Minäminäminäminäminäminä!!!

Viime päivinä huomio on jotenkin kiinnittynyt taas kiireisiin ja ryntäileviin ihmisiin.
Kiinalaisilla on tosi kummallinen tapa onnistua tekemään normaaleista tilanteista kaaoksia.

Esimerkkinä ihan tavallinen metroon meneminen. Toisinaan on täysin mahdotonta päästä metrosta päätepysäkillä ulos, koska seuraava lastillinen pyrkii jo sisään. Ihan vaan että saa istumapaikan, se junahan nimittäin seisoo siinä päättärillä minuuttikaupalla eli sisään ehtii kyllä.

Jos metrosta sattuu pääsemään ehjänä ulos, niin alkaakin jo kilpajuoksut. Porukka juoksee rappusiin ja liukuportaisiin, että ehtisi ensin portaat ylös ja leimaamaan metrokortin. Ja koska jokainen haluaa olla ensimmäinen, niin kaaoshan siitä syntyy. Sekä portaissa että siellä leimausportilla.

Kadullakin saadaan tilanteita aikaiseksi. Kun puhelin soi, pysähdytään sille sijalleen kaivelemaan taskuja tai laukkua. Tai on ihan ok kääntyä vauhdista takaisin ja lähteä täysillä tulosuuntaan, katsomatta kävelikö siinä perässä joku johon sitten törmää.
Ihmisiä on kuitenkin siellä kadulla keskimääräistä enemmän ja näitä ei tapahdu ihan vain kerran viikossa. Olenkin hieman sitä mieltä, että kaikki maailman ruuhkat juontavat juurensa siihen, kun kiinalainen pysähtyy katsomaan kelloa. 😉

Kyky ottaa toiset ihmiset huomioon on vähän erilainen kuin muualla. Luulen, että tämä johtuu siitä, kun ihmisiä on paljon, niin jokaisen pitää lähes syntymästään asti kilpailla kaikesta kovasti, että ylipäätään pärjää. Kun samana päivänä syntyy monta kymmentä tuhatta muuta, jotka sitten samaan aikaan aloittavat koulun, valmistuvat koulusta ja siirtyvät työelämään, niin ihmisten täytyy yrittää täysillä koko elämänsä olla parempia kuin toiset ja erottua joukosta, jotta menestyisivät tai edes saisivat töitä. Keinolla millä tahansa.

Ja tosiaan, haluan vielä mainita, että tässä blogissa ei ole tarkoitus millään tavalla mollata kiinalaisia tai heidän kulttuuriaan, vaan kertoa eroista, ilmiöistä ja asioista joita täällä kohtaan. Omasta näkökulmastani, omilla silmilläni katsottuna, omien ajatusteni perusteella.
Kertoa siitä, miltä tämä kaikki minusta näyttää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *