Karibian risteily: päivät 3 & 4 sekä muita kuulumisia

Helou helou! Tsorppa taasen pieni palstahiljaisuus, mutta illat on mennyt videota tahiessa. Se on nääs niin, että seuraava vlogi lokakuiselta Karibian risteilyltämme on valmis. Meikkis on filmillä taas niin ”au naturel”, ettei tosikaan, joten luomusekoilua tiedossa ja nassusta näkyy, että syöminen on alkanut vaatia veronsa.

Mitäs muuta tänne? Mä olen nauttinut. Ollut itselleni armollinen ja unohtanut aikataulut totaalisesti. Liekö ikä (ja elämänviisaus) tehnyt tehtävänsä, mutta mikään ei ole ihanampaa kuin päättää ihan itse, mitä tehdä ja mitä ei! Hah, onhan meikä tehnyt niin ennenkin, mutta olkapäällä on aiemmin seissyt pirullinen mini-me, joka on naputellut sormella ranteessaan ollutta rannekelloa ja huomattanut kohtuuttoman usein, että minun on tehtävä tietty asia tiettynä aikana. Pah, sanon minä. Enää ei pyykkikone piippaa heti kun riisun kenkiäni kotiin tullessa, vaan päätän piippauksen ajankohdan ihan itse ja ei nuo lapset kuole nälkään, jos päivällinen onkin puoli tuntia/tunnin myöhemmin. Uusi vallaton K siis on syntynyt ja jösses kun olen onnellinen uudesta löysemmästä piposta.

Pirskatin onnellinen.

Magens Bay Kthetraveller

Yksi vaivanen kuva Karibian risteilyn ensimmäisestä pysähdyspaikasta St. Thomasilta. Ei paistanut aurinko, ei.

Anyway, alla tuorein Youtube-kooste Karibian risteilymme päivistä 3 ja 4. Jos ei pölinät kiinnosta, niin pankaas mennen suoraan kohtaan 6:02.

Tämä viikko meneekin matkamessujen ja Flame Jazzien merkeissä. Ensi viikolla sitten toisenlaiset kuviot, mutta niistä lisää myöhemmin.

Blogiani voit seurata myös Facebookissa, Bloglovinissa ja Instagramissa. Facebookiin päivitän myös blogin ulkopuolisia kuulumisia, joten sieltä näet ajankohtaisemmin missä meikäläinen milloinkin menee. Niin juu, ja aivan tavismenoa löytyy Snapchatistä nimimerkillä Kthetraveller. Omalla vastuulla sitten. 

 

Esittelyssä: Norwegian Escape Mid-Ship Mini-Suite with Balcony

Ne oli ne muutamat lisäneliöt parvekehyttiin verrattuna, jotka pistivät meidät painamaan varausnappulaa Mini-Suiten kohdalla viime vuonna. Siinä vaiheessa kun samaan hyttiin ahtautuu kaksi aikuista ja kaksi lasta, alkaa niillä muutamalla lisäneliöllä olla merkitystä.

Sviitti vai ei?

Mini-Suite -nimestään huolimatta kyseiseen hyttiluokkaan ei kuulu minkäänlaisia sviittimatkustajan etuja, sillä Mini-Suite on enemmänkin parvekehyttiä hieman isompi parvekehytti. Omasta mielestäni kyseisen hyttiluokan nimen voisi muuttaa vaikka Superior Balconyksi, mutta amerikkalaiset taitavat rakastaa sviitti-sanaa. Niin juu, ja kyllähän se sana tällekin prinsessalle kelpasi, vaikka mieluummin olisi matkustanut nautinnollisessa The Haven sviittiluokassa lokakuisella matkallamme. Jaa että mikä The Haven? Lukekaas tämä postaus.

Norwegian Escape Mid-Ship Mini-Suite

Mini-Suite vs Balcony

No, mitkäs ne erot Norwegian Escapen parvekehyttiin sitten on? Parvekehytin tehostevärinä on sininen, kun Mini-Suitessa se on punainen. Parvekehytin keskimääräinen kokonaispinta-ala on on 19 m², josta parveke haukkaa 3 m² ja Mini-Suitessa vastaavat mitat ovat 23 m² ja 4 m². Hintaa noille lisäneliöille tulee kahdelta ensimmäiseltä matkustajalta n. 100 euroa/hlö.

Norwegian Escape Mini-Suite balcony size

Itse hytin sisustus/kalustus on muutoin sama, mutta suurin ero löytyy kylpyhuoneen puolelta. Mini-Suiten kylpyhuoneessa on iso suihkukaappi, josta löytyy suihku ja kuuden suuttimen voimakas seinäsuihku. Iltatoimia helpottamaan kylpyhuoneessa on myös tupla-allas käsienpesulle, joka ainakin meillä oli ahkerassa tuplakäytössä. Käsienpesualtaan alta löytyy hylly pyyhkeille, yksi vetolaatikko ja kaksi kaappia, joista toisessa on sisällä pieni roskakori. Roskakorista huolimatta kaappiin saa mahdutettua jonkin verran tavaraa. Pyyhkeille löytyy yhteensä neljä telinettä (2-4 pyyhkeelle ovessa, yksi suihkun lähellä ja yksi wc-istuimen yläpuolella), mutta käsipyyhkeille ei ole varsinaisesti ripustamispaikkaa käsienpesualtaan lähellä. Me päädyimme laittamaan käsipyyhkeen oveen roikkumaan, jolloin pestyistä käsistä tippui vesiroiskeita lattialle matkalla kuivaamaan käsiä. Ei ehkä se viisain keksintö.

Norwegian Escape Mini-Suite Bathroom double sinkNorwegian Escape Mini-Suite BathroomNorwegian Escape Bathrobe

Pssst, tähän hyttiluokkaan ei kuulu kylpynuttuja mutta nou hätä. Kylpynuttuja on saatavissa cabin stewardilta, kunhan älyät niitä pyytää.

Norwegian Escape Beach Towel

Niin ja muistas sitten pitää huolta rantapyyhkeistä. Vaihdata ne cabin stewardilla taikka sitten uima-allaskannen vaihtopisteessä. Kadonneesta pyyhkeestä laskutetaan, mikäli pyyheluku ei täsmää hytissä viimeistään reissun viimeisenä iltana.

Norwegian Escape Mini-Suite

Hytissä on minibaari (maksullinen) sekä kahvinkeitin pikakahveineen/teepussukoineen + lisukkeineen. Säilytystilaa on hyvin, joskin osa kaapeista on tilan muotoilun takia melkoisen pieniä. Liukuovikaapistosta löytyy vaatetankopuoli ylähyllyn kera ja hyllypuoli, jossa sijaitsee myös turvalokero. Television alta löytyy pieni säilytyspaikka esim. lehdille, kuten myös parisängyn päädystä. Matkalaukut saa mukavasti parisängyn alle ja parisängyn molemmilla puolilla on näppärästi USB-latauspistoke yövaloihin sijoitettuna. Kampauspöydän luona on useampi sähköpistoke sekä yksi eurooppalainen sähköpistoke, joten suosittelen pakkaamaan jatkojohdon tarvittaessa mukaan. Kampauspöydän tuolina toimii rahi, jonka päällä on irrotettava pöytätaso/tarjotin. Kyseinen tarjotin/taso on sen kokoinen, että se sopii näppärästi myös parvekkeen pöydän päälle antamaan lisätilaa.

Sohva taipuu illalla yhden henkilön vuoteeksi ja yläsänky lasketaan tarvittaessa katosta. Me emme viitsineet pyytää petien purkamista päiväksi, joten tuolla alla näkyvällä asetelmalla ajelimme koko viikon, vaikkakin tikkaat siirsimme päivän ajaksi sivuun.

Norwegian Escape Mini-Suite Bunk bed (2)

Hyttejä löytyy kahdenlaisella pohjaratkaisulla. Toisissa sänky on sijoitettu parvekkeen puolelle ja toisissa sohva, joten kannattaa tarkistaa hyttiä varatessa, että kyseessä on se sinua miellyttävä vaihtoehto.

Mitäs tykkäsin?

Laivan keskikohdassa, kannella 13 sijainnut hytti #13196 miellytti sijainniltaan, sillä se sijaitsi laivan ”ulkonevan” osan kohdalla. Hytistä oli melko lyhyt matka hisseille, eikä kolmea kantta ylempänä olleelta uima-allaskannelta kuulunut musiikkihäiriöitä hyttiimme. Punainen väritys ei minua sävähdyttänyt (enemmän tykkään parvehyttien sinisestä) ja muutoin melko tumma väritys pienensi hyttiä, mutta kyllä siellä viikon asusti. Kylpyhuoneen iso koko oli plussaa ja ainakin itse katsoimme, että saimme lisäneliöiden myötä vastinetta muutamalle maksetulle ekstrasataselle. Mini-Suitesta maksoimme veroineen ja satamamaksuineen 2.956 euroa (aikuiset 1.349 euroa ja lapset 129 euroa), ja kaupan päälle tuli nettiä 250 minuuttia sekä drinkkipaketit (UBP) meille aikuisille.

P.S.: Oletko kylpyammeen ystäviä? Sellaisia löytyy Family Mini-Suite -hyttiluokasta, mutta lapsia saattaa juoskennella enemmän käytävillä, sillä kyseiset hytit sijaitsevat lasten leikkialueen lähellä ja ovat perheiden suosiossa ymmärrettävistä syistä.

No, mitäs tykkäätte hytistä? Olisitko sinä valmis maksamaan 200 euroa/vko enemmän Mini-Suitesta, jossa on neljä lisäneliötä verrattuna tavalliseen parvekehyttiin?

Blogiani voit seurata myös Facebookissa, Bloglovinissa ja Instagramissa. Facebookiin päivitän myös blogin ulkopuolisia kuulumisia, joten sieltä näet ajankohtaisemmin missä meikäläinen milloinkin menee. Niin juu, ja aivan tavismenoa löytyy Snapchatistä nimimerkillä Kthetraveller. Omalla vastuulla sitten. 

Ja Matkamessulippujen voittaja on….

Matkamessut arvonnan voittaja

Random.org kuulkaattes lauloi, sillä ajattelin säästää luontoa ja olla kirjoittamatta 82 kappaletta arvontappuja. Laiska nainen, mikä laiska.

Anyway, onnittelut Petri, joka kirjoitit täällä blogiportaalin puolella haaveilevasi Islantiin pääsystä. Kyllä kelpaisi minullekin tuo kohde ja toivottavasti saat Matkamessuilta mukavia vinkkejä haaveilemaasi kohteeseen. Pistän sinulle piakkoin sähköpostia.

Mukavia messuhetkiä ja kiitos kaikille osallistujille!

Radisson Blu Manchester Airport Business Room & Lounge

Lounge-tyttö tässä vaan, terve!. Meikkiksellä nääs on melkoisen usein palava halu varata hotelli ja huone, johon kuuluu Executive-/Business-/Club Loungen käyttöoikeus. Henkilökohtaisempi palvelu, oma rauha (hyi minua, pakopaikka perusmeiningistä), maksuttomat pienet snacksit ja juomat. Siinäpä syy, miksi olen valmis maksamaan ekstraa hotellihuoneesta.

Anyway, Mitäpä sitä en oman mieheni eteen tekisi… -postauksessa kerroin hieman taustatarinaa niistä syistä, miksi päädyimme pikaisella keikalla lentokenttähotelliin. Voitte uskoa, että yritin katsella mieluisia hotelleja lähempää Manchesteria, mutta perustasoisten loungeoikeudellisten huoneiden hintojen ollessa tuona kyseisenä ajankohtana 400 euroa yöltä rupesi tämäkin lounge-tyttö hieman nikottelemaan. Jotain rajaa sentään. Tiukan tutkimisen jälkeen päädyimmekin siis Manchesterin lentokentän kupeessa sijaitsevaan Radisson Blu Manchester Airportiin, joka maksoi aamupaloineen noin 210 euroa/yö. Aikaisempia kokemuksia minulla ei Radisson Blu -hotelleista ole, joten liityin samalla ko. ketjun kanta-asiakkaaksi.

Erinomainen sijainti

Radisson Blu Manchester Airport sijaitsee sopivasti Manchesterin lentokentän terminaalien 1 ja 2 puolivälissä. Hotelliin pääsee säältä suojassa kulkukäytävää pitkin, ja liukuhihnat auttavat matkantekoa ajoittain. Lentokentän juna-asema sijaitsee hotellin lähettyvillä ja sinne pääsee samoin sisäkautta, joten liikkuminen Manchesteriin on helppoa. Matka Manchesterin keskustaan ei myöskään pitkään vie, sillä nopealla junalla matka-aika on 15 minuuttia. Lentokentällä, aivan ykkösterminaalin oven juuresta löytyy kentän ensimmäisen ja viimeisen lennon välisen ajan auki oleva kauppa, joten sieltä on mahdollisuus käydä hakemassa evästä ja juomaa pikkunälkään illan myöhäisinäkin tunteina.

Radisson Blu Manchester Airport location
Tässäpä sitä kävellään kohti hotellia, hip hei…

Business Class Room

Business Class-huoneet sijaitsevat hotellin ylimmissä kerroksissa ja Business Class -asiakkaiden sisäänkirjautuminen hotelliin tapahtuu 9. kerroksessa sijaitsevan Business Loungen yhteydessä. Huoneemme sijaitsi hotellin sillä puolella, josta oli näkymät kentästä pois päin, joten lentokentän maisemat jäi näkemättä. Olin ensiksi hieman harmissani siitä, että maisema ikkunastamme oli tylsä, mutta eipä Business Loungen ikkunoista näkynyt lentokenttäkään säväyttänyt meikäläistä. Hienoja maisemia on siis hotellin ikkunoista turha hakea.

Radisson Blu Manchester Airport Business Room View from room

Tuossapa se putki, jota pitkin pääsi kävelemään hotelliin. Ei hotellikuljetuksen odottamista, ei ulkona rämpimistä. Parasta.

Radisson Blu Manchester Airport Business Room View from room 2

Näkymä huoneemme ikkunasta toiseen suuntaan.

Radisson Blu Manchester Airport Business RoomRadisson Blu Manchester Airport Business Room BathrobeRadisson Blu Manchester Airport Business Room 2

Business Class huoneemme oli siisti ja melko tilava. Sänky oli sopiva selkävaivaisille yöpyjilleen, eikä siitä ollut pahaa sanottavaa. Kylpynutut ja tohvelit kuului huoneen varustukseen, kuten Nespresso keitin sekä (maksullinen) minibaari. Maksuton WiFi pelitti melkoisen hyvin, joskaan en ehtinyt sitä paljoa testaamaan. Äänieristys oli huippuluokkaa, sillä emme kuulleet yhtään koneiden ääniä sisälle majoittumisemme aikana.

Radisson Blu Manchester Airport Business Room Nespresso

Tuota noin… Kattelkaas tuota pölymäärää tuossa laatikossa. Pölyt näytti kyllä pyyhityn muualta, mutta voisihan tuotakin katsella välillä sillä silmällä. Lasit sentään kiilsivät puhtauttaan.

Radisson Blu Manchester Airport Business Room BathroomRadisson Blu Manchester Airport Business Room Bathroom Products

Kylpyhuone oli tilava ja sieltä löytyi sadesuihkun lisäksi käsisuihku, mutta haukku täytyy antaa suihkunurkkaukselle. Suihkuseinä oli liian pieni, eikä veden menoa kylpyhuoneen puolelle ollut mitenkään estetty reunoin/suihkualtaalla, joten vesi lainehti ikävästi lattian puolelle minun käytyä suihkussa. Liekö ollut suihkuttelijassa vikaa, sillä miehen käydessä samaa ongelmaa ei ollut niin laajasti. Kylpyhuoneen maitolasisessa ovessa näkyi saippuaroiskeita jo saapuessamme, josta pieni miinus.

Business Lounge

Business Loungen front deskin palvelu oli miellyttävää, ja kasvoni muistettiin saman tien. Front deskin sijainti loungen ulkopuolella oli erinomainen, sillä asioitaan ei tarvinnut hoidella loungen asiakkaiden kuullen.  Lounge oli miellyttävän oloinen, istumapaikkoja löytyi paljon ja tilassa oli myös rauhallisia, yhden ihmisen paikkoja sivummalla. Isot ikkunat osoittivat lentokentälle päin, ja aurinkoisena päivänä kaihtimet laskettiin alas auringon paistaessa suoraan ikkunoihin.

Radisson Blu Manchester Airport Business Lounge 4Radisson Blu Manchester Airport Business Lounge 2Radisson Blu Manchester Airport Business Lounge 3

Business Loungen snack-tarjonta oli heikkoa. Päiväsaikaan tuotteita oli hyvin rajatusti, mutta jatkuvasti kylmäkaapissa tarjolla olleesta oluesta annan pikkuplussan.  Illalla ns. cocktail hourin aikaan tarjolle tuli vahvoja alkoholeja sekä kuohu-/valko- ja punaviiniä pienien suolaisten ja makeiden snacksien kaveriksi. Valitettavasti snacksejä toimitettiin melkoisen hitaasti ja liian vähän asiakasmäärään nähden, joten ihmiset joutuivat pyörimään toiveikkaana tarjoilupöytien ääressä ja odottamaan tarjittavaa jopa kymmenisen minuuttia. Henkilökuntaa oli ilmiselvästi liian vähän, sillä pöytiä ei tyhjennetty laseista ja asiakkaat joutuivat viemään itse tyhjät lasinsa ja pullonsa seisovan pöydän nurkalle. Henkilökunta ei myöskään, silloin kun paikalla näkyi, ottanut oikeastaan minkäänlaista kontaktia asiakkaisiinsa, joten Business Lounge oli kaikkinensa palveluiltaan suoranainen pettymys.

Radisson Blu Manchester Airport Business Room Business Lounge

Plussaa periaatteestakin päiväsaikaan vapaasti otettavalle oluelle, vaikkei ko. merkki olekaan suosikkini.

Radisson Blu Manchester Airport Business Lounge 5

Tässäpä kaikki, mitä päiväsaikaan tarjolla oli. Ymmärrän toki, ettei asiakkaita ollut juuri tuolloin, mutta epäilen meiningin aivan sama, vaikka asiakkaita olisi enemmän. Päällimmäisenä fiiliksenä minulle tuli se, että kyseessä oli self-service baari, joka todellakin keskittyi enemmän juomapuoleen.

Radisson Blu Manchester Airport Business Lounge snacks

Ruusut siis Business Loungen sisustukselle ja risut tarjonnalle sekä olemattomalle palvelulle.

Aamupala

Aamupalan söimme hotellin pääravintolassa. Kasvisyöjän näkökulmasta se oli miellyttävän kattava, pohjoismaalaisen oloinen. Ainakin sunnuntaiaamuna tarjolla oli myös ilmaista roseekuohuviiniä. Mies sanoi, ettei hänen munakas/pekoni -eväksiä voinut moittia, muttei ne kuulemma päässeet ihan top kymppiin.

Radisson Blu Manchester Airport BreakfastRadisson Blu Manchester Airport Breakfast 2

Raksujen ystävä kiittää.

Hotellin plussat:

– lentokenttähotelliksi kerrassaan erinomainen sijainti
– Siisti, moderni hotelli
– hyvä äänieristys
– hyvä palvelu: front desk, aamupalaravintola, Business Loungen front desk
– kattava aamupala

Hotellin miinukset:

– Business Loungen tarjonta ja palvelu
– huoneen kylpyhuoneen suihkunurkkaus
– huoneen siivouksen muutama ”unohdus”

Menisinkö uudelleen?

Kyllä, jos tarvitsen lentokenttähotellia juuri tuosta kaupungista, sillä Radisson Blu Manchester Airport on hyvä ja siisti hotelli erinomaisella sijainnilla. En, jos Business Loungen palvelut on tärkeitä.

Blogiani voit seurata myös Facebookissa, Bloglovinissa ja Instagramissa. Facebookiin päivitän myös blogin ulkopuolisia kuulumisia, joten sieltä näet ajankohtaisemmin missä meikäläinen milloinkin menee. Niin juu, ja aivan tavismenoa löytyy Snapchatistä nimimerkillä Kthetraveller. Omalla vastuulla sitten.