Uusi vuosi Espanjassa

Näin Espanjassa juhlitaan uutta vuotta – oletko kuullut näistä perinteistä?

Espanjassa uusi vuosi sijoittuu keskelle joulun juhlintaa, sillä joulu kestää loppiaiseen saakka.

Viinirypäleillä uuteen vuoteen

Eri maiden juhlaperinteet voivat tuntua ulkomaalaisen silmissä erikoisilta, ja paras tapa tutustua perinteisiin on kokea ne paikan päällä. Vuodenvaihdetta juhlitaan ympäri maailmaa eri tavoilla, ja Espanjassa juhlintaan kuuluvat tiukasti kuohuviini ja viinirypäleet.

Espanjalaiset kokoontuvat keskiyön lähestyessä ottamaan uuden vuoden vastaan aukioille ympäri maata, ja lähes kaikilla on mukanaan 12 viinirypälettä. Perinteisesti rypäleet syödään yksi kerrallaan keskiyön jälkeen jokaisella sekunnilla ja se, joka saa kaikki rypäleet syötyä varmistaa itselleen onnea tulevalle vuodelle.

Uutta vuotta juhlitaan Espanjassa tavallisesti aamutunneille saakka.

Joulu jatkuu loppiaiseen saakka

Sen lisäksi että uuden vuoden juhlinta venyy Espanjassa pitkälle, myös joulua juhlitaan maassa vielä silloin, kun suomalaiset viimeistään korjaavat joulukoristeet pois. Joulun juhlinta huipentuu Espanjassa loppiaiseen, jolloin joululahjat jaetaan.

Joulupukin ja porojen sijaan espanjalaiset saavat joululahjat itämaan tietäjiltä, jotka matkustavat taianomaisesti yöaikaan ja jakavat lahjat muiden nukkuessa. Espanjalaislapset valmistelevat perinteiden mukaisesti tietäjille sekä heidän kameleilleen ruokaa ja juomaa, jotka jätetään illalla ovelle. Yön aikana eväät katoavat ja lahjat ilmestyvät olohuoneisiin odottamaan lapsia. On myös tavallista, että tietäjien lisäksi perheissä vierailee myös joulupukki.

Lahjojen lisäksi loppiaisaaton iltana Espanjan kaduilla kiertää kulkue, josta heiteltävät karamellit nostavat katselijoiden joulutunnelmaa entisestään. Loppiaisen aikaan Espanjassa lomaileva matkailija ei voikaan olla huomaamatta paikallisille tärkeää juhlapyhää.

Siirry tästä lentohakuun ja vertaile hinnat Espanjaan >>

Lähde: Espanja.com
Kuva: Flickr / frankieleon

Päivitetty: 30.12.2016

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia