Flickr / sergei.gussev
Game of Thronesin kuvauspaikka Espanjan Baskimaassa

Tämän huikean paikan kaikki haluavat nyt nähdä Espanjassa – syynä television hittisarja

Suosittu tv-sarja houkuttelee matkailijoita eksoottisille kuvauspaikoille.

Game of Thronesin kuvauspaikka Espanjassa

Matkailijoiden rakastama Espanja on runsaudensarvi, josta nousee jatkuvasti uusia suosikkikohteita. Viime aikoina reissaajat ovat löytäneet yllättävän paikan: pikkuruisen saarekkeen pohjoisen Baskimaassa.

Tämä nimi ei jää mieleen ensimmäisellä kuulemalla. Gaztelugatxe on Biskajanlahden rannalla noin tunnin ajomatkan päässä Bilbaosta sijaitseva kivikkoinen saari, joka on kiinni mantereessa. Saarekkeen korkeimpaan kohtaan johtaa jalankulkusilta ja 241 kivistä askelmaa.

Yhtäkkisen kiinnostuksen tastalla on huippusuosittu amerikkalainen tv-sarja Game of Thrones, jota on kuvattu myös Baskimaassa. Saareke esiintyy fantasiasarjan Lohikäärmekivenä seitsemännellä tuotantokaudella, joka pyörii parhaillaan myös Suomessa maksullisissa suoratoistopalveluissa.

Jättimäistä linnaa ja lohikäärmeitä ei tältä saarelta kannata etsiä, mutta maisemat ovat silti komeat. Saarekkeelta löytyy yksi rakennus, San Juan de Gaztelugatxen kirkko, jossa on tapana soittaa kelloa kolmesti ja esittää samalla toive.

Game of Thronesia on kuvattu lukuisissa eri kohteissa ympäri Eurooppaa – esimerkiksi Kroatiassa, Islannissa ja Maltalla. Espanjassa sarjalla on myös muita kuvauspaikkoja – Gaztelugatxea lähimmät ovat Muriolan ja Itzurunin rannat.

Monille kohteille sarjan tuoma julkisuus on ollut varsinainen kultakaivos, joka on entisestään vilkastanut turismia. Useilla kuvauspaikoilla järjestetäänkin turisteille Game of Thrones -aiheisia opastettuja kierroksia.

Baskimaan itsehallintoalue on vähemmän tunnettua Espanjaa, joka on kuitenkin kovassa nousussa matkailijoiden keskuudessa. Alueen suosituimpia vierailukohteita ovat Guggenheim-museosta tunnettu Bilbao sekä Espanjan ruokapääkaupungiksikin kutsuttu rantakaupunki San Sebastian.

Katso alta kuvat satumaisesta saarekkeesta – haluatko sinäkin nähdä tämän omin silmin?

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Lähde: Daily Mail
Kuva: Flickr / sergei.gussev, Getty Images

Päivitetty: 23.8.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia