Miami - palmuja, aurinkoa ja pitkiä rantoja

Miamissa voit yhdistää aurinkoisen rantaloman suurkaupungin parhaisiin puoliin. Leveistä rannoista ja turkoosista merestä voi nauttia täällä ympäri vuoden. Lue Rantapallon kohdeopas ja suunnittele oma lomasi!

Riikka Krenn
South Beach, Miami

Minne mennä Miamissa – neljä kiinnostavaa käyntikohdetta lasten kanssa lomailevalle

Miamin auringon alla on helppo viihtyä. Tässä neljä kiinnostavaa käyntikohdetta koko perheelle!

1. Ota kaikki irti rantaelämästä Hobie Island Beachilla

Parasta Miamissa ovat tietenkin pitkät rannat. Niistä erityisesti Hobie Island Beach sopii lasten kanssa lomailevalle, sillä sen ranta on loiva ja aallokko rauhallisempi kuin monilla muilla Miamin rannoilla.

Rickenbacker Causewayn kupeessa kaupunkia vastapäätä sijaitseva Hobie Beach on myös suosittu surffauspaikka ja sitä kutsutaan usein myös nimellä Windsurfer Beach. Täältä voit ihailla myös Miamin hienoa siluettia. Muista pakata rantapäivän varusteisiin iso pullo vettä jokaiselle ja reilusti aurinkovoidetta.

2. Miami Science Museum and Planetarium viihdyttävät pieniä ja suuria tieteilijöitä

Tässä museossa viihtyvät koululaisten lisäksi myös aikuiset. Miami Science Museum and Planetarium eli Miamin tiedemuseo sopii hyvin päiväohjelmaksi jos tahdot vaihtelua rantaelämään ja ulkona paahtavaan aurinkoon. Museossa on yli 140 erilaista näyttelykohdetta, jotka tutustuttavat monipuolisesti tieteen maailmaan. Tiedemuseo on auki päivittäin aamukymmenestä iltakuuteen. Museon yhteydessä toimii myös avaruuden saloihin perehdyttävä planetaario.

3. Jungle Island vie viidakkotunnelmaan

Jungle Islandin 7,5 hehtaarin kokoiseen teemapuistoon kannattaa varata koko päivä aikaa. Tässä trooppisessa puistossa voi nähdä yli kolmetuhatta eläinlajia ja yli sata eri kasvilajia. Suosituimpia viidakkosaaren asukkaista ovat värikkäät linnut papukaijoista kakaduihin ja suuriin kurkiin. Puiston flamingojärvellä asuu nimensä mukaisesti upean kauniita flamingoja.

Sawgrass Recreation Park, Everglades
Riikka Krenn
Sawgrass Recreation Parkin rämeretket vievät alligaattorien aidoille asuinpaikoille. Veneestä kurkottelu on kiellettyä.

4. Sawgrass Recreation Parkissa voit kohdata alligaattorin

Päiväretki Sawgrass Recreation Parkiin tuo maustetta kaupunkilomailuun. Vain reilun puolen tunnin päästä Miami Beachilta sijaitsevat Evergladesin jännittävät rämemaisemat tarjoavat kurkistuksen siihen Floridaan, jota ei kaupungin sykkeessä kohtaa. Sawgrass Recreation Parkissa voit osallistua suokiiturilla tehtävälle jännittävälle rämeretkelle, jonka aikana veneen kippari kertoo Evergladesin ainutlaatuisesta luonnosta ja vie vieraat parhaille alligaattoreiden bongauspaikoille.

Veneretken jälkeen voit tutustua Sawgrass Recreation Parkin yhteydessä toimivaan pieneen eläinpuistoon, jonka asukkaat ovat hoidossa olevia tai loukkaantuneita alligaattoreita, käärmeitä ja muita rämealueen eläimiä, jotka eivät enää pärjäisi luonnossa.

>> Lue lisää vinkkejä Floridaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti ja kuvat: Riikka Krenn

Päivitetty: 8.8.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia