Shutterstock
Pattaya, Thaimaa

Kaikille tulee Pattayasta mieleen seksiturismi – tämä puutarha tarjoaa jotain aivan muuta, mutta silläkin on pimeä puolensa

Upean trooppisen puutarhan kupeessa tapahtuu myös surullisia asioita.

Nong Nooch Kaakkois-Aasian suurin kasvitieteellinen puutarha

Jo pitkään Thaimaan suosituimpiin lomakohteisiin kuuluneella Pattayalla on ristiriitainen maine. Toisaalta kyseessä on helpon etäisyyden päässä Bangkokista sijaitseva rantakohde, mutta sen nimestä on tullut lähes synonyymi seksiturismille ja prostituutiolle.

Vaikka Thaimaassa on ollut paljon puhetta likaisen maineen puhdistamisesta, istuvat mielikuvat tiukassa. Alkoihan kaikki jo 60-luvulla, kun Vietnamissa sotivat amerikkalaissotilaat suuntasivat Pattayan-lomille.

Toisenlaisia nähtävyyksiä Pattayan alueella edustaa Nong Noochin trooppinen puutarha, joka sijaitsee noin 15 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Koko perheelle sopiva kasvitieteellinen puutarha levittäytyy jättimäiselle alueelle ja esittelee satoja eri kasveja.

Tontin omistanut thaimaalainen pariskunta sai idean trooppisesta puutarhasta ulkomaanmatkoillaan näkemiensä taidokkaiden puutarhojen myötä. Nong Nooch avattiin yleisölle vuonna 1980.

Puutarha tunnetaan myös lukuisista värikkäistä patsaista, jotka esittävät eläimiä ja hedelmiä. Yksi osa puutarhasta on jopa nimetty dinosaurusten laaksoksi. Nong Nooch onkin sekoitus näyttävää puutarhaa ja kitschiä henkivää teemapuistoa – hieman samanlainen paikka on esimerkiksi Dubaissa sijaitseva maailman suurin kukkapuutarha Miracle Garden.

Nong Noochista on tullut suosittu päiväretkikohde, jonka yhteydessä toimii myös hotelli. Myös täällä rehottavat kuitenkin turismin mukanaan tuomat epäkohdat. Puutarha pyörittää nimittäin elefanttishow’ta, jossa eläimet laitetaan ajamaan polkupyörillä ja tekemään temppuja. Kävijät voivat poseerata tiikerin kanssa tai ratsastaa tiikerillä.

Matkailusivusto TripAdvisorissa puutarhalla on erinomaiset pisteet: yli 5 000 arvion keskiarvo on 4,5 tähteä. Kävijät kuitenkin kritisoivat eläinten oloja sekä niiden käyttämistä osana turistihuveja. Tiikeriä kuvaillaan selvästi huumatun näköiseksi.

Puutarhaan on mahdollista ostaa lippu, joka ei sisällä elefanttishow’ta tai villieläinten kanssa poseeraamista. Ennen kuin edes harkitsee näitä aktiviteetteja, kannattaa tutustua niiden takaa löytyviin julmiin käytäntöihin.

Suomesta tehdään pakettimatkoja Pattayalle, mutta tarjonta kohteeseen on vuosien varrella selvästi vähentynyt uusien kohteiden nostaessa suosiotaan.

Katso alta matkailijoiden jakamia kuvia kasvitieteellisestä puutarhasta – oletko käynyt täällä ja mitä mieltä olit paikasta?

A post shared by Vika Kalinina (@prostopanda95) on

A post shared by @givenapn on

A post shared by yeonju__89 (@yeonju__89) on

Lähde: Nong Nooch, TripAdvisor
Kuvat: Shutterstock ja Instagram

Päivitetty: 20.6.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia