Istockphoto
Ayutthaya, Thaimaa

Tällainen on Thaimaan entinen pääkaupunki – helppo päiväretkikohde Bangkokista

Ayutthaya on mielenkiintoinen vaihtoehto Thaimaan-matkailijalle, joka on jo kiertänyt Bangkokin sekä etelän lomasaaret.

Jotain uutta Thaimaasta

Bangkokin metropolin lähellä on paljon kiehtovia nähtävyyksiä, jotka ovat oivallisia päiväretkikohteita. Yksi nähtävyyksistä on temppelikaupunki Ayutthaya.

Muutaman tunnin venematka Chao Phraya -jokea pitkin vie ajassa 250 vuotta taaksepäin – pääkaupungista toiseen. Ayutthaya, joka sijaitsee 80 kilometriä Bangkokin pohjoispuolella, oli Thaimaan pääkaupunki vuosina 1350–1767. Kaupunki oli tuolloin noin miljoonalla asukkaallaan maailman suurimpia kaupunkeja.

Isoja osia Ayutthayasta tuhoutui Burman armeijan valloittaessa kaupungin vuonna 1767. Vain muutamia vuosia myöhemmin Bangkok valittiin uudeksi pääkaupungiksi.

Nykyisin Ayutthaya kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon ja tarjoaa kävijöille useita kiehtovia nähtävyyksiä suuruutensa ajoilta.

Ayutthayassa on helpointa liikkua polkupyörällä. Välimatkat ovat lyhyitä ja tiet hyväkuntoisia, joten muutaman tunnin kierros sopii hyvin myös tottumattomalle pyöräilijälle. Opastettujen kierrosten lisäksi pyörän voi vuokrata ja tutustua kaupunkiin omin päin.

Ayutthayan ydinkeskusta on saari, joten kaupunkiin voi tutustua myös veneestä. Chanthara Kasem National Museumin, Pom Phetin ja Wat Phananchoengin laitureilta voi hypätä pitkähäntäveneeseen, joka vie rauhalliselle matkalle kaupungin ympäri.

Ayutthayan parhaat nähtävyydet

Lepäävä Buddha
Jopa 37 metriä pitkä ja kahdeksan metriä korkea Buddha-patsas on kaupungin kohokohtia. Tapa, jolla Buddha on kuvattu on tyypillinen ajalle, jolloin Ayutthaya oli pääkaupunki. Vartalo on usein kiedottu kirkkaaksi värjättyyn kankaaseen, ja patsaan vieressä on alttari, johon vierailijat voivat jättää lahjoja.

Bang Pa In -kesäpalatsi
Alimpana Chao Phraya -joen varrella sijaitsee kesäpalatsi, joka oli kuninkaiden käytössä Ayutthayan toimiessa Thaimaan pääkaupunkina. Koristeellisia rakennuksia käytetään edelleen virallisiin tilaisuuksiin. Rakennukset ovat useimmiten avoinna matkailijoille ja tarjoavat tilaisuuden nähdä, kuinka kuninkaalliset lomailivat.

Wat Phra Sisanphet
Wat Phra Sisanphet on kaupungin suurimpia ja tärkeimpiä temppelialueita, joka toimi kuninkaallisten palatsina. Wat Phra Sisanphetin kolme tornia ovat nykyisin Ayutthayan maamerkki, ja niissä säilytetään kuninkaiden tuhkaa.

Wat Mahathat
Kaupungin vanhimpiin alueisiin kuuluva Wat Mahathat oli asukkaiden uskonnollinen keskus. Burmalaisten hyökkäyksen aikana isoja osia alueesta paloi maan tasalle, mutta jäljellä olevat rauniot todistavat paikan olleen suurenmoinen temppelialue.

Ayutthaya, Thaimaa
Flickr / chlky0001
Historiallisessa kaupungissa on rutkasti kiinnostavaa nähtävää.

Näin pääset Ayutthayaan

Bangkokista on helppo matkustaa Ayutthayaan.

Juna: Bangkokin Hualamphongin juna-asemalta on säännölliset yhteydet Ayutthayaan. Matka kestää kaksi tuntia ja maksaa 15 bahtista ylöspäin matkustusluokasta riippuen.

Bussi: Bangkok Northern Bus Terminal (Mochit) -asemalta lähtee kolme bussia tunnissa. Matka maksaa noin 50 bahtia ja kestää noin kaksi tuntia.

Minibussi: Tavallista bussia hieman nopeampi ja mukavampi matkustustapa. Bangkokin Victory Monumentilta lähtee useita minibusseja päivittäin. Matka maksaa noin 60 bahtia ja kestää puolitoista tuntia.

Vene: Rauhallinen tapa matkustaa Ayutthayaan. Bangkokista ei lähde aikataulutettuja reittejä, mutta paikalliset matkanjärjestäjät tarjoavat matkoja päivittäin. Veneen kyydistä pääsee näkemään miten paikallisväestö elää Chao Phraya -joen varrella.

Lähde: Tourism Authority of Thailand
Kuvat: Istockphoto ja Flickr / chlky0001

Päivitetty: 30.11.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (2 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia