Yleinen

PIENI MATKAOPAS: Intiassa matkustamisesta

torstai, lokakuu 12, 2017

Intia on niin suuri ja monipuolinen maa, että siellä kannattaakin käydä ehdottomasti useammassa kohteessa reissun aikana. Tässä postauksessa mun neuvot Intian sisällä matkustamiseen ja reissun suunnitteluun!

 

 

Art Resort, Palolem

Millä matkustaa Intian sisällä?

 

– Intian sisäiseen matkustamiseen soveltuu parhaiten mielestäni lennot sekä bussit. Maan sisäiset lennot ja bussit ovat hyvin edullisia verrattuna suomen hintatasoon, suosittuja lentoyhtiöitä esim. AirAsia, IndiGo, SpiceJet (:D), Air India…

– Hyväksi koettu sivusto lentojen ja bussien varaamiseen on Make my trip, tämä on suosittu matkasivusto varsinkin Intialaisten keskuudessa: https://www.makemytrip.com/

– Bussimatkan mukavuuteen voi vaikuttaa itse: suosittelen valitsemaan hieman tasokkaampia bussiyhtiöitä kuten Redbus ja GreenLine Travels and Holidays. Voit yleensä valita istuma/nukkumapaikkasi bussin kartasta, tarjolla on myös yleensä “Ladies Only”-paikkoja naisille. Suosittelenkin varaamaan “Ac Sleeper/Ladies Only-paikan bussista:  matka taittuu mukavasti yön aikana ja hintaan sisältyy oma nukkumapaikka ilmastoinnilla. Kannattaa myös ottaa oma peitto tai viltti bussiin, jonka laitat bussin oman lakanan päälle lutikkariskin minimoimiseksi.

 

Bengaluru

 

– Kannattaa pelata varman päälle ja olla hyvissä ajoin lentokentillä ja bussien lähtöasemilla, paikallinen ruuhka voi yllättää ja hidastaa matkaasi asemalle.

– Tiedä tarkkaan osoite mistä juuri sinun bussiyhtiösi lähtee matkaan, sillä kaikissa paikoissa ei ole yhtä ainoaa linja-autoasemaa josta kaikki bussit lähtisivät.

– Printtaa mukaan kopio matkalipuista, sähköinen asiointi ei ole niin edistynyttä Intiassa ja todistus lipusta on tärkeää. Printtaaminen Intiassa onnistuu edullisesti paikallisissa XEROX-kioskeissa.

 

Art Resort, Palolem

 

– Toki myös junilla matkustaminen on mahdollista ja elämys sinänsä: Intiassa on omaleimainen junakulttuuri jossa on kuitenkin omat riskinsä kuten varkaudet, heikompi hygieniataso ja ahdistelu. En ehkä suosittelisi junamatkaa esimerkiksi ensimmäistä kertaa Intiassa omatoimisesti matkustavalle. Mielenkiintoinen vaihtoehto sellaiselle, joka haluaa kokeilla junalla matkustamista Intiassa tinkimättä mukavuudesta, on Intialaiset luksusjunat: https://www.indianluxurytrains.com/

– Huomaa, että lentokentillä on yleensä naisille omat jonot turvatarkastuksiin. Muutenkin miesten ja naisten erottelu päivittäisessä elämässä on yleistä intiassa.

 

Palolem, Goa

 

Suunnittele huolellisesti etukäteen yksityiskohdat: majoitus, kulkuneuvot, aikataulut

– Intiassa matkustettaessa aikataulujen suunnittelussa kannattaa varata tarpeeksi aikaa paikasta toiseen siirtymiseen, sillä aika on hyvin, hyvin häilyvä käsite.

– Tallenna etukäteen palveluiden tarjoajien numeroita, nimiä ja osoitteita. Internet-yhteyttä ei välttämättä ole saatavilla juuri silloin kun haluat tarkistaa hostellisi osoitteen saapuessasi kohteeseen. Offlinekartat on myös käteviä!

 

 

– Ethän tingi turvallisuudesta palvelujen hintoja katsoessa: hintaa tärkeämpää on tarkistaa, että kaikki palvelut joita ostat ovat varmasti luotettavia ja suositeltuja. Intiassa ei kannata valita sitä kaikista halvinta vaihtoehtoa, vaan valita palvelu hyvien arvostelujen perusteella. Hintataso on joka tapauksessa edullinen vaikka valitsisit hieman enemmän maksavan vaihtoehdon.

– Huomaa, että jos majoituksesi on luokiteltu 3 tähden tasoiseksi, olisi sama hotelli hyvin todennäköisesti suomessa hädin tuskin kahden tähden arvoinen. Paikallinen tähtiluokitus ei välttämättä ole todenmukainen, joten kannattaakin lukea niitä arvosteluja ja tsekata kuvia myös majoituksen tarjoajasta.

 

 

Art Resort, Palolem

 

Vinkit paikan päälle

 • Saavu kohteeseen valoisaan aikaan

Yö on kaikista turvattominta aikaa Intiassa ja uuteen kohteeseen saapuminen onkin kaikista miellyttävintä päiväsaikaan. Varmista, että tiedät mitä teet tai kehen ottaa yhteyttä saapuessasi. Jos kuitenkin saavut pimeään aikaan, niin varmista etukäteen, että tiedät miten toimia saapuessasi kohteeseen.  Jos mahdollista, sovi että joku esim. majoituksestasi tulee sinua vastaan kun bussisi/lentosi saapuu kohteeseen. Muutenkin, en suosittele pimeän tultua ulkona liikkumista ilman päämäärää. Poislukien kuitenkin hyvin valaistut alueet joissa muutkin ihmiset viettää aikaa illan tultua, esimerkiksi yömarkkinat tms.

Muistan kun eilisen sen kauhun hetken, kun saavuimme siskoni kanssa Intian Hampiin. Bussi jää läheiselle asemalla Hospetin kylään ja kun poistuimme kahdestaan bussista noin puoli kuuden aikaan aamulla säkkipimeään Hospetiin, meitä vastaan ryntää 20 kappaletta Intialaista miestä huutaen tarjoavansa taksikyytiä läheiseen Hampiin. Tällöin lohduttaa nähdä 5 metrin päässä varaamani opaspalvelun kuljetuksen kyltti jossa lukee nimeni ja opaspalvelun logo.

 

Hampi, Karnataka

 

 

 • Hyödynnä majoituksen palvelut

Hyödynnä ystävällisiä majoituksen (ja miksei muidenkin palvelujen)  tarjoajien asiantuntijuutta: Intialaiset haluavat esitellä ihanaa maataan ja että näet sen parhaat puolet. He tilaavat mielellään sinulle taksin, suosittelevat ravintoloita ja jopa lähtevät sinulle oppaaksi. Intialaisia ei turhaan tunneta vieraanvaraisuudestaan, vaikkakin sen totetuminen käytännössä voi olla monesti häslinkiä. Tarjoa vastapalvelukseksi vaikka jotain suomalaista!

Mitä tasokkaampi hotelli, sitä enemmän heillä on palveluja joita matkailija voi hyödyntää. Myös Intialaiset itse tiedostavat majoituksen palvelujen hyödyntämisen matkustaessaan. Suomeen matkustettaessa Intialaiset ovatkin monesti hämmentyneitä meidän itsepalvelukulttuuristamme ja odottavat enemmän palvelujen tarjoajilta. Suomalaiset taas monesti haluavat kohteessa selviytyä itsenäisesti ja pärjätä omillaan. Olen itsekin tällainen matkustaessani, mutta Intiassa tämä asenne kannattaa unohtaa ja ottaa vastaan kaikki apu vieraanvaraisilta intialaisilta!

 

Virupaksha temppeli, Hampi

 

 • Suhtaudu yksilöllisesti kohteiden paikalliseen kulttuuriin

Intia on suuri maa, joten eri kulttuureita löytyykin monia erilaisia. Ei voikaan sanoa että olisi yksi, homogeeninen intialainen kulttuuri. Suosittelenkin reissatessasi pitkin Intiaa suhtautumaan joka kohteeseen yksilönä: esimerkiksi etelä-Intian ruoka, vaatetus ja asenteet eroavat täysin pohjoisesta Intiasta. Onkin mielenkiintoista kuulla, mitä paikalliset pitävät juuri oman kaupunkinsa vahvuuksina ja mitkä ovat heidän ruokakulttuurinsa.

Paikallisia suosituksia ravintoloista, majoituksista ja kohteista Intialaisilta tarjoaa esimerkiksi Little Black Book. Se toimii kahdeksassa eri kohteessa Intiassa, mm. Goalla ja Delhissä. Mikäli matkustat Intiaan, ja et halua tyytyä Tripadvisoriin ja Yelppiin, löydät parhaat paikallisten vinkit Little Black Bookista: https://lbb.in/

 

Hampi

 

 • Pukeudu kunnioittaen paikallista kulttuuria, vältä paljastavia vaatteita

Intiassa ollaan konservatiivisempia pukeutumisen suhteen, suosittelenkin siis pidempiä lahkeita ja vähintään t-paitamittaisia hihoja Intiaan matkustavalle (pl. Goa). Paljastava pukeutuminen voi herättää mm. epätoivottua huomiota, huonompaa palvelua ja paheksuntaa. Peittävämpi pukeutuminen on paitsi turvallisempaa sinulle, mutta mitä paikallisemmalta näytät, sitä edullisemmin teet myös ostoksia sekä vältät huijatuksi tulemista. Myös iho kiittää, win-win situation. Tästä asiasta lisää edellisessä postauksessani.

 

Lakshmi-elefantti ja intialaiset mammat <3

 

 • Pidä pientä käteistä mukana ja vältä isoja seteleitä

Isoja rupian seteleitä on hankalampi rikkoa joten pieni käteinen helpottaa elämää. Väärennetty raha on myös harmittavan yleistä, joten kannattaa pitää mukana muutama varmasti aito seteli johon verrata saatuja seteleitä. Älä ota vastaan 1000 rupian seteleitä, ne poistuivat käytöstä 2016.

 • Tee tuttavuutta muihin turvallisiin ihmisiin ja varsinkin muihin matkustajiin hostelleissa jne

Tämä on suositeltavaa siksi, että ihmiset tietää sinusta ja suunnitelmistasi jos jotain ikävää sattuisi.

 • Ole tietoinen ympäristöstäsi ja suunnitelmistasi

Jos joku kysyy sinulta väärässä tilanteessa oletko yksin tai sinkku, niin sinullahan on aina sitten poikaystävä tai aviomies (!!), joka on tällä hetkellä asioilla tai muuta vastaavaa. Tämä on oman  turvallisuutesi vuoksi. Itse tunsin joskus huonoa omatuntoa “valehtelemisesta”, kunnes huomasin että Intiassa pieni juksutus on aivan normaalia ja kaikki, varsinkin intialaiset, harrastavat sitä.

 

Tungabhadra-joki

 

 • Älä suostu yhteiskuvaan kenen tahansa kanssa

Länsimaalaisen näköisten matkaajien kanssa pyydetään useasti kuvia, varsinkin jos olet vaalea piirteiltäsi. Jotkut intialaiset, esimerkiksi perheet, voivat pyytää kuvaa kanssasi puhtaasta uteliaisuudesta ja ystävällisyydestä eikä siinä ole mitään pahaa. Mutta valitettavasti aina näin ei ole. Esimerkiksi jotkut miehet ja lapset voivat pyytää ottaa kuvia sinusta, jotka saattavat päätyä vääriin tarkoituksiin. Mieti siis, kuka kuvaa pyytää ja mitkä hänen aikeensa ovat. Jos joku pyytää kuvaa kanssasi ja et halua kieltäytyä, yksi hyvä idea on sanoa että no otetaan ryhmäkuva porukalla.

 

Sovi riksamatkan hinnasta etukäteen tai pyydä kuskia käyttämään mittaria!

 • Valitse muutamia kiinnostavia kohteita, älä koko Intiaa

Kohteita valitessasi älä ahmi liikaa: kaiken kokeminen Intiassa yhden reissun aikana on sula mahdottomuus, joten älä yritä tehdä kaikkea, vaan keskity mieluummin vaikka muutamaan kohteeseen kunnolla. Näin ehdit rauhassa tutustua kohteisiin ja myös nauttimaan reissustasi paremmin.

 • Mieti käyttäytymistäsi

Kunnioita intialaista kulttuuria uskontoineen päivineen, ole joustava ja älä ainakaan sekoile humalassa julkisilla paikoilla.

 

 

 

Toivottavasti näistä vinkeistä on apua ja rohkaisua jollekkin, joka suunnittelee reissua Intiaan.
Jos kaikki pitäisi tiivistää, sanoisin että avoimella mielellä, maalaisjärjellä ja hyvillä hermoilla pärjää jo pitkälle!

Ps. kaikki kuvat on mun reissuilta ja ne on ottanut joko minä tai mun isosisko. <3

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply INDIVUE perjantai, lokakuu 13, 2017 at 13:28

  Hei! Tosi hyvä pointti mainita tuo, ettei ”internet-yhteyttä välttämättä ole saatavilla juuri silloin, kun haluat tarkistaa hostellisi osoitteen saapuessasi kohteeseen”. Lisäisin vielä, ettei sähköäkään välttämättä ole juuri silloin, kun haluaisit puhelimesi ladata, varsinkaan jos et majaile usean tähden hotellissa. Olosuhteet ovat Goassa kyllä paljon parantuneet viimeisen 12 vuoden aikana!

  • Reply alettamaria torstai, lokakuu 26, 2017 at 11:39

   Hei, kiitos kommentistasi! Aivan totta ettei edes sähköäkään ole välttämättä aina saatavilla. Kehitys on nopeaa ja menenkin ensi keväänä katsastamaan miten Goa on kehittynyt taas kahden vuoden aikana! 🙂

 • Reply Jane Bertin keskiviikko, huhtikuu 11, 2018 at 17:34

  Hei,
  Miten sinuun saa yhteyden ?
  Olen lähdössä Intiaan Bangaloreen Helmikuussa 2019.
  Kyseessä lyhyt 3 viikon loma.
  Minulla on muutamia kysymyksiä.
  Miten saan sinuun yhteyden ?

 • Leave a Reply