat mistä uudet tuttavat ovat saaneet Koh Makin tietoonsa. Mielenkiintoista!

IMG_1369

Koh Mak on erittäin rauhallinen saari, jossa suurin turvallisuusriski lienee palmuista tippuvien kookospähkinät. Sandfliesit saattavat aiheuttaa rannalla pientä päänvaivaa, etenkin jos hyttyset purevat sinua helposti. Minua ne purivat ja jouduin turvautumaan aimo annokseen hyttysmyrkkyä muutamina ensimmäisinä päivinä. Sen jälkeen sain olla rauhassa. Verrattuna moneen muuhun Thaimaan saareen, Koh Makilla liikennekään ei ole juuri vaaraksi. Saarella on nimittäin hyvin vähän liikennetta, muutama hassu turisti skoottereineen saattaa katukuvassa esiintyä lavataksien lisäksi. Kaksi isompaa rekkaa näin kerran kuljetustehtävissä, mutta eipä niitä muuten tullut vastaan. Vuokrasimme skootterin ja ajelimme saarta ympäriinsä parina päivänä, kirjoitan tästä ja skootterilla ajosta Thaimaassa lisää erillisen postauksen verran.

IMG_1405

Allaolevat kuvat ovat hotelliltamme, joka oli yksi syy hyvin onnistuneeseen lomaan. Seavana Resort on kaiken kehujen arvoinen ja kirjoitan siitä vielä piakkoin hotelliesittelyn. Päädyimme viettämään suurimman osan ajasta hotellin alueella, vaikka muutaman kerran poistuimme alueelta Koh Makin pääkaduille ruokailemaan. Hotellissa oli tarjolla kaikki tarvittava ja kajekkeja sekä snorklausvälineitä sai lainata ilmaiseksi. Olen juuri editoimassa kajakkireissulta videota ja julkaisen sen aivan lähipäivinä.

IMG_1428

IMG_1424

Pääkaduilla (tämä nimitys on sinänsä hieman harhaanjohtava, kadut ovat hyvin hiljaisia eikä niillä ole usein liikennettä nimeksikään) sijaitsee muutamia ravintoloita, joissa hinnat eivät päätä huimaa ja ruoka on suurimmaksi osaksi oikein hyvää. Tosin sen verran turisteja saarella kuitenkin riittää, että moni ravintola tarjoaa myös eurooppalaista ruokaa. Eräänä päivänä lainasimme hotellista pyörät ja suuntasimme lounaalle alla esiintyvään hippiravintolaan. Apua, miten ihana ja idyllinen se olikaan! Pyöristä tosin taisi olla enemmän haittaa kuin hyötyä, jarrut toimivat miten sattuu ja ketjuista lähti aikamoinen meteli polkiessa.

IMG_1452

IMG_1454

Koh Mak on myös niinsanottu low carbon destination, siellä kannustetaan matkailijoita pyöräilyyn ja saarella on paljon merkittyjä pyöräreittejä. Koska saari on pieni, se on helppo ottaa pyörällä haltuun.

IMG_1501

Koh Mak on rauhaa rakastavan saari ja siksi me sinne oikeastaan menimmekin. Tosin tekemistä kaipaavana viikko on kyllä ehdottomasti tarpeeksi ja sitten pitää päästä taas ihmisten ilmoille.

Suosittelin Koh Makia Rantapallon artikkelissa Matkabloggaajien vinkit Thaimaahan, käykäähän tsekkaamassa! Mukana myös Eat Hoop Love:n Jerina ja Reason for a Season-blogin Mirka.

Missä on sinun paratiisisi? Ja miksi? Koh Mak on ehdottomasti se paratiisi minulle, olisi kiva kuulla teidän ajatuksianne aiheesta!

Turistin 24h seikkailut Helsingissä

Vietin eilen vuorokauden Helsingissä matkallani Kuopioon. Tämä 24 tuntia kestänyt visiittini oli hyvin tehokkaasti aikataulutettu muutamien tapaamisten vuoksi, mutta ehdin kuitenkin viettää muutaman tunnin kierrellen ympäri Töölöä, kaupungiosaa josta minulla ei juuri ole aikaisempaa kokemusta. Muutaman kerran olen siellä ystävien luona yöpynyt, mutta siihen se sitten jääkin. Kevätaurinko taisi tehdä tehtävänsä, sillä ehkä ensimmäistä kertaa ymmärsin miksi Helsinkiä ja etenkin Töölöä niin kehutaan. Se on oikeasti hyvin viehättävää aluetta vanhoine taloineen ja rauhallisine katuineen. Pidän toki kaupungin vilskeestä, mutta rauhallinen alue lähellä keskustaa on aina parempi kuin meluinen ydinkeskusta, jos minulta kysytään.

Herätessäni ystäväni luota huomasin siniristilippujen liehuvan kauniisti aurinkoisessa säässä. Mallikansalaisen tavoin en suinkaan automaattisesti tiennyt mikä liputuspäivä oli kyseessä, joten vasta googlen tietoiskun jälkeen sain selville että Minna Canthiahan sitä eilen juhlittiin. Hyvä Kuopion Minna!

IMG_2002

IMG_2004

IMG_2005

Lippuja aikani ihmeteltyäni ja ympäriinsä tunnin kävelleenä päätin piipahtaa eteeni ilmestyneessä kalliorakennelmassa, joka paljastui kirkosi. Seurasin aasialaisten turistien joukkiota Temppeliaukion kirkkoon, joka oli ihan oikeasti todella vaikuttava. Jopa minulle, joka ei kirkoista niin välitä. Kirkolta suuntasin suoraan Glasgown ja Lontoon aikaisen ystäväni kanssa lounaalle Ravintola Ilvekseen Urho Kekkosen kadulle, joka tarjoaa ehdottomasti vastinetta rahalle. Ihanan suomalainen ravintola.

IMG_2001

Kävelyretkeni Helsingin kaduilla mahdollisti pieni shoppailureissu Kampin ostoskeskukseen. Lähdin kolme viikkoa sitten kohti Bangkokia kesävaatteissa, joten päälläni oli Suomessa kaikki lämmin mitä matkalaukusta nyt sattui löytymään. Pipo kuitenkin puuttui ja sellainen piti käydä Kampin ostoskeskuksesta ostamassa, sillä tuuli vihmoi ilkeästi korviin. Minulla korvat ovat ensimmäinen asia, jotka kärsivät kylmästä, joten pipo tuli erittäin tarpeeseen. Kevyttoppatakkini onneksi löytyi Matteon luota Englannista, joten täysin ilman talvivaatteita ei minun täytynyt Helsingin katuja tallailla. Jos talvivaatteille olisi ollut tarvetta, niin olisin varmasti tehnyt hyviä ostoksia muutamasta urheiluvaateliikkeestä, jossa talvivaatteet olivat myynnissä puoleen hintaan.

IMG_2008

Eilinen ilta meni matkabloggaajien kanssa Helsingin keskustan Ravintola Loisteessa, iso kiitos seurasta Annille, Annikalle, Elinalle, Inkalle, Jennalle, Lauralle, Maaritille, Sannalle sekä Rimmalle. Ootte huippuja! Minulla tulee mahdollisuuksia tavata bloggaajia hyvin harvoin, etenkin Helsingissä, joten pienellä järjestelyllä pääsin tällä kertaa mukaan. Matkabloggaajat ovat hyvin puheliasta ja avointa porukkaa, heidän kanssaan riittää aina juteltavaa ja aika kuluu kuin siivillä. Niinkuin samanhenkisten ihmisten kanssa yleensäkin! Olisi vaan kiva tavata useamminkin.

Rupean nyt editoimaan Koh Makilta ottamiani videopätkiä tänne blogiin laitettavaksi, muutaman päivän sisällä saan sen toivottavasti ulos. Sain myös juuri selville että Kuopioon on avautumassa taiwanilainen ravintola (siis mitä!!), ja yritän saada siitä mahdollisimman paljon lisätietoa jotta voin kertoa siitä teille lisää. Tämä oli hyvin yllättävä tieto ja ravintola aukeaa kuulemma piakkoin joten toivottavasti siellä ehdin piipahtaa ennenkuin lähden takaisin Englantiin. Jos joku teistä lukijoista tietää aiheesta lisää, niin vinkatkaahan!