Karibian risteily: Ensikuulumiset

No heipsistä vaan, takaisin täällä kylmässä Suomessa ihmettelemässä olotilaa. Saavuttiin eilen takaisin ja nyt painetaan jet lagia kuriin kovin ottein. Kertaryminällä paikalliseen aikaan (kohteesta ja kellonajasta riippuen pikku päikkärit on sallittu) ja suklaata kouraan, niin se on siinä. Nyt kroppa huutaa hoosiannaa, sisällä väräjää ja olo on kuin olisi ollut eilen bilettämässä. Mutta hah, olen sentään takaisin töissä, eikä otsapantaakaan kiristänyt eilen, kun näki säälittävän pyykkivuoren. Loma teki siis tosiaan hyvää meille kaikille.

Facebook-sivujani seuraavat varmaan näkivät ja lukivat, miten meidän Karibian risteily sujui. Kaunis ja aurinkoinen keli loisti poissaolollaan lähes kokonaan, mutta risteilyn kahtena viimeisenä päivänä saimme sentään nauttia niistä keleistä, joita lähdimme hakemaankin. Tuskaa lievitti sentään hieman se, että jäimme vielä vuorokaudeksi Miamiin ottamaan ihan levon ja olemisen kannalta. Kannattaa muuten kaikkien muidenkin pohtia moista vaihtoehtoa, sillä se tasaa hieman risteilyltäpaluujärkytystä.

Järkytyksestä puheenollen, laivallamme oli norovirusta, tai ainakin hyvin vahva epäily siitä, joten risteilyn luonne muuttui hiukkasen loppupäivistä. Henkilökunta puuttui onneksi tiukoin ottein tilanteeseen ja sairastuneiden määrä jäi luultavasti pieneksi. Voitte kuitenkin uskoa, että meikä kiipeili aluksi seinille ja näki silmissään vain sen pahimman vaihtoehdon: loppumatkan hyttikaranteenin ja pilalle menneen kotimatkan. Onneksi perheemme selvisi pelkillä henkisillä traumoilla. Olihan se nyt hirveää, kun meitä matkustajia kohdeltiin taudintartuttajina, eikä ruokaa saanut ottaa itse buffetissa. Ja tähän perään vielä silmäniskuhymiö, joita en vieläkään suosi postauksissani.

Anyway, väsy painaa ja pää kumisee tyhjyyttään, joten olkoon ensikuulumiset tässä. Alla vielä muutama kuva reissultamme.

St Thomas

Ensimmäinen kohteemme, St. Thomas ja Magens Bay Beach.

Magens Bay Beach (2)Magens Bay Beach 2St Thomas Port

Tämmöiset näkymät hyttimme parvekkeelta St. Thomasissa.

Alla meikkis toisessa satamassa, Tortolassa.

Kthetraveller Norwegian Escape

Bahaman Nassau (kuvat alla) ei kuulu meidän lemppareihin, mutta komiaa merivettä siellä on, vai mitä?

Nassau LighthouseNassau Bahamas

Sen vaan sanon, että ilmoitin jo miehelleni haluavani jonnekin lämpimään tänä talvena. Sen verran koville otti pimeän ja kylmän talven miettiminen Miamin lämmössä, uima-altaan äärellä. Saas nähdä mihin päädymme ja milloin.

Blogiani voit seurata myös Facebookissa, Bloglovinissa ja Instagramissa. Facebookiin päivitän myös blogin ulkopuolisia kuulumisia, joten sieltä näet ajankohtaisemmin missä meikäläinen milloinkin menee. Niin juu, ja aivan tavismenoa löytyy Snapchatistä nimimerkillä Kthetraveller. Omalla vastuulla sitten.

Karibian risteily: Terveisiä Miamista!

Surprise, täällä taas ollaan, kolmatta kertaa Miamissa! Taitaapis muuten olla viides lokakuussa heitettävä viikon mittainen risteily, joten kyllä huomaa, mikä on meidän perheen lempikuukausi matkustaa. Syitä on muutama: Koulujen syysloma, tarpeeksi lämpimät/kuumat kelit kohteissa ja alemmat risteilyhinnat. Se haitta tosin näissä lokakuisissa Karibian risteilyissä on, että hirmumyrskyt sun muut puhurit saattavat siirtää lähtöajankohtaa, muuttaa laivojen reittejä taikka tehdä matkanteosta vähemmän tasaista, mutta ainakin meillä moisesta on ollut haittaa ainoastaan yhden kerran. Tuo kerta oli lokakuussa 2014, kun itäisen Karibian risteily vaihtui läntiseksi kesken matkanteon. Kyllähän se harmitti, kun mm. kauan haaveiltu Maho Beach jäi kokematta, mutta mikäs siinä oli nauttiessa hulppeasta sviittimatkustamisesta ja kuumista keleistä toisaalla.

Anyway, päätimme tälläkin kertaa majoittua lentokenttähotelliin. Olisihan minulla ollut haluja majoittua superhulppeaan hotelliin lähemmäs satamaa, mutta hotellien vanhoja sisustuksia katsellessa jouduin plaraamaan sen verran hotelleja, että ne minua vihdoin ja viimein miellyttäneet hotellihuoneet menivät kirkkaasti yli budjetin. Siinä mielessä kyllä inhoan Jenkkilää, että näiden sisustusmaku ja huoneiden kunto/siisteys on jotain ihan eri luokkaa kuin vastaavan tasoisten hotellien Euroopassa. Harvoin sitä viitsii maksaa 200-300 euroa perheen yöstä siitä, että kädet liimautuvat pienesti huoneen ovia koskiessa ja sänkyjen alle ei uskalla kurkkia, joten lentokenttähotelli perheellemme on sentään hinta-laatusuhteeltaan parempi. Tähän perään vielä pienesti närkästynyt muistutus siitä, että Aasiassa samalla yöpymishinnalla saa suoranaista luksusta. Well, näillä mennään ja on tämä Pullman hyvin siisti ja sängyt ihanan pehmoset.

Pullman Miami Airport Hotel

Pullman Miami Airport

Onhan tämä hotelli melkoisen ”peruspaikka”. Sen verran epäluuloisena tänne majoittauduin, että pistin miehen ostamaan UV-taskulampun ennen matkaa. Sillä lampulla meikä sitten ratsasi sängyt ennen matkalaukkujen purkamista, mutta onneksi hotelli selvisi sänkytarkastuksesta. Muita paikkoja en uskaltanut ruveta syynäämään ihan siitä syystä, että liika tieto lisää tämän basillikammoisen naisen tuskaa.

Maxell UV-taskulamppu

Mielenrauhoittaja.

Täällä me tosiaan ollaan tasailtu jet lagiä pari päivää, eikä ohjelmaan ole kuulunut muuta kuin uima-altaalla löhöilyä ja shoppailua. Miami Dade-Coyntyn suurimmalla ostoskeskuksella Dolphin Mall’lla vierähtikin perjantaina useampi tunti, sillä liikkeet suorastaan huusi meitä piipahtamaan sisälle ja kortti vinkui.

Piakkoin me sitten vaihdetaankin majapaikkaa ja astutaan vuoden vanhan Norwegian Escapen sisuksiin. Päivittelen sieltä kuulumisia matkan etenemisestä ainakin Faceen, joten kannattaa pistää meikä seurantaan, jos Karibian risteilyt kiinnostaa.

Blogiani voit seurata myös Facebookissa, Bloglovinissa ja Instagramissa. Facebookiin päivitän myös blogin ulkopuolisia kuulumisia, joten sieltä näet ajankohtaisemmin missä meikäläinen milloinkin menee. Niin juu, ja aivan tavismenoa löytyy Snapchatistä nimimerkillä Kthetraveller. Omalla vastuulla sitten.

Helein Biotin+: Vahvemmat kynnet ja hiukset, totta vai tarua?

Yksi ennakkoluuloinen nainen täällä taas, terve! Minä myönnän ihan suoraan, ettei kauneusravintolisät ole kuuluneet omaan elämään ihan siitä syystä, etten ole uskonut niiden tehoon. Katteettomia lupauksia ja tuunattuja mainoskuvia, joissa hyvinvoiva tukka hulmuaa tuulessa ja kynnetkin paistaa niin huoliteltuina. Tottahan toki kyseiset kuvat on otettu sen jälkeen, kun kampaaja on tuunannut hiuksia tovin jos toisenkin ja ammattilainen on hoitanut vimosen päälle kynnet esiteltävään kuntoon. Vielä päälle vanha kunnon Photoshop, niin jo näyttää kauneusravintolisä toimivan. Komia hinta pikkuisesta pilleripurkista ja niiden sisällä olevista tableteista, joita olisi syötävä vähintään kolmisen kuukautta, jotta teho alkaisi näkyä? Ei kiitos.

Ah, tätä naisen elämää!

Kynteni ovat kärsineet kiitettävästi jatkuvasta kynsilakka/kynsilakan poisto-rumbasta ja tuttua on ollut liuskoittuvat ja helposti katkeilevat, ohuet kynnet. Värjäysrumba, stressaava elämä ja päivittäinen pesu on näkynyt ja tuntunut tukassa, joten ohut ja katkeileva takkutukka on täällä hyvin tuttu juttu. Olen kärsinyt moisista vaivoista vuosia, mutta tyytynyt jo kohtalooni, sillä kauneusravintolisät ovat tuntuneet suoranaiselta hömpältä, enkä muita apuja ole viitsinyt netistä tutkia.

Helein Biotin+

Helein Biotin+

Kotimainen Verman muisti tätä naista taannoin pienellä tuotepaketilla, jossa oli mukana mm. Heleinin hiusten ja kynsien hyvinvointia edistävä Biotin+. Mikäs siinä, sillä ei minulla ollut mitään menetettävää kun otti huomioon lähtöasetelmat. Biotin+ lupasi näyttävät hiukset ja vahvat kynnet, sillä biotiinilla kerrottiin olevan tärkeä aineenvaihdunnallinen merkitys ja sen vahvistavan kynsiä ja hiuksia. Eikä siinä vielä kaikki, kuten Tvinsissä tupataan mainita. Yhdestä tabletista löytyisi mukava määrä sinkkiä ihon ja limakalvojen hyvinvointiin, sekä kysteiini aminohappoa antamaan osaksi ihon tukirakenteelle kestävyyttä ja joustavaa. Paljon lupauksia yhdestä tabletista, sanon minä.

Tällainen olen, näin syön

Kasvissyöjänä ruokavalioni on melkoisen terveellinen ja proteiinit saan milloin mistäkin. Koska kala on totaalinen nou nou, ei meikäläinen saa Omega-3:a, mutten myöskään popsi varmaankin tärkeitä kalanmaksaöljypillereitä. Hyi siis minua. Pähkinöitä rakastavana ja monivitamiinia popsivana jonkin sortin hyvinvointi lienee taattu, mutta muutoin ollaan melkoisen pohjalla ja tarttis varmaan tehdäkin jotain tässä iässä. Tuohon ruokavalioon minä sitten lisäsin kolme viikkoa sitten päivittäin nautittavan yhden Biotin+ tabletin ja mikä olikaan tulos?

Helein Biotin+ kauneusravintolisä

Surprise!

Viikon jälkeen huomasin kynsieni vahvistuneen kummasti. En uskonut siihen ja pyrin välttelemään kaikkea kynsiä rasittavaa. Päätetyöskentelijänä kynnet joutuivat kuitenkin jatkuvaan rasitukseen naputtelusta, ja kyllähän sitä tuli lyötyä kynsiä milloin mihinkin. Ei katkennut millään, ei! Kahden viikon jälkeen kuurin aloittamisesta kynnet joutuivat tositestiin mökillä. Puun kantoa, kunnon käsitiskivuoroja, vedellä läträämistä ja mikä parasta, kunnon peuhahetkiä lasten kanssa, jolloin taistelimme hellän raivoisasti pomppupallon omistajuudesta. Kaikki edellä mainitut asiat olisivat katkaisseet vähintäänkin puolet kynsistäni ja liuskoittaneet ilkeästi loput, mutta niin ei tapahtunut!

Helein Biotin+ Kynnet

Tadaah! Meikkiksen kynnet mökillä kunnon tiskivuoron jälkeen.

Mites tukka? Kiiltävä, pehmeä, silkkinen ja hyvinvoiva luottokampaajanikin mielestä. Miinusta annan kyllä siitä, että hyvinvoivana ja kiiltävänä tämä ohuthapsitukka tuppaa lähtemään näillä keleillä lentoon ja se taas aiheuttaa sen, että tukkaa on pidettävä useasti kiinni. Eiköhän tuo tukkani vilahda myöhemmin kuvissa, kun pääsen Karibian lämpöön ja kunnon maisemiin.

Ja entäs iho? Atooppinen iho, kasvojen ihon erityisherkkyys, ikä (40+) ja stressi tekee tehtävänsä, joten sitä ihanaa heleyttä odotellessa. Silloin kun lähtee pohjalta ja nukkuu liian vähän, ei voi suuria muutoksia odottaakaan heti. Kaikesta huolimatta lievää kimmoisuutta on havaittavissa erityisesti käsivarsien ihoa tarkastellessa, joten tästä on hyvä jatkaa.

Helein Biotin+ Lumene Gel Effect

Kolme viikkoa kauneusravintolisää nautittuna. Kynsilakkana luottotuotteeni Lumenelta: Pohjalla Gloss & Care 3-in-1 kynnentasoittaja ja päällä Gel Effect kynsilakka (sävy 24).

Kärsitkö erityisesti ohuista, liuskoittuvista ja helposti katkeilevista kynsistä? Biotin+ -kauneusravintolisälle vahva suositus! Kyseiseen tuotteeseen ja muihin Heleiniltä löytyviin kauneusravintolisiin voit tutustua täällä.

Yhteistyössä Verman. Saadusta ilmaispakkauksesta huolimatta mielipide ja testitulos ihka oikea ja oma.

Blogiani voit seurata myös Facebookissa, Bloglovinissa ja Instagramissa. Facebookiin päivitän myös blogin ulkopuolisia kuulumisia, joten sieltä näet ajankohtaisemmin missä meikäläinen milloinkin menee. Niin juu, ja aivan tavismenoa löytyy Snapchatistä nimimerkillä Kthetraveller. Omalla vastuulla sitten.

 

 

Kuulumisia

Helou helou! Niin se vaan on lähtenyt syksy käyntiin ja meikäläisellä on ollut melkoinen aivolukko menossa, mitä blogiin tulee. Kiirettä on pukannut kiitettävästi ja mies-parallani on tykyttänyt otsasuonta taas sen verran pahasti työkiireiden takia, että ihan pelottaa, milloin hän kuukahtaa kaiken sen stressin takia. Mitäpä tuohon enempää sanomaan, harmittaa ja surettaa vietävästi kun seuraa ihmistä niin läheltä. Olisipa pari valittua sanaa sanottavana nykypäivän työelämästä ihan yleisestikin (ei siis miehen jutuista), mutta suljen sanallisen arkkuni.

Mökillä 2

Anyway, oma henkinen jaksaminen on ollut sellainen sekalainen. Viime syksynä ja keväällä jyllänneet negatiiviset asiat on pikku hiljaa tasoittunut ja meikäläisen kasvoille on palannut ihan itse tuleva hymy. On ollut ihanaan huomata joskus hymyilevänsä ihan itsekseen ilman sen kummempaa syytä ja sehän piristää tätä naista. Väsy on välillä melkoisen kauhia, mutta työstressi on laantunut ja tilalle on tullut ruudun-tuijotusvalvominen. On se vaan kumma, ettei sitä läppäriä saa tarpeeksi ajoissa kiinni illalla, vaan nukkumaan mennään läppärin sammuttamisen jälkeen. Miksi? On ollut nääs melkoisen iso projekti löytää meikäläiselle The mekko!

Mökillä järvimaisema

Myönnän ihan suoraan, että oma henkinen hyvinvointi on tasan tarkkaan kiinni siitä, miten tyytyväinen olen itseeni. Takaraivossa riipii vietävästi jos en ole liikkunut, tunnen itseni plösöksi ja vaatteetkin on mitä on. Minä saan ihmeellistä virtaa ja tyytyväisyyttä itseeni, kun tuunaan itseni nätiksi ja puen päälle jotain sellaista, joka imartelee vartaloani. Silloin näillä vuosikymmenillä tulee taas sellainen tunne, ettei peliä ole vielä menetetty. Kyllä. Vanheneminen sucks, mutta näillä mennään.

Anyway, siitä mekosta sen verran, että joka suuntaan pieni kokoni aiheuttaa sen, ettei vaatekaupoista löydy kovinkaan hyvää vaatevalikoimaa ja minun on turvauduttava nettikauppoihin. Illat meni metsästäessä The mekkoa ja eihän sitä ihan onnistuttu. Toissailtana kuitenkin pistin tilaukseen Zalandolta kaksi tylsänväristä (mustaa) mekkoa, joten saas nähdä ovatko minkään näköisiä ja kokosia kunhan saapuvat postissa. Kiirettä on pukannut tuon tilauksen kanssa, koska mekkoa tarvittaisiin jo tässä kuussa. Se on nimittäin niin, että Karibian risteilyä pukkaisi piakkoin!

Mökillä kanto

Hyi minua, kun en tunne kovinkaan paljoa innostusta ko. reissusta. Juttelin työkaverini kanssa töissä tulevasta reissustani ja eräs keskustelun kuullut vieras henkilö oli aivan ihastuksissaan ja Vau-fiilareilla. Olin suorastani hämmästynyt hänen reaktiostaan, enkä osannut oikein yhtyä hihkumiseen. Meille nuo karibian-risteilijät alkaa olla niin peruskauraa, ettei ne tunnu sen erikoisemmilta kuin astuisi Viikkarin tai Siljan laivoille. Surullista sinänsä, mutta eiköhän meikä innostu kun ollaan taas katselemassa lähtöä Miamista oman hytin parvekkeelta. Jotain uutta reissaamisessamme tällä kertaa kuitenkin on, sillä olemme laivayhtiön ylimmällä kanta-asiakkuustasolla tuolloin. Etuihin kuuluu mm. ilmainen kulissien takainen kierros, joten pääsemme katsastamaan, mitä kaikkea karibianristeilijällä tapahtuu henkilökunnan tiloissa. Eiköhän siitä löydy jotain kerrottavaa teillekin aikanaan, sillä homman on vaan toimittava saumattomasti kun matkustajia on yli 4.200.

Mökillä koivuMökillä puolukkaMökillä sienet

Mitäs muuta? Tätä kirjoittaessa olen kesämökillämme, kuten kuvista näkyy. Yleensä mökki on laitettu talvikuntoon jo aiemmin syksyllä, mutta nyt on aika nauttia syksyn pimenevistä illoista metsän keskellä. Onhan se melkoinen projekti raahautua tänne rankan työviikon jälkeen, mutta joskus on vaan hyvä paeta kaikkea hälinää järven äärelle ja metsän keskelle, pysähtyä kuuntelemaan luonnon hiljaisuutta ja tuntea rakkaiden ihmisten läsnäolo. Mikään tässä maailmassa ei voita hyviä ja rakastavia ihmissuhteita. Niistä saa niin uskomatonta virtaa, että kaikki kiireet ja arjen murheet jää kakkoseksi.

P.S.: Hyvinvoinnista puheen ollen, sain Vermanilta testattavaksi Helein-ravintolisää. Toimiko? Siitä myöhemmin omassa postauksessa.

Blogiani voit seurata myös Facebookissa, Bloglovinissa ja Instagramissa. Facebookiin päivitän myös blogin ulkopuolisia kuulumisia, joten sieltä näet ajankohtaisemmin missä meikäläinen milloinkin menee. Niin juu, ja aivan tavismenoa löytyy Snapchatistä nimimerkillä Kthetraveller. Omalla vastuulla sitten.

Asuntomurto Espanjassa, miten kävi?

Voi, onpa rauhallinen ja turvallisen oloinen alue! Korkeat aidat ja lukolliset portit. Lapsiperheitä ja kaikkea. Täällä on hyvä olla ja ei täällä kyllä voi mitään tapahtua. Klassiset, viimeiset sanat.

Niinpä niin, kaiken piti olla niin rauhallista ja turvallista, niin kuin koto-Suomessa konsanaan. Voi, kuinka märkä rätti naamalle röpsähtikään heti ensimmäisenä aamuna, kun heräsimme paratiisilta vaikuttavassa paikassamme.

Miraflores Beach & Country Club1 Miraflores Beach & Country Club turvallisuus

Näin kaunista korkeiden aitojen sisällä, lukittujen ovien takana.

Missä meidän tavarat?

Mies oli säilyttänyt hänelle tärkeitä lääkkeitään ja muita tavaroita isommassa laukussa, jonka paikka oli yöpöydän alla. Sieltä mies alkoi etsiä aamulla laukkuaan ja pyöri ihmeissään ympäri kämppää. Heräsin itsekin moiseen ihmettelyyn ja yritin rauhoitella. ”Kyllähän se nyt jossain on, et vain muista minne olit sen laittanut”. Pieni ihmetys minulla kuitenkin itselläni oli, sillä olin nähnyt kyseisen laukun nököttävän yöpöydän alla edellisenä iltana. Siinä sitten metsästettiin laukkua ja avasin makuuhuoneessamme olleen liukuovikaapiston. Kappas. Missäs onkaan minun Guessin käsilaukkuni? Se, jonka olin tuohon turvakaapin päälle laittanut?. Raivokas kiertely ympäri kämppää ja sitten minulla heräsi pieni epäilys, kun näin sohvalle asetellut pyyhkeet ja tyynyn.

Minä: Kulta, nukuitko sinä tuossa sohvalla viime yön?
Mies: Joo, mulla oli hirveän kuuma.  En vaan pystynyt nukkumaan makkarissa, joten menin tohon sohvalle nukkumaan keskellä yötä kun siinä oli vilposempaa.
Minä: Mites tuota tuo partsin ovi. Oliko se auki?
Mies: Ihan pienesti se vaan oli raollaan, että happi liikkui. Ei siitä kukaan ole voinut tulla kun se oli niin pienenä. Kyllä mä olisin herännyt.
Minä: ******. En kirjoita tähän auki sitä kirosanaa, joka suustani pääsi tuolloin.

Kaikki tietää tässä vaiheessa varmaan, mitä laukuillemme oli tapahtunut.

Soittorumba

Voitte uskoa, että järkytys oli valtava. Mies hihkui onnessaan, että turvakaappiin laitetut passit ja lompakko rahoineen, läppärit ja puhelimet oli tallella, mutta minä kiipesin seinille.  Minulle ei ollut tullut mieleenikään, että käsilaukkuni lähtisi varkaan matkaan keskellä yötä, joten laukussani oli mm. lompakkoni. Lompakossa oli puolestaan rahaa, luottokortteja, ajokorttini, pankkitunnukset ja HSL:n matkakortti. Kädet tärisi, itketti, vihastutti niin valtavasti, että yritin kaivella kykenemättömässä olotilassa kännykästäni kortinsulkunumeroa. Tuskaisen etsimisen jälkeen se löytyikin, ja puhelin tuntui ottavan tuskallisen hitaasti yhteyttä sulkupalveluun. Nuo sekunnit olivat varmasti elämäni pisimmät. Milloin varkaus oli tapahtunut? Kuinka monta tuntia korttiani oli pystyttykään vinguttamaan tässä välissä? Ja pyhät hyssykät, MIKSI ME EMME OLLEET HUOMANNEET YHTIKÄS MITÄÄN?!!!

Costa Del Sol Espanja

Sulkupalvelussa oli onneksi ymmärtäväistä ja rauhoittavaa porukkaa. Kait heidät on siihen koulutettu. Minä itkin, yritin pitää itseäni kasassa. Yritin muistella niitä luottokorttejani, mutta kait sitä olisi tiennyt niistä enemmän, jos olisi ollut lompakko nenän edessä! Pankkikortti, Visa, Diners Club ja joku muu. Mikä? Onneksi sopersin itkun välissä jotain K-kaupasta ja korttisulkupalvelun henkilö auttoi hieman ja kysyi, olisiko kyse kenties MasterCardista. Sen se oli pakko olla. Olo rauhoittui, kun mies puhelimen toisessa päässä vahvisti korttien olevan nyt suljettu ja uusien korttien tulevan sitten aikanaan postissa.

Me yritimme jäsennellä, mitä muuta matkaan oli lähtenyt. Mitä miehen laukussa olikaan ollut ja mitä muuta siellä käsilaukussani oli ollut. Meikkipussukka ja sitten siellä taisi olla se hätäpussukka. Niin juu, se hätäpussukka!

Meille kävi  pienoinen tapahtuma vuonna nakki ja miekka. Lentokone, jolla meidän piti matkustaa takaisin Suomeen, oli jouduttu vaihtamaan pienempään versioon jostain syystä. Niin vaan kävi, että pari meidän perheestä muutaman muunkin matkustajan lisäksi joutui jäämään yöksi lähtökaupunkiin ja reititettiin lentoyhtiön kustantamana toista kautta koti-Suomeen. Mies jäi toisen lapsen kanssa siis lähtökaupunkiin, taksimatkat maksettiin, lyhyt yöpyminen hotellissa ja lentomatka kiertokautta kotio. Minä sain kotiavaimet ja turvalukon avaimet itselleni ja pääsin kotiin, mutta tuolloin opimme yhden asian. Mikään ei ole koskaan varmaa, ja mukana on aina hyvä olla kahden kotiavaimet ja kaksi turvalukon avainta. Tänä päivänä minä kutsun tuota kotiavain/turvalukkoavain-pussukkaani ”hätäpussukaksi”, ja se kulkee mukanani matkoilla. Niin, että tuo pussukka taisi olla varkaan matkassa.

Jaa-a. Taloyhtiön säännöt sanoo, että kaikki avaimet on oltava tallella jos ja kun asunnosta muuttaa pois. Onhan se ymmärrettävää ja nyt ei näköjään kaikki ollut enää tallella. Mies kaiveli netistä numeroa vakuutusyhtiölle ja ei kun selvittämään, mitä kotivakuutukseemme kuuluukaan. Vakuutusyhtiö otti kaikki tiedot ylös vahingostamme, mutta lupasimme sitten selvittää myöhemmin loput, koska meillä ei ollut oikeasti vielä selvillä kaikkea vahinkoa. Vakuutusyhtiö oli siis hoidettu, kortit suljettu ja me rupesimme tutkimaan sitä, miten voisimme asiasta ilmoittaa Miraflores Beach & Country Clubin vastaanottoon. Se aukesi vasta kello 10.00, joten emme voineet muuta kuin ruveta syömään aamupalaa pienessä hiljaisuuden ja hämillisyyden vallassa. Lapset otti ihmeen rauhallisesti ja toisaalta myös mekin. Asia oli hoidettu varkaan puolelta niin siististi, ettei olo tuntunut törkeän (?)  rikoksen uhriksi joutuneelta. Miten kummassa näin kävi?

Ja jösses. Minä nukuin puolialasti sängyssä, jonka vieressä varas operoi. Oliko hän mies? Millainen? Katseliko hän minua, paljasta vartaloani? Tuskin tarvitsee enempää selitellä tuntemuksiani?

Miraflores Beach & Country Club kaapisto

Tuossa sängyssä minä nukuin puolialasti yöllä. Tuon yöpöydän alla oli mieheni laukku, joka vietiin ja tuossa liukovikaapiston luona murtovaras operoi.

Äiti, tuolla ulkona puhuttiin poliisista!

Olinhan minä kuullut melkoista mölinää ulkona, mutta ajettelin vain porukan olevan hieman eloisempia alakerran terassilla. Lapsi kuitenkin vannotti, että ulkona oli mainittu sana ”police”, joten menin parvekkeellemme ja näin ison porukan keskustelevan ympyrässä. Selvisi sitten, että emme olleet ainoita varkauden uhreja. Porukka pyysi meidät alas.

Menimme alas ja kävi ilmi, että saman talon neljässä eri asunnossa oli käyty yön aikana, eikä kukaan ollut huomannut mitään erikoista. Laukkuja oli hävinnyt, rahaa myös ja yhdeltä reppanalta ihka oikea Rolex. Keskustelu oli hieman hankalaa, sillä porukassa oli mm. hollantilaisia ja italialaisia, mutta sen verran saimme kuulla, että osa tavaroista oli löytynyt puutarhan alueilta leviteltynä ja niin myös löytyi meidän laukut, vajaana tosin. Tuon lisäksi naapurimme nainen ilmestyi kalmankalpeana huoneistomme ovelle myöhemmin. Hänen parvekkeeltaan oli löytynyt sinne kuulumaton pussukka, ja siellähän möllötti meikäläisen Ladyshaver. Enpä tiennyt senkin lähteneen varkaiden matkaan, mutta se oli hylätty ilmiselvästi melkoisen nopeasti naapurin puolella. Yksi parvekkeellamme kuivumassa ollut rantapyyhe jäi sille tielleen.

Mies sai lääkelaukkunsa takaisin ja varkaan matkaan, tai kadoksiin, jäi bluetooth-kuulokkeet. Minä sain käsilaukkuni takaisin lähestulkoon kaikkine sisältöineen, mutta lompakossa olleet 25 euroa lähtivät varkaan matkaan.  Hieman korupussukaltani näyttävää hätävarapussukkaani ei löytynyt etsinnöistä huolimatta, joten lukkojen uusiminen oli edessä.

Asiointi lomakohteen ja espanjalaisen poliisin kanssa

Kymmenen maissa menimme kertomaan asuntomurrosta Miraflores Beach & Country Clubin vastaanottoon ja kyselemään neuvoja, miten edetä asiassa. Olimme saaneet jo vakuutusyhtiöltä neuvon tehdä ilmoituksen asiasta poliisille, sillä tarvitsimme sieltä todisteeksi poliisiraportin. Nainen vastaanotossa oli ymmärrettävästi järkyttynyt, mutta rauhoittelimme häntä ja kerroimme, ettei heidän toiminnassaan ollut mitään väärää ja emme epäilleet heitä mistään. Nainen otti tiedot ylös, soitti poliisille ja antoi meidän keskustella poliisin kanssa. Tapahtuma raportoitiin poliisin tietojärjestelmään puhelinkeskustelun välityksellä, ja meidän tehtäväksi jäi käydä hakemassa raportti Fuengirolan poliisiasemalta 24 tunnin sisällä. Vastaanotosta hälytettiin vielä alueen oma vartiointiyritys tarkistamaan huoneistomme ja tekemään omat tutkimuksensa, joten keskustelimme heidän kanssaan vielä ennen poliisiasemalle lähtöä.

Saimme Miraflores Beach & Country Clubin vastaanotosta kartan, jossa neuvottiin poliisiaseman paikka. Löysimme jonkin matkan päästä poliisiasemasta parkkihallin, johon jätimme auton ja talsimme poliisilaitokselle. Vuoronumero neuvosta kouraan ja ei kun odottamaan. Tuskallinen, pitkä tunti odottelua, jonka aikana elimme epätietoisuudessa. Oliko meidät unohdettu? Olimmeko sittenkään oikeassa paikassa? Ei muuta kuin odottelua ja muutama jätski sekä limu lähikaupasta.

Spanish Police

Vihdoin kävi kutsu huoneeseen, jossa odotti meitä nuori poliisi, jonka englannin kielen taito oli hieman vajavaista. Minä pelkäsin poliisia ja sitä, että passeissamme olisi jotain vikaa. Siellä huoneessa me yritimme keskustella jotain (poliisi oli kuulemma innoissaan tulossa Suomeen joulukuussa) ja minä pohdin lasten kanssa sitä, kuinka monta leimaa saisimmekaan papereihin poliisi toimesta. Niin juu, ja olimmeko sittenkään oikealla poliisiasemalla? Joutuisimmeko hirveään kuulusteluun, kun olimme nyt joutuneet rikoksen uhriksi? Löytyisikö meidän rikosilmoitusta sittenkään, kun poliisi oli niin hiljaa?

”Ok, here it is. I used google translator. Sorry.”

Ja me suomalaiset luimme silmät pyöreinä tietokoneella ollut raporttia. Pyhät hyssykät, me emme ymmärtäneet siitä oikeastaan mitään. Miehen nimi oli oikein ja se, että olimme Suomesta. Lomakohteenkin nimi oli oikein, mutta sitten translator antoi semmoista tarinaa, että ymmärsimme meiltä viedyn juuri ne tavarat, joita meiltä olikin viety. Ei siinä auttanut kuin nyökätä hämillisenä, sillä isompi kommunikointi poliisin kanssa olisi ollut hänen vajavaisen kielitaitonsa takia suoranainen mahdottomuus. Meillä oli käyty yön aikana ja meiltä oli viety tavaraa. Piste. Se sai tässä tapauksessa riittää.

Loppuloma meni useamman puhelun ja avainasian selvittämisen kanssa. Sovimme taloyhtiön isännöitsijän kanssa lukkojen uudelleensarjoituksesta ja turvalukon vaihtamisesta tiettynä päivänä ja nukuimme loppuyöt lomakohteessamme visusti ikkunat ja parvekkeen ovi kiinni. Niin juu, ja hemmottelimme itsejämme ihanilla parvekeaamiaisilla joka aamu.

Lomaosake aamiainen

Asiointi vakuutusyhtiön ja korttiyhtiöiden kanssa

Olimme siis tehneet alustavan vahinkoilmoituksen vakuutusyhtiölle tuoreeltaan, mutta jäimme odottamaan lopullisia kustannuksia vahinkoilmoitukseen. S-Pankki veloitti pankkikortista ja Visa-kortista molemmista 10 euroa uusintakuluina. Diners Club veloitti ensin, mutta näytti poistaneen veloituksen hyvältä (?) asiakkaaltaan oma-aloitteisisesti muutaman päivän päästä. MasterCard ei veloittanut minulta mitään. Vahinko koostui siis 20 euron kortin uusimiskuluista, 25 euron käteisestä, bluetooth-kuulokkeista, lukkojen vaihdoista ja poliisilla käymisestä johtuneista parkkikuluista 3,50 euroa. Viikon lomailun jälkeen kodin postilaatikossa odotti jo pankkikortin ja luottokorttien uudet pin-koodit, itse kortit tupsahtivat postissa muutaman päivän päästä siitä. Ns. kortitonta ja rahatonta aikaa minulle ei tullut ollenkaan, joten elämäni ei hankaloitunut senkään puolesta paljoa. Meikkisudit ja tietyt meikit meni uusiksi, koska meikkipussin sisältöä oli levitelty, mutta niistä en viitsinyt ruveta vääntämään vakuutusyhtiön kanssa.

Teimme vakuutusilmoituksen netissä kaikkine kuitteineen ja poliisiraportteineen 11.9. Päätöksen saimme asiassa 21.9. Kaikki korvattiin täysmääräisenä, miinus omavastuuosuus 150 euroa.

Mijas

Mitä opimme?

Tapahtuma ei jättänyt minuun suurempaa traumaa kuin sen pohdinnan, mitä varas oli nähnyt minusta. Olen äärettömän onnellinen siitä, ettei kukaan meistä herännyt varkaan visiittiin sillä saattaa olla, että olisimme päässeet hengestämme tuona yönä. Turvalliseksi nähty aluekaan ei ole turvallinen, sillä varkaat voivat varata huoneiston loma-alueen sisältä ja operoida aivan rauhassa täsmäiskuna. Olen kantanut aina ihan vähäisen määrän käteistä lompakossa varkaiden takia, joten käteisen menetys tällä kertaa ei ollut kummoinen ja se pelasti suuremmalta mielipahalta. Murrosta lähtien olen laittanut lompakkoni turvasäilöön aina, kun sitä ei ole ollut tarvetta kuljettaa mukana. Ikkunoita ja parvekkeen oviakaan emme pidä auki edes raollaan yöaikaan, vaikka huoneisto/hotellihuone sijaitsisi kuinka korkealla tahansa ja alue vaikuttaisi turvalliselta. Kaikki tärkeät puhelinnumerot, myös vakuutusyhtiön puhelinnumero, pidetään kännykän muistissa ja mikä tärkeintä, myös se numero, johon pystyy soittamaan ulkomailta. Moisten numeroiden kaiveleminen netistä järkytyksen vallitessa ei ole maailman helpoin juttu, sanon minä.

Onko muita samanlaisen murron kohteina olleita? Muita rikoksen uhriksi ulkomailla joutuneita? Millaista oli poliisien/vakuutusyhtiöiden kanssa asioiminen?

Blogiani voit seurata myös Facebookissa, Bloglovinissa ja Instagramissa. Facebookiin päivitän myös blogin ulkopuolisia kuulumisia, joten sieltä näet ajankohtaisemmin missä meikäläinen milloinkin menee. Niin juu, ja aivan tavismenoa löytyy Snapchatistä nimimerkillä Kthetraveller. Omalla vastuulla sitten.