Angkor Watin temppeli Kambodzassa

Löytyykö tämä kohde jo toivelistaltasi? Kambodžan historiallinen helmi on yksi Aasian kuuluisimmista nähtävyyksistä

Angkorin muinainen pääkaupunkialue temppeleineen on Khmerien valtakunnan taidonnäyte, joka on päätynyt koristamaan myös Kambodžan lippua.

Suurvallan rauniot kertovat muinaisesta kukoistuksesta

Kambodžassa sijaitseva Angkor oli muinainen suurkaupunki ja Khmerien valtakunnan keskus 800–1400-luvuilla. Angkorista on jäänyt jäljelle satojen kivirakennusten raunioita, joista huikein on hindutemppeli Angkor Wat. Muita merkittäviä raunioita alueella ovat Angkor Thom, Ta Prohm ja Preah Khan. Nykyään Angkorin alue on Kambodžan tunnetuimpia nähtävyyksiä.

Temppeli Angkor Wat, joka on yksi maailman suurimmista uskonnollisista rakennelmista, rakennettiin 1100-luvulla. Upeat kaiverrukset ja kohokuvat temppelin seinissä kertovat tarinoita maailman synnystä.

Temppeli kärsi vahinkoja Kambodžassa 1900-luvun jälkimmäisellä puoliskolla käydyissä sodissa, mutta monet temppelin taideaarteista ovat säilyneet tähän päivään.

Unesco-kohteena jo yli 20 vuotta

Angkor on yksi Kaakkois-Aasian merkittävimmistä arkeologisista alueista ja Angkor otettiin Unescon maailmanperintökohteeksi vuonna 1992. Khmerien valtakunta oli mahtava ja sen vaikutus Kaakkois-Aasian alueeseen näkyy esimerkiksi arkkitehtuurissa.

Angkorin rauniot ovat tämän kukoistaneen kulttuurin perintö ja tärkeä osa Kambodžan historiaa. Angkor Wat löytyy myös maan lipusta.

Katso Unescon video Angkorin alueesta ja sen kuuluisimmista kohteista!

Lähde: Unesco
Kuva: Istockphoto

Päivitetty: 20.2.2016

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (2 votes, average: 3,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

2 kommenttia

Valitettavasti ei ole enää mikään HC-kohde, kuten oli eka kerralla 15 vuotta sitten. Liikaa turisteja oli marraskuussa joten jäitn taas väliin.

Angkor on valitettavasti jo osittain pilattu, jos haluat nähdä paikan niin mene heti ennen kuin sille käy Kiinat. Temppeleitä (esim. Ta Promh joka oli todella vaikuttava) rakennetaan uusiksi abaut lekaharkoista ja se autenttinen fiilis on katoamassa.

Huom! Palvelun käyttöehdot ovat uudistuneet. Katso uudet käyttöehdot täältä.
SULJE