Ja taas mennään!

Nyt täytyy myöntää, että on hiukkasen ryytynyt olo. Teimme ensin miehen kanssa viikon reissun Alpeilla, kävimme sen jälkeen muutaman päivän töissä, rahtasimme luumme Pori Jazzeille viikonlopuksi ja nyt sitten lähdemme huomisaamuna koko perheen kera Espanjaan. Hiukkasen tiukka tahti, sanoisinko, ja se kuulkaattes näkyy ja tuntuu. Alppireissun jälkeen ensimmäisenä aamuna kodin sängystä herätessäni mietin pitkään pimeähkössä huoneessa, missä hotellissa ja kaupungissa olinkaan. Viime yönä puolestaan heräsin tikkana kolmen maissa ja olin valmis lähtemään lentokentälle. Siinä sitä sitten ihmettelin kello 5.30 saakka, miten minä saan unen päästä takaisin. Onneksi oli lomapäivä.

Finnair Airbus A321

Anyway, mainitsemani Espanjan reissu tehdään 95% lasten ehdoilla. Majoitumme lasten takia jopa huoneistohotelliin, jotta elämä olisi mahdollisimman kodinomaista. Täytyy myöntää, että se tuntuu itse asiassa tässä tilanteessa melkoisen hyvältä. Hääpäiväreissullamme olimme kuitenkin sidottuja kaikenlaisiin aikatauluihin vähintäänkin hotellin aterioidenkin suhteen, joten nyt voimme lomailla, nukkua pitkään, tehdä tai olla tekemättä yhtään mitään. Kaavailussa on kuitenkin ainakin visiitti Gibraltarille, mutta saas nähdä mitä päädytään sitten loppujen lopuksi tekemään.

Epsanjan, kyllä Epsanjan, ei siis kirjoitusvirhettä, loma alkakoon huomenna. Woohoo!

P.S.: Tiesittekös muuten että meikäläisen YouTube-kanavan videoita on katsottu tähän mennessä piirun alle 50 000 kertaa. Ei nyt ihan pöllömpi tulos ihan tavikselta ja ei-tubettajalta, joten tuosta on hyvä jatkaa. Saattaapi jossain vaiheessa tulla ihka oikeaa vlogiakin, mutta se on sitten loppusyksyn juttu.

Blogiani voit seurata myös Facebookissa, Bloglovinissa ja Instagramissa. Facebookiin päivitän myös blogin ulkopuolisia kuulumisia, joten sieltä näet ajankohtaisemmin missä meikäläinen milloinkin menee. Niin juu, ja aivan tavismenoa löytyy Snapchatistä nimimerkillä Kthetraveller. Omalla vastuulla sitten.

Berggasthaus Aescher-Wildkirchli ja Reinin putoukset

Alppireissu, day 1

Se on kuulkaattes niin, että tähän alkuun on pakko lausua muutama mäkättävä sana eräästä lentomatkustajasta. Oikeastaan tämä koskee kaikkia meitä matkustajia, sillä haluaisin puhua hieman lentomatkustamisen kirjoittamattomista säännöistä, niistä pienistä asioista, joilla huomioidaan muut matkustajat. Ei minä en puhu niistä tyypillisistä känniääliöistä, selkänojaan potkivista tenavista tai lastensa vapaista kasvattajista vaan jostain muusta. Meillä oli nääs miehen kanssa käytävä- ja keskipaikka, kun vierustoveriksemme ikkunapaikalle sattui menomatkalla henkilö, jolla oli kyllä lentomatkustamisen pelisilmä hukassa ja pahasti.

Täytyy myöntää, että sorruimme miehen kanssa pyörittelemään silmiämme hiukkasen tälle naiselle, kun hän innostui haluamaan vessaan aivan väärään aikaan. Kun turvavöiden merkkivalo oli sammutettu, mieheni nousi käytäväpaikaltaan ylös ja kaivoi hattuhyllyltä läppärin, niskatuen ja vastamelukuulokkeet. Siinä mies operoi aikansa ja nainen kyllä näki tilanteen, muttei reagoinut yhtään. No, mies istuutui paikoilleen, asetteli niskatuen, laittoi kuulokkeet kiinni kännyyn, avasi läppärin ja näpytteli salasanan. Siinä vaiheessa nainen havahtui vasta haluamaan vessaan. Missä lentomatkustajan pelisilmä ja normaali huomioiminen?!

Noh, eipä siinä vielä kaikki, niinkuin ostoskanavan mainoksissa tupataan sanomaan. Lentoemännät hoitivat tarjoilunsa, nainen tilasi mustikkamehua, joi sen ja tilasi santsikupin. Juomisen sijaan hän jätti pöydälleen täyden mukin mustikkamehua, juuri sille puolelle, jossa minä istuin ja rupesi nukkumaan. Että hyvästi vaan meikäläisen kauneusunet, matka menikin vahtiessa naisen mustikkamehukippoa, joka oli harmillisen lähellä meikäläistä. Yksi vaivainen ilmapomppu ja sitä olisi saanut puhdistella meikäläisen lentovaatteita. Niin että toistamiseen kysymys: missä lentomatkustajan pelisilmä ja normaali huomioiminen?! Pah, sanon minä. Nyt siellä joku tietty ajattelee, että olisin voinut itse siirtää kyseistä mukia, mutten uskaltanut. En ollut ihan oikeasti varma, miten syvässä unessa henkilö on (oli rätti silmillä), joten siinä olisi ollut selittelemistä, jos hän olisi äkännyt meikäläisen sormeilemassa naisen mukia.

Anyway, edellisestä Zürichin lentokentän visiitistä viisastuneena osasimme tällä kertaa suunnistaa nopeammin autovuokraamoon, joskin pientä säheltämistä siinä vieläkin oli. Meiltä ei kyllä heru kehuja kyseiselle lentokentälle miehen kanssa yhtään. Europcarin palvelu oli taasen näppärää ja pian suuntasimmekin jo tarkistamaan vuokra-automme. Muutama lisähuomautus lommuista piti käydä vielä merkkauttamassa paperiin, ennen kuin pääsimme aloittamaan matkamme kohti Euroopan suurimmaksi mainittuja Reinin putouksia. Pysäköinnin hinta putouksilla oli 5 CHF ensimmäiseltä tunnilta, seuraavat tunnit 2 CHF/tunti ja illalla pysäköinti olisi ollut ilmainen.

Reinin putoukset 1

Siellähän ne kohisee. Tuonne mäen päälle sitä olisi varmaan täytynyt rahdata luunsa, jos olisi halunnut saada kenties jonkun ”wau-elämyksen”.

Reinin putoukset 2

Niin tai sitten vaan veneen kyytiin ja tyrskyjä päin. Ei ehkä meikäläisen juttu tuo, pelkuri kun olen.

Niinkuin aiemmassa postauksessa mainitsin, en saanut kyseisestä putouksista oikein mitään irti, muttemme me myöskään pyrkineet hakeutumaan kenties vaikuttavampiin kohtiin putousta. Kävimme popsimassa putousten äärellä sijaitsevassa ravintolassa pienoisen lounaan yhteishintaan n. 22 frangia ja jatkoimme melko nopeasti matkaamme seuraavaan kohteeseen.

Miehen ja minun haaveena oli ollut jo pidempään Rantapallon artikkelissakin esitelty, kallionrinteeseen kiinni rakennettu Berggasthaus Aescher-Wildkirchli. Mitään hinkua majoittua tuonne meillä ei ollut, mutta pakkohan sitä oli päästä katsomaan. Pikkuinen amatöörimatkailija ja prinsessa minussa otti jälleen vallan, kun oletin kyseisen majan olevan kaapelihissin välittömässä läheisyydessä. Minulla oli pelkkä hellemekko päällä, joten päädyin pukemaan mekon alle varmuudelta housut jalkaan. Siihen se varustautuminen villatakin lisäksi sitten jäi. Ei muuta kuin slipareilla matkaan. Jah, niin sitä pitää.

Berggasthaus Aescher-Wildkirchli EbenalpBerggasthaus Aescher-Wildkirchli 0

Kaapelihissi (meno-paluu) Ebenalpin huipulle kustansi meiltä 31 CHF/hlö. Ylhäältä avautui kerrassaan komeat näkymät, mutta ympärillä ruohoa jatkuvasti popsineet lehmät sai meikäläiseltä hieman kritiikkiä. Isojen lehmikellojen kilkatus joka suunnalta alkoi pikku hiljaa häiritsemään tätä puolicitytyttöä ja olinkin oikeastaan iloinen, kun lähdimme talsimaan kohti Berggasthaus Aescher-Wildkirchliä. Juu, ja talsimme (about 20 minuuttia reipasta kävelyä suuntaansa). Ajoittain epätasainen, kurainenkin maasto, pimeä ja kostea luola sekä sellainen alamäki, joka tuntui varpaiden välissä kun jalka tuppasi liukumaan slipareissa mäkeä alas, mutta sliparit pysyi hyvin paikoillaan. Kuran takia meikä käveli reittiä maksihame puoliksi korviin vedettynä, pöksyt jalassa ja sliparit jalassa. Siinä oli vaelluskenkiin ja -asuihin pukeutuneilla turisteilla katsomista ja huomasinpa joidenkin ottavan kuvia kovin paljon minun suuntaani. Eikä ollut muuten mitään tönöä siinä lähettyvillä, joka olisi selittänyt moisen kuvaamisen.

Berggasthaus Aescher-Wildkirchli hikimg 3

Nuin. Hyvin toimi. Melkein. Housut oli komiasti kurassa talsimisen jälkeen.

Berggasthaus Aescher-Wildkirchli hiking 1

Ihan suloisen näköinenhän tuo oli ja ymmärrän, että tuolla vuorilla on parempi kun noilla otuksilla on kilkattimet kaulassa, mutta jösses kun sitä kilkatusta oli AIVAN liikaa. Luulisi reppanoiden kuulon heikentyvän moisesta. Ja eikö ne koskaan lopeta syömistä?!.

Berggasthaus Aescher-Wildkirchli hiking 0Berggasthaus Aescher-Wildkirchli 1Berggasthaus Aescher-Wildkirchli hiking 2

Voitte uskoa, että nieleskelin ajoittain melkoisen isosti ja pitelin vuoren seinämästä kiinni, kun talsin korkean paikan kammoisena kohti kuuluisaa majataloa.

1.454 metriä merenpinnasta sijaitseva Berggasthaus Aescher-Wildkirchli oli juuri yhtä vaikuttava kuin epäilinkin sen olevan. Nautimme täysin siemauksin komeista maisemista ja tunnelmasta, joka meidät vallitsi. Meikä tunsi taas olevansa hyvin pieni ihminen maapallolla ja eipä kyllä ympärillä näkynyt yhtään ihmistä, joka olisi ollut suupielet alaspäin.

Berggasthaus Aescher-Wildkirchli 2 Berggasthaus Aescher-Wildkirchli 3 Berggasthaus Aescher-Wildkirchli 4

Yksi ainoa käsky teille: Käykää!

Berggasthaus Aescher-Wildkirchli menu

Siinäpä joku leipä, jonka mies tilasi Berggasthaus Aescher-Wildkirchlin terassilla. Autoilevana hän ei ottanut kuin muutaman siemaisun oluesta, joka minun täytyi sitten uhrautua juomaan.

Oikeastaan hieman harmitti lähteä sieltä pois, mutta väsy alkoi painaa ja hotelliinkin oli päästävä. Mies oli katsellut meidän reittisuunnitelmaa ennen matkaa ja oli varannut matkan varrelta ihan oivan hotellin, Four Points By Sheraton Panoramahaus Dornbirnin. Hotelli oli luotettava ketjuhotelli, sijaitsi sopivasti kauppakeskuksen vieressä, arvosteltu ihan hyvin Tripadvisorissakin eikä hintakaan ihan huonoin ollut (ilman aamupalaa 108 euroa/yö). Ystävällinen asiakaspalvelu, siistit huoneet ja tasokas kylpyhuone piti huolen, ettemme pettyneet valintaan. Meidän aikana superkallista aamiaista emme ottaneet, sillä tarkoitus oli rahdata aamulla luut mahdollisimman pian tien päälle ja aterioida Liechensteinin puolella. Ja ei, ei kallis hotellibrekkari ollut rahasta kiinni, vaan periaatteesta.

Four Points by Sheraton Panoramahaus Dornbirn Business Room 1 Four Points by Sheraton Panoramahaus Dornbirn Business Room 2

Perustason huone (Business Room). Executive Room olisi ollut ainoastaan muutaman neliön isompi ja tietysti kalliimpi, muttemme ottaneet sitä, sillä mitään lounge-etuja siihen ei olisi kuulunut.

Four Points by Sheraton Panoramahaus Dornbirn Free Water

Ilmaiset vesipullot oli plussaa. Kaikissa hotelleissa vesipullot eivät ole ilmaisia perustason huoneissa.

Four Points by Sheraton Panoramahaus Dornbirn 4 Four Points by Sheraton Panoramahaus Dornbirn Bathroom

Meikäläisen silmää miellyttävä kylppäri.

Siinähän se, meidän ensimmäinen Alppireissun päivä. Sen verran olimme reissustamme ryytyneitä miehen kanssa, että päätimme jäädä huoneeseen, tai hyttiin, niin kuin minä sanon, ja tilasimme huonepalvelusta ruokaa. Miehen Sandwich-ateria ja meikäläisen kasvispasta kustansi palvelumaksuineen yhteensä noin 30 euroa, emmekä katuneet. Ateriat olivat maittavia ja sopivan isoja, eikä mitään moitittavaa löytynyt.

Ei pöllömpi päivä.

Kuis muuten on, onko joku käynyt Reinin putouksilla ja/tai tuolla Berggasthaus Aescher-Wildkirchlissä, kenties vaellellut alueella enemmänkin? Tiedän, että teitä lukjoita on, joten kaikenlaiset vinkit ja suositukset otetaan kommenteissa ilolla vastaan. Niistä on apua muille, jotka suunnittelevat visiittiä kohteeseen.

Blogiani voit seurata myös Facebookissa, Bloglovinissa ja Instagramissa. Facebookiin päivitän myös blogin ulkopuolisia kuulumisia, joten sieltä näet ajankohtaisemmin missä meikäläinen milloinkin menee. Niin juu, ja aivan tavismenoa löytyy Snapchatistä nimimerkillä Kthetraveller. Omalla vastuulla sitten.

Wihii, hääpäivän Alppireissu tehty!

Helouta vaan, kotimaassa ollaan ja ryytyneenä kaikin puolin. Viikon reissu tuntui siltä kuin olisi ollut kaksi viikkoa reissussa, sillä ei me kyllä kovin paljoa möllötetty viikon aikana. Työviikosta ja muista kiireistä johtuen postausten työstäminen vie varmasti aikaa, joten alla pikaiset ensitunnelmat matkalta. Kuvat ovat otettu kännykällä (Samsung Galaxy J5), sillä järjestelmäkameran kuvia on plarattavana valtava määrä, eikä meikäläiseltä kertakaikkiaan löydy nyt energiaa käydä järkkärin kuvia läpi. Pahoittelut siis kuvakoosta ja kuvien laadusta.

Anyway, lensimme tiistaina Zürichiin, josta huristelimme vuokra-autolla katsastamaan Reinin putoukset. Hyi minua kun sanon suoraan, etten saanut Euroopan suurimmaksi vesiputoukseksi tituleeratusta putouksesta mitään irti. Paljon enemmän sainkin seuraavasta kohteesta, kun kiipesimme katsastamaan kallionrinteeseen rakennetun majatalon, Berggasthaus Aescher-Wildkirchlin.

Berggasthaus Aescher

Hah, meikäläinen oli melkoisen koominen näky tuolla rinteillä ja taisipa joku ottaa minusta salakuvankin, mutta siitä lisää myöhemmin.

Ensimmäisen yön yövyimme Itävallan puolella Dornbirnissä, mutta toisena päivänä suuntasimme takaisin Sveitsiin ja yövyimme kaksi yötä historiallisessa viiden tähden hotellissa Grand Hotel Kronenhofissa. Pelkäksi Spa-osastolla lillumiseksi ja syömiseksi lomamme ei sentään mennyt, sillä innostuimme vaeltelemaan vuorilla yhtenä päivänä.

Grand Hotel Kronenhof

Grand Hotel Kronenhof, takuuvarmaa palvelukonseptia.

Grand Hotel Kronenhof Comfort Room

Ja ne ihanan pehmeät peitot!

Muottas Muragl

Jösses noita maisemia vaelluksellamme.

Kaksi päivää Pontresinassa meni hujauksessa ja sen jälkeen suuntasimmekin Gardajärvelle, jossa vietimme seuraavat kolme yötä aivan herttaisessa hotellissa. Palaan tuohon suomalaistenkin suosimaan ja mm. Aurinkomatkojen käyttämään hotelliin myöhemmin, sillä kyseinen hotelli ansaitsee aivan oman postauksensa. Miksikö? Joskus vaan jonkun hotellin palvelut osuu ja uppoaa tähän personoitua palvelua rakastavaan pariskuntaan niin kovasti, että hotellin ovista kävelee ulos hyvin hämmästyneitä ihmisiä.

Villa Nicolli 2

Miellyttävä uima-allasalue ulkona ja Spa + uima-allas sisällä. Kerrassaan mahtava henkilökunta, hymyjä ja… olen sanaton.

Villa Nicolli Romantic Room

Gardajärven kuuma ilmasto haittasi meitä sen verran, että kovin suuria aktiviteetteja emme pystyneet kolmen päivän lomallamme tekemään. Pyöräilimme yhtenä päivänä Arcoon, ja toisena päivänä kiipesimme katsastamaan Bastionin. Noistakin päivistä ja reissuista lisää myöhemmin, mutta kuten sanoin jo postauksen alussa, kiirettä pukkaa.

Muutama päivä töitä ja viikonlopuksi Pori Jazzeille. Ensi viikolla suuntaammekin jo Espanjaan, joten ei sitä ehdi paljoa kotona homehtumaan. Naurettiin tuossa miehen kanssa eilen, että aina me vain näitä menoja täynnä olevia lomia järkkäämme. Oma vika ja lomaryytymys on takuuvarmasti taattu.

Blogiani voit seurata myös Facebookissa, Bloglovinissa ja Instagramissa. Facebookiin päivitän myös blogin ulkopuolisia kuulumisia, joten sieltä näet ajankohtaisemmin missä meikäläinen milloinkin menee. Niin juu, ja aivan tavismenoa löytyy Snapchatistä nimimerkillä Kthetraveller. Omalla vastuulla sitten.

 

 

Meidän häät 7.7.2001

Oli se vaan hyvä, että menimme naimisiin silloin, kun en osannut stressata häistä kovinkaan paljoa. Ei ollut hirveää painetta väriteemasta, kutsuista tai oikeastaan mistään. Nykyään olisi varmasti toisin, vaikka monia elementtejä häistäni ottaisin nykyäänkin omiin häihini.

Mieheni pyysi minua kanssaan naimisiin noin viikko ennen isäni kuolemaa. Isäni ruumiin äärellä sairaalassa mieheni lupasi kyyneleet silmissä rakastaa minua niin myötä- kuin vastoinkäymisissä, sillä emme koskaan ehtineet kertoa ennen isäni kuolemaa vanhemmilleni menevämme naimisiin seuraavana kesänä. Voisi oikeastaan sanoa, että jo tuolloin tunsin meneväni naimisiin mieheni kanssa.

Kaiken sen surun keskellä järjestelimme häitämme ja odotin kauhulla verottajan päätöstä kohtuuttoman törkeästä perintöverosta. Häiden budjetti oli alhainen jo tulevien veroseuraamusten takia, muttei se oikeastaan haitannut, sillä saimme kaiken haluamamme. Minä löysin haaveilemani A-linjaisen hääpuvun Mikkelissä sijaitsevan morsiusliikkeen heinäalesta, jossa myytiin vuokrauksesta poistettavia pukuja edulliseen hintaan. Hunnun ja tiaran hankin häämessuilta seuraavana talvena.

Pienen budjetin takia häät pääkaupunkiseudulla oli nou nou, joten siirsimme häät maalle lähemmäksi vieraitamme. Hääkirkoksi valikoitui minulle hyvin tärkeä Leppävirran kirkko, jossa oma isänikin oli siunattu haudan lepoon. Hääjuhlat puolestaan vietettiin toimintakeskus Niemessä Varkaudessa, josta saimme juhlatilan vuorokaudeksi 750 markan hintaan. Pitopalveluksi valitsimme tutun ja turvallisen, isäni hautajaiset hoitaneen pitopalvelun Leppävirralta.

Kutsuja väsättiin pitkään ja hartaasti, vaikka ne oli vain tulostettu värilliselle paperille. Häälahjalistankin toimitimme mukana, mutta mitään suurta me emme toivoneet. Marmorikaulin, sinisiä pyyhkeitä, keittiöön kuuluvia pientarvikkeita, joskin myös sininen matkalaukku, matkakassarahaa ja Villeroy Boch-viinilaseja. Kaksi kappaletta toivoimme per pariskunta, joten rahan ja kalliiden tavaroiden kiilto silmissä emme juhliamme järjestäneet.

Minä halusin hääkaavasta mahdollisimman pitkän, sillä minun mielestäni se oli avioliittoon huomattavasti sitovampi. Pappimme oli tiukka ja vanhanaikainen, joten sormusvalamme jouduimme opettelemaan ulkoa. Minua jännitti niin valtavasti, että kirjoitin harjoittelulapun, jota harjoittelin päivät pitkät. Pelkoni siitä, että unohtaisin sormusvalan kumminkin oli niin iso, että kaasoni antoi minulle piccoloskumpan matkaan mukaan, josta voisin nauttia pienen siemauksen matkalla vihkikirkkoon. Pulloa en avannut, sillä jännityksen keskellä unohdin koko pullon olemassaolon.

Hääkampaus ja meikki tehtiin Varkaudessa, hääkimpun hain pitopalvelumme pitämästä kukkakaupasta Leppävirralla ja hääkuvat otettiin mökkitontillamme mieheni veljen toimiessa kuvaajana.

Kuvat otettu valokuvista, sillä skannaus ei onnistunut yhtään sen paremmin.

Kthetraveller aviomies

Siinäpä sitä yksi ennen vihkimistä mökkitontillamme otetuista kuvista. Hääkimppuni oli tehty keltaisista ruusuista, sini-ikiviuhkosta ja muratista, joka oli sidottu sydämen muotoon.

Hääpäivämme 7.7.2001 oli äärettömän kaunis. Kirkkoon marssin pikkuveljeni saattelemana, sillä ennustukseni oli käynyt julmasti toteen, kun olin ennen isäni kuolemaa sanonut, ettei rakas isäni ole minua saattelemassa alttarille. Isäni oli kuitenkin vihkimisessä mukana, sillä ennen alttarille saapumista kävimme miehen kanssa sytyttämässä alttarin vieressä olleen hankkimani kynttilän. Tuo kynttilä sytytettiin isäni muistolle, ja se kynttilä paloi koko vihkimisen ajan sekä myöhemmin ruokapöydässämme häiden vastaanotolla.

Kthetraveller haat 2

Isin muistolle.

Sormusvala meni niin kuin pelkäsinkin. Mies lausui sanat oikein, mutta minä unohdin kaiken jo oman nimeni jälkeen. Tyhjä hetki jäi sopivasti kuvaan, mutta pian lausuin sanat improvisoiden. Kait se tarpeeksi hyvin meni, sillä papin ei tarvinnut valaa korjailla. Vaikka vihkiminen oli hyvin perinteikäs, halusimme viestittää tarkkaan harkituille vieraillemme, että oli aika heittää virallisuus romukoppaan ja ruveta nauttimaan. Kirkosta marssimme ulos Star Warsin tahtiin ja muiden vieraisen lähtiessä juhlapaikalle Varkauteen, suuntasimme me tuoreena avioparina viemään isäni haudalle pikkuisen kukkakimpun samoista kukista, josta hääkimppuni oli tehty.

Kthetraveller haat 3

Tuossa se on. Minun ilmeeni kun tuli totaalinen unohdus!

Kthetraveller häät

Itkuhan siellä isin haudalla tuli.

Pikkuisen kujeen me vielä teimme saapuessamme juhlapaikalle. Jäimme viimeisessä mutkassa autosta pois ja nappasimme mukaamme auton perässä olleen tölkkinarun. Oli siinä vierailla pikkuisen ihmettelemistä ja nauramista, kun auto kurvasi tyhjänä pihaan ja me kävelimme miehen kanssa perässä tölkkinarua yhdessä vetäen. Siinä oli pikku viesti: Me vedämme yhtä köyttä ja olemme tiimi, oli tilanne mikä tahansa.

Hääateria oli perusbuffet, juomat olimme hankkineet Tallinnasta ja hääkakkumme oli perinteinen mansikkakakku. Kolme eri kokoista mansikkakakkua oli aseteltu eri kokoisten koivupöllien päälle, jotka olimme aiemmin hankkineet mökkitontiltamme ja pitäneet huolta, ettei mukana tullut örkkejä. Edullinen keltainen lakana rypyllä ja ruiskukat sopivat hääkimpun väriin, ja jatkoivat omalta osaltaan valitsemaamme väriteemaa.

Passionate Traveller anniversary

Siinä sitä leikataan jännittyneenä kakkua. Olin harjoitellut ennen häitä nopeaa polkaisua, mutta mies huijasi ja polkaisi heti, kun kakkulapio osui kermavaahtoon.

Ilta oli oikein onnistunut, naurua ja iloa riitti, sillä olimme kutsuneet n. 40-hengen häihin vain ne tykkäämämme rennot sukulaiset ja ystävät. Ei pönötystä, tiukkapipoisuutta tai muutakaan, mikä olisi aiheuttanut otsanahkan kiristystä jollekin. Ihan hyvä niin, sillä viimeistään häävalssi olisi saattanut saada tiukkapipot hermostumaan kunnolla. Se oli nimittäin niin, että häävalssimme oli Saaremaa Valss, viron kielellä.

7.7. 2001 minä sanoin tahdon rakastamalleni miehelle, enkä ole katunut päivääkään. Olen onnellinen kun saan rakastaa ja olla rakastettu, tuntea syvää yhteenkuuluvuutta ihmisen kanssa, joka jakaa samat elämänarvot ja on sataprosenttisesti oma itsensä ja aito, aivan niin kuin minäkin saan parisuhteessa olla.

15 vuotta avioliittoamme tuntuu vain kymmeneltä vuodelta, hyvä jos sitäkään. On se kyllä tässä nykymaailmassa sellainen saavutus, että sitä pitää juhlia. Me emme juhli hääpäiväämme vain yhtenä päivänä, vaan me juhlimme sitä viikon verran Alpeilla suhaten.

Matkaamme voi seurata parhaiten Facebookista ja Instagramista, jonne päivitän kuulumisia viimeistään silloin, kun pääsen hotellien verkkoon.

Sen minä vaan haluan tähän loppuun sanoa, etten ymmärrä pakonomaista tarvetta rakentaa ne mahtavimmat ja vuoden puhutuimmat häät. Hyvä ja onnistunut avioliitto ei ole hulppeista ja kilpavarustelluista häistä kiinni, eikä häälahjat saa olla se ykkösjuttu vieraita kutsuttaessa. Surullista on, jos häätohinoissa unohtuu se, minkä takia oikeasti meneekään naimisiin.

Mites on? Isot vai pienet häät, perinteitä vai ei? Niin juu, ja pitääkö ne häät olla vuoden puhutuimmat?

Ne perinteiset juhannuskuulumiset

No helouta vaan. Pikkuloma, kaksi päivää pois töistä, on nyt sitten lusittu ja meikä on takaisin töissä. Minen edes ymmärrä, miksi lomat tuli pilkottua tällä tavalla, mutta niin ne vaan nyt on pilkottu ja näillä mennään.

Huristelin Itä-Suomen suveen Onnibussin kyydillä keskiviikkona töiden jälkeen ja olipahan meikäläiselle melkoisen jännä matka. Kyseessä oli elämäni ensimmäinen Onnibus-matka ja koko elämäni toinen pitkän matkan bussimatka. Siellä Kampin bussiterminaalisssa meikäläinen seisoi hölmönä ja paasasi puhelimeen elämän vaikeutta bussimatkustamisessa. Vannoin miehelle palaavani takaisin lentomatkustamiseen, sillä kyllä minä osaan lentokentän säännöt mennen tullen, mutta bussiterminaali se vasta kauhujen paikka oli. No, hengissä selvittiin bussireissusta ja Heinolassa rattiin hypännyt, savoa vääntävä bussikuski lämmitti suloisella murteellaan tämän Savossa rakennetun ja Helsingissä syntyneen naisen mieltä. 4,5 tuntia bussissa hintaan 8 euroa, ei nyt ihan huono hinta.

Järvimaisema

Aamuyön näkymiä laiturilta.

Säät suosi oikeastaan kaikkina päivinä, mutta itikat teki mieli noitua jonnekin toiselle planeetalle. Luottolaitteemme, itikka-ansa, teki tenät pari viikkoa ennen juhannusta ja sen törkeän kallis korjaus kesti sen parisen viikkoa. Voitte uskoa ettei sitä rauhassa rakentunutta itikkayhdyskuntaa saatu ihan helpolla kuriin, kun itikka-ansa pääsi takaisin hommiin juhannuksen alla. Sen verran kiitettävään tahtiin sinne laitteen pussukkaan niitä hirviöimijöitä kuitenkin ilmestyi, että ulkona olemisen sietokyky olisi ollut varmasti toista luokkaa, jos laitetta ei olisi ollut.

Juhannus meni totuttuun tapaan. Yltäkylläinen grilliateria, yhdessäoloa, juhannussauna koivuvihdan kera ja se oma kokko, jota mies joutui vahtimaan aamukuuteen. Meikäläiseltä loppui jaksaminen ja huumorintaju joskus kahden jälkeen, joten onneksi miehen isä oli vahtivuorossa mukana. Olihan molemmat miehet hiukkasen ryytyneitä seuraavana aamuna, mutta mitäs menivät rakentamaan kunnon kokon, kikkeliskokkelis.

Grilliruoka

Siinähän sitä, meidän grilliruokaa tänä juhannuksena.

Kuohuviini

Ja ei kun Suomen lippu tankoon tasan klo 18.00 Porilaisten marssin tahtiin ja skumppalasilla kilistäen.

Anyway, kuulumisia olisi kerrottavana vaikka kuinka, mutta duunit pitää meikäläisen melkoisen kiireisenä nämä seuraavat päivät. Jotain söpöä on sentään tiedossa viimeistään viikonloppuna, kun pistän maailmalle tarinan häistämme. Pakkohan sitä on alkaa pikkuhiljaa fiilistelemään ensi viikon hääpäivää, sillä sitä juhlitaan viikon verran Eurooppaa kiertäen. Kiitos siitä miehelleni, joka tykkää ajaa. Ja ajaa. Eipä tähän muuta.

Blogiani voit seurata myös Facebookissa, Bloglovinissa ja Instagramissa. Facebookiin päivitän myös blogin ulkopuolisia kuulumisia, joten sieltä näet ajankohtaisemmin missä meikäläinen milloinkin menee. Niin juu, ja aivan tavismenoa löytyy Snapchatistä nimimerkillä Kthetraveller. Omalla vastuulla sitten.