Seili – synkkien salaisuuksien saari.

Viime viikkoisella partioleirireissullani ehdin mukaan myös päiväretkelle Seilin saarelle. Turun saaristossa sijaitseva Seili tunnetaan historiastaan lepra-potilaiden ja mielisairaiden eristyssaarena, mutta tänä päivänä myös tärkeänä luonnontutkimuskohteena.

Oma tietotasoni saaresta oli ennen vierailua aika nollissa ja historiaa ja luonnontietoa yhteen nitova opastettu kierros antoi aika paljon uutta tietoa ja perspektiiviä. Seili tuntuu olevan nyt uudessa kukoistuksessaan. Ihmiset ovat löytäneet saaren ja matkailubisnes rullaa kivasti. Ja kuten saaristossa yleensä, miljöö oli kaunis punaisine tupineen, laiduntavine lehmineen ja kirkkaine vesineen. Saaristo ja Suomen kesä kauneimmillaan ovat aika lyömätön parivaljakko, joka varmasti vetää kävijöitä puoleensa.

Matka Seiliin taittui meiltä lautalla Rymättylän Hangan satamasta, mutta saareen kulkee yhteysalus näppärästi myös Turun keskustasta.

Reissun innoittamana aion hankkia käsiini Katja Kallion melko tuoreen teoksen ”Yön kantaja”, joka pohjautuu Seilissä asustaneeseen naispotilaaseen Amandaan.  Niin aikoo nähtävästi tosin joku muukin, kirjaston sivulla opukseen oli 247 varausta. Mutta vielä minäkin sen luen.

Seili = suosittelen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply sarsa / Pohjoistuuli puhaltaa sunnuntai, elokuu 13, 2017 at 16:02

    Mä luin tuon Yön kantajan ja siitä sain kimmokkeen käydä joskus Seilin saarella. Vielä en tälle kesälle ole ehtinyt, mutta vielä ehtii. Kiva kun vinkkasit Turusta kulkevasta yhteysaluksesta, näyttää kulkevan vielä syyskuussakin.

    • Reply sannero lauantai, elokuu 19, 2017 at 19:53

      Aika helposti tuonne Seiliin tosiaan tällä hetkellä pääsee, kannattaa kyllä käydä 🙂

    Leave a Reply