Schönbrunnin linna Wienissä

Schönbrunnin linna vie wieniläisen historian pyörteisiin – katso parhaat palat

Lattiasta kattoon asti koristuksiin upotettu keisarillinen palatsi on huikea näky.

Hallitsijasuvun hulppea koti

Itävallan pääkaupungissa Wienissä sijaitseva barokkipalatsi Schönbrunnin linna kuului Habsburgien hallitsijasuvulle, jonka jäseniä oli useissa Euroopan kuningashuoneissa. Linna ja sitä ympäröivät puutarhat rakennuksineen ovat yksi parhaiten säilyneistä barokkiarkkitehtuurin tuotoksista Euroopassa.

Keisari Leopold I aloitti palatsin rakennuttamisen 1600-luvun lopulla. Myöhemmin linnassa asuneet hallitsijat ovat jättäneet linnaan oman kädenjälkensä lisäyksillään ja muokkauksillaan. Suuria muutoksia tapahtui erityisesti Habsburgien monarkian ainoa naispuolisen hallitsijan keisarinna Maria Teresian aikana. Tällöin linnan ulkokuori maalattiin keltaiseksi ja sisältä linna koristeltiin kauneuksilla ympäri maailmaa.

1700-luvulla Schönbrunnin linnasta tuli hovielämän keskus ja linnassa vieraili useita poliittisia johtajia. Linna kätkee sisäänsä juhlasalit, joiden koristeellisten kattomaalausten ja kattokruunujen alla ajan eliitti pyörähteli tanssimusiikin tahtiin.

Historiallisen ja arkkitehtonisen arvonsa vuoksi Schönbrunnin linna ja sen puutarhat ovat kuuluneet Unescon maailmanperintökohteisiin vuodesta 1996.

Katso täältä Unescon video, joka esittelee Schönbrunnin linnan kauneimpia näkymiä sisä- ja ulkopuolelta!

Video: Unesco
Kuva: Flickr/Sharon Drummond

Päivitetty: 19.12.2015

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia