Angelin putoukset Canaiman kansallispuistossa

Tämä “kadonnut maailma” on lomailijan unelma – katso videolta upeat maisemat

Canaiman kansallispuiston vetonaula on maailman korkein vesiputous, mutta alueelta löytyy myös muita hämmästyttäviä luonnonnähtävyyksiä.

Uskomaton luontokohde

Venezuelassa sijaitsevan Canaiman kansallispuiston tunnetuin nähtävyys ovat Angelin putoukset, joissa vesi syöksyy maahan lähes tuhannen metrin korkeudesta Auyantepui-pöytävuorelta. Ne ovat maailman korkeimmat tunnetut vesiputoukset. Angelin putouksien lisäksi kansallispuistossa on lukuisia muita vesiputouksia.

Yli sata pöytävuorta peittää noin 65 prosenttia Canaiman kansallispuiston pinta-alasta. Pöytävuoret eli tepuit ovat päältä tasaiseksi kuluneita vuoria, jotka ovat syntyneet tuulen ja sateen aiheuttamasta eroosiosta. Pöytävuoria on erityisesti Venezuelan ja Guyanan alueella. Pöytävuorilla on oma uniikki kasvisto ja eläimistö, koska vuoren päällys on eristyksissä muusta ympäristöstä.

Alue sai lempinimensä klassikkokirjasta

Canaiman kansallispuisto otettiin Unescon maailmanperintökohteisiin vuonna 1994, koska se on merkittävä erityislaatuisen luonnon ja upeiden maisemien vuoksi.

Aluetta kutsutaan joskus lempinimellä kadonnut maailma, joka juontaa juurensa Sir Arthur Conan Doylen samannimiseen kirjaan. Kirjassa seikkaillaan kansallispuiston maisemia vastaavissa ympäristöissä.

Kansallispuisto on loistava vierailukohde aktiivilomailijoille, sillä puiston luonto tarjoaa monipuolisesti tekemistä. Alueella voi esimerkiksi vaeltaa, kiipeillä ja tehdä veneretkiä.

Katso Unescon video Canaiman huikeista luonnonnähtävyyksistä!

Lähde: Unesco
Kuva: Flickr/Smallest forest

Päivitetty: 15.1.2016

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (2 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia
Huom! Palvelun käyttöehdot ovat uudistuneet. Katso uudet käyttöehdot täältä.
SULJE