Flickr / daveynin
Erikoinen kirous Havaijilla mietityttää turisteja

Tämä huhu kirouksesta kiusaa turisteja Havaijilla – yrittävät korjailla tekosiaan

Miksi turistit lähettävät erikoisia paketteja Havaijille?

Kirouksesta kuulleet matkailijat korjailevat virheitään

Havaijin saarella Yhdysvalloissa sijaitseva Hilon postitoimisto saa säännöllisesti paketteja ja kirjeitä, jotka kuulostavat äkkiseltään vähintäänkin omituisilta. Big Island -nimelläkin tunnetulla saarella lomailleet turistit lähettävät katuvina takaisin luonnosta poimimiaan kiviä tai hiekkaa.

Erikoisen postin takana on uskomus, jonka mukaan tulivuorten jumalatar Pele kiroaa kaikki laavakiviä mukaansa poimineet henkilöt huonolla tuurilla. Legendalla on Havaijilla pitkä historia, mutta sen tarkkaa perää ei tunneta.

Suurin osa vastaavanlaisista paketeista sisältää rantahiekkaa, kiviä tai simpukankuoria. Joskus niiden joukosta löytyy myös tarkoilla ohjeilla varustettuja viestejä. Postitoimistossa uskotaan, että lähetysten takana ovat kirouksesta vasta kotiin saavuttuaan kuulleet matkailijat.

– Kerro Pelelle, että olen todella pahoillani, kirjoitti eräs Havaijilla lomaillut matkailija lähetyksensä yhteydessä.

Legendassa on myös ripaus totuutta

Huffington Post -uutissivuston mukaan postin työntekijät palauttavat hiekkaa ja kiviä takaisin luontoon aina silloin kun ehtivät. Paikallinen posti ei kuitenkaan voi taata kaikkien luonnonkappaleiden palautusta.

Samanlaisia paketteja vastaanottavat myös muun muassa Hawaii Volcanoesin kansallispuisto sekä Oseanian kulttuuriin ja Polynesian uskontoihin erikoistunut oahulainen antropologi.

Luonnollisesti Pelen kirouksen legendan todenperäisyyttä ei voida todistaa – siitäkään huolimatta, että Huffington Post haastatteli amerikkalaisnaista, joka poimi Mauin saarelta rannalle huuhtoutunutta korallia ja menetti pian sen jälkeen kaksi koiraa, kotinsa sekä 17-vuotisen parisuhteensa.

Uskomuksessa on kuitenkin ainakin sen verran perää, että kivien poimiminen kaikista kansallispuistoista on laitonta.

Lähde: Huffington Post
Kuva: Flickr / daveynian

Päivitetty: 24.10.2016

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia