Historiallinen La Laguna

Teneriffan-matkalla kannattaa vierailla viehättävässä La Lagunassa. Tämä yliopistokaupunki on Teneriffan vanhin kaupunki ja koko nimeltään San Cristóbal de la Laguna. Sinne pääsee kätevästi bussilla tai raitiovaunulla Santa Cruzista ja oikeastaan Lagunaa pidetäänkin saaren pääkaupungin esikaupunkina. Myös Puerto de la Cruzista on sujuva bussiyhteys Lagunaan.

Vanhimmat talot ovat peräisin 1400-luvulta. Värikkäät ja kauniisti koristellut talot ovat herkullisen näköisiä ja melkeinpä nukkekotimaisia. Keskusta lukeutuukin Unescon maailmanperintökohteisiin. Laguna sijaitsee sisämaassa ja hieman korkeammalla, joten varsinkin talvella on syytä ottaa takki mukaan, sillä kaupungissa saattaa olla suorastaan viileää.

Yliopiston vaikutuksen huomaa katukuvassa, tunnelma on aito ja hyvin erilainen kuin rannikon lomakohteissa. Opiskelijakuppiloita ja nuoria reppuineen näkyy paljon. Mikäs sen mukavampaa kuin istahtaa johonkin houkuttelevista katukahviloista ja katsella paikallisten elämänmenoa. Kivoja kauppoja löytyy myös eikä ostoksilla tarvitse hikoilla kuten Santa Cruzin ruuhkissa ja kuumuudessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *