Colobraroa pidetään Italian kirotuimpana kylänä

Tämän paikan väitetään olevan niin kirottu, ettei sen nimeäkään haluta sanoa ääneen – turisteille tarjotaan suojaa vierailun ajaksi

Italian kirotuimmassa kylässä kerrotaan legendoja noidista ja epäonnesta.

Epäonnen kylä Colobraro Italiassa

Kukapa ei olisi kiinnostunut kummitustarinoista ja matkakohteiden hämäräperäisestä menneisyydestä? Vanhat legendat otetaan kuitenkin erityisen vakavasti Italiassa Basilicatan alueella sijaitsevassa Colobraron kylässä.

Kylän väitetään olevan niin kirottu, että jopa sen nimen lausumista ääneen vältetään viimeiseen asti. BBC:n mukaan Colobraron sijaan alueella asuvat paikalliset puhuvat kylästä termillä Cudd Pais, mikä tarkoittaa paikallisella murteella “sitä kylää”. Jos nimen sattuu vahingossa sanomaan tai kuulemaan, kannattaa koputtaa nopeasti puuta.

Ensimmäiset legendat vievät 1940-luvulle, jolloin Colobraron pormestarina toimineen Biagio Virgilion kerrotaan julistaneen tapaamisessa, että kattokruunu tippuisi mikäli hän ei puhuisi totta. Ja niin kävi, että kattokruunu todellakin tippui – ainakin tarujen mukaan.

Pormestarin ennustuksen jälkeen kylän kerrotaan leimautuneen epäonnen ja pahojen enteiden syntysijaksi. Taruja vauhdittivat entisestään huhut noidista. Masciare on termi, jota käytettiin naisista, joiden väitettiin voivan langettaa kirouksia ja loitsuja oman mielensä mukaan. Noitien uskottiin voivan kontrolloida kokonaisia kyliä eteläisessä Italiassa.

Colobraro liitettiin myös yllättäviin maanvyöryihin ja hämäräperäisiin auto-onnettomuuksiin. Jotkut paikalliset uskovat, että he ovat immuuneja kylän kiroukselle. Pahoja asioita väitetään tapahtuvan vain ensimmäistä kertaa kylässä vieraileville kävijöille.

Paikalliset eivät unohda kirousta

Colobrarossa on tietysti huomattu myös synkän menneisyyden turistiarvo. Paikalliset järjestävät vuosittain elokuussa katuesityksen, jossa nähdään vanhojen tarujen hahmoja kuten noita-akkoja ja ihmissusia. Turisteja suojellaan epäonnelta ojentamalla heille amuletit vierailun ajaksi.

Vaikka Colobraron kirous onkin kevytmielisen festivaalin aiheena, suhtautuvat monet paikalliset taruihin edelleen vakavasti. Legendat kylän menneisyydestä siirtyvät sukupolvilta toiselle, ja ne halutaan pitää elossa.

Colobraroon on helpointa matkustaa osana automatkaa Italiassa. Lähimmät isot lentokentät toimivat Napolissa ja Barissa. Pääkaupunki Rooma sijaitsee vajaan 500 kilometrin päässä Colobrarosta.

Eteläiseltä Basilicatan alueelta puuttuvat Italian suosituimmat matkailukohteet, mutta siellä lymyää esimerkiksi Cracon kaltaisia aavekyliä. Taikausko elää alueella vahvana.

Italiasta löytyy lukuisia muitakin paikkoja, joilla on vähintäänkin erikoinen historia. Oletko kuullut esimerkiksi seksiorgioiden saarena pidetystä Zannonesta tai huumehuuruisesta “LSD-saaresta” Alicudista?

Lähde: BBC, News.com.au
Kuva: Flickr / Gaetano Virgallito

Päivitetty: 5.12.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia