Kotimaanmatkailu Suomi

Mäntän kuvataideviikot 2017

20.7.2017
Taidekaupunki Mänttä tarjosi tänäkin vuonna mielenkiintoisen taidekatsauksen kuvataideviikkojen merkeissä.

Olemme kauan odotetulla Suomilomalla Mäntän lähellä ja yhtenä sadepäivänä päätimme lähteä mökkihöperöitymästä ihmisten ilmoille. Suuntasin miehen kanssa katsastamaan Kuvataideviikkojen taideannin. Miehelleni tämä oli ensimmäinen kerta Kuvataideviikoilla, itselleni tämä oli kaikkiaan kolmas kerta.

Valkeat yöt, Senja Vellonen

Mäntän kuvataideviikkojen vuoden 2017 teemana on Kesä, kaikessa ihanuudessaan ja karmeudessaan. Suomen suvi on täynnä toiveita ja odotuksia. se on haavekuva, joka kannattelee pitkän talven yli.

Saaristo veistosinstallaatio, Jussi Valtakari ja Antti Ylönen

Panda, puuveistos, Yasushi Koyama

Pidin tämän vuoden näyttelystä kovasti. Enemmän kuin viime vuotisesta. Näyttely Pekilossa, Kuvataideviikkojen päänäyttelyssä, oli oikein onnistunut ja harmoninen kokonaisuus. Itse olen enemmän perinteisen taiteen ystävä, mutta ripaus nykytaidetta tekee kivan lisän perinteisiin. Tänä vuonna löysin Kuvataideviikoilta monta suosikkia ja mielenkiintoista teosta.

Possu, puuveistos, Yasushi Koyama

Erityisesti pidin kaikesta rauhallisesta, kauniista, jopa naiivin söpöstä. Monissa töissä oli ilahduttavan paljon yllättäviä yksityiskohtia, jotka huomasi vasta tarkemmalla tarkastelulla lähietäisyydeltä. Veistosteoksia oli esillä paljon ja ilahduttavan monet olivat tuohesta tai puusta tehtyjä. Näyttelyhallissakin leijui ilmassa miellyttävä tuohen tuoksu. Sellainen rauhoittava suomalaiseen sielunmaisemaan ja kesään sopiva.

Lumivarsat, veistos sekatekniikka, Jenni Tieaho

Erityisen paljon pidin Mäntän keskustaan, Kauppakadulle tehdystä Viva Granlundin 100 +++ puuta -muraalista. Mänttä on suoraan sanoen ankean näköinen, perinteinen suomalainen pikkukaupunki. Tämä upea teos piristää mahtavasti ankeaa katukuvaa. Toivoisin vastaavia seinämaalauksia löytyvän jokaisesta Suomen pikkukaupungista.

ARVONTA: pääsylippu + saunapoletti!

Sain lukijoilleni arvottavaksi pääsylipun Kuvataideviikoille (arvo 12€, Kuvataideviikot avoinna päivittäin klo 10-18 aina 31.8.2017 asti). Lisäksi tulee saunapoletti (arvo 10€), jolla pääsee tunnelmallisiin löylyihin Myllyrannassa sijaitsevaan Linnunpesä-Äänisaunaan.

Arvontaan voi osallistua kommentoimalla tähän postaukseen jotain kesäistä. Olisi myös kiva kuulla, oletko jo käynyt mäntän kuvataideviikoilla aiempina vuosina tai onko Mänttä ylipäätään tuttu kaupunki. Olisi myös kiva kuulla, mistä minun kuvaamistani teoksesta/teoksista pidit. Osallistumisaikaa on  reilu viikko eli arvonta päättyy perjantaina 28.7.2017 klo 24:00. Ilmoitan lippupaketin voittajalle sähköpostitse, joten muista jättää toimiva sähköpostiosoite sille varattuun kohtaan kommenttikentässä. Sähköpostiosoite ei näy muille kuin minulle.

Lue lisää Mäntän Kuvataideviikoista, tarkista tapahtumat ja löydä ajo-ohjeet täältä.

 

*Mäntän kuvataideviikot tarjosi minulle ja miehelleni pääsyliput näyttelyyn sekä arvontapalkinnon.

Facebooktwitter

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Maisa 20.7.2017 at 15:27

  Voi, oisipa kiva käydä taas! Kävin ensimmäistä kertaa itseasiassa 30-vuotissyntymäpäivänäni 3 vuotta sitten. Se oli ihana kesäpäivä. Menisin mielelläni uudestaan!

 • Reply Salli 21.7.2017 at 06:27

  En ole käynyt kiva olisi mennä. Muuten mänttä on tuttu paikka.

 • Reply Ihan kalastaja vain 25.7.2017 at 13:26

  Vaikea keksiä mitään kesäistä, kun ei tää Suomen kesä nyt oikein tunnu lähtevän käyntiin ja se kesäfiilis puuttuu 😉 Mäntässä on tullut useasti käytyä kun naapurikaupungissa asutaan, mutta kuvataideviikot on vielä kokematta. Sinne siis, jos arpaonni suosii!

  • Reply Jonna / Lempipaikkojani 30.7.2017 at 15:13

   Onnea! Olet voittanut arvonnassa lipun ja saunapoletin itsellesi 🙂 jospa se kesäfiilis tästä vielä kasvaisi! Otan yhteyttä sähköpostila ja kerron tarkemmat lunastusohjeet.

 • Reply Kirsikka 27.7.2017 at 10:32

  Mäntän kuvataideviikot on niinä muutamina kertoina, kun siellä olen käynyt ollut ihan huippu kokemus. Muutenkin Mänttä on esitellyt upeita taidenäyttelyitä – Kuvataidekaupunki on todellakin ansaittu nimi. Kaupunki sijaitsee sillä lailla sivussa omilta kulkureiteiltäni, että sinne pitää erityisesti mennä ja kuvataide on juurikin se, mikä minut on sinne houkutellut. Liian harvoin on kyllä tullut käytyä…..

 • Reply Salla Lipasti 27.7.2017 at 13:02

  Naapurikunnassa kasvaneena Mänttä on erittäin tuttu kaupunki, ja Kuvataideviikoillakin on tullut käytyä melkein joka vuonna alusta lähtien. Itse tykkäsin viime vuoden näyttelystä tämän vuotista enemmän, mutta makuasioistahan ei voi kiistellä. Olisi kiva kiertää näyttely uudelleen, ja tuo sauna olisi takuulla ihana kokea!

 • Leave a Reply