Huikea El Teide

Edelleen toimivana pidetty tulivuori El Teide kohoaa 3718 metrin korkeuteen Teneriffalla. Majesteettinen vuori jakaa Teneriffan kahteen ilmastoon, eteläpuolella kuivaan ja kuumaan ja pohjoisessa kosteampaan ja viileämpään. Kahteen kilometriin saakka pääsee autolla ja senkin jälkeen köysiradalla vielä ylemmäs, jos ei halua patikoida pitkään. Köysirata vie 3,5 km korkeuteen.

Teiden juurelle johtaa Teneriffan eri osista neljä tietä, jotka ovat pääosin hyväkuntoisia. Kun rannikolta noustaan ylöspäin, maisema vaihtuu ensin huiman vihreäksi tuuheiden mäntyjen myötä. Niiden heleänvihreä väri ja pitkät neulaset ovat upeita! Matkan jatkuessa ylemmäs puut häviävät ja eteen avautuu karuudessaan mykistävä kuumainen maisema. Teide onkin Unescon maailmanperintökohde.

Vuorelle järjestetään myös öisiä retkiä tähtitaivaan tarkkailua varten. Varsinkin auringon jo laskettua Teiden retkelle on syytä pukeutua lämpimästi. Vuoren yläosat voivat olla lumen peitossa, joskaan syyskuun lämpöaallon myötä lunta ei näkynyt.

Teiden lähellä sijaitsee tähtitieteellinen observatorio, joka on toiminut 1960-luvulta lähtien. Tällä kertaa tähtitaivaan katselu ja vaellus jätettiin väliin, sillä mukana oli pieni lapsi.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *