Espanjan Almerian villi länsi

“Espanjan Hollywood” – tämä kummallinen paikka saa matkailijan hieraisemaan silmiään lähellä tuttuja lomakohteita

Espanjasta löytyy pala villiä länttä Euroopan ainoalta aavikolta.

Almerian villi länsi sopii leffafaneille

Almerian maakunta Espanjassa on suomalaismatkailijoille vieraampi alue. Siitäkin huolimatta, että ympärivuotisessa auringossa paistattelevan seudun tekee houkuttelevaksi tieto siitä, ettei siellä sada juuri koskaan. Sijaintikin on kätevä lähellä Andalusian suosittuja lomakohteita eteläisessä Espanjassa.

Almeriassa sijaitsevalta Tabernasin aavikolta löytyy yllättävä kohde, joka saa ensikertalaisen epäileväiseksi. Ollaanko nyt todella Espanjassa vai sittenkin amerikkalaistyylisessä villissä lännessä?

Alueelle rakennettiin aikoinaan elokuvia varten useampia villin lännen kyliä, joista vanhin on jo 50-luvulta saakka kuvausryhmiä palvellut Fort Bravo. “Espanjan Hollywoodiksikin” kutsuttuun Almeriaan kuvausryhmiä vetävät ainakin Yhdysvaltoja edullisemmat kustannukset. Erityisen suosittu Almeria oli 60- ja 70-luvuilla tehtyjen niin kutsuttujen spagettiwestern-elokuvien kuvauspaikkana – lähes kaikki italialaistuotannot kuvattiin Tabernasin aavikolla.

Maisemat tarjoilevat taattua villiä länttä. On aavikkoa, kaktuksia, saluunoita, tyypillisiä villin lännen rakennuksia sekä tietysti hevosia. Vuodesta 1989 saakka Tabernasin ja Nijarin alueita on suojeltu filmituotantoa varten. Elokuvia tehdään Almeriassa edelleen, ja monet paikalliset työskentelevät avustajina jättituotannoissa.

Tunnetuimpia alueella kuvattuja elokuvia ovat muun muassa Arabian Lawrence (1962), Indiana Jones ja viimeinen ristiretki (1989) ja Exodus: Gods and Kings (2014). Almeriassa ovat kuvanneet elokuviaan esimerkiksi legendaariset näyttelijät Clint Eastwood, Brigitte Bardot, Sean Connery ja Harrison Ford.

Näin pääset Almeriaan

Tänä päivänä kuka tahansa voi vierailla villin lännen kylissä pääsymaksua vastaan. Teemapuistoissa järjestetään opastettuja kierroksia ja erilaisia show-esityksiä, joissa myös kävijät otetaan mukaan osaksi draamaa. Villin lännen kylät sopivat koko perheelle.

Fort Bravo on avoinna ympäri vuoden, mutta miellyttävintä vierailu on kuumimpien kesäkuukausien ulkopuolella aavikon paahtavan helteen takia. Tabernasia pidetään Euroopan ainoana aavikkona, ja lämpötilat voivat nousta kesällä jopa lähemmäs 50 asteeseen.

Fort Bravon lisäksi turisteille on avoinna ainakin Oasys Mini Hollywood -niminen villin lännen kylä.

Almeriaan on helpointa matkustaa lentämällä Suomesta suorin lennoin Malagaan ja jatkamalla matkaa vuokra-autolla. Kaupungista on Almerian villiin länteen noin 2,5 tunnin ajomatka.

Katso kuvista, miltä Espanjan villissä lännessä näyttää!

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Lähde: Spain-Holiday.com
Kuvat: Flickr / juandiazhidalgo, Getty Images

Päivitetty: 22.9.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia