Yleinen

Joulun odotus alkaa!

1.11.2016

Ulkosuomalaisena tietyt Suomeen ja suomalaisuuteen liittyvät perinteet ovat tärkeitä ja niitä haluaa vaalia myös ulkomailla asuessa. Vaikka onkin antoisaa ja rikastuttavaa tutustua asuinmaan kulttuuriin ja perinteisiin, on myös yhtä lailla tärkeää säilyttää omia perinteitään. Erityisen tärkeäksi koen tämän omien lasteni kannalta. Hekin ovat suomalaisia, vaikka tällä hetkellä eivät Suomessa asukaan. Heillekin on tärkeää oppia suomalaisia tapoja. Oikeastaan ajattelen, että heillä on oikeus tutustua suomalaisiin perinteisiin, omiin suomalaisiin juuriinsa.

Kaikista suomalaisista perinteistä ja juhlista itselleni tärkein on joulu. Eikä liene yllätys, että se taitaa olla myös lasten lempijuhla. Joulukoristeiden askartelemisen, joululaulujen laulamisen ja piparkakkujen leipomisen ohella joulun odotukseen kuuluu kiinteänä osana joulukalenteri! Tästäkin syystä olin yhteistyöstä Suomen partion kanssa erityisen mielissäni. Sain joku aika sitten heiltä erittäin mieluista postia. Isossa kirjekuoressa minua ja etenkin lapsiani ilahduttivat kolme kappaletta vuoden 2016 partiolaisten adventtikalenteria.

Adventtikalenterilla on pitkät perinteet. Suomalaiset partiotytöt toivat kalenteriperinteen maahamme Ruotsista vuonna 1947. Sen jälkeen partiolaisten adventtikalenteri on ilmestynyt joka vuosi.  Lisätietoja adventtikalenterista löytyy täältä: www.adventtikalenteri.fi.

partiolaisten_adventtikalenteri_2016

Partiolaisten adventtikalenteri on perinteinen kuvakalenteri. Jokaisen luukun takaa ilmestyy kuvaa täydentävä piirustus. Itselleni kuvakalenterissa on ihanaa nostalgiaa. Lapsista se saattaa tuntua tylsältä, jos lapsi on jo ehtinyt tottua esimerkiksi suklaa- tai tavarakalenteriin. Viime vuonna meidän lapsilla oli Kinderin suklaakalenterit. Toissa vuonna meillä oli ensimmäistä (ja ainakin toistaiseksi viimeistä) kertaa jokaisella lapsella oma kaupasta ostettu tavarakalenteri. Omasta mielestäni nämä valmiit kaupalliset tavarakalenterit ovat sisältöön nähden melko kalliita ja persoonattomia. Lapsetkaan eivät jokaisesta luukun takaa ilmestyneestä pikkukrääsästä olleet innoissaan.

Tänä vuonna ajattelin täydentää tätä partiolaisten kalenteria jollakin kivalla tontun lähettämällä terveisellä. Kuvakalenterin viereen on helppo laittaa pieni rasia tai pussi, johon tonttu yön aikana tuo mukavan yllätyksen. Näissä yllätyksissä voi sitten antaa oman mielikuvituksen lentää. Itse olen suunnitellut laittavani jonain päivänä pienen herkun, vaikkapa yhden suklaakonvehdin. Jonain päivänä yllätys voi olla jotain tarpeellista tai vähemmän tarpeellista pikkutavaraa (esim. tarra tai hiuspinni). Joinakin päivinä tontun yllätys voi aivan hyvin olla myös lupaus kivasta yhteisestä tekemisestä, esimerkiksi lupaus leipoa yhdessä.

Adventtikalenterin ensimmäinne luukku avataan ensimmäisenä adventtina. Vuonna 2016 se on jo 27.11.

Adventtikalenterin ensimmäinen luukku avataan ensimmäisenä adventtina. Vuonna 2016 se on jo 27.11.

Itselleni parasta joulussa on seurata lasten iloa ja jännitystä, joulun odotusta. Lahjoja on ihana antaa ja ostotavaran sijasta itse yritän, etenkin aikuisten lahjoissa, panostaa itse tehtyihin lahjoihin. Ei se määrä vaan laatu. Jouluun liittyy olennaisena osana myös hyvän mielen jakaminen kanssaihmisille. Ostamalla partiolaisten adventtikalenterin annat tukea Suomen Partiolaisille, Suomen suurimmalle nuorisojärjestölle. Adventtikalenterista saatavat tuotot menevät kokonaisuudessaan partiotoimintaan. Ostamalla kalenterin tuet esimerkiksi paikallisjärjestöjen leirien ja retkien järjestämistä.

Partio on täynnä ystävyyttä, naurua ja unohtumattomia elämyksiä. Partio on kaikille avoin harrastus, joka vaalii vastuuntuntoisuutta, ympäristön ja toisten ihmisten huomioimista sekä johtajuustaitoja. Vapaaehtoisemme antavat vuosittain yli 3 miljoonaa tuntia aikaansa lasten ja nuorten partioharrastamisen mahdollistamiseksi. Maailmanlaajuisesti partiolaisia on noin 45 miljoonaa yli 200 maassa. Meillä olet osa maailmanlaajuista yhteisöä, jonka avulla maailmasta voi tehdä paremman paikan. Lähde mukaan seikkailuun osoitteessa partio.fi/liity

partiolaisten_kalenteri_2016

Partiolaisten adventtikalenteri on partiolaisten tärkein varainhankintakamppanja. Adventtikalenteria myydään eniten markettien, kauppakeskusten ja tapahtumien yhteydessä, mutta myös ovelta ovelle. Viime vuodesta lähtien kalenteria on voinut ostaa myös verrkkokaupasta. Jos siis lähipiirissä kukaan ei myy kalenteria tai arpaonni tämän postauksen yhteydessä ei suosi, niin klikkaa itsesi verkkokauppaan osoitteessa http://www.adventtikalenteri.fi/osta/ ja tilaa oma kalenteri. Ja mikä mahtavinta, ulkosuomalaisia ei ole unohdettu, vaan verkkokaupausta voi tilata myös ulkomaille!

Ja koska joulu on jakamisen aikaa, haluan lahjoittaa kaksi saamistani kalentereista teille lukijat. Omat tyttöni olisivat varmasti mielellään pitäneet kukin yhden, mutta olen sitä mieltä, että yksi yhteinen kalenteri riittää heille mainiosti. Siispä kommentoimalla tätä postausta, osallistut adventtikalenterin arvontaan. Erityisen mielelläni jakaisin partiolaisten adventtikalenterin ulkosuomalaiselle, koska heillä harvemmin on mahdollisuutta blogiarvontoihin osallistumiseen. Siispä varaan toisen kalenterin pelkästään ulkosuomalaisille. Kerrothan kommentissa asuinmaasi (ja jätä sähköpostisoitteesi nimimerkin yhteydessä), jos haluat osallistua myös ulkosuomalaisten kalenteriarvontaan. On myös kiva saada tietää mistä kaikista maista blogiani luetaan. Toisen kalenterin arvon kaikkien kommentoijien kesken.

Aikaa arvontaan osallistumiseen on tämän viikon loppuun asti. Suoritan arvonnan su 6.11. klo 18:00 Voittajiin otan yhteyden sähköpostilla.

Arpaonnea ja mukavaa joulunodotusta kaikille!

ARPAONNI suosi Liinaa ja Pirjo Savista Saksasta. Onnea voittajille!

partiolaisten_adventtikalenteri

*yhteistyössä Suomen Partion kanssa

Facebooktwitter

You Might Also Like

35 Comments

 • Reply Tyynellä säällä 1.11.2016 at 08:34

  Pienimmäiselle (1.5v) olisi mukava hankkia nimenomaan kuvakalenteri. (Suomi).

 • Reply Hansku Koo 1.11.2016 at 08:54

  Mukana ollaan laadukkaan kalenterin arvonnassa. (Suomi).

 • Reply Teija 1.11.2016 at 09:01

  Mukaan! ( Suomi)

 • Reply anna s. 1.11.2016 at 09:08

  Mukana 🙂 Suomi 🙂

 • Reply Heidi 1.11.2016 at 09:23

  Mukana 🙂 (Ranska)

 • Reply Mari 1.11.2016 at 09:56

  Joulu on todellakin ulkosuomalaisen parasta aikaa! Aloitan kauden itsenäisyyspäivänä jolloin teen ensimmäisen satsin joulutorttuja. Tulen myös mukaan arvontaan! (Ruotsi)

 • Reply Pilvi 1.11.2016 at 10:49

  Mukana 🙂 (Suomi)

 • Reply tiiu 1.11.2016 at 10:56

  Mukana! (Suomi)

 • Reply Liina 1.11.2016 at 11:41

  Hieno idea! Tuota kalenteria tuli aikoinaan itselin partiolaisena myytyä. Meilläkin jätetään tänä vuonna tavarakalenterit väliin ja tehdään vanhimman lapsen kanssa oma kalenteri pienimpiä ilostuttamaan. Terkkuja täältä naapurikaupungista (Saksa).

  • Reply Jonna 6.11.2016 at 19:02

   Terkkuja naapurikaupunkiin ja onnittelut, esikoinen nosti sinut toiseksi voittajaksi 😊

 • Reply Pirjo 1.11.2016 at 11:42

  Mukana Pirjo Saksasta 🙂 Joulu meillä täällä on varmaan 95 % suomalaista 🙂

 • Reply Linnea 1.11.2016 at 11:53

  Mukana myös 😎 (Thaimaa)

 • Reply Erja 1.11.2016 at 13:12

  Arvonnassa mukana. (Saksa)

 • Reply Tonttu Toljanterrri 1.11.2016 at 13:42

  Kyllä se joulu sieltä pian tulee, jee! (: (Suomi)

 • Reply Riiti 1.11.2016 at 15:38

  Mukana, partiolaisten kalenteria ei ole vielä ollutkaan lapsilla. (Suomi)

 • Reply MARJA-LIISA 1.11.2016 at 16:11

  Mukana! Voisin postittaa tämän maailmalle aikaisena joulutervehdyksenä 🙂

 • Reply Sanni 1.11.2016 at 17:21

  Oi ihana partiolaisten kalenteri! Tulee ihan lapsuus mieleen kun noita on itsekin tullut myytyä. Täällä on jo aloitettu joululaulujen kuuntelu ja glühweinkausi ja pian korkkaan ensimmäisen Suomesta asti hankitun glögipullon! Pipareita ajattelin myös leipoa ennen joulua, jotta poikaystävä saa pienen maistiaisen suomalaista joulua, vaikka ei tänä vuonna lähdekään kanssani Suomeen jouluksi. Terveisiä myöskin Saksasta!

 • Reply hilkka 1.11.2016 at 20:00

  mukana! Suomi.

 • Reply Maija 1.11.2016 at 20:22

  Mukana! 3v tontulle Itävaltaan olisi mukava saada kalenteri.

 • Reply Miukkis 1.11.2016 at 21:46

  Mukana kivassa arvonnassa (Suomi).

 • Reply ainoemilia 2.11.2016 at 01:26

  Olisi ihana saada hiukan suomalaisen joulun tunnelmaa 🙂 (Meksiko)

 • Reply Aikku 2.11.2016 at 10:09

  Partiolaisten kalenteri on aivan ihana 🙂 Toivottavasti Onnetar suosii ja saamme iloita siitä täällä Saksassa. Ihanaa joulunodotusta!

 • Reply Pirjo Savinen 2.11.2016 at 10:56

  PIRRE Saksasta myös mukana…

  • Reply Jonna 6.11.2016 at 19:00

   Onnea! Esikoiseni arpoi sinut toiseksi voittajaksi 😊

 • Reply Virpi 2.11.2016 at 11:22

  Mukana arvonnassa (Saksa)

 • Reply kati suomalainen im allgäu 2.11.2016 at 14:42

  Kimi mukana. Saksa.

 • Reply lakkaneito 2.11.2016 at 16:53

  Mukana arvonnassa! 🙂

 • Reply Leena 2.11.2016 at 19:40

  Olisin mielelläni arvonnassa mukana (Saksa)

 • Reply Janita 2.11.2016 at 19:47

  Myös mukaan arvontaan! (Saksa)

 • Reply Minna 2.11.2016 at 23:53

  Kaunis, lämminhenkinen kuva kalenterissa! Tämän kanssa olisi mukava odotella joulua 🙂 Suomesta mukana arvonnassa!

 • Reply Emilia 3.11.2016 at 12:40

  Mukana arvonnassa (Suomi) 🙂

 • Reply Miia 3.11.2016 at 16:33

  Mukaan arvontaan Suomesta! 🙂

 • Reply piitu 4.11.2016 at 16:44

  Mukaan Suomesta!

 • Reply sarita 4.11.2016 at 20:16

  Mukana arvonnassa (suomi)

 • Reply ansu88 5.11.2016 at 11:08

  Osallistun Suomesta!

 • Leave a Reply