Taj Mahal Intiassa

Taj Mahal on arkkitehtoninen helmi – katso video Intian upeasta nähtävyydestä

Historiallisessa Taj Mahalissa jokainen yksityiskohta on hiottu täydelliseksi. Tältä siellä näyttää!

Keisarin mahtava rakkaudenosoitus

Intian alueella sijainneen Suurmogulien valtakunnan keisari Shah Jahan rakennutti kuvankauniin Taj Mahalin mausoleumiksi rakkaalle vaimolleen Mumtaz Mahalille. Myöhemmin myös keisari haudattiin Taj Mahalin kryptaan vaimonsa viereen. Taj Mahalin nimen alkuperästä ei ole varmuutta, mutta joidenkin teorioiden mukaan nimi tulee juuri Mumtaz Mahalin nimestä.

Taj Mahal sijaitsee Pohjois-Intiassa Agran kaupungissa Yamuna-joen rannalla. Upea valkeasta marmorista rakennettu mausoleumi ja sen ympäristö kuuluvat Unescon maailmanperintökohteisiin.

Vuonna 1648 valmistunut Taj Mahal on indo-islamilaisen arkkitehtuurin suurimpia taidonnäytteitä. Indo-islamilainen tyyli on saanut vaikutteita intialaisen ja islamilaisen arkkitehtuurin lisäksi persialaisesta, turkkilaisesta ja keskiaasialaisista kulttuureista. Rakennustöihin kerättiin ammattitaitoista työvoimaa ja rakennusmateriaaleja kuten marmoria ja koristekiviä ympäri Aasiaa.

Koko rakennuskompleksi on suunniteltu symmetriseksi. Mausoleumia täydentävät moskeija ja vierastalo, jotka ovat keskenään samanlaiset punahiekkakiviset rakennukset molemmin puolin mausoleumia. Taj Mahalin edessä aukeaa suuri puistoalue, jota halkovat kanavat suihkulähteineen.

Katso alta video, joka esittelee koristeellisen Taj Mahalin parhaita paloja!

Video: Unesco
Kuva: Flickr/Nadir Hashmi

Päivitetty: 20.12.2015

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia