Talvinen maisema Tartossa

Talven tylsyyttä pakoon Viroon – katso kevättalven kiinnostavimmat tapahtumat

Virossa järjestetään helmi-maaliskuussa paljon erilaisia tapahtumia kuten festivaaleja ja urheilukilpailuja. Katso tästä kiinnostavimmat tapahtumat ja anna niiden houkutella reissulle etelänaapuriin.

Maukas Tartto 1.–28.2.2016

Helmikuussa Tartossa pääsee herkuttelemaan paikallisiin ravintoloihin edullisesti Maukas Tartto -tapahtuman aikana. Tapahtumaan osallistuu 14 ravintolaa, jotka tarjoavat edullisia kolmen ruokalajin menuja 19 euron hintaan. Lisäksi tarjolla on erikseen suunniteltuja juomapaketteja, jotka täydentävät maukkaita annoksia.

Ravintolakuukausi Maukas Tartto

Slopestyle Estonian Open 12.–14.2.2016

Kiviõlin kaupungissa Pohjois-Virossa järjestetään kansainvälinen lumilautailun ja freestylehiihdon kilpailu, joka on Viron suurin ja merkittävin lumilautailutapahtuma. Kiviõlin hiihtokeskuksen avajaiset pidetään kilpailun kanssa samaan aikaan. Kilpailuviikonloppuna Kiviõlissa on tarjolla paljon oheistapahtumia kuten afterpartyt ja livemusiikkia.

Slopestyle Estonian Open

TOUREST 2016 -matkamessut 12.–14.2.2016

Tourest on Baltian suurin ja vanhin matkailualan tapahtuma, joka pidetään Tallinnan messukeskuksessa helmikuussa. Messuilla on näytteilleasettajia jopa 22 maasta. Näytteilleasettajat esittelevät virolaisia ja ulkomaisia matkakohteita ja lomanviettomahdollisuuksia. Messujen päälavalla on erilaisia esityksiä ja kilpailuja. Lapsille on messuilla oma halli, jossa järjestetään perheen pienimmille hauskoja aktiviteetteja.

Tourest-matkamessut

Tartu Maraton -hiihtotapahtuma 21.2.2016

Otepäällä hiihdetään helmikuussa Tartu Maraton, joka on Itä-Euroopan suurin hiihtomaraton ja yksi maailman vanhimmista. Hiihtomatkoja on valittavana kaksi ja molempien päätepiste on pieni Elvan kaupunki. Otepäältä Elvaan hiihdetään 63 kilometriä pitkä reitti ja lyhyempi 31 kilometrin reitti lähtee Arulasta.

Tartu Maraton

Spaaremaa Wellfest 21.–27.3.2016

Spaaremaa Wellfest on Saarenmaalla järjestettävä kylpylätapahtuma. Saarenmaa on saanut lempinimen Spaaremaa, koska erityisesti saaren eteläosassa sijaitsevassa Kuressaaren kaupungissa on paljon kylpylöitä. Spaaremaa Wellfest -tapahtuman aikana Saarenmaan kylpylät tarjoavat erikoistarjouksia ja hyvinvointiaiheista ohjelmaa.

Spaaremaa Wellfest

Tallinn Music Week 28.3–3.4.2016

Tallinn Music Week -festivaalilla pääosassa on musiikki, mutta tarjolla on myös muita kulttuurimuotoja kuten taidenäyttelyjä, design-markkinat ja erikoisannoksia kaupungin ravintoloissa. Festivaalin ohjelmassa on jopa 200 musiikkiesitystä edustaen eri musiikkityylejä. Konsertteja järjestetään kaupungin parhaissa konserttipaikoissa, mutta tarjolla on myös yllätysesityksiä eri puolilla kaupunkia. Tapahtumiin voi ostaa yksittäisiä lippuja tai rannekkeen, jolla pääsee kaikkiin konsertteihin.

Tallinn Music Week

Elokuvafestivaali Maailmafilm 28.3.–2.4.2016

Tartossa järjestettävä elokuvafestivaali Maailmafilm haluaa nostaa dokumenttielokuvia suuren yleisön tietoisuuteen ja esittelee yleisölle genren elokuvia ympäri maailmaa. Vuodesta 2004 asti järjestetty elokuvafestivaali kokoaa yhteen elokuvantekijöitä ja tuhansia dokumenttielokuvista kiinnostuneita katsojia. Elokuvanäytösten lisäksi festivaalilla on työpajoja, näyttelyjä ja mahdollisuus tavata elokuvantekijöitä.

Elokuvafestivaali Maailmafilm

Eros Ramazzottin konsertti 30.3.

Italian menestynein poplaulaja Eros Ramazzotti esiintyy maaliskuussa Tallinnan Saku Suurhallissa. Tallinnan konsertti on osa maailmankuulun italialaisartistin Perfetto World Tour -kiertuetta ja Tallinna on maailmankiertueen ainoa pysähdyspaikka Baltiassa.

Eros Ramazzottin konsertti

Lotta unien maailmassa -lastenmusikaali

Lotta unien maailmassa -musikaalissa koiratyttö Lotta ystävineen lähtee seikkailulle unien maailmaan. Lotta on virolaisten lasten suosima satuhahmo, josta on kirjoitettu kirjoja ja tehty elokuvia. Musikaaliesityksiä on maaliskuussa Tallinnassa Nordea-konserttitalossa ja Tartossa Vanemuine-teatterissa. Lippujen hinnat ovat alkaen 12 euroa.

Lotta unien maailmassa -musikaali

Lähde: Visit Estonia
Kuva: Flickr/Terra Libera

Päivitetty: 2.2.2016

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia