Tukholma, Ruotsi

Tukholman parhaat kesätärpit – lue vinkit lapsiperheelle ja vietä onnistunut loma

Tukholmassa on runsaasti mielenkiintoisia kohteita lapsille, ja kesän 2017 parhaat kokemukset vievät koko perheen keskelle viikinkien seikkailuja, hurjia talviurheilulajeja sekä tieteen maailmaa. Katso vinkit tälle kesälle!

1. Tutustu viikinkien elämään Tukholmassa

Huhtikuussa 2017 Ruotsin pääkaupunkiin Tukholmaan avattu Vikingaliv-museo esittelee nimensä mukaisesti viikinkien elämää. Museossa voi muun muassa tavata hurjia viikinkejä sekä tutustua ryöstöretkistään ja komeista laivoistaan tuttuihin seikkailijoihin.

Viikinkien tarina kerrotaan mielenkiintoisten hahmojen kautta, ja museossa vierailevat tutustuvat paitsi viikinkisankareihin myös muihin viikinkimaailmaan kuuluviin hahmoihin: sotilaaseen, viikinkivaimoon, viikinkityttäreen ja herkkään runoilijaan.

Kävijät voivat hypätä viikinkien seikkailujen vietäväksi 11-minuuttisen esityksen avulla, jonka aikana elävät hahmot tulevat tutuiksi jännittävän kertomuksen edetessä. Lisäksi museossa on muun muassa viikinkien maailmasta kertova historiallinen näyttely.

Vikingaliv-museo

2. Kokeile uusia lajeja Tekniska muséetin talviurheilunäyttelyssä

Mikäli kesällä kaipaa aktiivisia talviurheilukokemuksia, löytyy helpotus Tukholman keskustan tuntumassa sijaitsevasta Tekniska muséetista. Erikoisnäyttelyssä voi hypätä kesän keskeltä talvimaisemaan ja kokeilla erilaisia talviurheilulajeja, kuten ampumahiihtoa, mäkihyppyä ja taitoluistelua.

Näyttely sopii mainiosti kaikenikäisille, ja saa sekä perheen pienimmät että aikuisetkin viihtymään. Näyttelyyn kuuluu 20 eri pistettä, joissa voi paitsi kokeilla lajeja itse myös oppia uutta muun muassa kunkin lajin fysiikasta sekä laittaa omat taidot peliin vaikkapa kommentaattorin pallilla.

Kokeiluradoilla on mahdollista haastaa kaveri, ja keskellä kesää voikin heittäytyä vaikkapa lumisodan vauhtiin.

Tekniska muséet

3. Koe kaikenikäisten tiedekeskus

Noin 35 kilometrin päässä Tukholmasta sijaitsevassa Södertäljessä oleva Tom Tits Experiment -tiedekeskus on matkan väärti, sillä Ruotsin suurimman tiedekeskuksen neljässä kerroksessa sijaitsevat näyttelyt kiinnostavat kaikenikäisiä.

Tiedekeskuksen tavoitteena on saada lapset ja nuoret kiinnostumaan tieteestä, kun se on selitetty oikealla tavalla. Vierailu opettaa uusia asioita ja tuo oivalluksia muun muassa teknologiasta, fysiikasta, matematiikasta, maantiedosta, ihmisen biologiasta sekä illuusioista. Kävijät pääsevät käyttämään kaikkeja aistejaan todistaessaan mielenkiintoisia ilmiöitä.

Tom Tits -tiedekeskus tarjoaa mahdollisuuden viettää hauska päivä leikkien ja kokien mielenkiintoisia elämyksiä, jotka opettavat samalla uutta.

Tom Tits Experiment

>> Lue lisää lapsiperheen vinkkejä Tukholmaan!

Lähde: Tukholma.fi
Kuvat: Martin Svalander / imagebank.sweden.se

Päivitetty: 8.6.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

2 kommenttia

Hyviä vinkkejä! kiitos. Kohta muutaman viikon päästä olisi taas vuosittain Tukholman risteily edessä. Pitää silloin muistaa lukea taas tämä juttu läpi.

Huom! Palvelun käyttöehdot ovat uudistuneet. Katso uudet käyttöehdot täältä.
SULJE